escriu-me
My Photo

dimecres, 27 d’abril del 2016

Dimecres, 27 d'abril del 2016, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


dilluns hi va haver Ple…


 


Si no vau poder assistir-hi o escoltar-lo, no us vau pas perdre massa res…

Com podeu veure a l'ordre del dia, era un Ple un xic de pa sucat amb oli, tot i que Déu n'hi do la transcendència que tenien els punts.
Els tres primers, de pur tràmit, com sempre… llevat del primer, suposo que obligatori, els altres dos jo em pregunto fins quan continuaran martiritzant-nos  amb si han anat a sopar, a festa a Cúllar o a parlar a la ràdio… La cosa la va "inventar el sr. Crespo" i des de llavors es continua fent sense aportar absolutament res, fins i tot la desgana en que els diferents protagonistes, Dulsat i Gou, ho llegeixen, ja evoca la manca d'interès que per la resta té la rastellera de dates i actes…

El 4t punt era només un donar a compte de com han quedat els repartiments del cartipàs amb l'entrada del PSC a l'equip de Govern.
A destacar la composició de la Junta De Govern: resulta que el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat, pot assistir-hi però no pot votar… Us imagineu que quelcom així s'hagués fet en època del regidor Valls ??? No ho entenc !!!
Com només era donar compte, no hi va haver ni torns de paraula, ni votació.

El 5è era també fruit de l'entrada del PSC; s'hi fixaven les hores de dedicació i retribucions dels nous membres: en paraules de l'oposició, uns 80.000€ l'any de més ens costarà, i com no hi ha partida pressupostaria, ni previsió, les misses s'habilitaran mitjançant una modificació de crèdit; el que no van dir és quin sant desvestiran per vestir els nouvinguts…
El punt es va aprovar, ara ja no hi ha problema, a l'equip de Govern són 11 amb l'entrada del PSC, majoria absoluta, i fins i tot, pel que es va poder escoltar en aquest Ple i en anteriors, quasi que també tenen garantit un 12è vot, el del no adscrit ex-PP Enric Martínez, que, a resultes d'aquest fer, el portaveu del Millor Marc Fuertes el va qualificar com el 12è Alien, rectificant-lo el regidor Martínez dient que en tot cas seria el 12è passatger, fent referència a la peli Alien, el vuitè passatger.
Icv i Podemos s'hi van abstenir i Millor hi va votar en contra. Per cert que a aquesta formació ahir li faltava el regidor Richard Bentham, se'n va excusar la seva assistència per la mort d'un familiar.

El 6è era el passi de la funcionària Anna Calixto al departament de serveis jurídics. N'Anna Calixto, aquests darrers mesos, durant la baixa de maternitat de n'Anna Riera, havia estat fent les tasques de Coordinadora de Comunicació, Premsa i Protocol que normalment aquesta té encomanades.
Tots els grups hi van donar el SÍ.

El 7è era l'aprovació provisional de la modificació del Pla Especial del NUCLI antic, "casc" insisteixen a dir-n'hi, fins i tot a l'enunciat de l'ordre del dia,  llevat de l'alcalde Dulsat, ell si en deia "nucli". 

En diversos Plens ja s'ha fet esment en que no és correcte dir-n'hi "casc" però erre que erre…

CASC O NUCLI ???
El significat bàsic del mot casc és ‘peça que cobreix i defensa el cap’. D’aquest sentit en deriven per metonímia altres accepcions; per això podem parlar del casc d’un capell (= copa, per la forma i la funció), el casc d’un cavall (= peülla, per la duresa de la part exterior), el casc d’un refresc (= recipient, per la soliditat del continent). El nostre casc, però, pateix la influència del casco espanyol, que té algunes accepcions que no són admeses en català. El sentit genèric dels usos incorrectes de casc és el que fa referència al ‘cos principal d’una cosa, sense accessoris’:

El casco de una nave és el buc d’una nau.
El casco de una casa és el buc o la carcassa d’una casa.
El casco urbano és el nucli urbà.
El casco antiguo és el barri antic (o vell), la part vella (o antiga) de la ciutat, el nucli antic (o vell) de la ciutat.

I si algú és poc dotat per a les distincions semàntiques, li recordem que el nostre llenguatge guanyarà en precisió si ens proposem evitar el mot casc sempre que sigui possible.


Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups llevat de les abstencions d'ICv i Podemos…


Com us he dit de bon començament, l'ordre del dia anunciat tenia més que pinta de pa sucat amb oli, però hi va haver alguns aspectes aliens a aquest ordre del dia que el van fer més que interessant.
D'entrada, l'assistència d'uns quants representants de la Plataforma "Aturem la C-32" que amb la seva presencia volien donar suport a la pregunta i al prec que des de la formació ICV- EUiA adreçaven a l'equip de Govern, referides les dues a la consulta sobre la prolongació de l'autopista.

L'altra fet més que destacable: la massiva presencia de policies locals de Lloret, sense uniforme, però sí amb samarretes reivindicatives i pancartes amb un lema comú: "Policies de 1ª amb sous de 3ª"





En el primer torn de paraula dels regidors, en el punt on van entrar els policies, quasi tots els grups van manifestar el seu suport a les reivindicacions d'aquest col·lectiu llevat del regidor/diputat Orobitg (ERC) que, a pinyó fixe, va centrar la seva intervenció únicament en el contingut del punt de l'ordre del dia que s'estava discutint. No va ser fins a la segona intervenció o potser en el següent punt de l'ordre del dia, que, veient que havia quedat amb el cul a l'aire, llavors sí va intentar dedicar unes paraules boniques cap als policies, no sense intentar justificar l'equip de Govern dient que els diners són els que són i tal i Pasqual... moment en que els policies, sense deixar que acabés la seva intervenció, van abandonar la sala…
Va ser una casualitat el moment escollit per abandonar el Ple i deixar el regidor/diputat Orobitg amb la paraula a la boca???

Un altra aspecte que va aportar interès al Ple va ser el torn de paraula del públic que el sr. alcalde "te a be concedir"…
Un servidor té la mala costum de sempre preguntar, no per res, però després d'aguantar hores i hores discussions, moltes sobre el sexe dels àngels com a l'antiga Bizanci, el rar seria que tot t'hagués quedat tant clar que no tinguessis necessitat de preguntar res, però es veu que pel sr. Dulsat la cosa no és pas tan senzilla... sembla tal manera que cada vegada que un pregunta quelcom és com si li arranquessin un queixal sense anestèsia, però no només això sinó que es comporta com cacic de temps pretèrits on quasi que l'hi has de donar les gràcies per tenir a be concedir-te la paraula… 

Perquè el públic no pot preguntar el que vol que sigui d'interès general, estigui o no estigui a l'ordre del dia, aprofitant l'avinentesa de tenir reunits en una mateixa sala tots els representants del poble ???

En aquest torn de preguntes del públic van estar especialment be les de dos membres de la Plataforma Aturem la C-32, tot i que al sr. Alcalde no li van agradar, fins al punt, que va convidar al membre Jordi Palaudelmàs a abandonar la sala de Plens, cosa que va fer acompanyat de tota la resta de companys de la plataforma…




Avui hi he trobat:
Tota la setmana passada i tampoc aquest dilluns i dimarts vaig fer resum; uns dies perquè no podia i en d'altres perquè no volia ;-)  ;-)  ;-) així que us demano disculpes…

En aquest d'avui he recuperat algunes notícies d'aquests dies i també els DOGC i BOP d'aquest dilluns i dimarts…

Aquests dies ja quasi tots els ocells tenen les primeres cries fora del niu… Us poso aquesta de puput d'ahir a la tarda…

 




Demà més… que tingueu un bon dia…








La policia de Lloret de Mar es presenta al ple per reclamar millores salarials
Agents faran una manifestació dissabte, quan el president de la Generalitat té previst inaugurar la comissaria
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/26/policia-lloret-mar-presenta-al/779797.html
" Ho van fer pacíficament i sense aldarulls però lluint pancartes i samarretes reivindicatives -«la policia en lluita»- que van provocar que alguns regidors aprofitessin les seves intervencions en altres punts de l'ordre del dia per fer un comentari al respecte"

 







Recomanen que Territori faci un estudi d´impacte ambiental nou de la C-32
Segons la Memòria del procés participatiu realitzat a Blanes, caldria adaptar l'estudi a la normativa vigent
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/27/recomanen-que-territori-faci-estudi/780009.html
"Per tal de donar a conèixer aquest document, l'Ajuntament de Blanes ha convocat una Sessió Informativa oberta al públic per demà a les sis de la tarda"

 


DECEBEDORA CONSULTA PARTICIPATIVA ( per JOSEP ALUM)
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/23/decebedora-consulta-participativa/779338.html
"Blanes i els seus veïns sacrificaran una part del seu patrimoni forestal, sense que els comporti gaires  beneficis. Els suposats beneficiats són els lloretencs i, de retruc, els tossencs. Sobretot, aquells que només contemplen el territori des d'una perspectiva de rendibilitat econòmica a curt o mitjà termini"
Sabies paraules les del sr. Alum



Lloret no podrà cobrar la taxa d'escombraries un 50% més cara als pisos turístics
El TSJC declara nul·la aquesta mesura arran del recurs contenciós presentat pel Gremi d'Hotelers
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/21/lloret-no-podra-cobrar-taxa/778948.html


Lloret i Blanes, units per la Xarxa Europea de Jardins Històrics
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/27/lloret-blanes-units-xarxa-europea/780006.html


Torna el Fòrum de l'Excel·lència a Lloret amb més de 130 ponents mundials
Les jornades tindran lloc del 8 a l'11 de juny
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/26/torna-forum-lexcellencia-lloret-mes/779795.html


Desconvocada la vaga indefinida a l'Hotel Marina Sand de Lloret de Mar
Un acord entre l'empresa i els treballadors de l'Hotel Marina Sand de Lloret de Mar
http://www.diaridegirona.cat/economia/2016/04/26/desconvocada-vaga-indefinida-lhotel-marina/779720.html
L'antic Selvamar




L'antic equip de govern d'Anglès admet negligències en la compra de la Burés
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/23/lantic-equip-govern-dangles-admet/779337.html
Va ser durant l'alcaldia de Pere Figuereda (CiU) actualment l'advocat responsable de àrea jurídica de l'Ajuntament de Lloret


Els hotels gironins milloren en un 47% les xifres de març de 2015
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/04/26/hotels-gironins-milloren-47-xifres/779693.html
Ja són ganes de voler fer veure que anem be… Una augment així només pot ser degut a que l'any passat Setmana Santa va ser a l'abril i aquest any al març...



Ryanair inclou el vol Girona-Malta i confirma vuit rutes més per a l´hivern
L'aerolínia repeteix a Itàlia, Alemanya, Eslovàquia, Marroc i Polònia però no descarta novetats de cares a novembre
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/04/27/ryanair-inclou-vol-girona-malta/779929.html



El Govern garanteix conservar el model comercial i que no hi haurà «fracking»
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2016/04/27/govern-garanteix-conservar-model-comercial/779949.html


=====================








 Pla per arreglar façanes del nucli antic de Lloret
L'Ajuntament requereix als propietaris d'edificacions en mal estat que les reparin, o es poden enfrontar a sancions
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/961813-pla-per-arreglar-facanes-del-nucli-antic-de-lloret.html



Un immoble situat a primera línia de mar, en la cantonada amb el carrer Vall de Venècia.




 La policia de Lloret reclama millores salarials al ple
El portaveu del Millor, a l'oposició, insinua “amiguisme” per part de l'interventor, de qui diu que mana més que l'alcalde
El PSC va formalitzar ahir la seva entrada al govern, que ara té majoria
http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/961682-la-policia-de-lloret-reclama-millores-salarials-al-ple.html







 La Nit de la Cultura ( per Joan Domènech Moner)
la Nit de la Cultura resultà una vetllada àgil, agradable, ben conduïda pels dos joves presentadors que en van tenir cura, amb la participació d'un conjunt de membres de l'Escola de Música que van posar una mena de sintonia de fons i, a més, van interpretar alguna peça significativa que encara va fer més plaent la sessió.
http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/8-articles/961757-la-nit-de-la-cultura.html



Lloret torna a reunir talent mundial al Foro Excelencia
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/961643-lloret-torna-a-reunir-talent-mundial-al-foro-excelencia.html


Desconvocada la vaga a l'hotel Marina Sand
http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/961688-desconvocada-la-vaga-a-lhotel-marina-sand.html


Argentona recull 250 idees per destinar 500.000 euros
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/961954-argentona-recull-250-idees-per-destinar-500000-euros.html
Desconec quantes propostes va recollir Lloret en les assemblees dels Pressupostos Participats el que sí sé és que a les assemblees hi estaven convidats a participar-hi tots els lloretencs majors de 16 anys o sigui els mateixos que estaven convocats a participar a la consulta popular per decidir sobre l'allargament de l'autopista però amb unes diferencies abismals:

  • A la assemblees dels Pressupostos Participats hi van votar 249 persones; a la consulta sobre la C-32 1269 persones van anar a votar.
  • Mentre que per l'equip de Govern municipal la participació a la consulta sobre la C-32 va ser un desastre, resulta que, per ells, les assemblees per els Pressupostos Participats has estat un èxit tal que fins i tot ens ha convidat la Diputació de Barcelona perquè ho anem a explicar.
  • Mentre que per fomentar la participació a les assemblees per els pressupostos Participats no hi han mancat innombrables banderoles, falques, notes de premsa, milers de tríptics, etc,... al procés per donar a conèixer la consulta per la c-32 se li ha negat el pa i la sal i no només per la consulta sinó que la gran majoria dels lloretencs ignora fins i tot que una obra de tal envergadura es vol fer.
  • Per l'alcalde sr. Dulsat que el 80% dels que van anar a votar diguessin no a prolongar la c-32 és un desastre, però en canvi ell se sent completament legitimat com alcalde quan el 88% dels lloretencs en edat de votar no el van votar…
  • (:::)



 Jutgen el veí de Lloret que volia fer explotar gas butà
El veí de Lloret de Mar que va intentar fer explotar dues bombones de butà a casa seva va asseure's ahir al banc dels acusats del jutjat penal número 5 de Girona
http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/961934-jutgen-el-vei-de-lloret-que-volia-fer-explotar-gas-buta.html



 Ruiz obvia la moció del Parlament sobre l'escola que separa per sexe
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va avisar ahir que el seu govern no complirà la moció del Parlament a favor de no renovar els concerts a les escoles que segreguen per sexe
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/16-educacio/961968-ruiz-obvia-la-mocio-del-parlament-sobre-lescola-que-separa-per-sexe.html
Amb paraules planes la notícia ve a dir que el Govern es passarà per l'entrecuix i pel darrera la moció que el Parlament va aprovar la setmana passada  l'excusa és qui hi ha una llei de rang superior que desautoritza el que es va aprovar…
Per comptes de dir: reformarem la llei, diu que el que aprova el Parlament no val… visca, visca, visca...


=====================








El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.novaradiolloret.org/bdbh-26-abril-2016/
En aquests moments, 9h15, la pàgina no funciona ni de recules… així que no us puc pas posar de què van parlar ahir en el Bon Dia Bona Hora...


=====================









Fórmules per reactivar el barri vell de Lloret
Es modifica el Pla de fa dos anys i mig
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=8883
Audio
Escoltar Bernat, Gracia, Rodríguez, Fuertes i Dulsat


Blanes: conclusions i recomanacions sobre la C-32
Es presnetaran públicament aquest dijous a les 18:00 a la sala de plens
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=8882
"que l’Ajuntament que demani al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat la redacció d’un nou estudi d’impacte ambiental sobre el projecte que s’adeqüi a la normativa vigent i que sigui més curós i respectuós amb el territori"

=====================








Blanes presentarà les conclusions i recomanacions del procés participatiu sobre la C-32 en un acte públic
http://www.blanesaldia.com/blanes/27295-blanes-presentara-les-conclusions-i-recomanacions-del-proces-participatiu-sobre-la-c-32-en-un-acte-public/


Ordre del dia del ple de l’Ajuntament de Blanes del mes d’abril, que començarà demà dijous a la sala de plens a les 19 hores.
http://www.blanesaldia.com/blanes/27312-ordre-del-dia-del-ple-de-lajuntament-de-blanes-del-mes-dabril-4/


Finalitzen les sessions participatives de la revisió del POUM de Blanes
http://www.blanesaldia.com/blanes/27297-finalitzen-les-sessions-participatives-de-la-revisio-del-poum-de-blanes/


Presentació del llibre «Entre tantes llums», homenatge pòstum de Blanes a Josep Bota-Gibert
http://www.blanesaldia.com/blanes/27279-presentacio-del-llibre-entre-tantes-llums-homenatge-postum-de-blanes-a-josep-bota-gibert/


Lliurament de premis del 29è Concurs de Murals de Sant Jordi de Blanes
http://www.blanesaldia.com/blanes/27268-lliurament-de-premis-del-29e-concurs-de-murals-de-sant-jordi-de-blanes/

=====================










Lloret, Aranjuez y Blanes, unidos por la Red Europea de Jardines Históricos
http://www.lavanguardia.com/politica/20160426/401384030951/lloret-aranjuez-y-blanes-unidos-por-la-red-europea-de-jardines-historicos.html


Premis Nobel, astronautes, excaps d'estat internacionals i fins a 130 personalitats, al II Fòrum Excel·lència de Lloret
http://www.lavanguardia.com/vida/20160425/401359727568/premis-nobel-astronautes-excaps-d-estat-internacionals-i-fins-a-130-personalitats-al-ii-forum-excel-lencia-de-lloret.html


Un acord per pagar els deutes a la plantilla evita la vaga a l'Hotel Marina Sand de Lloret de Mar
http://www.lavanguardia.com/vida/20160425/401347003834/un-acord-per-pagar-els-deutes-a-la-plantilla-evita-la-vaga-a-l-hotel-marina-sand-de-lloret-de-mar.html

====================






El BOP d'avui:


3244 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana


3245 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre l'aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança de protecció, control i tinença d'animals al terme municipal de Blanes

3490 - DIPUTACIÓ DE GIRONA Servei d'Esports Edicte d'aprovació de les bases específiques que han de regir el procediment de concessió de subvencions als ajuntaments per a actuacions urgents d'adaptació a la seguretat, l'habitabilitat o la funcionalitat dels equipaments esportius




3384 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Recursos Humans Anunci d'admesos i exclosos, nomenament del tribunal i fixació de data de les proves selectives per cobrir una plaça
plaça d’Educador/a social


3226 - CONSORCI D'ARDENYA CADIRETES Anunci d'aprovació inicial del pressupost general i les bases d'execució per a l'exercici 2016

3229 - CONSORCI D'ARDENYA CADIRETES Anunci d'informació pública d'una proposta d'adaptació dels Estatuts del Consorci

3227 - CONSORCI D'ARDENYA CADIRETES Edicte d'informació pública dels estats comptables dels exercicis 2010-2015



EL BOP d'abans d'ahir dilluns 25/04
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2016/78/2016780.pdf


3208 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Recursos Humans Anunci d'admesos i exclosos, nomenament del tribunal i fixació de data de les proves selectives per cobrir unes places
dues places d’Educador/a de Llar d’infants


3153 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de subhasta
la persona
deutora JANKOVIC, JOVANA , per dèbits a l’Ajuntament de Lloret de Mar
BÉNS A SUBHASTAR:
“URBANA: FINCA ESPECIAL. ELEMENTO NUMEO DIECIOCHO.-
VIVIENDA en PLANTA SEGUNDA, PUERTA NUMERO
CINCO, del edificio, en construcción, denominado “La Terrazas de
Fanals”


3155 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei de Gestió Tributària Edicte de subhasta
de la persona
deutora TABUENCA GINER, VICENTE , per dèbits a l’Ajuntament
de Lloret de Mar,
URBANA: PEÇA DE TERRA de forma irregular, sita en terme municipal
de Lloret de Mar, Polígon d’Actuació número 15 URCASA, la
seva superfície es de mil cent trenta-dos metres cinquanta decímetres
quadrats. Constitueix la parcel·la numero CENT QUARANTATRES


3392 - DIPUTACIÓ DE GIRONA Promoció Econòmica-Diplab Edicte d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions per a projectes innovadors de promoció i dinamització del comerç local i de productes singulars, adreçades a associacions i federacions de comerciants



=====================






El DOGC d'avui :


RESOLUCIÓ ENS/1033/2016, de 20 d'abril, del procediment de preinscripció i matrícula a l'Institut Obert de Catalunya per al curs 2016-2017.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=723911&language=ca_ES
1.2 Matrícula: En els ensenyaments de graduat en educació secundària obligatòria, la matrícula es fa per
mòduls.
1.3 Centres on es poden presentar les sol·licituds
CFA Lloret de Mar, Lloret de Mar


RESOLUCIÓ EMC/1025/2016, d'11 d'abril, per la qual es fa pública la designació, pels ens locals, d'un representant de la societat catalana al Consell Social de la Universitat de Girona.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=723738&language=ca_ES



Ajuntament de Blanes
ANUNCI sobre licitació del contracte de servei d'atenció al públic i telefònica a la Policia Local.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=723680&language=ca_ES


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...