escriu-me
My Photo

dimarts, 20 de desembre del 2016

Dimarts, 20 de desembre del 2016, a Lloret i a la resta de Selva Marítim


del Ple d'ahir…que ha acabat avui...

Havia de ser el Ple més ple de la temporada i el mal temps va fer que no es poguessin vendre totes les entrades… érem quatre i el caporal… com sempre vaja!!!

A l'escenari tots, fins i tot els de la taula del mig eren els primeres espases, per be que el sr. Interventor, prèvia demanda de permís a l'alcalde, a les 9 i mitja va abandonar, l'escena d'aixecar-se i demanar permís per abandonar la garita em va recordar aquells anys d'escola on per anar a fer un riu demanaves permís al mestre…. ;-)  ;-)  ;-); la resta de mortals vam aguantar fins a un quart d'una, això els del públic, els tres que quedàvem, la resta, els de l'escenari, encara s'hi van quedar  a porta tancada discutint quelcom de Lloret Futur… no devien pas discutir massa doncs, el temps de jo enfundar-me l'escafandre per agafar la moto, l'alcalde Dulsat ja entrava al cotxe i els regidors Bernat i Orobitg ja eren a mig passeig de sorra…

El primer punt amb salsa era el 4t, els tres primers són sempre aquells de tràmit, era la modificació de crèdit. Venia enunciada com la segona i darrera, és aquella que en diuen la del rascló de final d'any i que consisteix en recollir els sobrants de diferents partides i amb ells intentar cobrir el que falta per pagar d'altres. Aquí, ja la darrera legislatura amb el regidor Arseni Frigola com a responsable dels números, darrerament només se'n fan dos, màxim tres d'aquests ajustos, a Vidreres, per exemple. alguns anys n'arriben a fer quasi 20.
Normalment que se'n facin poques de modificacions de crèdit vol dir que es té bona cura de l'execució del pressupost o que quan aquest s'ha elaborat s'ha fet amb encert, i així ho van fer palès alguns dels regidors en les seves intervencions, fins i tot el portaveu del MILLOR tot i que va afegir un xic d'aigua a aquest  moscatell tot dient que si be es cert que la modificació de crèdit que es portava a aprovació només suposava un percentatge molt petit del muntant  del pressupost no és pas menys cert que l'equip de Govern per darrera i sense passar pel Ple aprofita la figura comptable dels "blocs de partides vinculants" per moure diners a tall de modificacions de crèdit però entre elements del mateix bloc, amb lo que de ser cert que se'n abusa d'aquesta pràctica desvirtuaria un xic la felicitació que només es fan dues correccions l'any. El regidor responsable dels números, n'Albert Robert, tot i reconèixer aquesta pràctica va voler treure-li importància doncs va dir que si afecta a deu partides a l'any és molt.
En quant a la modificació que es portava a Ple la que més cridava l'atenció era una partida a cobrir de 210.300€ que venia consignada com interessos de demora i era el pagament que s'havia de fer a l'empresa Acciona després que aquesta hagués guanyat un judici per retards en el pagament de factures de l'obra de la biblioteca/casa de Cultura que ells van fer. Aquesta obra també va ser polèmica i fins i tot ahir es va demanar a l'equip de Govern com estaven unes reclamacions que s'havien fet a aquesta empresa no sé si per incompliment de contracte o per obra mal feta, en tot cas l'equip de Govern va dir ignorar-ho en aquell moment i que ja ho contestaria un altre dia.
El punt es va aprovar amb els vots de l'equip de Govern (11) més el del regidor no adscrit Enric Martínez i amb el del regidor de Podemos Paulino Grácia; l'abstenció de Ciutadan's (2) i ICV (2); i el NO del MILLOR (4).

Com sabeu l'equip de Govern te majoria absoluta, CiU (6), PSC (3) i ERC (2) o sigui que no haguera necessitat de ningú més per tirar endavant tant aquesta modificació de crèdit com el següent punt els dels pressupostos, però en tots dos de comptar amb els vots del no adscrit i del de Podemos. En el speech del sr. Alcalde al final de les intervencions del punt dels pressupostos va dir que era una postura molt intel·ligent la que adoptaven aquests dos grups doncs tot i sabedors que els seus vots no eren necessaris s'havien arremangat a negociar i quelcom n'havien tret… Aquesta era la visió del sr. Dulsat, la meva és que la intel·ligència cal situar-la a l'altre banda doncs amb quatre engrunes que l'equip de govern a deixat caure ha aconseguit beneir de cara a l'opinió pública un pressupost que de trencador/innovador no en té res però que el titular que li dedica per exemple EL PUNT fa que pugui semblar un equip de Govern progre:
  "En Lloret Sí se Puede i el regidor no adscrit avalen el pressupost del 2017"  i no tant pel regidor no adscrit que ideologia només se le supone, sinó que el que hi figuri Podemos hi dóna una pàtina/màscara de progressisme, al meu entendre artificial, però més rentable de totes totes per l'equip de Govern… O sigui que jo em preguntaria: a quin costat està la intel·ligència/puteria sr. Dulsat ???

En el punt dedicat als pressupostos no ens hi vam adormir perquè Deu és gran i els respatllers de les cadires baixes doncs tela tela tela el bombardeig de números i agreujat en que si no els tens davant escrits és impossible retenir-ne un…
Presentava el punt per part de l'equip de Govern el regidor Albert Robert; va començar llegint les principals partides del capítol inversions, moltes de 100.000€; una de 500.000€, la dels pressupostos participats; una de 415.000€ pel clavegueram;   240.000€ per cobrir les pistes del Pompeu Fabra i de can Ribalaigua; una de 200.000€ per millorar l'accessibilitat de carrers i voreres de Lloret, etc, etc… En varies ocasions tant aquest regidor, com el propi alcalde com el diputat van fer esment a que d'aquí a uns mesos hi haurà sorpreses… van insinuar que serien uns diners que arribarien a tall de subvenció o quelcom així però ens van deixar amb la mel a la boca. Per moments semblava que amb la promesa d'un demà millor volien justificar que el que ens presentaven ahir no provoqués trempera…
Tots els grups de l'oposició van explicar el que ells hagueren fet de diferent. El regidor no adscrit i el de Podemos van explicar què havien aconseguit a canvi del vot, per be que aquest darrer va retreure a l'equip de Govern que el que havien pactat l'any passat també a canvi del vot on era. ICV que els darrers anys també havia donat suport als pressupostos a canvi de peix al cova aquesta vegada va canviar el discurs doncs no li havien acceptat res, jo suposo que "vetats" pel nou soci del Govern el PSC, doncs aquests dos grups PSC i ICV estan tot el dia com gat i gos suposo perquè es reparteixen la mateixa clientela i barris… així dons el regidor Rodríguez Pacios (ICV-EUiA) va explicar on haurien posat l'accent i fins i tot presentant set esmenes, rebutjades les 7,  que eren set propostes i explicant què suprimirien del pressupost en discussió per tal de portar-les a la pràctica; també va detallar tota una serie de propostes pactades l'any passat i a les que l'equip de Govern a dia d'avui hi havia dedicat zero €.

També la gent de Ciutadan's van explicar què hagueren fet ells però ja d'entrada van definir els que es portava com "poco, mal y tarde". Una d'aquestes propostes era el parc infantil adaptat que tot aquest any han reclamat i que des de l'equip de Govern se'ls hi ha dit que esperessin els pressupostos i ara que es discutien no va quedar clar si es farà o no doncs per C's són només nyaps aquí i allà els que es proposa a mode de gronxadors i no pas un veritable parc adaptat com ells proposen.
Tant C's com el MILLOR reiteradament van acusar a l'alcalde Dulsat i a l'equip de Govern en general de manca de lideratge, l'expressió va sortir varies vegades al llarg del Ple, tantes que en una de les intervencions del sr. Dulsat va dir:
"com que manca de lideratge, eh?, aquestes són les coses que ja portem fetes", i va enumerar tota una serie d'actuacions portades a terme pel seu equip de Govern d'ençà les eleccions, però no us perdeu amb quina ve treure més pit… ni més ni menys que es va adjudicar com un logro seu el túnel sota la Roca Grossa per anar cap a Tossa des de les Alegries, 100 milions, sí, 100 milions, va repetir que es gastarà la Generalitat… tela, tela, tela… que en el seu dia ens venguessin això dels 100 milions i el túnel per tal d'intentar d'amagar l'incompliment de la promesa feta abans les eleccions de sotmetre a consulta la conveniència de l'autopista, que ens venguessin aquella moto que ni vostès ni jo veurem mai té un passi però que a sobre s'ho adjudiquin com que ja està fet per justificar un suposat lideratge quasi que ofèn… com també van ofendre, encara que ofendre tampoc és la paraula, les explicacions del diputat Orbitg quan en el següent punt on s'aprovava el PAES (Pla d'acció per a la Energia Sostenible) i responent a una interpel·lació del grup d'ICV on li deien que era una flagrant contradicció apostar pel PAES i estar pel transport privat com és el desfici per l'autopista i que la va contestar d'aquella manera que ho sol fer quan el posen cara a cara amb una contradicció i perd el nord i els oremus: "els milers d'arbres que s'hi tallaran no són pas autòctons d'aquí"… voleu argument més sòlid… per plorar…
Les propostes que el MILLOR aportava pel que haguera estat el seu pressupost pujaven dos milions vuit cent mil euros però la veritat és que no va pas dir quines partides suprimiria per tal de portar-los a terme. Quan el regidor Robert li ho va preguntar va respondre que no pretenia pas que els 2,8 milions es poguessin portar a terme de cop sinó que era les propostes a negociar en cas que l'equip de Govern haguera volgut . També va retreure a aquest que després de més d'un any en que es va aprovar el cobrir el darrer tram de la Riera abans de mar en els pressupostos no hi figuri n una paraula ni mai més se'n hagi parlat.
Al final els pressupostos es van aprovar  amb 14 SÍ, Gover (11) més podemos i no adscrit; i 8 NO, C's, ICV i MILLOR.

El setè punt punt on es tractava la moratòria en la concessió de noves llicències per a Habitatges d'Ús Turístics (HUT's) quasi que va donar tant joc com el de pressupostos…
Les opinions estan dividides i no hi ha punt mig, per més que el nou regidor Jordi Sais reclamés l'equidistància del Govern amb els que no volen ni veure ni amb pintura els HUT's, (no adscrit, Podemos, ICV) i els que hi veuen una evolució natural del turisme, (C's i MILLOR),
D'entrada hi va haver un ball de xifres doncs tal com us posava en el resum d'ahir el titular d'EL PUNT era:

Lloret té uns 3.500 habitatges d'ús turístic en situació irregular
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/12/16/lloret-vol-posar-fre-als/819646.html
"Lloret de Mar té, actualment, uns 3.500 Habitatges d´Ús Turístic (HUT) en situació irregular i uns 2.900 legalment establerts. Així ho va detallar ahir el primer tinent d´alcalde, Albert Robert (CiU)"

Aquesta n'era la notícia que us posava ahir; doncs be, no són pas 3.500 els HUT's no declarats sinó només 600 segons van explicar ahir en el Ple. Es veu que la periodista Roser Albertí que n'era la que signava l'article ho va entendre malament… Són 2.900 de legals i uns 600 no declarats que sumats fan els 3.500… Aquesta va ser la primera enganxada amb les xifres, la segona va ser el nombre d'intervencions contra mals comportaments en HUT's hi han hagut…
El que sí va quedar clar és que des que s'ha sabut que una moratòria en la concessió de noves llicències s'estava coent les peticions estan desbordant els empleats municipals.
Una curiositat del MILLOR recriminada per l'alcalde Dulsat: dues maneres de saltar-se la norma per tal d'aconseguir llicència i una que sense tenir-la podria permetre actuar com si es tingués:
Com que no es pot demanar llicència per HUT en la vivenda habitual, els que ho vulgueu fer, doncs per treure-us uns calerons ireu a viure a casa els sogres, fàcil, us empadroneu a casa els sogres…
Si no teniu o no heu arribat a temps a aconseguir la llicència cap problema, com que el que diferencia un lloguer normal d'un de turístic és la durada del contracte doncs el que defineix el turístic són les estades per dies, doncs fàcil: feu cada vegada un contracte d'un any amb una clàusula que el llogater pot interrompre el contracte quan vulgui…
Com que un cop publicada en el BOP la resolució/moratòria d'ahir, els que encara no hagueu traamitat la solicitus, correu, encara teniu uns dies…
(…)
Us deia que l'alcalde Dulsat l'hi va recriminar les "males" idees preguntant-li com era que a ell se li acudeixen tantes idees per saltar-se la llei???, que a ell, l'alcalde, si una cosa és no és no i no li busca la volta… No és pas que el nostre sr. Dulsat sigui un pardillo i un sant doncs és sobradament de domini públic que no té pas cap inconvenient en dir digo per comptes de Diego o que les promeses sortides de sa seua boca si no són paper mullat sí com a mínim paper humit…

La moratòria dels HUT's es va aprovar amb 15 SÍ (Govern, no adscrit, podemos i ICV); i 6 NO C's i MILLOR…


Fins aquí un gat, fins aquí un gos aquest conte ja s'ha fos….


Perdoneu l'horari; primer són les obligacions i després la devoció...




Avui hi he trobat:









Girona, Figueres i Calonge són els municipis que han guanyat més veïns el 2016
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/12/20/poblacio-torna-nivells-16-anys/820118.html
Blanes (72 ciutadans menys), Lloret, (amb 56 més)


De bous i de lleons ( per carlos arbó el nostre Interventor)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2016/12/20/bous-lleons/820128.html
"Mai s´ha de perdre l´esperança en aquesta gent intrèpida capaç d´actuar per voluntat pròpia i resistint-se a sotmetre´s a les imposicions d´un poder aclaparador. Amb la seva fermesa, sense aturar-se, incessantment, seran com una bandada de lleons esforçats que arraconaran el ramat de bous mansuets.
A pocs dies d´un Nadal prenyat de bons desitjos, ja s´albira el crepuscle dels bous i despunta l´alba dels lleons! Així sia!"




Un incendi en un pis a Blanes deixa ferits un policia i l´inquilí
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/12/20/incendi-pis-blanes-deixa-ferits/820143.html


Consell Comarcal de la Selva
Organitzen dos cursos d'anglès especialitzat per a gent a l'atur
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/12/18/organitzen-dos-cursos-dangles-especialitzat/819847.html



Troben morts a casa seva el periodista Alfons Quintà i la seva esposa
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2016/12/20/troben-morts-casa-seva-periodista/820188.html
Del sr. Quintà de vegades us en he posat algun dels seus articles que assíduament escrivia en aquest diari, no masses doncs pel meu gust eren força imfumables, quasi be un 99% estaven dedicats a Convergència i amb especial predilecció tirant amb bala contra Pujol o Mas potser perquè el  "1982, en l´època dels governs de Jordi Pujol, va ser nomenat primer director de TV3," i després el van despatxar...
Desconec les circumstàncies de la mort però tot apunta a que
"pugui tractar-se d´un cas de violència masclista amb arma de foc"


Troben trampes per a ciclistes en un camí de Maçanet
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/12/20/troben-trampes-ciclistes-cami-macanet/820145.html
"claus de fins a set centímetres de llarg i fixats a terra en el tram del pas públic de Can Vilaret,"



La UdG contractarà 143 professors associats d'entre 500 aspirants que treballaran a partir del febrer
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2016/12/20/udg-contractara-143-professors-associats/820160.html



 ERC de Palafrugell es mostra indignada que les obres del Golfet es reprenguin
El grup de l'oposició retreu al govern local que no esperi a veure com va el contenciós interposat
http://www.diaridegirona.cat/baix-emporda/2016/12/20/erc-palafrugell-mostra-indignada-que/820170.html



El xalet polèmic del Golfet.


=====================








 La Diputació modernitzarà Lloret amb 600.000 euros
L'alcalde, Jaume Dulsat, avança que el Patronat de Turisme s'afegirà durant tres anys al pla de reconversió turística
http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1033363-la-diputacio-modernitzara-lloret-amb-600-000-euros.html
"En Lloret Sí se Puede i el regidor no adscrit avalen el pressupost del 2017"

 

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, al centre, en el ple d'ahir, entre els regidors Lluïsa Baltrons i Albert Robert. En primer pla, els dos regidors d'ICV-EUiA. Dulsat va avançar que la Diputació s'integrarà en el pla de reconversió turística Foto: QUIM PUIG.



Celrà encapçala els municipis gironins amb el nivell de renda per habitant més alt: 40.700 euros.
http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1033166-el-girones-lidera-el-pib-per-habitant-a-la-demarcacio.html
Lloret de Mar (17.900) i Blanes (16.800) quasi que tanquen el rànquing...



Lloret
Onades i camí de ronda tallat
http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/1033236-onades-i-cami-de-ronda-tallat.html


i no precisament per les onades...





Un policia i un veí, ferits en un foc a Blanes
http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/1033267-un-policia-i-un-vei-ferits-en-un-foc-a-blanes.html


 Un dels primers museus d'art contemporani ( per Henry Ettinghausen)
Al seu emotiu article Tossa, Tossa, pobra Tossa (El Punt Avui, 8.12.16), l'admirable artista, tossenc de naixement, Bonaventura Ansón explicava com l'havia fet plorar llegir l'article de Nuri Forns Cultura fa fora Tossa del registre de museus catalans, publicat a El Punt Avui cinc dies abans.
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1033064-un-dels-primers-museus-d-art-contemporani.html
"“Com és possible que es vulgui vendre la construcció d'un macroport amb l'excusa, trista, petita i mal utilitzada excusa, de portar un turisme de qualitat? [...] Com podem pensar en turisme de qualitat si deixem que se'n vagi pel forat de l'aigüera allò que ens és més representatiu?”"



El sindicat dels empleats de les ambulàncies, en contra de TSC
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1033292-el-sindicat-dels-empleats-de-les-ambulancies-en-contra-de-tsc.html


 Troben morts el periodista Quintà i la seva dona al domicili de les Corts
Les primeres hipòtesis dels Mossos assenyalen que el periodista hauria matat la parella i s'hauria suïcidat
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1033366-troben-morts-quinta-i-la-seva-dona-al-domicili-de-les-corts.html


=====================







Escolta el plenari del 19 desembre, punt a punt
http://www.novaradiolloret.org/escolta-plenari-16-desembre-punt-punt/
Hi trobareu els àudio punt a punt...


El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2016/12/19122016-bon-dia-bona-hora.mp3

  • Es duu a terme a Lloret el ple més important de tot l’any.
  • Les declaracions d’ICV-EUiA, que presenta fins a 12 propostes als pressupostos
  • Entrevista a Lluïsa Baltrons, regidora de Serveis Centrals, sobre les dades del padró, 38.147 persones censades
  • Entrevista a Òscar Germán Vázquez, registrador de la propietat(…) perquè ha escrit el llibre de ficció EL VIGÍA DE LOS TIEMPOS
  • Entrevista a Miquel Molina, pilot de curses DTM, per saber com s’ha pres que Audi ja no compti amb el seva plaça de pilot
=====================








Per avui dimarts: temporal de gregal, amb vent, onatge i precipitacions
http://www.blanesaldia.com/societat/29336-prediccio-meteorologica-per-avui-dimarts-temporal-de-gregal-amb-vent-onatge-i-precipitacions/


Protecció Civil demana extremar les precaucions al litoral per la previsió de forts vents i mala mar
http://www.blanesaldia.com/societat/29326-proteccio-civil-demana-extremar-les-precaucion-al-litoral-per-la-previsio-de-forts-vents-i-mala-mar/



Presentació a la Ciutat Esportiva de Blanes del Campionat d’Espanya de Seleccions d’Handbol
http://www.blanesaldia.com/blanes/29339-presentacio-a-la-ciutat-esportiva-de-blanes-del-campionat-despanya-de-seleccions-dhandbol/


Dues persones intoxicades per fum en l’incendi d’un habitatge a Blanes aquesta matinada
http://www.blanesaldia.com/blanes/29322-dues-persones-intoxicades-per-fum-en-lincendi-dun-habitatge-a-blanes-aquesta-matinada/


=====================



ara

 Barcelona deixa de capturar coloms per sacrificar-los
Ho ha anunciat després que l'Ajuntament aprovés al novembre substituir les matances de coloms pel pinso amb anticonceptius
http://www.ara.cat/societat/barcelona-renuncia-matar-coloms_0_1708029340.html



A Lloret encara anem amb un esclop i una espardenya...




=====================












l'acudit d'en FORGES
http://elpais.com/elpais/2016/12/19/opinion/1482160390_400036.html





=====================






El BOP d'avui:


10514 - JUTJAT SOCIAL NÚM. 3 DE GIRONA Edicte de notificació de resolució dictada en l'expedient 285/2016
autos seguidos a instancia de Katarzyna Zimolag
contra SUN VILLAGE LLORET, SL y FONS DE GARANTIA SALARIAL (FOGASA),
(…)
sirva de notificación al demandado: SUN VILLAGE LLORET, SL de ignorado domicilio


Sun Village, un dels de la llum punxada...

10515 - JUTJAT SOCIAL NÚM. 3 DE GIRONA Edicte de notificació de resolució dictada en l'expedient 665/2016
autos seguidos a instancia de Alejandro Pérez Gomez contra BEST EXPERIENCE SL, SUN VILLAGE LLORET, SL y FONS DE GARANTIA SALARIAL (FOGASA),
(…)
sirva de notificación al demandado: BEST EXPERIENCE SL Y SUN VILLAGE LLORET, SL de ignorado domicilio




10633 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre l'aprovació provisional de l'expedient de modificació del Pressupost 2016 i la seva exposició pública


10636 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre l'aprovació provisional del pressupost general per a l'exercici  2017


10679 - DIPUTACIÓ DE GIRONA Assistència i Cooperació als Municipis Extracte en la BDNS de l'acord de 29 de novembre de 2016 de la Junta de Govern de la Diputació de Girona, pel qual es modifica la convocatòria de  les subvencions als ens locals gironins destinades a despeses de funcionament de les llars d'infants de titularitat municipal del curs 2015-2016


=====================









El DOGC d'avui :



Consell Català de l'Esport
RESOLUCIÓ PRE/2867/2016, de 21 de novembre, per la qual s'aprova la modificació de la relació d'esportistes d'alt nivell de l'any 2016.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=769460&language=ca_ES


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...