escriu-me
My Photo

diumenge, 28 de juliol del 2013

Diumenge, 28 de juliol del 2013, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


la neteja de la platja !!!

No havíem quedat que la platja s'escombrava, desinfectava i pentinava cada matí tal com es fa amb la mainada abans de sortir de casa ???
Doncs es veu que no; restes de petards dels focs de divendres hi eren encara ben visibles ahir a les 12h del migdia.
A la platja gran de Lloret s'hi podien veure coses com aquesta:


Tampoc és que fos gran cosa, però si diuen que la pentinen…



Avui hi he trobat:

COMPTE AMB EL FOC !!!


la punxa d'en JAP en EL PUNT












Can Juncadella
D'internat per a japonesos a residència per a "nous rics"
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/07/28/can-juncadella/628231.html
Un article llarg ben interessant que explica tota la història de la finca, des dels Juncadella/Salisachs als anys 40 fins als propietaris actuals els Karibayev.
A part de la historia de la finca, el darrer terç de l'article, que no ve signat, es dedica a criticar el comportament dels actuals propietaris. "els depredadors de la natura actuen com uns poderosos ignorants que volen un gaudi exclusiu d'allò que és patrimoni de tots", cosa que segurament és veritat,  però en detalla totes les malifetes que aquests propietaris han fet a l'indret, i en canvi no diu ni una paraula dels qui, no només els hi ho han permès fer-ho, sinó que els hi ho han facilitat i aplaudit, i aquests no cal anar a buscar-los gaire lluny, alguns encara estan a l'Ajuntament i d'altres, que també hi havien estat, ara passegen entre nosaltres…

També parla del GR-92 i ho fa com si els propietaris unilateral-ment l'haguessin tancat,
"Han tancat el pas d'un sender públic, el GR-92", quan de tots és sabut que el van tancar amb totes les benediccions de l'Ajuntament que els va entregar un conveni que els permetia tancar-lo a canvi d'una promesa a la que algun "espavilat" se li va oblidar posar-hi data…


Per cert, encara no se'n sap res de la resposta a aquelles preguntes que SOS Lloret feia en relació precisament a un aspecte que l'article critica però que els propietaris quasi que no tenen culpa doncs va ser des de dins de l'Ajuntament que algú i sense una petició/al·legació per escrit va introduir "suposadament d'amagatotis" la fixa que ha permès  "el nyap monstruós sorgit de la transformació d'una antiga casa per a masovers i un galliner en una residència luxosa de setze habitacions."


Les preguntes que podrien donar resposta a aquest "suposadament d'amagatotis" eren:

1.    Donat que en l’aprovació Inicial del catàleg de “Bens Protegits” només hi figurava la fitxa B-64 i amb un contingut ben diferent. En quin moment del tràmit de l’aprovació Provisional o Definitiva del POUM, es van incorporar les referides fixes M-22 i B-52 ?;

2.    Quins departaments, tal com diu la resolució judicial, van fer els informes referits a les dites fixes M-22 i B-52 ?

3.    En cas que hagin estat realitzats, quin és el contingut d’aquests informes?

4.    Van estar sotmeses a  exposició pública aquestes fixes M-22 i B-52?

5.    Es van incorporar les dites fixes M-22 i B-52 arran d’alguna al·legació d’un particular?
En cas de ser així, qui la va presentar?; a on figura relacionada aquesta al·legació?

6.    En cas contrari, va ser l’Ajuntament qui de motu propi va incorporar les dites fixes  M-22 i B-52?;  o va ser per recomanació d’algun òrgan superior?; de quin?


7.    Donat que l’article 284 del POUM en el seu apartat 2-d,  que és el que fa referència expressa al catàleg de Masies i Cases Rurals, i donat que només contempla expressament la possibilitat de “REHABILITACIÓ”, com és que es va autoritzar el permís per una “RECONSTRUCCIÓ”?

8.    Quines van ser les raons arquitectòniques, històriques, ambientals, paisatgístiques o socials que varen motivar la reconstrucció tal com requereix l’article 47.3 de la Llei d’Urbanisme i 55.2 del seu Reglament?

9.    Quins han estat els criteris de materials, sistemes constructius, volumetria i tipologia aparent propis de l’àmbit territorial que s’han seguit per a permetre la reconstrucció tal com exigeix l’article 51.1 del Reglament d’urbanisme?

Crec que si algú aconsegueix treure l'entrellat de les preguntes 1, 4, 5 i 6 a més d'un li poden sortir els colors si és que encara els queda vergonya...  



JUGADA MESTRA  ( per CARLES MALLART)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2013/07/28/jugada-mestra/628241.html
En Carles fa un repàs a diferents viles gironines aplaudint les jugades mestres que han permès per exemple a Lloret:
"Els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar, promoguts el 1919 per Nicolau Rubió i Tudurí, per encarrec del Marquès de Roviralta, una joia arran de mar, avui difícilment serien repetibles per no dir gairebé impossible i si a això li unim la transformació de la ciutat del període dels vuit anys de l'alcalde Xavier Crespo, no hi ha cap ciutat a les terres de Girona que els últims anys hagi tingut l'avenç i realitzacions de Lloret de Mar, i la projecció de futur que s'hi ha produït. Jugada mestra."


També parla de Blanes:
"el Jardí Botànic de Blane(…). Que afortunats que són la gent de Blanes de comptar amb una instal·lació model d'Europa que fou instaurada fa més de 80 anys per Carl Faust i avui gestionada per una fundació. Jugada mestra."



Del boca-orella a la pantalla tàctil
La campanya "Instagram your city" converteix els usuaris de la xarxa en "ambaixadors digitals" de les marques turístiques
http://www.diaridegirona.cat/estiu/2013/07/28/del-boca-orella-pantalla-tactil/628273.html


No morim d´èxit  ( per MOISÈS DE PABLO)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2013/07/28/no-morim-dexit/628235.html
"Avui la marca Barcelona xucla gran part del turisme català; no podem ni hem de voler jugar amb les seves cartes, sinó oferir una oferta de restauració, de gaudi del territori que sigui complementària, i cerqui un turisme d'estada i de compartir el país."




Entrevista a Javier Cremades, Advocat i defensor d'accionistes minoritaris
´No hi ha diners per tornar els estalvis estafats als preferentistes´
http://www.diaridegirona.cat/economia/2013/07/28/no-hi-ha-diners-tornar/628243.html


L´euríbor tancarà el juliol al 0,5 per cent i tornarà a abaratir les hipoteques
http://www.diaridegirona.cat/economia/2013/07/28/leuribor-tancara-juliol-al-0/628245.html


=====================










Natació
Guillem Pujol, campió d'Europa
El lloretenc va guanyar l'or en el campionat europeu infantil d'aigües obertes
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/8-esports/55-hoquei-patins/666449-guillem-pujol-campio-deuropa.html


Blanes
 Ni cinc de calaix
La mala situació econòmica de l'Ajuntament de Blanes ha obligat a paralitzar alguns projectes promesos; d'altres com s'Abanell no tiren endavant per falta de voluntat política de l'executiu estatal
El govern local del PSC en minoria ha viscut la marxa de dues tinentes d'alcalde per desavinences internes; una d'elles continua com a regidora
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/664366-ni-cinc-de-calaix.html

Blanes
Es van perdent llençols
Cada any d'aquest mandat un tinent d'alcalde ha abandonat el govern.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/664368.html
"Ara, en l'inici del tercer any de mandat, tothom espera veure si es compleix la trilogia dels llençols."

Blanes
El PSC, una minoria que els deixa governar
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/664369.html
"El PSC en té prou no ja amb el suport, sinó simplement amb l'abstenció d'algun partit de l'oposició per tirar endavant les propostes."

EDITORIAL
Centralisme sobre el món municipal
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/7-editorials/666331-centralisme-sobre-el-mon-municipal.html
"el govern espanyol embolcalla amb els grans principis de la racionalitat i l'estalvi unes polítiques que no tenen altre objectiu que centralitzar l'administració de l'Estat, prenent competències dels altres i, alhora, no liquidant cap estructura seva dels serveis que han estat traspassats."

=====================











Inaugurada la Exposición de Filigranas de Papel en la AV Mas Enlaire de Blanes
http://www.blanesaldia.com/blanes/11091-inaugurada-la-exposicion-de-filigranas-de-papel-en-la-av-mas-enlaire-de-blanes/


Concurs de Focs d’Artifici de Blanes: Pirotecnia Zaragozana
http://www.blanesaldia.com/videos/11085-concurs-de-focs-dartifici-de-blanes-pirotecnia-zaragozana/

=====================




el SUR de Málaga

Los súper se suben al carro del turismo
http://www.diariosur.es/20130728/local/malaga/super-suben-carro-turismo-201307280102.html
"en destinos turísticos como Canarias abundan los supermercados sólo para turistas. ¿Hay hueco para este modelo de negocio?"
Aquí a Lloret, en teoria els supermercats no són només per a turistes però ho semblen, però no per l'oferta de productes sinó pel servei: al turista no cal fidelitzar-lo, si els préssecs son verds demà agafaran xíndria i si els tomàquets són blancs per dins i secs com els peus d'un sant segur que el guiri pensa que és típic d'aquí...
Ahir, el CAPRABO de la carretera de Tossa, davant el barri dels Pescadors, no tenia ni aire condicionat, hi feia una calor espantosa; com que masses vegades està igual, l'excusa és que és molt vell i s'espatlla…

Srs de l'Ajuntament, regidor de Comerç i Turisme en particular, està molt be legislar sobre si les mostres comercials poden sortir la mida d'un penis gran o la d'un normalet, però no trobo de rebut que els nostres supermercats semblin o siguin tercermundistes i ja ens estigui be.
Aneu a comprar a qualsevol i digueu-me si és normal que les cistelles de la compra, on hi posem el que després hem de posar a taula, tinguin tanta ronya que és impossible saber si el plàstic del dins és del mateix color que el de fora; o que les estanteries dels refrigerats si agafes la motzarella de sota quasi hagis de necessitar escarpa i martell per desclavar-la del suc putrefacte d'alguna bossa que devia perdre oli pels anys 90's…

Volem un turisme de qualitat i alguns sectors donen un servei indigne...
    



=====================






España recibirá hasta un 30% más de turistas rusos
http://www.europapress.es/turismo/nacional/noticia-espana-recibira-30-mas-turistas-rusos-20130727120025.html

=====================











Madrid, capital del turismo de negocios
Adelson quiere explotar la condición de la ciudad, cuarta organizadora mundial de eventos
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/07/26/madrid/1374871403_143002.html



=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...