escriu-me
My Photo

dissabte, 4 de gener del 2014

Dissabte, 4 de gener del 2014, a Lloret i a la resta de Selva Marítima



els guanys del regidor 
OROBITG…


Ahir diferents mitjans es feien ressò de la nota de premsa enviada per la secció local d'ERC on es mostraven els diners que el seu regidor Jordi Orobitg percep de l'Ajuntament. Jo ho recollia en el meu resum incloent-hi un gif animat on dues mans aplaudien la iniciativa en favor de la transparència…

Doncs be, va ser un moment de joia ben efímer doncs al cap de poca estona rebia uns quants mails on qualificaven la nota de premsa dERC com acte de mera propaganda amb una transparència més que dubtosa…
Us en poso dos d'aquests mails rebuts, per ser els més significatius doncs venen de dos regidors, un d'un regidor de Lloret i l'altre d'un de Blanes…

El de Lloret em deia:


"(…) de la noticia que el regidor d'ERC ha publicat el que guanyava com a regidor, doncs bé, al ple de l'Ajuntament del dia 4 de març de 2013, el PSC va presentar una moció, que es va aprovar, i que deia:

(…)
 "Els regidors i regidores faran pública anualment a la web municipal, la liquidació de l’Impost de la Renda, l’Impost de Patrimoni i Societats en el seu cas, sempre que s’estigui obligat a fer la declaració corresponent...".

A la plana web de l'Ajuntament existeix un apartat destinat a fer publiques aquestes dades, doncs be, solament un grup ha donat compliment a aquesta moció: ICV. Hi ha regidors que no s'han dignat ni a presentar el que rebem com a compensació com a regidors, ja no la declaració de la renda, que cap altre ho ha fet.

Els d'ERC, i altres, si son tant transparents, que compleixin les mocions que s'aproven al ple"



Si voleu accedir a aquest apartat del web municipal a què fa referència el regidor, és aquest:
http://lloret.cat/catala/ajuntament/41782D23F82A4E658BF1CCD4E79AC731.asp

Aquest és el pdf que hi trobem referent al regidor Orobitg, igual o pitjor que d'altres d'altres regidors del consistori...







El regidor de Blanes m'explicava un xic com està el tema a Blanes i també trobava rar el que el regidor Orobitg no hagués aportat cap xifra sobre el Consell Comarcal :

Sobre la publicació de n'Orobitg.

Està bé, però el drama no és que alguns ho publiquem (jo ho tinc fet públic des de 2011-12), sinó que el propi consistori no ho publiqui i tingui un apartat a la pàgina web ben visible on es pugui veure. Sobretot per temes de transparència i que els ciutadans ho sàpiguen.

Per exemple, a Blanes, després de dos anys demanant-ho, hem aconseguit que publiquin les declaracions de patrimoni i interessos de tots els regidors (tot i que amb les quanties tapades!!!) i encara no hem aconseguit que publiquin les indemnitzacions... (http://www.blanes.cat/docweb/declaracions.regidors).

Quant al Consell Comarcal... home, doncs no és menyspreable donat que n'Orobitg hi té una responsabilitat, i no es cobra pas malament pel que he trobat:

http://legislacion.derecho.com/edicto-30-noviembre-0002-consell-comarcal-de-la-selva-3709322

"Segon.- establir, amb efectes del dia 7 de juliol de 2011, a favor dels membres de la Corporació que no exerceixin els seus càrrecs en règim de dedicació exclusiva o parcial, el règim d'indemnitzacions següent:

A) Per assistència a les sessions de ple: 195,70 euros

B) Per assistència a les sessions de ple en qualitat de portaveu: 239,40 euros

C) Per assistència a les sessions de comissions informatives: 97,85 euros

D) Per assistència a les sessions de la comissió permanent: 442,00 euros

E) Per assistència a les sessions de la comissió permanent responsables de departament: 614,00 euros

F) Per assistència a les sessions d'altres òrgans col·legiats en representació del Consell Comarcal de la Selva: 75 euros"



Així doncs, al Cèsar el que és del Cèsar i els aplaudiments per qui se'ls mereixin; i pel vist i llegit, el sr. Orobitg no n'era mereixedor, només ens havia volgut vendre a preu de primícia una moto de lo més normaleta i sense totes les peces...



Avui hi he trobat:








Tossa rebaixa l´expropiació per la Vil·la Romana a 800.000 euros
L'Ajuntament ha arribat a un acord amb la propietat per reduir l'import en 150.000 euros
http://www.diaridegirona.cat/selva/2014/01/04/tossa-rebaixa-lexpropiacio-villa-romana/650415.html



Els terrenys de la Vil·la Romana




Àcars humans ( per JUAN JOSÉ MILLÁS)
Mirin com diu un anunci que apareix aquests dies a la premsa d'àmbit nacional: "Comprem edificis amb o sense llogaters. Discreció, pagament al comptat"
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2014/01/04/acars-humans/650348.html
"L'existència del llogater encareix  sens dubte la transacció(…) , perquè és una bestiola que cal fumigar abans de revendre l'immoble"
"aquesta publicitat, que hauria de causar escàndol, apareix un dia sí i un altre no sense que ningú investigui."


=====================









 Els degoters de la Casa de Cultura de Lloret s'arreglen dos anys després d'obrir
L'empresa té sis mesos per reparar les filtracions d'aigua que afecten diversos punts de la biblioteca
La liquidació de l'obra encara està pendent
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/706077-els-degoters-de-la-casa-de-cultura-de-lloret-sarreglen-dos-anys-despres-dobrir.html
"L'empresa té 6 mesos per arreglar-ho. Si no, executarem la fiança; d'aquí no passem" va dir Arseni Frigola regidor d'hisenda de l'ajuntament lloret de mar "

Una imatge de la secció infantil de la biblioteca de la Casa de Cultura de Lloret de Mar, que va obrir fa dos anys. Foto: N. FORNS


Les taques a la columna de la dreta són humitats ???



La liquidació encara és al jutjat
L'empresa reclamava més d'un milió d'euros, quantitat que els tècnics municipals estimaven que havia de ser molt menor, basant-se en els retards per acabar l'obra i altres incidències. El tema és al jutjat
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/706078-la-liquidacio-encara-es-al-jutjat.html
" L'Ajuntament ha reclamat que repari els degoters repetidament, sense gaire èxit fins ara. “Ara sembla encaminat i que ens en sortirem, però fins que no ho vegi no m'ho creuré”, va explicar el regidor d'Hisenda, Arseni Frigola.."


 Acord econòmic a Tossa en el litigi de la vil·la romana
L'Ajuntament havia de pagar als propietaris del terreny expropiat un milió d'euros, segons una sentència
S'ha arribat a un acord per pagar-ho tot aquest any i rebaixar-ho a 800.000 euros
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/706039-acord-economic-a-tossa-en-el-litigi-de-la-vilmla-romana.html




 Ui, el cosí s'ha picat (per Salvador Cot)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/706021.html
Parla de les esperpèntiques declaracions del "ministre de l'Interior, el català Jorge Fernández Díaz" que deia que l'independentisme havia amargat molts dinars de Nadal, i en Salvador ho veu com una mena de venjança: "S'han passat anys menystenint aquell cunyat separatista, el sogre que recordava Macià o la cosina que llegia l'Avui. Han estat molts nadals de prepotència i conyeta, assenyalant amb el dit el que s'atrevia a discrepar de l'ordre establert."

=====================








El Rotary Club dóna 1.300 euros de material a Aspronis
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=8459
Hi ha un àudio però no diuen qui hi surt


Cap de setmana de portes obertes a la piscina
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=8460
"Les portes estaran obertes tant dissabte (d’11 a 15 hores i de 17 a 21 hores) com diumenge (d’11 a 13 hores)."

=====================









El paro descendió en diciembre en la Selva en 200 personas
http://www.blanesaldia.com/economia/13931-el-paro-descendio-en-diciembre-en-la-selva-en-200-personas/
"En Blanes se contabilizan 105 parados menos que 12 meses antes, mientras que en Lloret son 120 menos. Pero en algunas pequeñas poblaciones hay más parados que hace un año. Es el caso de Tossa de Mar, que tenía 343 y ahora contabiliza 35 parados más (378). Igual sucede en Vidreres: tenía 629 pero ahora son 17 más (646)."


Vela
Comencen les proves de la classe Europe de l’International Grand Prix Vila de Blanes
http://www.blanesaldia.com/blanes/13941-comencen-les-proves-de-la-classe-europe-de-linternational-grand-prix-vila-de-blanes/


=====================




diario de BURGOS

La provincia que se vende en Rusia
Una página web destinada a la promoción de la provincia en Rusia. Así se presenta en internet la plataforma BurgosRussky.tk
http://www.diariodeburgos.es/noticia/Z87E5362D-9CF3-FF2D-11C3ADD1A2666E64/20140104/provincia/vende/rusia
"la idea de poner en marcha este proyecto viene dada por iniciativas similares y con el mismo país de destino que se desarrollan en su localidad de residencia, Lloret del Mar, y que están dado sus frutos."


=====================





Eliminar los visados para dar un impulso al turismo
Según ha informado la OMT, las economías del G20 han acordado "seguir dando prioridad a la agilización de los visados con el objetivo de estimular el crecimiento económico y generar más empleo a través del turismo".
http://www.hosteltur.com/129980_eliminar-visados-dar-impulso-al-turismo.html
"De hecho, un informe de la OMT y WTTC señala que la agilización de los visados en las economías del G20 podría generar hasta 5,1 millones de nuevos puestos de trabajo durante 2015 y generar 206.000 millones de dólares en ingresos por turismo internacional."

Los destinos menos restrictivos en materia de visados

Un llistat un xic sui-generis, doncs tampoc és que hi hagi entre els 25 primers masses top-ten del turisme mundial…
Si les Cook, Vanuatu o Togo per posar tres de la llista posen dificultats en el visat quasi que no els visita ni la família, alguns per trobar-se on Jesús va perdre la gorra i d'altres perquè tot i que deuen ser una passada volen molta bona voluntat per acostar-s'hi...


una casa togolenya...


una de les mil i una illes de Vanuatu...


=====================












Turismo plantea incentivos fiscales para frenar la estacionalidad
El 45% de los hoteles de la costa andaluza cierra durante los meses de invierno
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/01/02/andalucia/1388687455_348950.html
"La Consejería de Turismo ha estudiado la situación (…) para elaborar un plan estratégico (…)El objetivo, según el consejero Rafael Rodríguez, es lograr que el destino Andalucía esté “abierto los 12 meses del año”"
Al país de na Merkel tenen una paraula per definir aquests plans estratègics "wunschdenken" que traduït vindria a ser allò de "i què més" o be allò altre de "i un vedell amb potes rosses" o la definitiva, "volen inventar la sopa d'all"...







El 40% de los parientes de personas con celiaquía está también en riesgo
Investigadores españoles aconsejan que se analicen y reduzcan la ingesta de gluten
http://sociedad.elpais.com/sociedad/2014/01/03/actualidad/1388773985_608464.html




=====================



EXPANSIÓN


Los hoteleros creen que España superará los 60 millones de turistas
El presidente de la Confederación de Hoteles y Alojamientos Turísticos, Juan Molas (CEHAT) ha asegurado que 2013 ha sido un "muy buen año turístico" y que a la espera de conocer las cifras de diciembre, España superará la cifra de los 60 millones de turistas internacionales.
http://www.expansion.com/2014/01/02/empresas/transporte/1388657037.html

=====================












La PAH insta els ajuntaments a recuperar pisos buits de bancs
Reclamen que es pressioni per les multes per tenir desocupada una vivienda
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/pah-insta-els-ajuntaments-recuperar-pisos-buits-bancs-2977892



=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...