escriu-me
My Photo

dimarts, 11 de novembre del 2014

Dimarts, 11 de novembre del 2014, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


Escrutat el 100%…





En Jordi m'ha fet arribar el testimoni de la seva participació a la "festa de la democràcia"…

En Jordi amb na Mary
gràcies Jordi !!!



================
================
================



recollida de signatures


en contra l'ús d'animals
a la Fira Medieval de Lloret




si hi estàs en contra, entra-hi i signa; és un moment...

No hi ha cap raó per pensar que una fira medieval sense animals deixarà de ser un espectacle que atregui a milers de persones com fa cada any...



================
================
================


el PLE d'ahir….

El darrer Ple celebrat fa tres setmanes tenia com a reclam l'actuació d'uns grups de ballet lituans davant la porta del consistori; ahir també hi va haver espectacle reclam, era aquest…



el meu mòbil no dóna per més...


Van començar a les 6.02h i els artistes dalt l'escenari guanyaven per golejada als de la platea, 23 a 14, ni na Quimeta hi era ahir… poc a poc s'hi va anar incorporant gent fins que a l'hora de plegar la sala feia fins i tot goig, no faltaven pas cadires però poques en sobraven… fins i tot un nadó hi havia al que se li haguera pogut tenir alguna deferència com a assistent al le més jove de tots els temps…; els candidats a pujar a l'escenari a partir del proper maig també s'hi van deixar veure, comencen a ser-ne assidus, hom diria que venen a cursos d'aprenentatge; ahir, per exemple, a la fila zero hi havia en Blanco, que diuen que es presentarà (?) i a mitja sala el candidat de CiU, en Dulsat… si els dos entren serà una legislatura 2.0 doncs estan tota l'estona que si el Whatsapp, que si el Twitter, que si el Facebook… en José Luís Blanco, per exemple, tecleja amb els dos dits grossos fins i tot més ràpid que quan corre… se li nota pràctica vaja… potser si entren tindrem wi.fi, ni que sigui a la sala de plens...

El Ple d'ahir, d'entrada semblava curtet,  hi havia només 6 punt a l'ordre del dia i els dos primers eren els habituals de tràmit, signatura de les actes anteriors, ahir tres doncs hi havia dos extraordinaris i un ordinari i la relació de les anades i vingudes de l'alcalde des del darrer Ple. Per cert que l'alcalde abans de tot va donar les gràcies a tots els lloretencs pel gran civisme mostrat a la jornada del diumenge…

El tercer punt, l'ordenació volumètrica d'una parcel·la a sant Quirze es va treure de l'ordre del dia, a petició d'alguns grups van dir, per poder-ho estudiar amb més temps…

El 4t feia referència a la vorera tant estreta a la carretera a l'encreuament amb el carrer de sant Pere i l'avinguda de Vidreres, on hi ha en Farrús i el bar Toro doncs els volen expropiar per arranjar aquell punt tant perillós doncs la vorera fa dos pams…
La cosa es veu que entre les obres i les expropiacions ens costarà 509.000€ que ja tenim mig arraconats doncs el 2013 vam guardar 89.000€ no gastats amb les pilones, en el pressupost d'aquest any hi vam destinar 250.000€ i en el darrer ple vam fer una modificació de crèdit de 130.000€ també per aquest tema  ara és de suposar que en els propers pressupostos   s'hi habilitarà una partida per arribar fins els 509.000€.
Per ara el problema rau en que així com amb el bar Toro ja s'hi ha arribat a un acord amb el propietari d'on hi ha en Farrús per ara encara no doncs ho té llogat encara 3 anys més i no en vol perdre aquest lloguer. Tot i que aquest local no fa pas massa que es va reformar, abans hi havien les pintures, en el permís d'obra de la reforma ja s'hi va condicionar la renuncia a indemnització en cas d'expropiació, per això que el problema estigui amb el propietari i no amb el llogater.
El regidor Rodríguez d'ICV a la seva intervenció va recordar que Lloret té altres punts negres semblants  aquest i va posar com exemple la vorera del carrer Oliva des del carrer de sant Pere fins a Correus…
Per Orobitg (ERC) a part de ser una cosa necessària és un compromís pressupostari que es va prendre amb el PSC i s'ha de complir.
En Bernat (PSC) va treure pit en aquest tema doncs era una de les seves peticions a l'hora d'aprovar el pressupost d'el 2013 quan ja es va arraconar la primera partida. DE totes maneres va dir que és una actuació que arriba tard i que hi ha hagut molta sort que no hi ha hagut cap accident…
També Fuertes (MILLOR) va dir que anàvem tard, però sobretot va posar l'accent en els preus previstos per la demolició, pavimentació i posada de semàfors doncs ho troba exagerat 166.000€ i el que més exagerat troba son els 43.000€ per refer l'enllumenat i posar semàfors.
Per part de l'equip de Govern contestava el regidor Martínez (CiU), que ens va dir quants anys tenia, 42, hi va donar la dada per dir que des que ell va nàixer han passat governs de tot tipus i cap ho ha arreglat en contesta al es va tard de PSC i MILLOR.
Les construccions, il·legals suposo a la seva època, són dels anys 68 i 70 segons va recordar el regidor Rodríguez (ICV)
En el segon torn d'intervencions el regidor Martínez CiU) en contesta als preus inflats que deia Fuertes (MILLOR) li va dir que els tècnics fixen aquests reus no a ull sinó que venen fixats per l'ITEC (Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya).
Es va aprovar per unanimitat…

El 5è punt feia referència a la creació del Consell del Taxi, Consell llargament reclamat pel PP que Ple sí Ple també ja fos com a moció, com a rec o com a pregunta portava tres anys reclamant-lo.
Tots els grups es van felicitar fent us d'allà que mai és tard si arriba però el PSC va dir que les felicitacions el dia que es convoqui la primera reunió ara encara res…
HI va haver tres anècdotes en els torns de paraula:
Una que per primera vegada en un punt on tots els grups d'una manera o altra hi posen cullerada, fins i tot el no adscrit sr. Cortés, el regidor Rodríguez (ICV) va deixar passar el torn; una altra anècdota va ser que el regidor Orobitg (ERC) es va felicitar pel contingut del punt però no tant pel se contingut sinó perquè per fi deixarem de sentir el regidor Martínez (PP) reclamar-lo a cada Ple; i la darrera va ser quasi la més divertida quan el regidor Riera (CiU) que portava el tema, en resposta al regidor Fuertes (MILLOR) que demanava la convocatòria de la mesa del transport doncs aquell consell es va crear l'any 2006, fa  anys i encara mai s'ha reunit, en resposta a aquesta crítica el regidor Riera va voler utilitzar una frase feta i li va sortir ben divertida, va dir: "Vostè sr. Fuertes sempre aprofita que el riu passa per Pisuerga" que no està gens malament com a variant de la frase original…
Es va aprovar per unanimitat

El 6è punt feia referència al rescat per part de l'Ajuntament del pàrquing del Molí.
Es tracta d'un pàrquing de 105 places construït sobre sòl municipal als anys 90 i que pel que sembla els hereus del que el va fer no el conserven massa be. L'Ajuntament ha valorat el rescat del que queda de la primigènia concessió de 38 anys, (venç el 2030), en 142.000€ i els treballs de remodelació que s'hi haurien de fer en 79, així que l'Ajuntament els faria i els restaria del preu del rescat havent de pagar 63.000€.
El no adscrit sr. Cortés va dir que s'ha de preveure refer-hi el clavegueram i la impermeabilització i ho va qualificar com a bona iniciativa.
El regidor Rodríguez (ICV) també es va felicitar de la iniciativa i va dir que ser`à quelcom de molt ben rebut pels habitants del Molí doncs podran gaudir d'uns aparcament a 45€ al mes tal com es va aprovar en el darrer Ple de taxes. Hi va haver un moment que va provocar les rialles de PP i MILLOR doncs aquests grups darrerament l'acusen de pactar permanentment amb l'equip de Govern i de fer-ne fins i tot de portaveu a les seves intervencions i ahir a fe que li va sortir una intervenció al meu entendre desafortunada doncs a fe que semblava fer part de l'equip de Govern quan va dir: "voldria desmentir públicament els rumors que aquesta iniciativa que es porta al Ple és el pas previ a posar zones blaves o verdes als carrers del Molí". Fuertes (MILLOR) no va pas deixar passar l'oportunitat per retreure-li dient-li que la seva intervenció era digne de l'alcalde… Fins i tot l'alcalde Codina va voler  disculpar-lo dient que segurament el que afirmava el regidor d'ICV era perquè ell mateix ho havia dit en el darrer Ple… Rodríguez (ICV) va recordar-li una vegada més al MILLOR, també ho va fer en el darrer Ple, que el seu grup amb 6 regidors no havia pogut influir absolutament res en les decisions del Govern en tota la legislatura, en canvi ICV amb un sòl regidor havia anat aconseguint coses amb pactes puntuals.
Pel PP, que aquest tema el portava en el seu programa electoral, un cop aconseguit i rehabilitat el pàrquing s'hauria de posar a disposició de l'Associació de Veïns o de la de comerciants perquè siguin ells que en facin la gestió.
En Bernat (PSC) va dir que ells havien demanat d'incloure una partida de 160.000€ en els pressupostos d'enguany i en canvi el PP hi havia votat en contra.
Per Fuertes (MILLOR) el que es proposava era un engany doncs la valoració de 79.000€ per rehabilitat-ho no arriba a res que segons ell per menys de 250.000€ no es por fer comptant la maquinària, l'empleat, la il·luminació, la impermeabilització etc i que ara ens diuen 79 i llavors serà un pou sense fons. Que hi ha 33 aparcaments ja venuts fins al 2030, (el regidor Riera ho va desmentir, va dir que 18 són els venuts i que els 33 són de lloguer). Segons Fuertes els números que es porten al Ple són irreals i que el pàrquing serà una ruïna, que per 20.000€ es podria condicionar el terreny darrera els "xinos". Per Fuertes el que caldria fer és directament recuperar la instal·lació sense pagar ni un duro doncs el propietari no ha complert amb el pacte pel que fa al manteniment.
En el segon torn el regidor Orobitg (ERC) va contestar a Fuertes que els aparcaments no tenen perquè ser rentables doncs alguns compleixen una funció social encara que siguin deficitaris.
Al final es va aprovar amb el SÍ de tots els grups menys el MILLOR que hi va votar en contra.
Un cop acabat el Ple, ahir no hi va haver cap prec ni pregunta per part dels grups, l'alcalde va donar la paraula als assistents i entre ells al President de l'Associació de veïns del Molí que va donar les gràcies al Ple per haver portat i aprovat aquest tema i va agafar el guny de la proposta d'una futura gestió de la instal·lació per part dels veïns …

Eren les 8h passades i cadascú a casa seu…

Fins demà...





Avui hi he trobat:







Lloret es queda amb la gestió de l´aparcament soterrat d´El Molí
Destinarà almenys 79.000 € per millorar l'espai i indemnitzarà el concessionari amb 62.800 €
http://www.diaridegirona.cat/selva/2014/11/11/lloret-queda-gestio-laparcament-soterrat/696574.html







Lloret adjudica les obres per refer el passeig Verdaguer per 684.000 euros
 La Junta de Govern Local de Lloret de Mar va aprovar ahir adjudicar a Aglomerats Girona, SA., el projecte
http://www.diaridegirona.cat/selva/2014/11/11/lloret-adjudica-obres-refer-passeig/696572.html
"Aglomerats Girona SA., feia una oferta, IVA a part, de 565.864,84 euros i unes millores per import de 40.132,43 euros. Obres i Paviments Brossa SA., oferia 767.890,63 euros i unes millores de 7.500 euros. Finalment, Obres i Paissatge SLU oferia 690.274,85 euros amb unes millores de 17.587,50 euros."
Això de l'obra pública de vegades té coses ben curioses.
En Miquel, que l'altre dia em deia que Aglomerats Girona és una de les empreses que més obra pública fa a Lloret, em deia, (caldria posar-ho en quarantena), que quan es van fer les obres de peatonalització dels carrers del Carme/plaça París,  entre les empreses que s'hi presentaven hi havia una constructora lloretenca que no va pas guanyar doncs la seva oferta era més cara que no pas la guanyadora de la licitació, (insisteixo que cal posar en quarantena els fets del que m'explicava en Miquel); doncs be, l'empresa lloretenca va ser qui al final  va fer els treballs, però subcontractada per la guanyadora, o sigui més barat que la seva pròpia oferta… no s'entén massa, però, com deia, l'obra pública de vegades té aquestes curiositats….




MILÍCIA CONTRA LA MALÍCIA ( per CARLOS ARBÓ)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2014/11/11/milicia-contra-malicia/696505.html
"cal que els ciutadans formin una milícia contra la malícia. S'ha de combatre per desterrar aquesta personatges de mala mena de l'escena pública i enviar-los a l'ostracisme. Seria un primer pas per aconseguir que el poble torni a confiar en els seus representants"



Blanes enceta una nova edició del voluntariat per la llengua
http://www.diaridegirona.cat/selva/2014/11/11/blanes-enceta-nova-edicio-del/696573.html



El Govern reitera que els funcionaris recuperaran la paga doble
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2014/11/11/govern-reitera-que-funcionaris-recuperaran/696523.html


=====================








 L'Ajuntament de Lloret rescata el pàrquing del Molí
En recupera la gestió de comú acord amb l'actual concessionari, amb la intenció de reduir el dèficit d'aparcament del barri
Es va aprovar també la creació del Consell del Taxi
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/794387-2014-11-10-22-35-23.html






 Una atracció turística
A les grans poblacions costaneres la participació va vorejar el 35%, i el doble sí va ser majoritari com arreu, però per sota de la mitjana gironina i catalana
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/794245-2014-11-10-23-56-07.html
"A Lloret de Mar els resultats van ser semblants: amb un cens aproximat de 20.288 persones, els 6.458 vots recollits representen aproximadament el 32%."

"ERC havia posat a disposició de qui volgués autobusos per traslladar la gent als punts de votació. El que no esperaven els seus responsables és que alguns turistes s'apuntessin a fer el tomb per veure de prop una jornada tan transcendent."



 Un president de consens per rejovenir els Bertrana
Joan Domènech relleva Esteve Vilanova al capdavant de la fundació amb el desig d'atraure gent nova al patronat
Es proposa estrènyer els vincles amb la UdG i estendre l'activitat tot l'any
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/794294-un-president-de-consens-per-rejovenir-els-bertrana.html









Dotras, reelegit president dels hotelers de Lloret
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/794334-dotras-reelegit-president-dels-hotelers-de-lloret.html


 Els funcionaris catalans recuperaran la paga extra
El personal al servei de l'administració tornarà a tenir dotze mensualitats ordinàries i dues d'extraordinàries
Els treballadors interins tindran de nou el 100% de la jornada, retallada un 15%
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/794229-els-funcionaris-catalans-recuperaran-la-paga-extra.html



Comís d'ocells en condicions insalubres
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/794215-2014-11-10-23-33-51.html
"unes condicions higièniques i sanitàries molt deficitàries, sense llum natural ni ventilació, i els ocells estaven en gàbies, amb l'objectiu de fer-los criar i vendre'ls."

 


Ni que els tinguessin en gàbies d'or… els ocells tenen ales per volar i no per estar engabiats… quin mal ens han fet com per fer-los complir aquesta cadena perpètua ???

L'altre dia el DOGC ens regalava un edicte que permetia la captura en viu d'ocells amb uns permisos un xic especials, però tot i això s'ha de disposar d'una serie de permisos, un d'ells "el permís de nucli zoològic" que han de tenir aquells establiments o particulars que alberguen, comercialitzen, tracten i reprodueixen animals… Si sabeu de llocs, coneguts o veïns que en tenen feu-m'ho saber ja iré jo a "preguntar-lis" com ho tenen...



=====================








El BON DIA BONA HORA d'ahir
http://www.ixac.tv/nova_radio_lloret/mp3/programes/1223.mp3

  • Entrevista a la coordinadora de Lloret per la Independència, Anna Maria Boix, i l’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, per valorar la jornada del 9N al municipi.
  • Entrevista a Anna Peña, guia turística, sobre les visites guiades per conèixer el passat medieval de Lloret que es duran a terme aquest cap de setmana.
  • Entrevista a Angelina Cardona, directora de l’obra de teatre titulada El trampós entrampat, per comentar el contingut d’aquesta representació.


=====================









Resultats del procés participatiu del 9N Blanes
http://www.blanesaldia.com/blanes/19421-resultats-del-proces-participatiu-del-9n-blanes/


=====================










Blanes despide a las religiosas del Hospital-Asilo
Abandonan la población después de 130 años de servicio a la villa
http://www.lavanguardia.com/local/girona/20141110/54419152677/blanes-religiosas-hospital-asilo-sant-jaume.html


=====================





Perspectiva 2015 del turismo ruso: el panorama se complica
El cambio de normativa de visados y la debilidad del rublo marcan la agenda
http://www.hosteltur.com/183310_perspectiva-2015-turismo-ruso-panorama-se-complica.html


=====================








Nina torna a ser mare a l'escenari
La cantant es retroba amb Mariona Castillo a 'Mares i filles'
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/oci-i-cultura/nina-torna-ser-mare-lescenari-3677302





=====================





El BOP d'avui :



11978 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Serveis Jurídics (Unitat Jurídica) Edicte de notificació de l'acord d'iniciació i subsanació de documentació a l'interessat pel que fa a un expedient de reclamació patrimonial
Interessat: LYUBOMYR ANTONYAK


=====================








El DOGC d'avui :


Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
EDICTE sobre admissió a tràmit d'un recurs (exp. 202/2014).
http://www20.gencat.cat/portal/site/portaldogc/menuitem.c973d2fc58aa0083e4492d92b0c0e1a0/?vgnextoid=485946a6e5dfe210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&appInstanceName=default&action=fitxa&documentId=674514&language=ca_ES
"interpuesto por DESTER INVEST, S.L.contra Aprovació definitiva de
la modificació del Pla General referent al sector SUS-10 Parc d'Activitats de Vidreres."



=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...