escriu-me
My Photo

dimarts, 28 de març del 2017

Dimarts, 28 de març del 2017, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


El Ple d'ahir…


 



Com podeu veure en els punts de l'ordre del dia, el Ple era, una vegada més i ja en van uns quants, un Ple de pa sucat amb oli: 9 punts dels que els quatre primers, o són per imperatiu legal o per caprici del que mana; el cinquè per explicar que s'ha demanat un crèdit per fer temps i anar pagant proveïdors mentre no arriben els ingressos per recaptació d'impostos i taxes; el sisè una petició al Ministerio perquè ens deixi contractar agents locals, al menys per re-omplir les places vacants; el 7è que tal com explica El Punt i que va denunciar/destapar ICV sembla ser que era una proposta per aconseguir que els regidors sense sou i que només cobren per assistència a les Comissions Informatives arribin als 1.000€; i els dos darrers dues mocions, una que ERC està presentant a tots els Ajuntaments dels voltants   per demanar el desdoblament de la N-II de Maçanet a Tordera i l'altre una moció d'ICV sobre el pàrquing a la piscina.

Quasi que em vindria de gust dir que no és d'estranyar que aquest n'és el motiu del poc interès que els Plens susciten però malauradament crec que al motiu li hem de buscar alguna altra excusa doncs em fa que ni regalant caramels ompliríem… Ahir vam començar 4, vam arribar a ser 7 i vam acabar tres i l'apuntador…

A l'escenari, tots, i fins al final llevat de la regidora Cunill que la recent adquirida criatura li devia posar un whatsapp que tenia gana i va marxar cinc minuts abans… la resta fins als títols de crèdit, llevat del sr. Interventor que mai aguanta el Ple sencer.
Ses senyories, secretari inclòs, potser van dinar plegats doncs ahir eren quasi exagerades les anades i vingudes al lavabo, dos especialment: el regidor/diputat Orobitg que més que al lavabo el que repetidament el feia aixecar-se era el telèfon, potser el President no li entenia la lletra del document de desconnexió i li adreçava consultes des de Harvard però la veritat és que el darrer terç del Ple se'l va passar més a fora que dins; i l'altre que també es va aixecar més del que normalment és normal va ser el regidor Xavier Rodríguez d'ICV, fins i tot l'alcalde Dulsat li va cridar l'atenció doncs es va aixecar mentre l'alcalde li adreçava unes paraules cosa que quasi va provocar que el sr. Dulsat li digués mal educat però el regidor Rodríguez es va disculpar dient que tenia mal d'esquena.
Com us deia, fins i tot el sr. Secretari va abandonar uns instants la sala; ell que normalment és tabt tiquis-miquis amb la legalitat, com és que no va suspendre el Ple durant la seva absència si ell és el que dóna fe del que en el Ple ha passat ???

Com sempre els 3 primers punts un pur tràmit.

El quart, era per donar fe, sense discussió, que l'any passat es van fer els deures i no vam estirar més el braç que la màniga, no com el 2015 que per una bagatel·la no vam complir el pla d'estabilitat financera i a resultes d'això ara hem de fer el Pla Pressupostari.


El cinquè era el crèdit de 4 milions.
Es van demanar diferents ofertes i al final es va optar per les de La Caixa, ( 2 milions a un 0,44% més l'euribor que com ara és negatiu, el 0,33%, resulta un interès del 0,11%); i del Santander, (també 2 milions a un interès fixe del 0,18%).
El regidor Albert Robert que era qui defensava el tema va explicar que fins i tot s'havia demanat pressupost a la "banca ètica Triodos però que per telèfon havien dit que ells no feien aquests tipus d'operacions. Des d'ICV li van contestar que el que s'havia demanat a Triodos no era per aquest crèdit a un any sinó per un endeutament a més llarg termini. Fins i tot el regidor no adscrit va demanar que el sr. Interventor expliqués com havien anat les consultes, detall que referendava una vegada més i ja en van moltes que el regidor Enric Martínez defensa més l'equip de Govern que els propis membres del Govern, cosa que des d'ICV li van també retreure quan es va donar per eludit d'una crítica adreçada cap a l'equip de Govern i que ell se la va prendre com a dirigit a ell.
Al final tots els grups es van felicitar del "xollo" de les condicions de l'interès i es va aprovar per unanimitat.

El 6è era una repetició d'una petició de l'any passat però que com que en el 2015 havia passat allò del braç i la màniga el Ministerio la va denegar.
Tots els grups van cantar les excel·lències de la policia que tenim, (si els posen alguna multa als regidors serà molt injusta doncs els adjectius elogiosos que els van dedicar quasi que no entren al diccionari). Tots també van reclamar més efectius doncs es veu que fem curt.
Al final es reposaran 5 efectius i a més a més es contractaran 10 interins per l'estiu.
Sí de tot@s.

Del 7è en trobareu una ampla explicació en El Punt.
Hi van haver 16 SÍ; 4 NO, (ICV i C's) i una abstenció, (Podemos)


En el 8è, el desdoblament de la N-II, l'anècdota la va posar el regidor de C's Jorge Hernàndez quan li va dir al regidor/diputat Orobitg que com era que si estem apunt de desconnectar-nos d'Espagne presenti una moció reclamant al Ministerio que ens facin una obra. El regidor/diputat li va contestar que així constarà com a deute pendent el dia que partim les peres...
18 hi van donar el SÍ i ICV i Podemos s'hi van abstenir.

En el 9è, es va discutir si el pàrquing havia de ser per a tot-hom o només pels usuaris de la piscina, fins i tot amb algunes variants:
per tot-hom,
per tot-hom, però només amb un màxim de 3h, (esmena presentada el MILLOR i rebutjada),
per tots els usuaris de les instal·lacions esportives de la zona
(…)
Al final el rodet de la majoria del Govern es va imposar amb el criteri exposa pel regidor Joan Bernat de que es fa pels usuaris de la piscina com una empenta més per veure si en continuen augmentant el nombre d'associats, (des que n'ha agafat la gestió l'Ajuntament s'ha passat de 1.330 socis als 2.200 actuals i que en paraules del sr. Bernat posades en dubte pel regidor Marc Fuertes, el dèficit de 500.000€ segurament es rebaixarà fins als 200.000€).
Al final només C's, Podemos i ICV van votar la moció mentre que els 16 restants hi van votar en contra.

Plegàvem quasi a les 10h de la nit que per un ple de "mè" no està gens malament 4 hores…

Un cop acabat el Ple, el "chistulari" Paulino ens va tocar un aurresku…









Avui hi he trobat:







Una llei per fer caixa ( per carlos arbó.- l'interventor)
El Parlament de Catalunya aprovava el dia 23 de març la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'any 2017. En la mateixa sessió obtenia el plàcet la «llei d'acompanyament» que, amb 239 articles, set disposicions addicionals, dues disposicions derogatòries i set disposicions finals, ha passat gairebé desapercebuda per als mitjans de comunicació.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2017/03/28/llei-caixa/837099.html
(…) "l'objectiu central era fer caixa amb la creació de nous tributs i la modificació d'alguns ja existents per, segons estimacions del Govern, recaptar uns 181 MEUR anuals."
El sr. Arbó acaba l'article dient: "Uf, quina basarda pensar que res canviaria en una hipotètica república catalana!"



Entra al gimnàs públic de Vidreres i destrossa diverses màquines
L'autor de l'acte vandàlic, que encara no ha estat identificat, va tallar el material amb un cúter
http://www.diaridegirona.cat/selva/2017/03/28/entra-al-gimnas-public-vidreres/837158.html


=====================








 Canvi en les comissions de Lloret perquè els regidors mantinguin la retribució
http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1104992-canvi-en-les-comissions-de-lloret-perque-els-regidors-mantinguin-la-retribucio.html
" ICV-EUiA va denunciar que durant el 2016 molts regidors van cobrar per error per assistència a comissions que no es van arribar a convocar"




La Marxa de les Ermites, contra la C-32
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1104628-la-marxa-de-les-ermites-contra-la-c-32.html
"La Plataforma Aturem la C-32 va aprofitar la Marxa de les Ermites de Lloret de Mar per reivindicar que no es faci el ramal de l'autopista de Tordera a Lloret. Liderada en l'àmbit artístic pels activistes culturals del LEAD (Laboratori d'Expressions Artístiques i Desenvolupament), la intervenció es va batejar com El clam del bosc."





 El càmping Les Medes, (l'Estartit),el segon millor d'Europa
Ha estat escollit pels clients de la revista alemanya ‘Caravaning'
http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1104515-el-camping-les-medes-el-segon-millor-d-europa.html


=====================





ara

Les dones amb pitjors feines, víctimes dels mals crònics
http://www.ara.cat/societat/dones-pitjors-feines-victimes-cronics_0_1767423305.html
"L’informe entén per trastorns crònics malalties com tenir la tensió arterial alta, mal d’esquena lumbar i cervical, artrosi, migranyes i depressió, entre altres."
Un dels col·lectius més afectat és el de les Kellys o treballadores dels hotels
 



=====================








El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2017/03/27032017-bon-dia-bona-hora.mp3

  • Entrevista a Jordi Orobitg, regidor d’ERC i Xavier Rodríguez Pacios, regidor d’ICV-EUiA, sobre aquestes dues mocions:
  1. es demanarà a Foment que desdobli l’antiga N-2 entre Maçanet i Tordera.
  2. sol·licitud al Ministeri d’Hisenda per poder reposar el 100% de les places vacants a la policia local.
  • un centenar de persones es van manifestar dissabte a la vila per reclamar els sous dels treballadors acomiadats dels hotels que tenien la llum punxada. Escoltem Bartomeu Compte, de CCOO
  • Entrevista a Meritxell Casacuberta, membre del Banc de Sang de Girona, sobre la participació dels bombers de Lloret
  • Ens fem ressò de la Marxa de les Ermites
  • Entrevista a Isidor Llorca, responsable de l’Associació Espai Setè Art, perquè projecta INCERTA GLÒRIA,
=====================








Filosofia per a comprendre, avui a Aula Blanes
http://www.blanesaldia.com/blanes/30748-filosofia-per-a-comprendre-avui-a-aula-blanes/
"El reconegut filòsof Xavier Antich (UdG) ens oferirà la conferència «Per què volem comprendre?»."

=====================










El auge de la participación ciudadana
Involucrar a la sociedad civil en la toma de decisiones debería ser una forma de organizar la convivencia.
http://elpais.com/elpais/2017/03/20/seres_urbanos/1490017231_009547.html
"Lloret de Mar y Bolvir (Girona) son algunos de los municipios y organizaciones que han implementado la plataforma de participación ciudadana Civiciti para involucrar a los ciudadanos"
Suposo que la idea ve d'aquelles santes paraules del nostre regidor/diputat pronunciades solemnement en un le demanat una consulta perquè la ciutadania exercís el dret a decidir sobre si vol que malmetin els paratges dec sant Pere del Bosc o no: "entenem que el procedent és donar la veu al poble de Lloret perquè aquest decideixi en plena consciència. (…) Aquí del que es tracta és si ens creiem que la gent té la capacitat i la intel·ligència per decidir allò que vol pel seu poble o no ens ho creiem, i sí creiem que els aquí asseguts estem en un estatus superior i volem decidir per ells."
 

El que no saben potser els articulistes és que aquest bon senyor és més falç que un duro sevillano i aquelles santes paraules es van convertir en tot el contrari un cop passades les eleccions i la cadira assegurada...
 







WhatsApp te da dos minutos para arrepentirte de un mensaje enviado
La aplicación de mensajería permite en una versión todavía restringida eliminar textos, imágenes o vídeos
http://tecnologia.elpais.com/tecnologia/2017/03/27/actualidad/1490606479_553173.html


=====================











75 años de su muerte
Los diez poemas imprescindibles de Miguel Hernández
http://www.lavanguardia.com/cultura/20170328/42364271198/imprescindibles-poemas-miguel-hernandez.html
Us en poso un:

Escribí en el arenal los tres nombres de la vida: vida, muerte, amor.
Una ráfaga de mar, tantas claras veces ida, vino y los borró.



Canyelles, entre es Carquinyoli i ses roques des Mig



====================





El BOP d'avui:



No hi he sabut veure res que sembli fer per nosaltres...


=====================









El DOGC d'avui :




RESOLUCIÓ ARP/625/2017, de 20 de març, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal, de convocatòria dels ajuts a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a l'any 2017, corresponent a la recuperació del potencial forestal (operació 08.03.01 i submesura 8.4 del PDR).
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=781762&language=ca_ES
Municipis inclosos en les zones d'actuació: Vidreres


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...