escriu-me
My Photo

diumenge, 4 de setembre del 2011

Diumenge, 4 de setembre del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


avui diumenge:



=================
=================
=================






Avui hi he trobat:



Mobilització a Blanes contra les retallades sanitàries
Unes 150 persones tallen la circulació a la carretera GI-682 per la reducció de serveis i el tancament d'urgències
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2011/09/04/mobilitzacio-blanes-contra-retallades-sanitaries/512612.html
"un dels portaveus de la plataforma, Albert Salas, lamentava que només fossin uns quants centenars de ciutadans que hagin sortit al carrer: "La gent no es consciencia suficient fins que no li toca"
Els habitants de Blanes i voltants es queixen que van tardar molts anys en aconseguir tenir un hospital i després de 18 anys de funcionament, "ara ens retiren la majoria de serveis", lamenta Salas"




Tossa permet ara estacionar motos a l´aparcament que va tancar a la platja Gran
L'alcaldessa diu que aquest estiu han estat "permissius", de manera excepcional, però treballen en una solució "definitiva"


El pàrquing d'Es Racó a la Platja Gran de Tossa de Mar, amb desenes de motos aparcades



Tossa
Unes 300 persones al documental d´Ava Gardner
El Festival a l'Església de la Vila Vella es tancava ahir amb l'actuació de Mayte Martin.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/04/tossa-300-persones-al-document-dava-gardner/512665.html



Ryanair: aviat es veurà ( per JORDI XARGAYÓ)
Un dels globus sonda que, per ignorància o per afany intoxicador, s'ha estès des que el Govern català va prescindir de Ryanair a Girona és que ja vindran altres companyies.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/09/04/ryanair-aviat-veura/512676.html
"Si algun dia Ryanair suprimeix tots els seus vols de Girona, l'aeroport de Vilobí es posarà a l'alçada dels de Castelló, Lleida i Ciudad Real. Ni tan sols tindrem els 400.000 passatgers d'abans de la seva arribada."



Els diabètics gironins continuen denunciant la mala qualitat de les agulles
Els ambulatoris no tenen cap criteri establert per a la distribució de material, i això provoca confusió entre els pacients
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/04/diabetics-gironins-continuen-denunciant-mala-qualitat-agulles/512654.html
"un tipus d'agulles que fan mal si s'utilitzen en més d'una ocasió i deixa blaus en aquelles pells més sensibles."



Teràpia de xoc per Manel Puyal
http://fotos00.diaridegirona.cat/vinyetas/2011-09-11_VIN_2011-09-04_01:01:59_jejejejejeje.jpg





Girona vol posar càmeres de videovigilància a la Rambla i als carrers Migdia i Maragall
Preveu incloure una partida al pressupost del 2012 per impulsar el projecte per reduir els robatoris a l'Eix Comercial
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/09/04/girona-vol-posar-cameres-videovigilancia-rambla-als-carrers-migdia-maragall/512751.html

Al centre de Salt són a la via pública des del juliol
Hi ha set càmeres als carrers més cèntrics i també n'hi ha en equipamentsi aparcaments municipals
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/09/04/al-centre-salt-son-via-publica-des-del-juliol/512752.html



Un prodigi de la naturalesa ( per GABRIEL JANER MANILA)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/09/04/prodigi-naturalesa/512678.html
"Els esternuts de primavera són un martiri, però la recompensa està en què cada esternut procura el plaer d'un orgasme."
Pel que explica, el professor Janer pateix una al·lèrgia a la floració de les acàcies que el fan estornudar tant que quasi n'ha fet una tesis doctoral: "També als ases ens agrada esternudar, a vegades, i rebre'n la retribució compensatòria de l'orgasme. I em consta que igualment succeeix a les cabres."
Així com el professor Janer creu que cada esternut és com un orgasme, quan en tens ganes amb aquelles pessigolles al nas i no el pots arribar a fer llavors és tot el contrari, un martiri. N'acabo de tenir una serie de set, (el matí està fresquet), i el que feia vuit no hi ha hagut maneres; quasi que m'ha trencat el bon record dels set d'abans...
En una part de la Garrotxa i també a Osona del esternut en diem "xabuiru"

=====================





Visca Lloret! ( per Lluís-Anton Baulenas)
S'acaba l'estiu i, esperem, l'agonia viscuda a Lloret. Han calgut un mort i uns aldarulls de gran intensitat perquè el problema s'hagi mostrat amb tota la cruesa.
L'energia amb què el nou alcalde s'ha llançat a lluitar contra els mals que pateix la seva localitat és digna de l'elogi més gran. Perquè no tot el que es vol fer es pot fer. Però almenys si s'intenta s'aconsegueix més que si no s'hi fa res.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/449087.html
El sr. Baulenas demana una consulta popular: "el primer que li suggerim, des de la modèstia, és que, de debò, estigui segur que té tot el poble darrere; consulta popular, senyor Codina. Val més que mil ordenances municipals"


Els veïns de Lloret es van manifestar contra el soroll i els aldarulls nocturns Foto: LLUÍS SERRAT.




L'hostolenc més famós ( per Josep Valls.- el pescallunes)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/449163.html
"El comte Despertaferro. El primer capità dels almogàvers, Guillem Galceran de Cartellà (1230-1306)"
"un còmic dibuixat esplèndidament pel lloretenc Jou Ramírez. Els diàlegs i textos, molt ben documentats, són de M. Mercè Homs i tot plegat inspirat pel gironí/santfeliuenc Josep Canal, els dos historiadors que –de llarg, de molt llarg– més saben sobre el fet remença a les nostres comarques."
Ara fa 10 dies en Jou presentava en el meu poble (Sant Feliu de Pallerols) aquest còmic, i en Valls es queixa del poc interès que masses vegades tenim per la cultura, doncs en un poble petit com el meu (1000 habitants) que algú t'expliqui la vida d'un teu avantpassat del que ho desconeixes quasi tot, fins i tot el nom "comte Despertaferro" et diu ben poc, però que segurament va ser la figura més exportable que ha nascut mai en aquell preciós racó de món i que quan això passa a l'acte hi assisteixen quatre gats: "Això sí: al cap de deu minuts d'haver acabat l'acte, el Barça jugant a Montecarlo acaparava l'interès i atenció quasi absoluta de tothom. Visca el Barça, doncs, i avall va que fa baixada."


"Guillem Galceran de Cartellà (1230-1306) nasqué aquí, en aquest poble, fill d'Arnau de Cartellà i d'Ermessenda, senyora d'Hostoles. Personatge de vida prodigiosa que depassa llargament el marc del seu castell (entre Sant Feliu i les Planes), fou senyor feudal de pagesos de remença a la vall, va ser empresonat diverses vegades i excomunicat pel bisbe de Girona, va estar al front de la temuda Companyia d'Almogàvers, participà en la conquesta de Sicília, lluità contra el papa Martí IV, fou ambaixador davant el rei Sanç de Castella, comte de Catanzaro, governador de Calàbria, serví quatre reis (Jaume I, Pere II, Alfons II i Jaume II) i es convertí en el mediador dels pactes que portaren a la pau de Caltabellotta el 1302 entre Frederic II de Sicília, d'una banda, i Carles II de Nàpols i Carles I de Valois, de l'altra, que posà fi a la Guerra de Sicília. Són només algunes gestes de l'increïble personatge..."



FELICITATS JOU !!! per la bona feina feta...


Talls de carreteres contra les retallades sanitàries
Unes 150 persones van protestar per les mesures interrompent el trànsit de manera intermitent a l'entrada de Blanes
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/449479-talls-de-carreteres-contra-les-retallades-sanitaries.html




Una casa per persona ( per Oriol Mas)
Entre el 1979 i el 2006 es van construir a les comarques gironines 188.328 habitatges nous, i l'augment de població va ser de 207.736 persones
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/449223-una-casa-per-persona.html
"Amb la democràcia es van deixar de fer moltes de les barbaritats que havia fomentat el desarrollismo franquista: un creixement econòmic accelerat sota el paraigua d'un progrés generalment mal entès, i que va desembocar en nyaps urbanístics ben visibles, sobretot a la costa."
Un article sobre urbanisme ben interessant el que ens ofereix n'Oriol
" “en els creixements dispersos, d'urbanitzacions separades del nucli, tot queda molt lluny i s'acaben pseudoprivatitzant els espais públics”"



Nina i Port-Bo clouen el Musicant de Campllong
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/449492-nina-i-port-bo-clouen-el-musicant.html




La piuladissa de Twitter ( per Manuel Cuyàs)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/448748.html
Si sou dels que com jo encara podeu viure sense Twiter, però sempre penseu que us esteu perdent quelcom d'imperdonable, llegint al sr. Cuyàs agafareu forces per continuar amb l'abstinència un temps més: "M'he fet de Twitter i què volen que els digui: sobreentesos que no entenc, missatges inconnexos, cabalística, apunts que parlen del dia que fa i futbol, molt de futbol."

=====================





Cortes de tráfico en Blanes para protestar por los recortes en la sanidad
Un centenar de personas han secundado hoy al mediodía la convocatoria realizada por la Plataforma Ciudadana de Blanes y han realizado cortes de tráfico intermitentes en la rotonda Mar i Murtra de la carretera que conduce de Malgrat a Lloret de Mar (GI-682),
http://www.blanesaldia.com/blanes/2397-cortes-de-trafico-en-blanes-para-protestar-por-los-recortes-en-la-sanidad


També hi trobareu dos vídeos: un amb imatges de la protesta i l'altra una entrevista al diputat d'ICV Joan Boada

=====================




NACIÓ DIGITAL .cat

La JNC, en la línia oposada a Duran
http://www.naciodigital.cat/noticia/34806/jnc/linia/oposada/duran
"En el marc del consell nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) celebrat avui (ahir) a Lloret de Mar, el seu president, Gerard Figueras, ha manifestat la necessitat de plantar-se davant "les agressions" de l'Estat espanyol"

=====================




el ECONOMISTA.es

Pérez-Reverte: "Tenemos los turistas que nos merecemos, empastillados y borrachos"
En su tribuna 'Patente de Corso', Arturo Pérez-Reverte arremete contra las protestas contra el turismo low cost, que se han dado, a lo largo del verano en localidades como Lloret de Mar.
http://ecodiario.eleconomista.es/sociedad/noticias/3349127/09/11/Empastillados-y-borrachos-los-turistas-que-merecemos-segun-Perez-Reverte.html
"Sobre las quejas de los vecinos de estas localidades, Pérez-Reverte se sorprende de que ahora se lamenten "pancarta en alto", de lo que "hasta el más tonto del pueblo veía venir desde hace años, sin otra bola de cristal que el sentido común", escribe en su artículo semanal de XL Semanal, suplemento de ABC"
Una crítica despiadada la d'en Reverte:
""tiene que coña que ahora, cuando recogemos en el telediario los frutos de nuestro esfuerzo, de ese pan para hoy y hambre para mañana" del turismo que tenemos, los alcaldes, concejales, comerciantes y vecinos…"


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...