escriu-me
My Photo

diumenge, 13 de gener del 2013

Diumenge, 13 de gener del 2013, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

aquesta tarda al Teatre


 
Data: 13/01/2013
Hora: 20:00
Preu: 6€

A la tardor de l'any 2004, Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en Harry Potter i l'Orde del Fènix per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l'acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l'etiquetatge en català.





Avui hi he trobat:

 

demà PLE ???

Em fa el nas que demà dilluns hi hauria d'haver Ple (???), però no n'he vist res, ni m'ha arribat res; l'única referència que he vist va ser a la notícia de Nova Ràdio Lloret que us posava dijous on es parlava de l'acord PSC/Govern pels pressupostos, i a on hi podíem llegir: "El ple per donar el vistiplau al pressupost podria tenir lloc dilluns vinent."
Així doncs, no ho sé pas...


==========
==========


Pels que us hageu atrevit a anar al primer bany pensant en el solet que feia aquests dies em sap greu…; abrigueu-vos be i aneu a les Alegries que, si res més no, calor humà sí n'hi trobareu…











Lloret
La festa del Traginer amb novetats
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/01/13/festa-del-traginer-novetats/599344.html
"La novetat d'enguany és, a un quart d'una, la presentació de la restauració de les pintures murals en el seu Centenari. Aquestes pintures, que daten de 1913, corresponen al pintor Rafael Martínez Padilla (Màlaga, 1878-Barcelona, 1961), amic i contemporani de Picasso, Ramon Casas i Pau Gargallo,"
"En aquella època, els germans lloretencs Narcís i Joan Gelats i Durall, van ser els mecenes de la restauració de l'ermita i a les pintures es pot veure en Narcís retratat a la dreta de l'altar."


 
Lloret obre el procés per les inscripcions per la Rua de Carnaval
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/01/13/lloret-obre-proces-inscripcions-rua-carnaval/599345.html


 
Sóc un fidel lector del Diari de Girona ( carta de Josep saura vidal. la bisbal d´empordà.)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2013/01/13/cartes/599395.html
El Sr. Saura surt en defensa de l'articulista i historiador Francesc A. Picas doncs una carta anterior l'insultava "pels seus treballs d´historiador."
Però ves per on Lloret hi surt pel mig: "Les víctimes de la Fe cristiana que Picas explica no les trobaren amb les armes a les mans, sinó amb el rosaris a la butxaca. Quin mal havien fet (…) les tres germanes Praderes de Riuderenes religioses assassinades vilment als afores de Lloret? Eren monges i les volien violar"


 
La Creu Roja comença una campanya de recollida de material per combatre la fred
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/01/13/creu-roja-comenca-campanya-recollida-material-combatre-fred/599338.html
"l'assemblea local gironina està recollint mantes, sacs de dormir i d'altres productes complementaris com protectors per la cara per lluitar contra les baixes temperatures"


 
Un modèlic càrrec de confiança ( per ESPERANÇA PADILLA)
Lluís Pitarch és el nou cap de Relacions Institucionals de Territori i Sostenibilitat, la conselleria del figuerenc Santi Vila.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/01/12/modelic-carrec-confianca/599321.html

En principi tenir un bon cos no hauria de ser cap avantatge per un càrrec d'aquests tipus, però tampoc un handicap…"La seva experiència professional més destacada és com a maniquí. És, també, llicenciat en Polítiques, màster en Relacions Internacionals i professor de piano"
No sé si ho diu el currículum o "salta a la vista" però també té aquests altres mèrits: "Té 25 anys, fa 1,86, ulls d’un blau ultramarí i un cos praxitelià", i una virtut que no sé si na Padilla li ha posat amb segones: "També és, diuen els qui el coneixen, trempat"


 
El cens d´aus hivernants comptabilitza 700 ànecs collverds i 515 esplugabous
Després de més de deu anys, es van poder albirar vuit ànecs grisets
http://www.diaridegirona.cat/girona/2013/01/13/cens-daus-hivernants-comptabilitza-700-anecs-collverds-515-esplugabous/599325.html
"El cens es va fer al riu Ter des de Vilanna fins a Medinyà i a l'Onyar des de Riudellots de la Selva fins a l'encreuament amb el riu Ter"


 
Àfrica, l'abocador dels nostres aparells que no es reciclen
El documental "I la tele, l'ordinador i el mòbil, on van?", que emet avui (ahir) el 33, explica on van a parar els perillosos residus elèctrics i electrònics
http://oci.diaridegirona.cat/tv/noticias/nws-150209-frica-labocador-dels-nostres-aparells-reciclen.html


 
Paranormalitats a l´antic hospital de Sant Feliu de Guíxols
Un grup que investiga aquests fenòmens hi detecta més d'un centenar de psicofonies
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/01/13/paranormalitats-lantic-hospital-sant-feliu/599346.html
"Un cop acabada la feina, els responsables de l'associació en van fer una explicació en què hi van assistir representants polítics de l'Ajuntament i agents de la Policia Local"

=====================




Demografia
El padró, estancat
creixement absolut El nombre d'habitants en el conjunt de les comarques gironines augmenta en un any de prop de 5.000 persones, però percentualment només ho fa d'un 0,63% les excepcions Lloret de Mar torna a guanyar població
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/609725-el-padro-estancat.html
"Lloret de Mar, amb 555 veïns empadronats més que el 2011. Contràriament, a la mateixa comarca, Blanes continua amb el degoteig de pèrdua de població, amb 49 veïns menys."


 
Turisme de Barcelona ( carta de PABLO ORTEGA NOVILLO.- Barcelona)
Mensualment, Turisme de Barcelona publica una agenda cultural en conveni amb la revista Time Out BCN, sota l'eslògan de ser la guia cultural oficial de la ciutat.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/609200-turisme-de-barcelona.html
El Sr. Ortega es queixa del que s'hi publica i a fe que no té desaprofitament, tot i que si és veritat no s'ha pas de matar a qui ho publica sinó a qui en possibilita que els fets explicats passin…
Us en poso la referència complerta doncs com dic no té desaprofitament ni preu tractant-se
"d'una publicació que llegeixen milers de turistes al mes i la prenen com a referència a l'hora de visitar la capital"
"trobem en portada el tema central de la publicació: “El millor de la Rambla.” Doncs bé, si llegim l'article de la pàgina 14, ens caurà la cara de vergonya. Narra les 24 hores d'un dia qualsevol a la Rambla, i s'hi destaca el millor que hi podríem trobar a qualsevol hora del dia: “13.00 h (...) entre la gent, els trilers fan el seu negoci”; “22.00 h (...) els venedors il·legals ofereixen tota mena de productes: xiulets, cerveses, marihuana...”; “23.00 h, les criatures de la nit ronden pel pla del Teatre. La proliferació de prostitutes i d'orines posa de manifest que hi ha massa homes que no controlen el seu penis”"



Tossa
Prometença ancestral
A mesura que s'acosta la diada de Sant Sebastià, Tossa es prepara per complir un any més una prometença ancestral: el Vot del Poble, conegut popularment com el Pelegrí.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/607533-prometenca-ancestral.html
"el Pelegrí, que durant dos dies representarà la vila i que es desvelarà durant l'emotiva missa del dia 20."



 El menjar que no es llença
El municipi de Reus posa en marxa un programa pilot per recollir aliments frescos i repartir-los entre els necessitats.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/608250-el-menjar-que-no-es-llenca.html
"de moment ja ha repartit 25.067 quilos de productes frescos a través del Banc dels Aliments. La iniciativa, avalada per l'Agència Catalana de Residus –que l'ha convertit en programa pilot–, està aconseguint recuperar fins a un 70% dels aliments que fins ara es llençaven."
"La cadena és simple. Al matí es va a recollir els aliments a punt de caducar als supermercats de la ciutat que s'han sumat a la iniciativa –de moment Carrefour, Simply, Bon Preu, el Mercat del Camp, Suma i Consum Cooperativa."




 On vas, envàs? ( per Ramon Solsona)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/609598.html
"No sé d'on treu els quartos la quasi indigent Generalitat per fer una campanya tan intensa per terra, mar i aire. No te'n deslliures ni per internet. A totes hores t'assalten les alegres pubilles reciclaires"
No sé si us passa a vosaltres però la p*** melodia només me la tetararegen tres segons i ja no me la trec del cap ni dormint…





Entrevista a KEVIN WARWICK  PROFESSOR D'ENGINYERIA CIBERNÈTICA
Per què no subcontracta la memòria a un ordinador?
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/15-ciencia/609597-per-que-no-subcontracta-la-memoria-a-un-ordinador.html
En certa manera el que el professor Warwick apunta com un futurisme és quelcom plenament vigent i es diu sant Google…

====================


Una octavilla expresa el malestar por la creación de zonas azules en Blanes
"«El ‘regalo de Reyes’ que nos ha traído el Ayuntamiento de Blanes este año 2013 ha sido el de una zona azul abusiva durante todo el año que afecta directamente a los vecinos de los barrios de La Perla y Mas Enlaire»"

=====================



LA VERDAD de Alicante
 Turismo vertical 'versus' turismo horizontal
Benidorm y Torrevieja pugnan por liderar la oferta turística de la Costa Blanca con dos modelos totalmente opuestos
http://www.laverdad.es/alicante/v/20130113/alicante/turismo-vertical-versus-turismo-20130113.html
"Los modelos turísticos de estas dos ciudades son absolutamente opuestos. Se puede decir que Benidorm es una ciudad vertical, con decenas de rascacielos, y Torrevieja es una urbe horizontal, con cientos de urbanizaciones de chalés y bungalós. Las dos han crecido de manera exponencial en los últimos años, aunque Torrevieja lo ha hecho en mayor medida, contando en la actualidad con más de 105.000 habitantes, mientras que Benidorm se ha quedado en poco más de 72.000. No obstante, la considerada como capital de la Costa Blanca multiplica por diez su población durante los meses de verano llegando a los 800.000 habitantes. Torrevieja cuadruplica su población hasta rondas las 400.000 personas."

=====================



El turismo de Madrid los prefiere rasurados
El Centro Dramático Nacional dice que Madrid City Tour vetó su cartel
La empresa de autobuses pidió que se retirara el vello púbico por 'poder herir la sensibilidad de los niños'
http://www.elmundo.es/elmundo/2013/01/11/madrid/1357932019.html

=====================




TELEPRENSA

La Oficina de Turismo de Londres incluye el Parque Natural Cabo de Gata-Níjar en su nueva guía
http://www.teleprensa.es/almeria/la-oficina-de-turismo-de-londres-incluye-el-parque-natural-cabo-de-gata-nijar-en-su-nueva-guia.html
"El Ayuntamiento de Nijar recibe la mejor noticia para comenzar el año en lo que se refiere a materia turística, con la notificación del Director de Spanish Tourist Office en Londres! Enrique Ruiz de Lera, en que el Parque Natural Cabo de Gata Nijar se encuentra entre las 100 mejores experiencias de España que elabora la prestigiosa revista Monocle, ,encargada de elegir las mejores ciudades del mundo"

La notícia no diu pas si entre les imatges que l'Oficina de Turismo de Londres ensenya d'aquest parc natural també hi ha aquest atemptat que desconec com va acabar ni si està en funcionament…

La gran aberración: hotel en construcción en el paraje El Algarrobico, dentro del Parque Natural Cabo de Gata. Foto: Greenpeace

En el seu dia en podíem llegir això:
Archivado el caso contra la Junta por el Algarrobico
"El fiscal admite que la Junta de Andalucía modificó los planos del parque natural, que la situación en la que aparecían los terrenos del hotel no era la misma que tenían en los planos de 1996 [y aunque] el juez considera que ese cambio fue "una burda maniobra" a favor de la construcción del hotel, de más de 20 plantas y a poco más de 20 metros del mar en un parque natural [...] el fiscal considera que hubo "irregularidades administrativas", pero que "no existen datos para considerar que se ha cometido una infracción penal" y que al haber pasado más de 10 años habría prescrito."

I llavors es pretén que la gent cregui en la justícia…

=====================




Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...