escriu-me
My Photo

dimecres, 13 d’abril del 2016

Dimecres, 13 d'abril del 2016, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


MOLT IMPORTANT !!!
aquest diumenge !!!












punts de votació:

a LLORET:
- casa de la Cultura
- el Puntet
- el Puntet de Fenals
- Centre Cívic del Rieral

a BLANES
- Ajuntament de Blanes
- Local social de la Plantera
- Local social de Mas Moixa
- Local social de Mas Enlaire
- Local social de Mas Florit
- Local social de Ca la Guidó
- Local social de Mas Borinot
- Escola Pinya de Rosa,


tot empadronat a Lloret o Blanes major de 16 anys té dret a votar





=================
===========
=================




demà dijous…

cine club adler


14 d'abril de 2016 / Teatre de Lloret / 21 h


Dos dies en la vida de Saül, presoner hongarès que treballa en un Sonderkommando, unitat especial de treball d’un dels crematoris d’Auschwitz, el 1944. Topa amb el cadàver d’un nen que li sembla que és el seu fill i decideix intentar l’impossible: fer-lo desaparèixer i trobar un rabí per a enterrar-lo.
El hijo de Saúl, és un brutal retrat de l'Holocaust, dirigit per László Nemes i interpretat per Géza Röhrig, tots dos de nacionalitat hongaresa i descendents de famílies que van patir l’horror nazi. La pel·lícula arriba a Lloret després de sacsejar consciències en festivals d'arreu del món.

Pel·lícula guanyadora de l'Oscar 2016 a la Millor pel·lícula en llengua estrangera, així com el Gran Premi del Jurat i el Premi FIPRESCI a Canes 2015





Avui hi he trobat:







Demanen el vot en contra de la C-32 a Lloret per conservar el patrimoni modernista
 L'associació cultural LEAD (Laboratori d'Expressions Artístiques i Desenvolupament) de Lloret de Mar, van demanar ahir, a través d'un manifest, el vot contrari al projecte de prolongació de la C-32 en la consulta popular que se celebrarà el pròxim 17 d'abril i que han organitzat diverses entitats de la localitat.
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/13/demanen-vot-contra-c-32/777536.html
"«El traçat de la C-32 destruirà de forma inexorable (…) l'entorn natural escollit pels grans artistes per realitzar les obres del que podem afirmar és el Museu Obert de Sant Pere del Bosc i les Alegries, indret profundament arrelat a l'ànima lloretenca» afegeixen en el manifest."
17 són les associacions lloretenques que ens convoquen per diumenge a participar en la consulta:
Associació Ciutadana SOS Lloret, Assemblea de Joves de Lloret, Centre Excursionista Lloret, Penya Xino-Xano, Penya Ciclista Lloret de Mar, Associació de Veïns El Rieral, Associació de Veïns Can Ballell, Associació de Veïns del Nucli Antic, Associació Astrum Lloret, Cineclub Adler, Plataforma per la Pau de Lloret, Associació de Dones l'Aurora, Associació de Caçadors de Lloret, Associació Cultural LEAD, ICV-EUiA Lloret, CUP Lloret i En Lloret Sí, Se Puede.


Ahir la plataforma "aturem la C-32" va fer un acte informatiu a la casa de la cultura i em sap greu dir-ho perquè no puc ser imparcial però de veritat us dic que si no hi vau assistir us vau perdre quelcom de molt i molt interessant… 





Van ser-ne quatre els ponents i a fe que no us sabria dir quin va estar millor; n'Ariadna Claret, ambientòloga, una passada; en Santiago Ontañón hi va donar el contrapunt d'edat, turístic i d'hoteler; en Víctor Català ens fa farcir de dades oficials, entenedores i alternatives; en Lluís Mas analitzava la part econòmica de l'operació i ens va oferir un parell de vídeos de l'ex-conseller Vila en el Parlament on quasi que deixen com un aprenent de fals al mateix Orobitg, (intentaré obtenir-los doncs no tenen desaprofitament).
Tots quatre van deixar ben clar que el que ens volen imposar és quelcom de gravíssim, molt perjudicial econòmica i socialment però sobretot un desastre ecològic i cultural...

 







Qui ens ha pintat la tanca? La plataforma C-32 ( carta de M. Mercè Torroella. directora de l'Institut SERRALLARGA. BLANES.
Les gotes dels seus esprais, ben segur, van carregades de veritats, de bones intencions, però el lloc on han deixat l'empremta no s'ho mereix.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2016/04/13/cartes/777469.html
Embrutir parets no està gens be i està doblement malament si a sobre es tracte de les parets d'una escola… i el que ho fa triplement dolent és donar-li arguments a la senyora directora del Serrallarga que, tot i algunes floretes a favor del que l'autopista vol destruir,  em fa que li ha vingut com anell al dit poder dir quelcom en contra de  la plataforma...



La recaptació de la taxa turística a la Costa Brava augmenta gairebé un 6% en un any
El litoral gironí continua el 2015 com la segona marca de Catalunya que més ingressa de l'impost, després de Barcelona
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/04/13/recaptacio-taxa-turistica-costa-brava/777449.html



L´aeroport encadena dos mesos creixent en viatgers per primer cop des del 2012
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/04/13/laeroport-encadena-dos-mesos-creixent/777545.html
"El Girona-Costa Brava tanca el març amb un 10% més d´usuaris" (L'efecte setmana santa avançada ??? i per ende també Carnaval ???)


Un blanenc troba a la Patagònia un veler abandonat a Sud-àfrica
L'expedició va localitzar la nau abandonada el 2006, quan buscava la fragata Wager naufragada el 1741
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/04/13/blanenc-troba-patagonia-veler-abandonat/777537.html


Ocells i altres espècies ( per QUIM CURBET )
Observar la televisió en un local públic a vegades és una experiència apassionant. Entre la dringadissa dels plats i dels coberts, la xerrameca constant dels uns i els altres (…)
http://www.diaridegirona.cat/girona/2016/04/13/ocells-altres-especies/777439.html
"una fotografia enviada per un ornitòleg aficionat ens il·lustra sobre la vida del manaquí cuallarg als boscos d'Amèrica Central. Unes altres imatges ens remeten al Pirineu, on un llop trepitja un entorxat de neu vora els arbres, o ens presenten la Minerva que esculpí Frederic Marès i que presideix el passeig de Tossa de Mar."


La CUP porta a la Fiscalia l´adjudicació del servei d´ambulàncies amb Boi Ruiz
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/04/13/cup-porta-fiscalia-ladjudicacio-del/777447.html
Un contracte d'aquells adjudicats mitja hora abans d'unes eleccions i per quatre duros: "aquest concurs va ser el de més quantia econòmica de la legislatura passada, ja que va ascendir a 2.256 milions d'euros"


=====================








Una entitat d'art de Lloret demana el no a l'autopista C-32
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/12-infraestructures/957880-una-entitat-dart-de-lloret-demana-el-no-a-lautopista-c-32.html
"Segons el Manifest de l'Àngel, que ha redactat el Laboratori d'Expressions Artístiques i Desenvolupament (LEAD), l'obra del govern malmet els paratges de Sant Pere del Bosc i les Alegries i “divideix Sant Pere de Lloret”, diu la presidenta, Neus Dalmau"



 Abertis situa l'Estat com a eix prioritari però no “únic”
Preveu negociar amb el nou executiu la pròrroga de les concessions que hi té, entre les quals hi ha la de l'AP-7, que representa el 28% del negoci espanyol
El primer tram de l'AP-7 venç l'any 2019
http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/957924-abertis-situa-lestat-com-a-eix-prioritari-pero-no-lunicr.html


 Ens falta imaginació? ( per Joan Domènech)
Déu me'n guard de criticar les teatralitzacions de què són objecte els recorreguts pels museus, les festes d'alguns pobles, la celebració de determinades efemèrides, etc.
http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/8-articles/957801-ens-falta-imaginacio.html
Al sr. Domènech li ha faltat dir "Déu me'n guard de criticar" l'allargament de l'autopista o si res més no, el no de l'Ajuntament a deixar que sigui el poble a través d'una consulta qui ho decideixi… què hi farem… no ho deu trobar prou important. Tampoc ho deu trobar important l'altre articulista lloretenc, l'interventor sr. Arbó… trobo que un anàlisi econòmic del que el pelotazo Abertis/Generalitat representa no hi haguera pas estat sobrer en algun dels seus articles...


 Cinc detinguts per agressió sexual en un hotel de Lloret
La víctima, de nacionalitat alemanya, va denunciar que un dels nois la va violar i que els altres li van fer tocaments
Tres d'ells han quedat imputats i dels altres no n'ha quedat acreditada la participació
http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/957987-cinc-detinguts-per-agressio-sexual-en-un-hotel-de-lloret.html
Va ser dilluns…



 La taxa turística recapta més de 43 milions
Els ingressos del 2015 suposen un increment del 5,5% respecte del 2014
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/957895-la-taxa-turistica-recapta-mes-de-43-milions.html
"La marca Barcelona(…) va ingressar més de la meitat de l'impost, un total de 23 milions d'euros. Els següents conjunts turístics que van recaptar més ingressos l'ocupen la Costa Brava, amb 7,6 milions; la Costa Daurada, amb 5,5 milions, i la Costa de Barcelona, amb 5 milions."


Més passatgers a l'aeroport de Girona
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/12-infraestructures/957947-mes-passatgers-a-laeroport-de-girona.html
"L'aeroport de Girona ha encadenat dos meses seguits de creixement en el nombre de passatgers"


Un blanenc
 Recorregut d'un mes per la Patagònia xilena
Càmera al mig de balenes mortes i un veler
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/957738-camera-al-mig-de-balenes-mortes-i-un-veler.html
" L'expedició del fotògraf Roger Rovira Rius troba un vaixell que havia participat en una regata fa deu anys
El blanenc és guia de caiac de mar i buscava, juntament amb un explorador xilè, les restes d'un naufragi del 1741"



El Trueta compleix avui 60 anys amb una àmplia cartera de serveis i una plantilla d'uns 1.500 professionals, però amb el projecte de recanvi d'edifici ben encallat
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/14-salut/957935-batega-fort-pero-camina-coix.html


=====================








El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2016/04/12042016-bon-dia-bona-hora.mp3

  • Entrevista a els tres regidors del PSC: Antonio Lorente, Eduardo López i Cristian Fernández, per saber les delegacions atribuïdes després del pacte assolit amb CiU i ERC per formar part del govern municipal.
  • Entrevista a Míriam Benshaím, membre de l’Assemblea de Joves de la CUP, que explica en que consisitirà l’homenatge de demà a Guillem Agulló, un jove valencià, militant de Maulets, que va ser assassinat el 1993, per un grup d’extrema dreta.
  • Entrevista a Loli Pla, presidenta de l’AMPA de l’escola Pompeu Fabra, que comenta el per què es fa un debat aquest dimecres a l’escola Pompeu Fabra, destinat a parlar dels horaris del centre. És una trobada oberta a les famílies.
  • Entrevista a Joan Moret, president del Cine Club Adler, que ens avança la projecció de dijous de “EL HIJO DE SAÚL”, cinta guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. Un film hongarès que ha sacsejat consciències arreu del món, que col·lecciona premis i que arriba a Lloret de la mà del cineclub Adler.


=====================









Troballa sorprenent a la Patagònia
Un fotògraf blanenc i un explorador xilè localitzen a la Patagònia una embarcació que havia naufragat a 20.000 km d'on va ser trobada, quan en realitat estaven buscant un altre vaixell enfonsat al segle XVIII.
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=8851

Audio
Escoltar Roger Rovira


=====================









Acte central a Lloret contra la prolongació de la C-32
http://www.blanesaldia.com/selva/27099-acte-central-a-lloret-contra-la-prolongacio-de-la-c-32/








Projecció a Blanes del documental ‘District Zero’, que explica la vida del refugiats a través dels seus mòbils
http://www.blanesaldia.com/blanes/26938-projecio-a-blanes-del-documental-district-zero-que-explica-la-vida-del-refugiats-a-traves-dels-seus-mobils/


=====================








Espanya no ha acollit ni un sol refugiat des de l'any passat
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/internacional/espanya-acollit-un-sol-refugiat-des-any-passat-5048307
La UE només ha traslladat 1.445 dels 160.000 promesos, 18 d'ells a territori espanyol
18 refugiats: la xifra de la vergonya


=====================










Ryanair dispara su tráfico el primer trimestre y se distancia de Vueling
La compañía registra una subida de pasajeros del 32% entre enero y marzo. Tiene 2,2 millones viajeros más que su competidora
http://elpais.com/economia/2016/04/12/actualidad/1460491587_739423.html


Guía para no ser un guiri gastronómico
deas, sugerencias y consejos para no convertirte en una versión del turista que come arroz con cosas y bebe sangría con un 90% de agua
http://elcomidista.elpais.com/elcomidista/2016/04/08/articulo/1460113015_460629.html


=====================










El aeropuerto de Perpinyà aumenta hasta 15 rutas europeas
http://www.lavanguardia.com/local/girona/20160411/401037988509/aeropuerto-perpinya.html

  • Competencia de Girona
  • París y Madrid cada día
  • Ibiza y Córcega. Ginebra, Londres, Bruselas, Southampton, Dublín, Birmingham, Burdeos o Nantes son otras capitales a las que también se puede volar desde Perpinyà


=====================






El BOP d'avui:


2908 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Edicte d'aprovació inicial de la modificació de les bases del pressupost


=====================








El DOGC d'avui :



Ajuntament de Lloret de Mar
EDICTE relatiu a la convocatòria del procés de selecció mitjançant concurs oposició per cobrir una plaça de conserge d'instal·lacions esportives.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=722651&language=ca_ES

Ajuntament de Lloret de Mar
EDICTE relatiu a la convocatòria de concurs oposició de promoció interna, torn de reserva especial (funcionarització) per a la provisió d'una plaça d'administratiu/iva.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=722634&language=ca_ES


Ajuntament de Blanes
EDICTE sobre informació pública de l'aprovació inicial del Projecte d'obertura de pas en paret de càrrega a l'edifici del carrer Ample, núm. 11.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=722605&language=ca_ES


Ajuntament de Blanes
ANUNCI sobre la plantilla orgànica i la relació de llocs de treball.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=722607&language=ca_ES


=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...