escriu-me
My Photo

divendres, 27 de març del 2015

Divendres, 27 de març del 2015 a Lloret i a la resta de Selva Marítima



del pelotazo d'Abertis…





Ahir al cap vespre s'havia convocat una trobada d'entitats, partits, associacions llloretenques, a la sala polivalent de la biblioteca per parlar de les accions a emprendre per aturar la perllongació de l'autopista i va ser una passada…

Els convocants havien previst un acte amb 20/40 representats de la societat civil lloretenca, sense ningú a la taula i distribuïts en cercle de cadires per facilitar la discussió i va ser impossible, la sala estava plena de gom a gom, fins i tot gent del Maresme que de retruc aquest pelotazo també els afecta doncs els havien promès que la concessió acabaria el 2021 i ja vau veure l'altra dia com Abertis no fa res gratis, perllongació autopista= prolongació concessió…




Es van recollir moltes propostes, es van crear comissions de treball i es va fer l'esbós d'un manifest en que el fil conductor sigui el SÍ: sí a les alternatives, sí al desdoblament de la GI682, sí a la preservació del patrimoni, sí a la participació ciutadana, sí a la ronda nord, si a millorar la carretera de Vidreres i en el esperit de quasi tots un NO ben gran NO A l'AUTOPISTA !!!

Una dada curiosa: CiU va assistir-hi, la nova CiU, la renovada, en Jordi Sais, però al veure tanta gent se'n va anar; dels cap de cartell d'ERC/Avancem no hi eren i quasi diria que ni se'ls esperava… ells sabran !!!






=============
=============
=============




Parlem-ne ?
(per Jordi Martí Utset)


Serien els anys 90, m’havia passat tota una vida fent la carretera de Lloret a Girona. Una carretera que s’ha anat transformant, des de la construcció del túnel Monturiol, a la rotonda d’accés a la N II el seu pas per Sils, fins a les seves interminables línies continues que fan que t’hagis d’empassar el camió de torn fins a Vidreres. I com oblidar les eternes obres de la N II, on desprès d’anys d’obres aturades finalment, estem gaudint d’una fantàstica autovia paral·lela a una no menys fantàstica autopista AP 7.

Però no es aquest el motiu d’aquesta reflexió. Llavors va començar la construcció de la variant que havia de servir com a cinturó de ronda per Girona i que passava pel bell mig d’un paratge que semblava tenir un especial valor pels habitants de la comarca, anomenat “Vall de Sant Daniel”. Jo el desconeixia per complet i les reivindicacions dels verds i ecologistes de torn em semblaven la cançoneta obligada d’aquests tipus de personatges, encadenar-se a les màquines i fer “manis” per salvar la Vall de Sant Daniel quedava de lo més progre i el millor que podia fer un estudiant de la llavors recent inaugurada Universitat de Girona per fer campana. “N II per l’autopista” era el clam de les seves pancartes.

L’any passat es van complir 20 d’anys d’aquests fets, i capricis de la història, han volgut que aquest aniversari coincidís amb la inauguració de l’accés de l’AP 7 a Fornell de la Selva, que permet anar fins a  Girona Nord per una autopista ampliada en carrils i que fa de veritable ronda de Girona de forma totalment gratuïta. Conseqüentment, la variant ha quedat totalment obsoleta, sense trànsit i deixada en el seu manteniment. Aquella infraestructura que ens van vendre com a imprescindible pel futur de Girona i la seva comarca amb àrees de descans i escultures incloses per fer-la més agradable, ja no serveix per res. Les àrees de servei estan deixades i plenes d’herbes i les escultures descolorides i la utilitat d’aquest vial ja no és tan cabdal.

Fàcil de deduir que tinc 20 anys més que llavors, i ara m’adono que aquells verds i ecologistes progressistes no estaven gens errats i que per poc que hagués pensat en clau de futur, jo també havia d’haver esta encadenat a aquelles màquines per tal d’intentar aturar aquella variant ara abandonada.

La història es repeteix i em sabria molt de greu que els que es troben on em trobava jo llavors, hagin de fer la mateixa reflexió que estic fent jo ara, però amb el que va ser un dia El Vilar, Sant Pere del Bosc, l’Àngel i Les Alegries.

La Vall de Sant Daniel es història, ja tenim la N II per l’autopista, però mai més tornarà el que un dia va ser la Vall de Sant Daniel pel gironins.

Tenim alternatives molt vàlides als problemes de mobilitat que patim històricament, algunes d’elles fins i tot projectades però aturades,  no podem deixar passar l’ocasió d’estudiar-les a fons, cal debat, informació, molta informació, bona i contrastada. Tinc la sensació de que si cedim al nou ramal de la C 32, ja ens podem acomiadar de noves infraestructures per uns quants anys, i estic segur que el nou ramal no es la solució a tots el problemes de mobilitat, per tant solucionarem un problema per provocar-ne d’altres, a banda de deixar pel camí de forma irreversible un pulmó verd i un actiu turístic que moltes destinacions pagarien fortunes per poder tenir.




Avui hi he trobat:








El ple de Blanes descarta fer una consulta popular sobre la C-32 fins a Lloret de Mar
PSC i CiU tomben la moció d'ICV-EUiA que demanava rebutjar el projecte, fer una consulta i estudiar alternatives
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/03/27/ple-blanes-descarta-consulta-popular/716614.html







Un estudi afirma que no s´hauria d´haver construït cap línia de l´AVE
Fedea assegura que totes presenten una rendibilitat social i financera negativa
http://www.diaridegirona.cat/economia/2015/03/27/estudi-afirma-que-no-shauria/716539.html
Però mentre, alguns ja hi han fet la torrada…
"la línia que transporta més viatgers, la que uneix Madrid amb Barcelona, recuperarà a llarg termini només un 46% dels costos d'inversió, els beneficis socials de la qual compensaran en el llarg termini el 79,6% del cost social de la inversió."
"Quant a la de Madrid-Andalusia, el benefici social baixa al 45%; en la de Madrid-València, al 42,5 %, i a la de Madrid-Nord d'Espanya, al 19%."



L´ANC celebra avui al Teatre de Blanes un dels grans actes per encarar el 27-S
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/03/27/lanc-celebra-avui-al-teatre/716611.html


L´Ajuntament de Tossa renovarà l´equipament del Casal de Joves
http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/03/27/lajuntament-tossa-renovara-lequipament-del/716612.html


Els hotels de la Costa Brava esperen un 70% d´ocupació per aquesta Setmana Santa
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/03/27/hotels-costa-brava-esperen-70/716520.html


CCOO reclama a Ensenyament que convoqui oposicions
El sindicat fa una petició formal al Departament i reivindica estabilitat laboral per al professorat interí
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/03/27/ccoo-reclama-ensenyament-que-convoqui/716518.html


La Fundació SER.GI defensa el món empresarial amb compromís social
L'objectiu de la fundació és donar a conèixer trajectòries empresarials marcades per l'èxit professional i personal
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2015/03/27/fundacio-sergi-defensa-mon-empresarial/716519.html


Costa de l´Albera (per ORIOL PONSATÍ-MURLÀ)
On comença i on acaba, la Costa Brava? La seva delimitació meridional no sembla gens problemàtica: la desembocadura de la Tordera n'és el límit natural. Malgrat de Mar, doncs, encara forma part de la Costa del Maresme, mentre que Blanes és el primer municipi de la Costa Brava
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2015/03/27/costa-lalbera/716533.html
"El text de Ferran Agulló constata la continuïtat natural entre la costa sud i nord-catalana, obviant divisions administratives i fronteres polítiques"
(…)
"Potser fóra bo que comencéssim a pensar en la costa que uneix (i no pas separa) Colera i Argelers, com la Costa de l'Albera."




=====================










 El ple de Blanes tomba la moció contra la C-32
La proposta d' ICV-EUiA va tenir el suport del PP i la regidora no adscrita
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/836675-el-ple-de-blanes-tomba-la-mocio-contra-la-c-32.html
"El regidor d'ICV-EUiA Víctor Catalán va recordar que els ajuntaments afectats encara no tenen el projecte, i va criticar “la mentida” del conseller de Territori, Santi Vila, quan va afirmar en la presentació del projecte a Lloret que seria “gratis”, malgrat que posteriorment s'ha sabut que es compensa Abertis (que construeix la infraestructura) amb allargaments de concessions."
"Josep Marigó (PSC) va dir que els “debats eterns” són dolents per al territori."

Té tota la raó el sr. Marigó, en temps d'en Paco et despertaves un matí amb soroll de picapedrers i t'assabentaves que et feien un pantà a casa, ves que no vulgui dir això el sr. Marigó doncs aquí, de debats en aquest tema, ni eterns ni efímers…



 El patrimoni natural ( per Facultat de Ciències Econòmiques de la UdG - Dani Boix i Gabriel Jover)
No sembla una mesura prudent. No té cap lògica proposar reformes radicals –estructures, procediments, criteris, etc.– tot just quan comença el temps de descompte de l'actual legislatura
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/836466.html
Teniu tota la raó Dani i Gabriel "No sembla una mesura prudent" imposar una autopista que aixafarà  paratges emblemàtics de Lloret i Blanes "tot just quan comença el temps de descompte de l'actual legislatura", però és precisament per això que ho fan, no se'n fien de tornar a tenir la cadira i tenen pressa per deixar-ho tot "atado y bien atado"; a Lloret ho vam veure amb el macro.contracte de 80 milions d'€ de la neteja i recollida d'escombraries signat amb GBI mentre s'instal·laven les urnes i ara ho tornem a veure amb Abertis, "poderoso caballero es don dinero" deia Quevedo...  

Precisament a les acaballes de l'altre legislatura municipal, ara fa quatre anys, quan el regidor d'ERC Jordi Orobitg  va entrar per substituir Eduard Coloma i així foguejar-se de cara a les eleccions, un dels principals arguments a l'hora de rebutjar el contracte de neteja i recollida d'escombraries era precisament que perquè fer-lo precisament ara de pressa i corrents, just abans les eleccions, hipotecant el poble per 10 anys… Potser li ho haurem de recordar doncs ara obvia que les eleccions autonòmiques són precisament al setembre i potser els que ara tenen la cadira i posen l'estora a Abertis llavors ja no hi seran, o sí… si hem esperat 20 anys com diuen ja no ve d'uns mesos, oi ??? Fa només una setmana deien que sí al projecte sense ni haver-lo vist… de pena !!! ara al veure que la gent no és tonta s'han re-posicionat i ara parlen d'un referèndum després de les municipals...




 Recurs contra la taxa d'escombraries de Lloret
El gremi d'hostaleria la considera injusta i la porta al jutjat
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/836452-recurs-contra-la-taxa-descombraries-de-lloret.html
"La taxa va ser aprovada a finals de l'any passat, i en un dels seus canvis considera l'habitatge d'ús turístic com una activitat econòmica. Per tant, han de pagar més cara la recollida d'escombraries" (…)“Els despatxos d'advocats, les consultes mèdiques i tots els domicilis fiscals d'autònoms també són activitats empresarials i no estan afectats per la taxa."
La veritat és quan la van aprovar se'm va fer rar per una raó: teòricament una taxa es fixa en funció del cost del servei que reps i en aquest cas un habitatge d'ús turístic genere molta menys brossa que un domicili particular "perquè s'ocupen molt menys temps" argumenta el president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras
Com tampoc trobo lògica que la taxa per obtenir un projecte en exposició pública en format digital (DVD) sigui de 60€…

 

Enric Dotras, president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar.


De totes maneres el que més pena em fa d'aquest tipus de notícies on una associació sense ànim de lucre, una entitat ídem, un club esportiu etc, etc, que disposen d'uns fons sempre escassos dels seus associats, en certa manera diner públic, s'hagin de gastar ells i fer gastar a l'erari públic uns diners per acudir als tribunals quan de ben segur que el 90% de les coses es podrien arreglar parlant… i no parlo pas d'aquest cas de la not-icia, parlo d'imposicions arbitraries que es prenen sense que ni l'interessat se'n hagi assabentat com és ara el projecte de clavegueram de cala Canyelles, un projecte completament innecessari, sobre-dimensionat, caducat pel temps que fa que és dins un calaix, executat en part tot i que ho ignoren  , amb uns preus de fa cinc anys on per no corregir no s'hi han dignat ni de canviar l'IVA vigent in illo témpore… i ara, al3legacions, advocats i tècnics d'un costat i de l'altre amb un dispendi de diners completament innecessari i perquè ??? per no parlar...
Un Govern ha de governar, això està clar, però la cadira no en converteix pas al que s'hi seu en un Deu i alguns s'ho pensen...





 Testimoni que va a missa
El mossèn de Blanes, testimoni clau en un judici per estafa, demana dispensa perquè el dia de la vista és l'aplec del Vilar
Una lladre li va admetre que estafava un ancià
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/836501-testimoni-que-va-a-missa.html


De Chicago a Vidreres
Estudiants del Homewood-Flossmoor High School de Chicago actuaran diumenge a Vidreres a les 6 de la tarda al Teatre Casino la Unió (entrada lliure)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/836464-de-chicago-a-vidreres.html


=====================








SOS Lloret convoca avui, (va ser ahir), les entitats per consensuar un manifest contrari a la C-32
http://www.novaradiolloret.org/sos-lloret-convoca-avui-les-entitats-per-consensuar-un-manifest-contrari-a-la-prolongacio-de-la-c-32/
Arxiu de so: Jordi Palaudelmàs







El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/2359.mp3

  • Entrevista a Maurici Carbó, gerent de Lloret Turisme, per parlar de la presència de Lloret a la fira de París.
  • Entrevista a Frederic Gómez, president del Banc dels Aliments de les comarques de Girona, per explicar l’organització d’un nou Gran Recapte extra.
  • Entrevista a Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, per explicar la candidatura per la Ryder Cup.
  • Entrevista a Joan de Domingo, coordinador pedagògic de l’Institut Escola de Fenals, per comentar la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física.
  • Entrevista a Ester Olivé, regidora de l’Arxiu Municipal, per parlar de la nova edició del butlletí SESMOND.



=====================








Debat sobre la C-32 al ple de Blanes
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=8045
Audio
Escoltar Mora, Catalán, Lillo, Marigó i Marcó


=====================









El pleno del Ayuntamiento de Blanes rechaza una moción contra la prolongación de la C-32
http://www.blanesaldia.com/blanes/21606-el-pleno-del-ayuntamiento-de-blanes-rechaza-una-mocion-contra-la-prolongacion-de-la-c-32/


=====================









El Govern rescatarà la C-17 amb fons del FLA
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/govern-rescatara-c-17-amb-fons-del-fla-4050325
"Segons els càlculs realitzats per a la concessió, aquest tram de la C-17 havia de suportar un trànsit de fins a 45.000 vehicles diaris. Es tracta de càlculs bastant folgats, que no han arribat a complir-se en cap moment (…) els nous càlculs se situen al voltant dels 20.000 vehicles diaris." i és clar l'equilibri financer fa que "la Generalitat contempla el pagament d'una quantitat més gran per cada vehicle que circuli"

Aquí a Lloret Abertis ha donat la xifra de 9.600 vehicles que treurà de la carretera i ningú sap d'on surt doncs les darreres xifres de flix que ens han ensenyat parlen d'un intensitat mitja diària de vehicles a la 682 Lloret/Blanes al voltant dels 25.000 vehicles i d'aquests només el 20% van cap a l'autopista i encara no tots doncs també en aquest 20% hi ha inclosos els que van a Malgrat i santa Susanna i el Maresme en general per la nacional, o sigui que sent generosos  els càlculs ens donen 5.000 vehicles cap a l'autopista…
Quan les falses revisions d'Abertis no es compleixin que li haurem de donar ??? jo proposo que ens baixem els pantalons…




Els espanyols tot just reciclen 1 de cada 5 quilos d'escombraries urbanes
Europa presentarà nous objectius per al 2030 després de retirar la meta del 70% de reciclatge
Generen cada any menys deixalles, però el 60% encara acaba als abocadors, segons Eurostat
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/els-espanyols-tot-just-reciclen-cada-quilos-descombraries-urbanes-4054129




Un repte orgànic
Catalunya duplica la mitjana espanyola de recollida selectiva i reciclatge d'escombraries municipals
La gran assignatura pendent és millorar l'ús del contenidor marró
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/medi-ambient/repte-organic-4054090




Expedient a Espanya per l'impacte del dragatge del Guadalquivir
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/brusselles-expedienta-espanya-per-limpacte-del-dragatge-del-guadalquivir-donana-4051861







=====================










Lloret de Mar despliega el plan de reconversión turística
Impulsa 29 acciones, proyectos y actuaciones para transformar el destino
http://www.lavanguardia.com/local/girona/20150327/54428325375/lloret-plan-reconversion-turistica.html
Eren aquelles 29 accions entre les que destacaven l'ampliació del port de Canyelles i la ciutat de la llum (???)
Avui és pot llegir sencer l'article per be que no és pas tant complert com el que us posava ahir de COMUNICATUR...

"Esta primera reunión ha contado con la presencia del alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina; la directora general de Turismo, Marian Muro; el presidente de la Mesa Empresarial de Turismo de Lloret, Josep Maria Molist; el concejal de turismo, Jordi Orobitg y Richard Bentham, de la Mesa Empresarial de Turismo. Por parte de SEGITTUR, ha asistido su presidente, Antonio López de Ávila Muñoz, y el director de Desarrollo de Negocios y Nuevas Tecnologías, Enrique Lancis


=====================












Un estudio concluye que ninguna línea española de AVE es rentable
http://elpais.com/economia/2015/03/26/actualidad/1427367930_711155.html


l'acudit d?EL ROTO
http://ep01.epimg.net/elpais/imagenes/2015/03/26/vinetas/1427396584_093481_1427397581_noticia_normal.jpg




=====================





El BOP d'avui :


3269 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Departament de Recursos Humans Edicte d'aprovació de la modificació de l'oferta pública d'ocupació per a l'exercici 2015
modificació per inclusió d’ una plaça i denominació de quatre places
B) LABORALS
1.- Vigilants de Platges
Quatre places de 4ms. Cat. C2
Concurs- Oposició
(.....)
4.- Educadora Llar d’ Infants
Una plaça. Cat. C1
Concurs-Oposició.



3235 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Edicte d'informació pública de l'expedient per a usos i obres de caràcter provisional
instat per ESTACIO DE SERVEI LLORET, SA per
a usos i obres de caràcter provisional per instal·lació i distribució de
GLP amb situació a l’av. Vila de Blanes, 60-62, d’aquesta població


3268 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte relatiu a la incoació de l'expedient 000201/2015 de baixa d'ofici del Padró municipal d'habitants, per inscripció indeguda

3266 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte relatiu a la incoació de l'expedient 000379/2015 de baixa d'ofici al Padró municipal d'habitants, per inscripció indeguda, de ciutadans estrangers amb data de comprovació de residència

3263 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte relatiu a la incoació de l'expedient 000467/2015 de baixa d'ofici, per inscripció indeguda, del Padró municipal d'habitants

3254 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte relatiu a la incoació de l'expedient 000512/2015 de baixa d'ofici, per inscripció indeguda del Padró municipal d'habitants

3253 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte relatiu a la incoació de l'expedient 000541/2015 de baixa d'ofici, per inscripció indeguda, del Padró municipal d'habitants

3264 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte relatiu a la incoació de l'expedient 000585/2015 de baixa d'ofici, per inscripció indeguda, del Padró municipal d'habitants





=====================








El DOGC d'avui :



Tribunal Constitucional
RECURS D'INCONSTITUCIONALITAT núm. 5829-2014, interposat pel President del Govern en relació amb diversos preceptes de la Llei del Parlament de Catalunya 10/2014, de 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana (sentència).
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=689155&language=ca_ES


EDICTE de 23 de març de 2015, pel qual es dóna publicitat a la resolució que assenyala dies per a la redacció d'actes prèvies a l'ocupació de les finques afectades d'expropiació per l'execució del projecte: MB-14013 “Millora local. Millora de nus. Modificació de l'enllaç número 30, Sitges Centre, i incorporació d'un tercer carril entre els enllaços 30 i 31. Autopista C-32, del PK 29+615 al 31+260. Tram: Sant Pere de Ribes - Sitges”, dels termes municipals de Sant Pere de Ribes i de Sitges.
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=689057&language=ca_ES
Si no ens arribem a moure, avui sortiríem en el DOGC


=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...