escriu-me
My Photo

diumenge, 27 de novembre del 2011

Diumenge, 27 de novembre del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


encara avui:


==============
==============
==============

també avui:



el cartell original el trobareu al web municipal:
http://www.lloret.cat/catala/Externos/cultura/trobada_motera.pdf



que poc ha durat la promesa de persecució i autocensura contra la promoció de Lloret com a ciutat amb alcohol barat… !!!

==============
==============
==============



demà PLE !!!

teniu l'ordre del dia previst en el resum d'ahir…




Avui hi he trobat:



Lloret inaugura el nou teatre amb la representació de l´òpera ´La Marina´
L'Ajuntament avança dos espectacles que
es podran veure aquest mes: "Pel davant i pel darrere" i "Valsos i polques de Viena i de Girona"
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/27/lloret-inaugura-nou-teatre-representacio-lopera-marina/532162.html





Aspronis convida a cooperar per gestionar el territori sota criteris sostenibles
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/27/aspronis-convida-cooperar-gestionar-territori-criteris-sostenibles/532171.html
"L'associació Aspronis va celebrar ahir al matí, al Centre d'Estudis Avançats de Blanes, una primera edició d'una jornada tècnica que tenia com a objectiu ser un punt de trobada entre administracions, empresaris i entitats de l'àmbit d'actuació de l'entitat (la Selva i nord del Maresme), crear xarxa i donar a conèixer les seves línies d'actuació. El lema era "Cooperar per al desenvolupament sostenible en el territori"."
A veure si a la imatge que hi acompanyen hi sabeu trobar l'alcalde Codina tal com diu el peu de foto…
Jo crec que el que vol dir el diari es quelcom de molt innovador i és que en Romà no estava a la foto sinó a l'esquerra del qui la feia…


A l´esquerra, l´alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, en la jornada.



La província de Girona disposa d´un miler d´equipaments esportius municipals
Les comarques amb més pavellons són el Gironès, el Baix Empordà i l'Alt Empordà
Els ajuntaments justifiquen la funció dels espais i neguen que n'hi hagi un excés
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/27/provincia-girona-disposa-dun-miler-dequipaments-esportius-municipals/532139.html
"La ciutat esportiva de Blanes, que ha costat més de 30 milions d'euros, s'ha convertit en un equipament deficitari. Segons les dades del consistori, només durant l'any passat, aquest espai va suposar un dèficit d'un milió d'euros."



La borsa de treball municipal de Vidreres ofereix cursos
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/27/borsa-treball-municipal-vidreres-ofereix-cursos/532163.html
"assessor laboral, conductor de carretons elevadors, manipuladors d'aliments, informàtica i ofimàtica bàsiques i creació de pàgines web"



Mas atemorit davant les retallades sanitàries ( per ALFONS QUINTÀ)
La Conselleria de Salut i el propi Artur Mas estan desconcertats i atemorits davant la inquietud social i el desastre, ben real, generat amb les retallades sanitàries, segons ha manifestat un dirigent de CDC, que ha reclamat un anonimat total.
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2011/11/27/mas-atemorit-davant-retallades-sanitaries/532187.html
Paraules més que fortes les atribuïdes a "un dirigent de CDC,": "Temem que es facin públiques les llistes d'espera per ser visitat per un especialista o per ser intervingut, en el marc d'una baixa general d'activitat. L'efecte en contra de CiU pot ser enorme. Ja veurem si no es dóna un incrementat de la mortalitat. En bona part, això dependrà de com sigui ? l'hivern. En tot cas, no podem estar tranquils"



N-II: La vergonya de la carretera ( per FRANCESC CRUANYES)
El director general de Transports i Mobilitat,, Ricard Font sap com sabem tots els sacrificats conductors d'aquestes comarques que la via de peatge de complementària no en té res, i que per anar i tornar de Barcelona per carretera, d'alternativa no n'hi ha cap: la ruta és de via única.
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2011/11/27/vergonya-carretera/532248.html



Calma estranya en el subsòl gironí
L'Institut Geològic de Catalunya ha registrat dos sismes perceptibles quan l'habitual és de 3 a 7
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/27/calma-estranya-subsol-gironi/532141.html
"Si les estadístiques de l'IGC es compleixen, alguna comarca gironina podria notar un sacceig durant aquestes últimes setmanes del 2011."
Compte si dormiu a la part de dalt de la llitera ...



Girona: Trentè aniversari d´Amics de la Mar
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/11/27/girona-trente-aniversari-damics-mar/532147.html
"cicle de conferències a la Casa de Cultura de Girona i que ha portat ponències sobre biologia marina, història o astrofísica."

=====================





El nou teatre de Lloret entra en servei
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/479761-el-nou-teatre-de-lloret-entra-en-servei.html
"presència de les autoritats, des de l'alcalde, Romà Codina, fins al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, passant per Xavier Soy, vicepresident de la Diputació i responsable de l'àrea de Cultura, i representants de les arts escèniques i del món de la cultura gironins."


Una imatge de l'acte d'inauguració del teatre




Austeritat en l'enllumenat nadalenc, amb excepcions
La majoria de municipis retallen hores de funcionament i consum energètic
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/479842-austeritat-en-lenllumenat-nadalenc-amb-excepcions.html
"La Generalitat autoritza un màxim de 168 hores d'encesa durant la campanya de Nadal, però hi ha ajuntaments que no hi arribaran, com ara Olot, on cremaran 30 hores menys"
La notícia analitza el que fan sobre aquesta matèria diferents ajuntaments gironins però de Lloret no en diu res, just aquest any que per fi no hem Pasqua abans Nadal...
Com veieu la notícia també cita la normativa de les 168 hores d'encesa com a topall, xifra que fent uns senzills càlculs de 15 dies d'encesa abans Nadal i 15 dies després fins a Reis fan uns 30 dies, amb lo que si dividim ens dóna un xic menys de 6 hores per dia; com que els dies són molt curts i a quarts de sis ja quasi que tot s'encén, tenim que per complir la normativa, que s'ha de complir encara que les nostres autoritats irresponsablement ho ignorin, tenim que les llums s'han d'apagar un xic passades les 12h però l'altre dia des de l'Ajuntament ja ens deien que les llums s'encenen i s'apaguen amb l'enllumenat públic, o sigui que pel cap baix aquest any, tot i que s'encendran unes setmanes més tard que altres anys, pel cap baix dic, a Lloret les tindrem enceses unes 400 hores…

Viva la Pepa i els que la van promulgar… !!!







Llums de Nadal ( carta de CLARA ANDREU)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/479444-llums-de-nadal.html
"per què els llums de Nadal s'han penjat un mes abans que es comencin a encendre regularment?"
"és tan innecessari que estiguin penjades tot el mes de novembre que sento que ens prenen el pèl. Pretenen anticipar el consumisme penjant uns llums que no s'encenen"



Horaris comercials amb cotilla
Els petits comerciants asseguren que acceptar la llibertat d'horaris seria tornar enrere i renunciar a tot el que s'ha guanyat en qualitat de vida i en drets laborals en els darrers anys
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/10-sense-elpunt/26-sense-elpunt/479858-horaris-amb-cotilla.html





Turisme ( per Joan Rueda)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/479585.html
"resulta que el 90% dels més de set milions de visitants que rep anualment Barcelona no surten de la ciutat. Bé, jo crec que no surten de la platja i de la Rambla... Bé, doncs ara els agents econòmics volen ajuntar les marques turístiques de la demarcació de Barcelona per potenciar els atractius de fora de la ciutat comtal. Atractius que, sens dubte, existeixen: el Cadí, Montserrat, la muntanya de sal de Cardona, la Colònia Güell... Ara, pregunto: quan vostè va a París, a Londres, a Viena o a Praga, surt de la ciutat?"



La Vall de Boí o la necessitat d’implantar una taxa turística ( per David Rodríguez Borràs)
Com a conseqüència de les retallades pressupostàries algunes de les esglésies romàniques de la Vall de Boí hauran de tancar les seves portes durant uns mesos. Aquesta és una mala notícia per a la zona, ja que les activitats turístiques havien experimentat una important embranzida durant els darrers anys gràcies precisament a la promoció del romànic.
http://blogs.elpunt.cat/davidrodriguez/
"caldria que en el disseny de les línies mestres de les polítiques d’inversió turística hi estiguessin representats els principals actors, però evitant que aquests tinguessin el pes principal en la presa de decisions. Al capdavall, qui formalment paga la taxa (i en alguns casos també a la pràctica) són els turistes, no pas els hotelers o restauradors."



Jordi Iglesias, nou president del Cilma, (Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/10-sense-elpunt/26-sense-elpunt/479885-jordi-iglesias-nou-president-del-cilma.html
"reptes nous però amb les necessitats de sempre”, com ara l'estalvi energètic, i va posar-se a disposició dels ajuntaments per obtenir “finançament i resultats en la defensa del territori”."



Una estació enmig d'enlloc
La nova estació de tren de Maçanet-Massanes s'ha construït sense accessos
Molts usuaris es veuen obligats a travessar els setze rails de les vuit vies per accedir al tren
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/479856-una-estacio-enmig-denlloc.html

=====================



El jurat del Premi Es Niell ho declara desert
http://www.blanesaldia.com/blanes/2716-el-jurat-del-premi-es-niell-ho-declara-desert
El jurat del Premi Es Niell ha declarat desert la convocatòria d'aquest any, segons va anunciar avui el secretari del jurat, Josep Lluís Yubero, en un acte celebrat en el Club Vela Blanes, entitat que convoca el concurs



Recogida de alimentos no perecederos en Blanes para personas necesitadas
http://www.blanesaldia.com/blanes/2715-recogida-de-alimentos-no-perecederos-en-blanes-para-personas-necesitadas
"miembros de la ONG local El Bon Samarità, han permanecido en un supermarcado de Caprabo recogiendo existencias."
Va ser divendres i dissabte

=====================





La Corporació de Salut del Maresme avalua el primer mes de trasllat del servei de Ginecologia i Obstetrícia a Calella
http://blogblanes.wordpress.com/2011/11/26/la-corporacio-de-salut-del-maresme-avalua-el-primer-mes-de-trasllat-del-servei-de-ginecologia-i-obstetricia-a-calella/
Aprofito l'avinentesa per dir que el CAP de Lloret a part de que s'hi han tancat les urgències de nit, els cap de setmana i festius durant el dia estan sempre obertes; ho dic perquè l'altra dia parlant amb uns professionals del centre em deien que les urgències diürnes en dies festius els hi havien baixat moltíssim des que va començar el tancament nocturn i ells ho atribuïen a que la gent es pensa que els caps de setmana i festius també en van sortir escaldats amb les retallades i no és veritat…
Així que:
ULL !!!
EL CAP DE LLORET, ELS CAP DE SETMANA I FESTIUS TÉ LES URGÈNCIES OBERTES DURANT EL DIA; NOMÉS S'HAN TANCAT LES NOCTURNES !!!
Dic NOMÉS per dir quelcom…

=====================




NORDIC WALKING "es Trajo"

MONTGROS CON NORDIC WALKING
El próximo día 4 de diciembre en el Centre Excursionista de LLoret de Mar hacemos la salida al Montgros (15 km). La sección de Nordic Walking también asistirá.
Más información en http://www.celloret.cat/
SORTIDA: 8 DEL MATÍ DE LES PISTES D’ATLETISME
http://nordicwalkingenlloret.blogspot.com/2011/11/montgros-con-nordic-walking.html


=====================




LA SELVA notícies

Els jardins de Santa Clotilde, Pinya de Rosa i Marimurtra fan una jornada de portes obertes durant tot aquest cap de setmana als residents de Lloret i Blanes
http://www.laselvanoticies.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1529:els-jardins-de-santa-clotilde-pinya-de-rosa-i-marimurtra-fana-una-jornada-de-portes-obertes-durant-tot-aquest-cap-de-setmana-als-residents-de-lloret-i-blanes&catid=8:oci&Itemid=59

=====================





temps de Palamós

Cal protegir el corall vermell a les costes catalanes
La pesca furtiva causa prop del 60 % de les pèrdues de colònies de corall vermell a la Reserva Marina de les Illes Medes, segons un article publicat a la revista Conservation Biology que té com a primera autora la biòloga Cristina Linares, del Departament d'Ecologia de la UB.
http://tempspalamos.blogspot.com/2011/11/cal-protegir-el-corall-vermell-les.html
"També signen l'article els experts Bernat Hereu i Mikel Zabala (Departament d'Ecologia de la UB), Joaquim Garrabou (Institut de Ciències del Mar-CSIC), David Díaz (Institut Espanyol d'Oceanografia), Christian Marschal (Centre d'Oceanologia de Marsella) i Enric Sala (Centre d'Estudis Avançats de Blanes-CSIC)."

=====================



PREFERENTE com

Puerto de la Cruz, el destino turístico más maduro
http://www.preferente.com/noticias-turismo-destinos/puerto-de-la-cruz-el-destino-mas-maduro-130911.html
"situación en la que se encuentran los principales destinos turísticos maduros españoles: Playa de Palma, el sur de Gran Canaria, la Costa del Sol, Puerto de La Cruz y Lloret de Mar."
Pel que expliquen, Puerto la Cruz no travessa pas pels millors moments: "la situación actual del destino es desoladora, y al poner los pies en el municipio uno puede comprobar que sus mejores tiempos son algo del pasado."

=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...