escriu-me
My Photo

diumenge, 25 de setembre del 2011

Diumenge, 25 de setembre del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


demà Ple Ordinari
compte que torna a començar a les 6h,
(aquesta vegada l'horari és per necessitats i petició expressa d'un dels regidors)




Com podeu veure, un Ple altra vegada ben dens, tot i que segurament no serà pas d'aquells de rècord de durada doncs, alguns dels punts, els nostres regidors l'única contribució que hi faran serà un amen…

El primer punt, d'aprovació de les actes de Plens anteriors, possibilitarà que a a web de l'Ajuntament per fi s'hi vegi penjat algun Ple de la present legislatura doncs el darrer penjat porta data de 6 de juny. Les Juntes de Govern en canvi, com sabeu, ja s'hi estan penjant però no amb la diligència desitjable doncs la darrera penjada porta data de 29 d'agost i d'això ja fa uns quants dies i més quan se'n celebra una per setmana per lo que com a mínim se n'han fet 4 més; i estan més que redactades doncs el primer punt sempre sol ser aquest: "El president obre la sessió i s’examina l’esborrany de l’acta de la sessió anterior la qual, trobada conforme, és aprovada per unanimitat dels reunits.", així que l'única excusa és que hi han de passar el ribot de la llei de protecció de dades però a aquest pas tindrem una llista d'espera més gran que la de ginecologia…

El segon i el tercer punt tenen a veure amb la Urbanització Cala Canyelles però des de l'Entitat de Conservació una vegada més ens en assabentem de casualitat; aquesta vegada més que per casualitat, per dues trucades, la primera de n'Enric Martínez del PP i la segona d'en Marc Fuertes del MILLOR, que es van interessar per l'opinió de l'Entitat de Conservació en els dos temes... i és d'agrair.

El segon punt fa referència a la recuperació de la parcel·la d'equipament (600m2) que el POUM així marcava i que per art de bibibirloque en una posterior modificació d'aquest havia passat de 600 a 200m2, i que allà pel desembre del 2009 em va costar ser expulsat del Ple per reclamar-ho…; ara pel que sembla en aquest Ple es repara i amb escreix (més de 700m2 tindrà).

El tercer punt fa referència a la re-qualificació de 2500 m2 del camp de golf Suro Gros, actualment classificats com a sòl no urbanitzable, per tal de poder-hi construir una Casa Club.
Des de l'Entitat de Conservació Cala Canyelles vam presentar-hi al·legacions el mes de febrer però crec que no se'ns en ha estimat cap. Aquestes anaven quasi completament encaminades a definir clarament els usos de la instal·lació doncs el que es porta al Ple es precisament re-qualificar 2500m2 de terreny no urbanitzables i situats en una zona protegida per lo que crec aquests usos han de quedar ben marcats abans, doncs un cop feta la re-qualificació ja tot canvia i al nostre entendre un informe ambiental del que s'hi vol i pot fer seria necessari, però l'Ajuntament no ho veu pas així, com tampoc entra en la nostra petició que el taulat sigui de coberta plana doncs l'edifici projectat és de 700m2 de planta i entenem que un taulat inclinat tindrà un impacte visual terrible… En són varies més les al·legacions presentades i que com dic no se'ns han pas estimat; des de l'Entitat de Conservació vam fer arribar còpia de les mateixes a tots els grups municipals i tant de bo servís perquè les fessin seves i les defensessin…

El novè parla del "Pla d'actuació per a nevades"; benvingut sia !!!, per fi es tornarà a parlar de la nevada encara que sigui 18 mesos després de la lectura solemne del comunicat del sr. Crespo i que des de llavors aquí pau i després gloria…

El 16é m'ha quedat amb blau no perquè sigui més o menys important, que ho desconec, sinó perquè d'aquest color venia en el mail que l'Ajuntament va enviar…

De la resta, dimarts, si Déu vol, us en faré cinc cèntims…

Que tingueu un bon diumenge...

Avui hi he trobat:



Lloret inaugura el pavelló Pompeu Fabra
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/25/lloret-inaugura-pavello-pompeu-fabra/517542.html
"Més de 200 persones, entre les quals el Secretari General de l'Esport i exregidor, Ivan Tibau; el President de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé; i l'alcalde de Lloret, Romà Codina, van ser presents ahir a la inaguració del pavelló Pompeu Fabra. A l'acte es va descobrir una placa i es va fer una performance a càrrec d'alumnes de l'escola Pompeu Fabra."




Lloret acollirà les jornades de la ´Cuina de l´art´ a l´octubre
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/25/lloret-acollira-jornades-cuina-lart-loctubre/517539.html
"Cada restaurant elabora un menú on el principal protagonista és el peix i el marisc. (…). I l'objectiu de les jornades, a més d'ajudar a la desestacionalització, és el de donar a conèixer la gastronomia de Lloret."



Creu Roja nomena els presidents de les assemblees locals i comarcals de Girona
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/25/creu-roja-nomena-presidents-assemblees-locals-comarcals-girona/517526.html
"A la comarca de la Selva, Creu Roja ha nomenat presidenta de les assemblees locals de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar -Maria Luisa Bertolín Viladot, que és nova en el càrrec-"



Garriga, nou president del Consorci de Benestar de la Selva
L'exalcalde de Sant Hilari Joan Garriga s'ha convertit en el nou president del Consorci de Benestar Social de la Selva per als propers quatre anys. Així ho va acordar la Junta General d'aquest ens celebrada el 15 de setembre Lloret.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/25/garriga-nou-president-del-consorci-benestar/517541.html



«Pa negre»( carta d'Enric Carcereny Beltran. Lloret de Mar)
Pa Negre és la pel·lícula en català de més èxit del moment. És una pel·lícula que hauria de ser d´obligada visió per a tothom, perquè és una realitat que no convé amagar i produeix un impacte important a tots els que l´han vist.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/09/25/cartes/517632.html
N'Enric aprofita l'avinentesa per acabar la carta així: "En les properes eleccions, l´únic vot útil és el d´esquerra o centre esquerra, republicà i independent."



Blanes suspèn el projecte del carrer Colom per no rebre un préstec sol·licitat
El govern buscarà ara la manera de "reconduir-lo" per no perdre els diners (2,1M€) d'un crèdit de l'ICO ja concedit
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/25/blanes-suspen-projecte-del-carrer-colom-no-rebre-prestec-sollicitat/517545.html



Govern i oposició de Tossa s´embranquen en una dura batalla dialèctica per l´IBI
Convergència i Unió titlla l'augment del 54% de l'impost de "despropòsit majúscul" i l'alcaldessa Gisela Saladich els acusa de "mentiders"
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/25/govern-oposicio-tossa-sembranquen-dura-batalla-dialectica-libi/517544.html



ESTALVI I PRIORITATS ( per JOSEP QUINTANAS BOSC)
Podem estar ben tranquils. I els de Breda, més: "Si hi ha una epidèmia, ja obrirem el CAP" Boi Ruiz dixit. Home d'un tacte i savoir faire que enamora, aquest conseller!
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/09/25/estalvi-prioritats/517550.html
"Allà on sembla que les retallades (de diners, de la sisena hora, 1 hora més de classe per al professorat, més alumnes per classe a l'ESO) deixen el personal tan conformat és a l'ensenyament. Un terreny tradicionalment crític, ara, res de res. Recordeu a Rosa Cañadell, de l'USTEC, que sortia més als informatius de TV3 per criticar l'Ernest Maragall que en Pujol quan era president? Ni se'n sent parlar. Han desaparegut. Curiós, aquest sindicat."



EL NEGOCI DE L´AIGUA ( per JORDI VILAMITJANA)
L'Ajuntament proposa, en mig de la campanya "Tan clar com l'aigua" (tampoc, una gran campanya), que els gironins i gironines s'acostumin a beure aigua de l'aixeta per diferents motius: perquè representa un estalvi energètic, per ecologia i sostenibilitat, per reduir plàstics i costos de transport, perquè és bona, saludable i molt ben controlada, perquè surt molt més barata (a l'usuari i a l'administració) i pel futur (si continuem bevent aigua mineral, esgotarem els manantials, i haurem d'acabar bevent-nos els orins depurats). Tot i això, l'empresariat de les aigües envasades ha protestat. Enèrgicament. "La campanya posa en perill el negoci", diuen.
http://www.diaridegirona.cat/girona/2011/09/25/negoci-laigua/517512.html
"Aquesta polèmica de l'aigua ni ens farà ni més rics, ni ens farà més savis, però il·lustra meravellosament la vilesa del capitalisme i la necessitat d'acotar-lo."



diumenge DIETARI ( per RAMON IGLESIAS)
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/25/diumenge-dietari/517532.html
En el dietari setmanal el sr. Iglesias toca sempre diferents tecles, avui van des de la Diputació, "De fet el ciutadà té tendència a posar la diputació com a exemple de rapinya", passant pel fanal que l'Ajuntament de Girona va fer treure aquesta setmana "Com si tombant-lo s'estigués derruint una estàtua d'Stalin i liquidant el règim soviètic", però hi ha una reflexió que a lo millor m'ha donat la clau del perquè a Nova Ràdio Lloret no es pengen els talls d'àudio com si fan a Ràdio Marina: "Des de sempre he escoltat com els polítics critiquen amb severitat els titulars de premsa i els talls de veu radiofònics. Els consideren superficials i grocs, i en el cas dels talls de veu, a voltes descontextualitzats."
I jo que pensava que la culpa era de n'Amaranta

VOLEM TALLS DE VEU AL WEB DE LA RÀDIO JA !!!








La NASA confirma que el satèl·lit ha caigut a la Terra però no sap a on
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/09/25/nasa-confirma-que-satellit-ha-caigut-terra-no/517615.html
A veure si al final sí que ens va caure a sobre del Teatre i no ens en assabentarem fins el novembre que és quan sembla que començaran els putxinel·lis...


=====================





El pavelló de l'escola Fabra de Lloret està obert al públic ( per N. FORNS / J.M.S)
L'equipament esportiu que es va inaugurar ahir, integrat dins les instal·lacions de l'escola pública Pompeu Fabra, ha tingut un cost d'1,6 milions d'euros i podrà ser utilitzat per tots els veïns
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/456694-el-pavello-de-lescola-fabra-de-lloret-esta-obert-al-public.html
"Es va començar a construir el juliol del 2010 i es va acabar el passat mes de juny. Va tenir un cost d'1.600.000 euros, finançat en part l'Ajuntament (700.000 euros), la Secretaria General de l'Esport (600.000) i la Diputació de Girona (300.000)."


Un grup d'alumnes de l'escola Pompeu Fabra, i al fons les autoritats, en la inauguració del nou pavelló de Lloret de Mar. Foto: LLUÍS SERRAT.


A Lloret hi falta encara una escola
A Lloret de Mar hi ha ara cinc escoles: una de concertada, la Immaculada Concepció, i quatre més, de les quals tres són de tres línies (Pere Torrent, Àngels Alemany i Pompeu Fabra). L'escola Esteve Carles, al centre del poble, és l'única d'una línia. Fa poc temps es va acabar l'edifici de secundària de l'institut escola de Fenals, i ara s'hi està acabant de construir la part de primària, que segurament no estarà enllestida fins al curs vinent.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/456695.html
"El regidor d'Ensenyament de Lloret, Ignasi Riera, va sostenir que, per les necessitats de creixement de la població, fa falta una altra escola"



El ple de Tossa no atura el pla de sanejament
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/456697-el-ple-de-tossa-no-atura-el-pla-de-sanejament.html
"De res no van servir les 2.500 signatures de veïns que va presentar el grup de l'oposició de CiU, demanant que s'aturés el pla de sanejament municipal de Tossa de Mar, que representa un augment del 45% de l'impost de béns immobles (IBI)."



Les ciutats gironines estan desbordades pel trànsit
El problema principal de vialitat dels ajuntaments continua sent l'excés de vehicles particulars als carrers
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/456396-les-ciutats-gironines-estan-desbordades-pel-transit.html
Parla dels problemes de Girona, Sarrià de Ter, Figueres, Ripoll, Salt o Olot
"“Si observes el trànsit a l'entrada de les escoles veuràs arribar cotxes amb un conductor i una criatura, o dues, a tot estirar; això és insostenible”, comenta el regidor de via pública de Girona, Joan Alcalà." Això de les escoles el mateix ens passa aquí i no solament al matí també al migdia, (concretament a la una), a la sortida de la feina dels que fan Blanes/Lloret, Lloret/Blanes... un munt de cotxes amb una persona sola dins que dia rere dia fa aquest trajecte perquè no s'ha plantejat el transport públic, o perquè aquest no té la freqüència que ell necessita, o no el porta al sector on ell treballa... i és per això que ens convé la carretera que ens envaeixi un tros més de bosc...




Alzheimer ( carta de JORDI S. BERENGUER)
La vida són els records.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/455618-alzheimer.html
"Per aquells als quals cruelment els ha estat arrabassada la memòria dels dies, esborrada la petjada del temps de les seves ments, potser ja una mica fatigades de tant viure, vull dedicar uns mots que vaig sentir de la gran artista argentina Nacha Guevara: “El foc no et pot cremar, l'aigua no pot mullar-te, el vent no pot assecar-te, les armes no poden ferir-te... ets antiga, encara no has nascut... i ja mai moriràs “"


=====================





Inaugurat a Lloret el pavelló esportiu Pompeu Fabra
http://www.blanesaldia.com/selva/2472-inaugurat-a-lloret-el-pavello-esportiu-pompeu-fabra


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...