escriu-me
My Photo

divendres, 10 d’abril del 2015

Divendres, 10 d'abril del 2015 a Lloret i a la resta de Selva Marítima


avui en el D.O.G.C.


d'escàndol en escàndol !!!

Primer va ser l'anunci que el conseller de Territori i Sostenibilitat venia a Lloret a presentar-nos el projecte d'obra pública més gran que s'ha fet a Lloret fins on la memòria ens arriba i ho fa per boca del nostre alcalde dient que és un projecte "DEFINITIVAMENT" aprovat; el conseller fa la presentació i un cop acabada, no permet cap mena de pregunta, però el que si fa és interrompre el comiat de l'acte que estava fent l'alcalde Codina per dir que s'havia oblidat del més important: que l'autopista seria gratis, cosa que no va tardar a desmentir el contracte amb Abertis penjat pocs dies després en el D.O.G.C. on s'hi podia llegir clarament frases com aquesta:

"L’import del saldo de compensació existent al final de la concessió per raó de la inversió per l’obra del ramal Blanes-Lloret de Mar serà compensat per l’Administració mitjançant l’atorgament d’un període addicional de durada de la concessió d’acord amb el règim jurídic propi del contracte de concessió adjudicat a Invicat"


O aquesta altra:

"si en la data inicialment prefixada no s’haguessin assolit aquests fluxos, la durada de la concessió s’estendrà fins que aquests s’assoleixin completament, i la Generalitat de Catalunya adoptarà les mesures de rescabalament que siguin necessàries en cas que es pugui arribar a sobrepassar el termini màxim d’extensió legalment aplicable conforme al règim jurídic d’Invicat."

Frases que tot i contradir amb nitidesa la paraula GRATIS del Conseller, aquest no va tenir cap inconvenient en repetir-la una i altra vegada a diferents mitjans aquests dies de Setmana Santa.
Però com dic en el titula els escàndols avui continuen de la mà precisament del D'O.G.C. tot i que ahir el Director General amb la boca petita ja ho va deixar caure però al meu entendre va passar desapercebut…


Avui el D.O.G.C. publica aquest edicte on ja només el títol és tendenciós:  "projecte de traçat Millora general", serà per ells, està clar !!!

"ANUNCI pel qual s'informa de l'aprovació tècnica del projecte de traçat Millora general. Nou ramal de l'autopista C-32, Blanes – Lloret. Tram: Tordera – Lloret de Mar (clau TA-NC-93024.2-A2). "

Però lo realment escandalós és que un projecte com aquest que ningú ha vist encara, de la complexitat i envergadura que té, que han tingut des del 2001 per  mirar-lo i remirar-lo, ara  ens "concedeixin" la gracia d'exposar-lo públicament  i que  

"Totes les persones naturals o jurídiques interessades poden consultar el projecte al Servei Territorial de Carreteres de Girona (plaça Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona) i al Servei Territorial de Carreteres de Barcelona (c. Aragó, 244-246, 08007 Barcelona), i a les corporacions municipals afectades (Tordera, Blanes i Lloret de Mar) i poden formular les al·legacions i observacions que estimin pertinents"  
 però, i aquí ve lo veritablement escandalós, "s'hi poden formular les al·legacions i observacions que estimin pertinents en

un termini de quinze dies !!!
                                                     

un escàndol !!!




===========
===============
===========





de la xerrada/presentació d'ahir


vista panoràmica de la xerrada d'ahir


Ras i curt: dels dos alts càrrecs de la Generalitat que van venir a explicar el projecte no en dubto de la bona voluntat que portaven però senzillament el que van fer va ser intentar col·locar-nos la mateixa moto que ja havia intentat vendre'ns el Conseller dies abans.
La sala plena de gom a gom, fins i tot es va quedar gent fora doncs un cop començat no es va permetre l'accés a la sala. A Part de lloretencs també s'hi van deixar caure gent de Blanes i del Maresme doncs aquests se senten enganyats pel  possible allargament de la concessió a Abertis ja que mil i una vegades els han jurat i perjurat que el 2021 acaba i com va quedar més que demostrat ahir això no està escrit enlloc...
Presentaven el projecte els alts càrrecs de la conselleria de de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat els srs   Ricard Font i Hereu  Secretari de Territori i Mobilitat  i  Xavier Flores García Director General de Carreteres. Un cop acabada l'exposició per part d'ells que no va aportar pràcticament cap dada nova tret d'uns fluxos que diuen passaran i deixaran de passar per les diferents carreteres un cop el desastre estigui consumat…
El torn d'intervencions per part del assistents va ser lo millor de l'acte i aquí si que cal agrair la predisposició a deixar preguntar i repreguntar per part dels assistents amb algun fric i frec per les interrupcions que se li feien a les respostes dels ponents.
Al meu entendre hi van haver dues intervencions que van sobresortir de la resta per be que totes van ser més que interessants i van aportar el debat i reflexió que se'ns ha negat fins avui i tant de bo sigui només l'inici que obligui a parar màquines, s'entri en una moratòria sine die fins que s'hagin estudiat i debatut totes les alternatives possibles.
La primera que en destaco pel to emotiu que va tenir tot i que al meu entendre estava més feta per ideologia i cor que de cap era la del lloretenc Jaume Soliguer que amb vehemència i fins i tot cridant va reclamar la condició de primer enamorat de Lloret però que això no l'impedia dir que ell sí vol l'autopista. L'altre intervenció que voldria destacar és la del també lloretenc Jordi Palaudelmàs que va preguntar als ponents si s'havien fet estudis a la inversa del que se'ns proposava és a dir, no els fluxos estimats per quan l'obra aquesta estigui feta sinó els fluxos que hi hauria si el desdoblament de la Lloret Blanes, la ronda Nord i la millora de l'accés des de Vidreres estiguessin fets i quins serien llavors els fluxos que es generarien a la nova infraestructura que ens proposen… Els ponents no van voler entrar en el tema, es van limitar a ensenyar altre vegada la diapo amb els fluxos previstos amb l'autopista i en dir que el desdoblament no milloraria en res el transit de la Lloret-Blanes doncs els "experts", sempre l'excuse dels "experts" diuen que això és així… el que no va pas aclarir és si aquests "experts" estaven en nòmina d'Abertis… ;-)  ;-)  ;-)

Una cosa va quedar clara a la reunió d'ahir: l'autopista la volen fer sí o sí però també va quedar clar que els que no la volem som més dels que ells diuen i volen...
Vam sortir-ne les 11h passades…

Els mitjans pràcticament no se'n fan ressó...


============
============
============

diumenge…






==============




SOS Lloret ha fet un comunicat

Perquè la marxa de les Ermites no sigui l’última.

Aquest diumenge 12 d’abril, durant la marxa de les Ermites de Lloret i a l’altura del monument de l’Àngel, un dels punts per on passaria aquesta carretera, tindrà lloc una acció reivindicativa i informativa en contra de la prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret.

Es simularà un peatge d’autopista amb barrera, s’instal·laran plafons per veure el traçat de l’autopista i les alternatives existents a aquesta infraestructura, com ara el desdoblament de la carretera GI-682 entre Blanes i Lloret, es repartiran pamflets informatius a tots els caminants i es continuarà amb la recollida de signatures encetada dimarts passat a El Vilar.

L’objectiu d’aquesta acció és el d’informar a la població, generar debat i, evidentment, aturar un projecte que suposaria la perdició definitiva del territori de Blanes i Lloret i una continuïtat de model territorial i de mobilitat obsolet i sense futur.








============
============
============





Demà m'agafo festa, així que bon cap de setmana a tot@s







No us en puc oferir res doncs a l'edició digital no hi he sabut veure res que ens pugui interessar...


=====================










 El govern exalça el retorn econòmic i social de la C-32 ( per Jordi Ferrer)
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat diu que el traçat afecta menys el territori i que és modèlic en seguretat
Ricard Font admet a Lloret que allargar la concessió a Abertis podria finançar el ramal
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/841090-el-govern-exalca-el-retorn-economic-i-social-de-la-c-32.html
El 99% de l'article parla del que va dir el Director General de la Generalitat, mentre que del que es va poder escoltar per part del públic ocupa una ratlla…
Els que hi vau assistir convindreu amb mi sense problemes tant si sous pro autopista com pro alternatives que precisament de l'acte el que més se'n pot destacar van ser les preguntes i reflexions per part del públic i les respostes moltes vegades a la defensiva dels dos alts càrrecs de la Generalitat,  mentre que el que van aportar aquests de motu propi a la presentació, i que és al que l'articulista hi dedica el 99% del contingut,  va ser exactament la mateixa moto que ja ens van intentar vendre l'altra vegada el Conseller Vila i el Director General d'Abertis.




Ricard Font, a la dreta, i Xavier Flores, tots dos d'esquenes, ahir a la biblioteca de Lloret de Mar, durant l'audiència pública sobre la C-32 Foto: QUIM PUIG



Invitació a caminar
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/841090-el-govern-exalca-el-retorn-economic-i-social-de-la-c-32.html
"Un veí va convidar Ricard Font i Xavier Flores a participar en la ruta de les ermites de diumenge a Sant Pere del Bosc: “Així veureu el territori que voleu trinxar.”
Fins i tot en Jordi, que va ser qui va fer la intervenció, va fer entrega de dos dorsals de la marxa de les ermites de diumenge als dos alts càrrecs de la Generalitat.




Entrevista a XAVIER RODRÍGUEZ PACIOS  CANDIDAT D'ICV-EUIA A LLORET DE MAR
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/840767-lcal-pensar-mes-en-la-gent-i-menys-en-el-turismer.html

  • "“Cal pensar més en la gent i menys en el turisme”
  • “Tenim molt de potencial de turisme cultural, i cal deixar de mirar tant al mar”
  • “No són necessaris ni l'autopista ni el pàrquing del passeig”

El candidat d'ICV-EUiA a Lloret de Mar




Blanes
Activitats pel Dia Mundial del Parkinson
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/840914-activitats-pel-dia-mundial-del-parkinson.html
És demà



 Deixaran créixer naturalment 38 boscos singulars de la demarcació de Girona
La Generalitat crearà al juny la Xarxa de Boscos d'Evolució Natural
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/841020-deixaran-creixer-naturalment-38-boscos-singulars-de-la-demarcacio-de-girona.html
"A més dels singulars, hi haurà boscos d'altres xarxes, com ara de la Diputació, de privats" i d'ABERTIS potser ???



=====================



FINANZAS

Preservem el Maresme critica la prolongación de la C32 hacia Lloret de Mar
http://www.finanzas.com/noticias/empresas/20150409/preservem-maresme-critica-prolongacion-2912320.html
"La coordinadora Preservem el Maresme ha anunciado su apoyo a la nueva plataforma "Aturem l'autopista C-32", surgida en Lloret-Blanes contra la prolongación de la vía hacia estos municipios de La Selva.
Según ha informado la coordinadora en un comunicado, la prolongación de la autopista del Maresme hasta Lloret afecta de pleno también a los vecinos de la comarca barcelonesa"



=====================











El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2369.mp3

  • Entrevista a Jordi Orobitg, regidor de Turisme, per parlar de l’adhesió de la Vila a la xarxa European Cities Marketing.
  • Entrevista a José Luís Blanco, portaveu de Lloret Unida, per comentar diversos temes.
  • Entrevista a Javier Rodríguez Pacios, portaveu d’ICV-EUiA, per explicar el balanç d’aquests 4 anys.
  • Entrevista a Núria Querol, secretària de comunicació i imatge d’ERC, per parlar de la xerrada que organitzen sobre els drets del col·lectiu LGTB.


====================









AGENDA
Activitats a Blanes els dies 10, 11 i 12 d’abril
http://www.blanesaldia.com/blanes/21795-activitats-a-blanes-els-dies-10-11-i-12-dabril/


=====================









El Govern rebat l'informe de la UdG sobre els acords en conservació del medi natural
El director general diu que la universitat ha fet una valoració "unilateral" i veu interessos "polítics" darrere les crítiques
http://www.aragirona.cat/noticia/2015/04/09/el-govern-rebat-linforme-de-la-udg-sobre-els-acords-en-conservacio-del-medi-natural


=====================








 El pla turístic de BCN prioritza actuar en barris amb "crispació"
La taula intersectorial proposa "abordar amb celeritat" l'incivisme i l'activitat il·legal
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/pla-turistic-bcn-prioritza-actuar-barris-amb-crispacio-4087061


=====================





El BOP d'avui :



3771 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Recursos Humans Edicte relatiu a la convocatòria de concurs-oposició per cobrir una plaça de manobre, vacant a la plantilla de personal laboral


3967 - DIPUTACIÓ DE GIRONA Programes Europeus Edicte d'aprovació definitiva de les bases i la convocatòria de subvencions del Servei de Programes Europeus de la Diputació de Girona per a l'any 2015



3917 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Edicte d'informació pública de l'expedient de modificació de crèdit núm. 10/2015

3910 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Edicte d'informació pública de l'expedient de modificació de crèdit núm. 8/2015

3913 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Edicte d'informació pública de l'expedient de modificació de crèdit núm. 9/2015




=====================








El DOGC d'avui :



ANUNCI pel qual s'informa de l'aprovació tècnica del projecte de traçat Millora general. Nou ramal de l'autopista C-32, Blanes – Lloret. Tram: Tordera – Lloret de Mar (clau TA-NC-93024.2-A2).
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=690688&language=ca_ES
Totes les persones naturals o jurídiques interessades poden consultar el projecte al Servei Territorial de Carreteres de Girona (plaça Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona) i al Servei Territorial de Carreteres de Barcelona (c. Aragó, 244-246, 08007 Barcelona), i a les corporacions municipals afectades (Tordera, Blanes i Lloret de Mar) i poden formular les al·legacions i observacions que estimin pertinents en un termini de quinze dies, comptats a partir de l’endemà de la data de publicació d’aquest Anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya   




Ajuntament de Lloret de Mar
ANUNCI sobre contractació administrativa per a l'autorització municipal, mitjançant procediment obert, tramitació urgent, per a l'explotació del servei de temporada a la platja de Lloret de Mar amb codi d'activitat GU-09, quiosc de venda de begudes i gelats.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=690681&language=ca_ES


Ajuntament de Lloret de Mar
ANUNCI sobre contractació administrativa en règim de concessió de domini públic, mitjançant procediment obert, tramitació ordinària, per a l'adjudicació de l'explotació del bar i menjador del casal municipal de la gent gran.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=690655&language=ca_ES



Ajuntament de Lloret de Mar
ANUNCI sobre contractació administrativa, mitjançant procediment obert en règim de concessió de domini públic, tramitació ordinària, per a l'adjudicació de l'explotació de la perruqueria del casal de la gent gran municipal de Lloret de Mar.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=690631&language=ca_ES
                                                              

=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...