escriu-me
My Photo

dijous, 31 de març del 2016

Dijous, 31 de març del 2016 a Lloret i a la resta de Selva Marítima


ahir al Parlament…

 



Era una proposta de resolució sobre l'allargament de l'autopista fins a Lloret on es proposaven diverses qüestions:

  1. Re-formular l'informe d'impacte ambiental de l'obra doncs l'informe que acompanya el projecte actual té més de 10 anys, età legalment caducat i a sobre al projecte inicial s'hi han fet substancials modificacions.
  2. Donar suport a les consultes populars previstes per Blanes i Lloret
  3. Aturar qualsevol acord sobre l'obra mentre aquests dos punts anteriors no estiguin enllestits.
Per part de Junts pel Sí en defensava la postura el diputat Orobitg.
Si en mireu el vídeo, veureu com el nostre diputat es mostra més nerviós del normal, sense saber on amagar les mans, rascant-se el cap, etc… desconec si era per la novetat doncs anava a la comissió de territori com a convidat i no com a membre permanent,  o si el seu nerviosisme venia en que volia defensar lo indefensable.

Si ho escolteu veureu com del primer punt, l'impacte ambiental, del tram Blanes-Lloret pràcticament no en diu res, limitant-se a dir que la memòria existeix i que en tot cas el que s'hi han fet són millores…
Però, com pot dir això?, si s'hi han fet millores, o sigui canvis, algú haurà de decidir si són millores o no, a lo millor el que per ell són millores per un tècnic són nyaps.
Allà on sí es va mostrar fort, va ser en dir que al tram Alegries-Coll de Llop, aquí sí que no feia falta doncs és pràcticament soterrat.. tela, tela, tela… Que estiguin les dues terceres parts soterrades no vol pas dir que a la tercera part restant si pugui fer el que es vulgui sr. diputat Orobitg…

De la consulta a la ciutadania va demanar respecte a les decisions dels diferents consistoris… se li va oblidar de dir aquelles boniques paraules pronunciades solemnement en el Ple del 20 d'abril de l'any passat:
"entenem que el procedent és donar la veu al poble de Lloret perquè aquest decideixi en plena consciència. (…) Aquí del que es tracta és si ens creiem que la gent té la capacitat i la intel·ligència per decidir allò que vol pel seu poble o no ens ho creiem, i sí creiem que els aquí asseguts estem en un estatus superior i volem decidir per ells.” va dir aquell dia el nostre regidor avui també diputat...

No tenen vergonya, però no només els del seu grup del Junts pel Sí, (CiU ERC)… les votacions van anar així:

 









==============
========
==============


aquest vespre…


Cineclub Adler
presenta:

teatre de Lloret
21h
obra de Marc Recha, autor de L’arbre de les cireres (1998), Pau i el seu germà (2001) i Petit indi (2009)
País: Catalunya.
Durada: 70 min.
Projecció en DCP. VOC

En un paratge solitari a prop de la costa, un nen fa volar l'estel que li ha construït el seu pare. Però l’estel acaba enredant-se en un arbust. El nen necessitarà de l'ajuda del pare per seguir fent-lo volar. Junts, errants enmig de la natura, expliquen un conte íntim i especial: el d'un gegant que sempre té gana.

El film explica la relació de complicitat que al llarg dels anys un nen i el seu pare han anat construint a través de la seva convivència, per poder veure l'univers invisible que l'infant construeix en el seu camí d'aprenentatge natural.

Un dia perfecte per volar és un film íntim i poètic, obra de Marc Recha, autor de L’arbre de les cireres (1998), Pau i el seu germà (2001) i Petit indi (2009), entre d'altres films.

Pel·lícula guanyadora del Premi al Millor Actor (Sergi López) a Amiens 2015


ATENCIÓ: Abans d'Un dia perfecte per volar projectarem El adiós (Clara Roquet, 2015), curtmetratge guanyador dels VIII Premis Gaudí.




================
===========
=================




aquest dissabte

al teatre


El polifacètic artista Alex O’Dogherty, conegut pels seus papers al cinema, com a monologuista a Paramount Comedy i a la TV (Camera Café, Doctor Mateo, Alatriste, El Factor Pilgrim, entre d’altres), s’ha unit a La Bizarrería per presentar les seves cançons en un xou únic i diferent. Serà el dissabte que ve 2 d’abril (21.00 h) al Teatre de Lloret.
Més info:
http://www.lloret.cat/ajuntament/comunicacio-i-publicacions/notes-de-premsa/alex-o2019dogherty-la-bizarreria-presenten-aquest-dissabte-2-d2019abril-al-teatre-de-lloret-2018mi-imaginacion-y-yo2019/



Avui hi he trobat:







Lloret
Roben objectes i diners a 11 turistes pel mètode de la taca
Les víctimes eren d'edat avançada i se les enduien fins a un portal amb l'excusa de netejar-los el vestit tacat
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/03/31/roben-objectes-diners-11-turistes/775234.html


El concurs de Focs d'Artifici de Blanes recupera un cinquè dia d'espectacles
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/03/31/concurs-focs-dartifici-blanes-recupera/775237.html
"L'any 2012, la duració es va reduir de sis a quatre jornades per les retallades en el pressupost"


El càmping Cala Llevadó de Tossa estrena bungalous ecològics
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/03/31/camping-cala-llevado-tossa-estrena/775236.html
15 bungalous ecològics, que s'afegeixen als 45 que ja tenia fins ara.


Mor el galerista de Tossa de Mar Joan Planellas
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2016/03/31/mor-galerista-tossa-mar-joan/775204.html


Els comerciants demanen al Govern que actualitzi la llei catalana de Comerç
http://www.diaridegirona.cat/economia/2016/03/31/comerciants-demanen-al-govern-que/775168.html


La UGT de Girona amenaça d'anar a la vaga i portar l'ERO de Ryanair als tribunals
El sindicat denuncia «trampes i mentides» de l'aerolínia per a justificar l'expedient d'ocupació
http://www.diaridegirona.cat/girona/2016/03/30/ugt-girona-amenaca-danar-vaga/775121.html


La companyia Express Airways enllaçarà Girona amb Eslovènia a l'estiu
Aena confirma que l'aerolínia alemanya oferirà vols a la ciutat de Maribor a partir del 16 de juny
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2016/03/30/companyia-express-airways-enllacara-girona/775077.html


Girona vol ser un referent mundial en turisme esportiu
Destacats esportistes gironins donen suport a la campanya de promoció de la ciutat com a destí tant per a curses com per a entrenament
http://www.diaridegirona.cat/esports/2016/03/31/girona-vol-referent-mundial-turisme/775203.html
"«Molts hotels i negocis de la ciutat han fet un esforç per adaptar-se a les demandes de ciclistes o d'altres esportistes professionals», va destacar Glòria Plana, que va recordar que hi ha deu hotels i 1.640 places de la ciutat adherides a la Destinació de Turisme Esportiu"
No sé si hi haurà prou turistes/esportistes per tothom...



El Parlament evita demanar no usar pistoles elèctriques mentre n'avalua la idoneïtat
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2016/03/31/parlament-evita-demanar-no-usar/775173.html
"una proposta de la CUP per recomanar a les 31 policies locals catalanes que disposen d'aquestes armes que no les utilitzin fins que…"


L'ONCE reparteix un premi de 100.000 euros a Lloret de Mar
http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/03/31/lonce-reparteix-premi-100000-euros/775235.html
"La butlleta guanyadora va ser venuda per José Vegas, des del seu punt de venda a l'avinguda Narcís Macià"


=====================








Peatges i falses expectatives ( per Ricard Palou Serrano)
http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/62-apunt/954016-peatges-i-falses-expectatives.html
Us poso l'article sencer doncs és curtet i no té desaprofitament…
"La comissió de mobilitat del Parlament va aprovar ahir la Declaració del Maresme, un document subscrit fa mesos a bombo i platerets per tots els grups de la cambra i que tenia, com a punt central, l'eliminació dels peatges de la C-32 en aquest mateix any 2016. A la pràctica, la votació d'ahir no es traduirà en res perquè Junts pel Sí es va abstenir en els punts referits al rescat de la via, apel·lant a l'alt cost que suposaria. Un gest segurament justificat i responsable, que contrasta amb el missatge que alcaldes i diputats d'aquesta coalició han estat donant durant anys i panys, liderant la reclamació que ara ajornen sense data. Per això fa gràcia que siguin precisament ells els que instin la resta de grups a no crear falses expectatives."
Us sona aquesta música ??? és exactament la mateixa cançó que des de fa dies ens canten aquí a Lloret dient-nos que l'allargament de l'autopista és gratis, tot i que el contracte diu fins a set vegades que arribats al 2021, data en que tota la c-32 ha de deixar de ser privada, si arribat a aquesta data a Abertis no li han sortit els números, que no li sortiran i ho sap doncs n'han exagerat les previsions expressament, llavors el contracte marca clarament dues opcions: o li paguen el que hi ha invertit o li prorroguen la concessió.
Una de les set clàusules on parlen del tema, totes venen a dir si fa o no fa el mateix,  diu així:
"L’import del saldo de compensació existent al final de la concessió per raó de  la inversió per l’obra del ramal Blanes-Lloret de Mar serà compensat per l’Administració mitjançant l’atorgament d’un període addicional de durada de la concessió d’acord amb el règim jurídic propi del contracte de concessió adjudicat a Invicat.""
Els del Junts pel Sí d'ara, o sigui CiU i ERC, ho neguen de nit i de dia que la concessió es prorrogarà, però no en volen pas treure la clàusula del contracte…

Guardeu aquest article del sr. Palou, emmarqueu-lo, al 2021 tornarà a agafar plenament vigència...

Ahir a les intervencions en la Comissió de Territori del Parlament que us he posat a dalt, un dels participants, no recordo de quin partit, deia que si be consultar al poble està be, no és menys cert que la principal consulta es fa cada quatre anys i això dóna suficient sobirania als representants escollits com per decidir si s'ha de consultar al poble o no. El problema és que qui pronunciava aquestes paraules desconeixia que a Lloret els que ara neguen al poble el dret a dir-hi la seva van estar escollits per prometre precisament tot el contrari i això els treu tota mena de credibilitat…





Això deia el programa electoral que va possibilitar que aquests dos galifardeus fossin escollits…

 






 Junts pel Sí diu ara que veu complicat alliberar el peatge
La proposta de la Declaració del Maresme per rescatar la C-32 i racionalitzar el trànsit a l'N-II es ratifica per segon cop al Parlament però JxSí s'absté pel cost
La plataforma Preservem el Maresme reclama que es compleixi el full de ruta
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/12-infraestructures/954053-junts-pel-si-diu-ara-que-veu-complicat-alliberar-el-peatge.html
Aquí ho acaben d'explicar...

 



 La demarcació treballa per ser seu d'esdeveniments de primera magnitud
Banyoles-Pla de l'Estany, Blanes, Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Girona i Lloret de Mar disposen del segell de destinació de turisme esportiu
http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/954099-la-demarcacio-treballa-per-ser-seu-desdeveniments-de-primera-magnitud.html
"12.000 esportistes a Lloret de Mar els quatre primers mesos de l'any –el 2015 van passar per Lloret 29.118 esportistes i 20.026 acompanyants–, 5.000 esportistes i uns 5.000 acompanyants a Blanes només per Setmana Santa i 49.100 visitants en un any a Banyoles entre participants i familiars i amics"



Aposta de Girona per atreure l'elit de l'esport internacional
El govern iniciarà accions per promoure que esportistes de primer nivell s'entrenin a la ciutat També es promourà el turisme esportiu no professional amb un redisseny del calendari de curses
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/954153-aposta-de-girona-per-atreure-lelit-de-lesport-internacional.html



 La boira s'estén al litoral i prelitoral català
Els núvols baixos han deixat imatges espectaculars, que han omplert les xarxes socials
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/953968-la-boira-sesten-al-litoral-i-prelitoral-catala.html



A Lloret va passar exactament el mateix que el que mostra aquesta imatge de Barcelona



Roben a turistes amb el mètode de la taca, a Lloret
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes van detenir el 18 de març dos homes que es dedicaven a robar a turistes, a Lloret de Mar
http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/954186-roben-a-turistes-amb-el-metode-de-la-taca-a-lloret.html


 L'Ajuntament de Blanes vol tenir més policia, i que faci tasques administratives
Durà al ple d'avui demanar al ministeri l'increment del nombre d'agents
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/954126-lajuntament-de-blanes-vol-tenir-mes-policia-i-que-faci-tasques-administratives.html


Indemnització pels pisos de Mont-Ferrant
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/954059-indemnitzacio-pels-pisos-de-mont-ferrant.html
"L'Ajuntament de Blanes ha de pagar 259.815 euros a la veïna afectada"



Conveni perquè els focs de Blanes durin cinc dies
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/954146-conveni-perque-els-focs-de-blanes-durin-cinc-dies.html


Mor Joan Planellas, galerista d'art i hoteler de Tossa de Mar
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/954056-mor-joan-planellas-galerista-dart-i-hoteler-de-tossa-de-mar.html


La UGT vol portar l'ERO de Ryanair als tribunals
http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/954160-la-ugt-vol-portar-lero-de-ryanair-als-tribunals.html


 L'escola intensificarà l'ús de l'entorn virtual Moodle
Els centres catalans participaran en un pla pilot d'ús del programari lliure per treballar les competències bàsiques
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/16-educacio/954140-lescola-intensificara-lus-de-lentorn-virtual-moodle.html


 Acord per donar cobertura a la tasca de les infermeres
Salut i els col·legis d'infermeres signen un preacord per tirar endavant el decret català que ha de regular la prescripció de receptes
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/954214-acord-per-donar-cobertura-a-la-tasca-de-les-infermeres.html



 Moció a la Bisbal per municipalitzar el servei d'aigua
El ple aprova encarregar un estudi per veure si l'autogestió del servei d'abastament d'aigua i clavegueram és viable
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/13-serveis/954171-mocio-a-la-bisbal-per-municipalitzar-el-servei-daigua.html


 Llafranc i els Griells esperen la sorra de sa Riera, a Begur
CiU d'aquest darrer municipi qüestiona que s'hagi apilat l'àrid a la platja sense el vistiplau de Costes per escrit
L'alcalde begurenc diu que n'ha informat verbalment i s'han avançat a la temporada de bany
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/954049-llafranc-i-els-griells-esperen-la-sorra-de-sa-riera-a-begur.html
A Lloret més d'una vegada s'han fet obres a la façana marítima amb un permís de Costes donat per telèfon o directament sense permís, i la multa, i no petita,  ha arribat, una altra cosa és que s'hagi pagat o no...


=====================








El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2016/03/30032016-bon-dia-bona-hora.mp3

  • Entrevista a Jordi Palaudelmàs, membre de la Plataforma Aturem la C-32, sobre el suport de 12 entitats locals a la consulta popular que es vol fer el mateix dia en què es fa a Blanes, el 17 d’abril, amb la mateixa pregunta a favor o en contra de l’arribada de l’autopista fins al territori.
  • Entrevista a Daniel Tarragó, consultor i ponent del taller sobre Participació Ciutadana que es fa demà dins del cicle Repensa Lloret. S’hi ha apuntat prop de 40 persones.
  • Entrevista a Joan Moret, president del Cine Club Adler, que comenta la doble projecció d’aquest dijous: el curt premiat als Gaudí, EL ADIÓS, i la pel·lícula UN DIA PERFECTE PER VOLAR, del català Marc Recha, amb Sergi López.
  • També explicem com va anar, ahir a Lloret, el sorteig de la Copa de la Reina d’hoquei sobre patins, que es durà a terme del 8 al 10 d’abril a la vila.


12 entitats donen suport a Aturem la C-32 per organitzar la consulta a Lloret
http://www.novaradiolloret.org/12-entitats-donen-suport-aturem-c-32-organitzar-consulta-lloret/
Arxiu de so: Jordi Palaudelmàs



=====================







Lloret
Consulta alternativa sobre la C-32 a Lloret
L'ajuntament la va desestimar, i ara la promouen diverses entitats i partits
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=8819


Blanes recupera els cinc dies de focs artificials
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=8824
Audio
Escoltar Joaquim Torrecillas


=====================









Ordre del dia del ple de l’Ajuntament de Blanes del mes de març
http://www.blanesaldia.com/blanes/26825-ordre-dia-ple-ajuntament-blanes-marc/
És avui; a Lloret crec n'hi haurà dilluns vinent.


ICV-EUiA de Lloret demanarà en el ple d’abril que es retiri la bandera d’Europa de l’Ajuntament
http://www.blanesaldia.com/sin-categoria/26809-icv-euia-de-lloret-demanara-en-el-ple-dabril-que-es-retiri-la-bandera-deuropa-de-lajuntament/
"davant de la passivitat de les autoritats europees que no han posat en marxa mesures per facilitar l’arribada segura i la correcta acollida dels centenars de milers de persones que han arribat a la Unió Europea fugint de les guerres, l’explotació i la gana"


El Ayuntamiento de Blanes subvenciona con 5.000 euros el festival Birrasana
http://www.blanesaldia.com/blanes/26830-el-ayuntamiento-de-blanes-subvenciona-con-5-000-euros-el-festival-birrasana/


El Concurs de Focs d’Artifici de Blanes tindrà aquest any cinc dies d’espectacle pirotècnic
http://www.blanesaldia.com/blanes/26814-concurs-focs-artifici-de-blanes-tindra-aquest-any-cinc-dies-despectacle-pirotecnic/


El Ayuntamiento de Blanes recurre una sentencia que le impone 260.000 € de indemnización a una demandante
http://www.blanesaldia.com/blanes/26793-el-ayuntamiento-de-blanes-recurre-una-sentencia-que-le-impone-260-000-e-de-indemnizacion-a-una-demandante/
"propietaria de una vivienda situada en el Paseo Santa Bárbara de Blanes, en el barrio de Montferrant, y junto a la cual se construyó un inmueble sin respetar un mínimo de tres metros de separación."


=====================






Salou contra el Saloufest
El sarau universitari viu una edició tensa a causa del rebuig explícit de la Generalitat, l'ajuntament i els hotelers
El sector de l'oci nocturn defensa no obstant que el festival és compatible amb el perfil familiar de la localitat turística
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/salou-rebutja-festival-universitari-esport-festa-saloufest-5015180
"Cada saloufester paga 180 lliures (uns 240 euros) per una setmana i per 20 lliures extra (uns 25 euros) pot anar un dia d’excursió a Barcelona."


=====================












 QUIMI PORTET Cantant. Demà presenta el disc ‘Ós bipolar’
“He muntat uns bons pollastres a la meva vida; em sento amortitzat”
http://cat.elpais.com/cat/2016/03/30/cultura/1459362091_244256.html
"Quan ets jove tens al cap un estiu a Lloret, però quan en fas 58 tens una epopeia al darrere i fa gràcia."


=====================












El Parlament vuelve a insistir en liberar el peaje de la C-32 en el Maresme
    La coalición del gobierno formada por Junts per Sí (CiU-ERC) no se compromete a aportar una partida presupuestaria para rescatar la concesión
http://www.lavanguardia.com/local/maresme/20160330/40761882808/maresme-peaje-c-32-parlament.html
"En cuanto a no comprometer partidas económicas, desde la Plataforma Preservem el Maresme, no entienden que en cambio, sí se comprometan para la prolongación de la C-32 hasta Lloret y Blanes, como hizo el anterior conseller en funciones, Santi Vila, pero no para liberar el peaje"
El que us deia a dalt… Els nostres impresentables governants fan servir allò de que qui dia passa any empeny, ara els prometem això i si al 2021 ens hem de fer enrere ja trobarem alguna excusa o fins i tot potser ja governaran altres, i mentre afavoreixo als meus que mai se sap si potser quan deixi la política em donen algun consell d'administració...


Las Kellys, las limpiadoras de hotel se rebelan contra su sobrecarga laboral
http://www.lavanguardia.com/vida/20160330/40750338532/las-kellys-las-limpiadoras-de-hotel-se-rebelan-contra-su-sobrecarga-laboral.html
"Las "Kellys" surgieron como colectivo en 2014, cuando dos camareras de piso de Lloret de Mar (Gerona) crearon en 2014 una cuenta en Facebook para poner en común los problemas de su oficio"


=====================





El BOP d'avui:



2579 - DIPUTACIÓ DE GIRONA Programes Europeus Edicte d'aprovació de la convocatòria de les subvencions que concedeix la Diputació de Girona als ajuntaments, consells comarcals i altres ens locals, a presentar a la convocatòria (ordre GAH/45/2016, de 7 de març), del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya (eixos 4 i 6 del FEDER)


2578 - DIPUTACIÓ DE GIRONA Programes Europeus Extracte en la BDNS de la convocatòria de l'any 2016, en règim de concurrència competitiva, per a la selecció i cofinançament de projectes dels ajuntaments, consells comarcals i altres ens locals per ser presentats a la convocatòria (Ordre GAH/45/2016, de 7 de març) del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya (Eixos 4 i 6 del FEDER)


=====================








El DOGC d'avui :


EDICTE de 21 de març de 2016, sobre un acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona referent al municipi de Vidreres.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=721592&language=ca_ES
"Modificació del Pla general en l'àmbit del SUS 14 Terrafortuna"

                                                         
Ajuntament de Tossa de Mar
EDICTE sobre aprovació inicial de la modificació del Reglament de la llar d'infants Petits Mariners.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=721660&language=ca_ES


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...