escriu-me
My Photo

dijous, 1 de setembre del 2011

Primer de setembre del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


el PLE d'ahir

Doncs sí ahir hi va haver Ple però llegiu el que llegiu la veritat és que va acabar com el rosari de l'Aurora…

M'explico; era, o tenia que ser, un Ple extraordinari demanat pel MILLOR i el final va ser que a l'hora de votar hi eren tots menys ells.

El MILLOR havia demanat la convocatòria d'un Ple extraordinari amb 9 punts que feien referència en com millorar la qualitat turística del poble, la seva seguretat, etc, etc…; la Junta de Portaveus van analitzar-ne el contingut i ho van resumir en un únic punt de l'ordre del dia que feia així:



Va obrir el Ple l'alcade Codina explicant el punt i llegint-ne 12 més 1 apartats (12+1 no perquè n'hi hagués un que sobresurtis sinó per lo de la malastrugança), que fien referència a aquests temes i que teòricament s'havien consensuat per unanimitat en una Junta de Portaveus on cada grup hi havia aportat diferents propostes però que sentint el discurs del regidor Fuertes (MILLOR) no devia pas ser per unanimitat doncs al seu entendre no se'n podia aprofitar ni l'embolcall.

Va obrir el torn d'intervencions el regidor no adscrit sr. Cortés, (trànsfuga del PSC) que aquesta vegada sí se li va escoltar la veu i a fe que la té potent, ja no tant pel contingut de les seves paraules com pel doll de veu que té. Va felicitar-se de les mesures presses aquests dies i va dir que s'ha notat una gran millora pel que fa a l'ambient nocturn d'aquests darrers dies; va fer insistència en el tema de la prostitució doncs va donar a entendre que les referències a aquest tema que el document llegit pel sr. Codina eren aportació seva.

El segon a intervenir va ser el regidor Orobitg (ERC) que com a a part de l'Equip de Govern va fer un discurs quasi que institucional, em un to tranquil, com sempre, però sense aquell punch que tenia quan estava a l'oposició. No sé si això és bo o dolent doncs les formes o els discursos no donen pas de menjar, haurem d'esperar els fruits de les seves accion de Govern però a fe que pel que fa a l'espectacle li resten punts. Dins la seva intervenció va agrair l'oferiment que el PSC havia fet el matí a la ràdio en relació a un Pacte pel Turisme.

En Toni Garcia (ICV) va fer una intervenció que sense donar suport al document consensuat ni tan sols citant-lo va carregar contra la inacció dels anteriors governs de CIU pel que fa a posar remei a aquests problemes nocturns doncs al seu entendre mai tot i disposar d'unes ordenances municipals mai les van fer complir.

N'Enric Martínez (PP) va donar recolzament a l'escrit llegit fent una parada en el tema de traslladar la zona d'oci fora del nucli urbà doncs aquesta n'era l'aportació feta pel seu grup al document; també es va felicitar per la gran resposta ciutadana a la manifestació "Estimem Lloret", (també ho havien fet la resta de grups fins i tot en Jordo Orobitg va confessar haver sofert un atac de pell de gallina quan el gruix de la manifestació baixava per la Riera).

El portaveu socialista en Joan Bernat també va insistir en aquesta línia i va dir que el document tot llegit per l'alcalde tot i comptar amb el recolzament del seu grup no aportava res que les ordenances municipals o les mesures d'urgència aprovades recentment no contemplessin ja. També va fer esment a l'oferiment del Pacte pel Turisme però que no servís solament per dir amen del que l'equip de Govern decidís sinó que volien una participació i implicació en la pressa de decisions cosa que per ara no han tingut, es queixava, doncs moltes de les mesures presses aquests dies se n'han hagut d'assabentar pels mitjans.

El següent a intervenir va ser en Marc Fuertes (MILLOR) i vaig haver de canviar varies vegades la posició del cul dins la cadira dons el seu discurs va durar més d'una hora, (diria que potser hora i mitja). Va obrir-lo carregant contra el regidor Cortés preguntant-l si realment parlava de Lloret quan deia que la Riera s'havia pacificat i invitant-lo a anar-hi aquella mateixa nit a les dues per poder encara comptar i en un moment no menys de 40 de delinqüents entre prostitutes. propagandes, camells…; la seva intervenció va continuar dirigint-se al regidor Orobitg dient-li allò de "qui l'ha vist i qui el veu", preguntant-li si ara en el seu nou càrrec a l'equip de Govern encara faria el mateix discurs en el tema de la concessió del servei de neteja o fent referència a unes declaracions del sr. Orobitg a la ràdio on pel que sembla disculpava a alguns empresaris per no complir algunes normatives; la següent víctima de l'huracà Fuertes va ser el sr Martínez (PP) al que va recriminar de voler-se fer un lloc en el equip de Govern doncs considerava que les seves intervencions no s'allunyaven massa de les que feia el sr. Ontañón però amb la diferència que aquest estava al Govern i ell encara no; amb la intervenció que en Bernat (PSC) havia fet s'hi va mostrar totalment d'acord doncs també al seu entendre el texte que es portava al Ple no aportava res de nou més enllà del que ja les normes existents contemplen.
De la intervenció del Fuertes (MILLOR) cap al grup de CiU en faig un punt i a part doncs també ho va ser en el desenvolupament del Ple. En Marc es va queixar que l'Equip de Govern havia menystingut la proposta de Ple extraordinari del seu grup descafeïnant-la i buidant-la de contingut no respectant cap dels 9 punts que ell proposava. Va llegir un per un els 13 punts de l'escrit llegit per l'alcalde posant l'accent en que cap d'ells aportava res de nou que les lleis vigents no contemplessin. Llavors va llegir les seves 9 propostes on demanava mesures concretes a aprovar ja en el suposat Ple.
Va ser un discurs que tot i ser llarg no va pas decebre als qui volien escoltar-lo però que al meu entendre a l'hora llarga l'hi va sobrar no menys de 10 minuts, els que va dedicar a carregar personalment contra l'alcalde Codina, el regidor Valls o d'altres regidors de la passada legislatura i que, com dic, al meu entendre hi eren completament sobrers i que si el regidor Fuertes es vol treure la càrrega de panflatero haurà de corregir doncs la resta del discurs va ser plenament polític i reclamant el que jo també entenc era el seu dret a demanar respecte a les seves propostes al demanar la convocatòria del Ple doncs va ser el seu grup i només el seu grup qui el va demanar.

Arribat a aquest punt va passar això:



foto: Víctor Catala



foto: Nuri Forns




foto: Víctor Catala

Els regidors del MILLOR es van aixecar i van abandonar el Ple doncs al seu entendre allò no era pas el que el seu grup havia demanat i per això van entrgar una carta al Secretari present demanant la nulitat del Ple i demanant-ne un de nou amb les propostes que ells havien demanat.

A partir d'aquí ja no era un Ple; els diferents grups van esgotar el torn de paraula; Cortés, Martínez i Orobitg van titllar la postura del MILLOR de imprestable; PSC i ICV no la van qualificar i van tornar a insistir en els arguments de la seva primera intervenció; Codina va lemantar el que acabava de passar mentre que Valls se'n felicitava…


Del que es va aprovar i fora que algú em demostri el contrari no serveix absolutament per res però no per la nul·litat que el MILLOR va demanar sinó perquè era un popurri de coses més dignes de la declaració de després de la nevada que de mesures per corregir el que tothom diu que s'ha de corregir…

Fins aquí un gat fins aquí un gos…




Avui hi he trobat:

Avui si que no us demano disculpes per l'horari (11.36h), doncs segur que molts volíeu saber què va passar ahir i jo vaig i m'adormo...




El Millor abandona el ple
Lloret aprova en un ple més mesures de seguretat
L'Ajuntament preveu apujar sancions per incivisme i refer ordenances abans de finals d'any
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/01/lloret-aprova-ple-mes-mesures-seguretat/512049.html
"Marc Fuertes, va criticar un per un els líders dels altres partits, va repetir en reiterades ocasions que el govern s'havia "rigut i mofat" del seu grup per no haver portat al ple els seus punts tal com eren i finalment va assegurar que impugnaria el ple
L'acció va comptar amb la desaprovació de tots els grups i, fins i tot, alguns la van titllar d'"impresentable"."



Els regidors del Millor abandonant el ple de Lloret a mitja sessió



Vacances: descans? ( per ÀNGEL DE VEGA)
Val la pena pagar el que es paga per un apartament a la costa a l'estiu per no poder-hi dormir?
No estem matant, entre tots, la gallina dels ous d'or?
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/09/01/vacances-descans/512062.html
"la miopia dels responsables polítics (entengui's ajuntaments, alcaldes i regidors d'algunes poblacions costaneres) és absoluta, total, gegantina."



Tornem-hi ( per Marta Aimerich)
"Si volem construir el demà, hem d'anar superant la tarifa plana de sol, totxo, platja i embriaguesa fàcil"
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/09/01/tornem-hi/512061.html



França entregarà els acusats de la mort del menor a Lloret en 10 dies
El procés es traslladarà als Jutjats de Blanes, després que els defenses no hagin interposat cap recurs
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/01/franca-entregara-acusats-mort-del-menor-lloret-10-dies/512052.html



Vint ajuntaments denunciats per no penjar la bandera espanyola
C's ha portat el cas a la Fiscalia
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/01/vint-ajuntaments-denunciats-no-penjar-bandera-espanyola/512043.html
D'entre els vint Tossa de Mar, Vidreres,



Spanair continua sense assegurar el vol Girona-Madrid anunciat per la Cambra
La companyia recorda que hi ha dues condicions per fer la ruta: que cap aerolínia la faci i rebre ajudes de les institucions
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/01/spanair-continua-assegurar-vol-girona-madrid-anunciat-cambra/512031.html
L'impresentable, (per la pinta), el sr. O'Leary només en posa una d'aquestes dues condicions que vol Spanair i en canvi ja l'hem titllat d'extorsionador i no sé quants adjectius més, però com que Spanair és catalana (???) (Inversores catalanes compran Spanair a SAS por un euro) i ha de ser la nostra senyera insígnia en el camp de l'aviació som capaços de pagar-li el que demana, donar-li el monopoli i si cal besar-li els peus...




El Consorci del Transport Sanitari acomiada 13 treballadors de les ambulàncies a Girona
Es tracta de quatre tècnics del servei urgent i nou del programat, el contracte dels quals ha estat rescindit per reduir dèficit
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/09/01/consorci-del-transport-sanitari-acomiada-13-treballadors-ambulancies-girona/512037.html




Catalunya, líder estatal en pernoctacions extrahoteleres
Fins al mes de juny, els apartaments, càmpings i cases rurals catalanes van registrar 3,6 milions d'allotjaments
http://www.diaridegirona.cat/economia/2011/09/01/catalunya-lider-estatal-pernoctacions-extrahoteleres/511952.html

=====================





El Millor de Lloret de Mar impugna i abandona el ple que havia demanat ( per Nuri Forns)
La resta de grups van donar suport a les mesures per millorar la seguretat i van criticar l'actitud del Millor, que va carregar contra gairebé tothom
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/448664-el-millor-de-lloret-de-mar-impugna-i-abandona-el-ple-que-havia-demanat.html
"ERC, el PP i el regidor no adscrit van qualificar d'impresentable l'actitud del Millor, però el portaveu de l'equip govern, Josep Valls (CiU), la va trobar “normal”,"


Els regidors del MILLOR, en el moment d'abandonar el ple d'ahir al vespre. Foto: NURI FORNS




Extradiran els acusats del crim del menor de Lloret
Els seus lletrats no han recorregut la decisió del tribunal de Lió, que va acceptar que fossin lliurats a les autoritats judicials de Blanes
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/448503-extradiran-els-acusats-del-crim-del-menor-de-lloret.html


La víctima, Andrew Milroy, de 15 anys, vivia a Lloret Foto: E. P.



tossa de mar
El concurs de pintura bat rècords
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/448369-el-concurs-de-pintura-bat-records.html




Apartaments i cases rurals arriben a un 90% d'ocupació el mes d'agost
Els càmpings van superar els dos milions de pernoctacions al juliol
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/448452-apartaments-i-cases-rurals-arriben-a-un-90-docupacio-el-mes-dagost.html



Més docents per cobrir mitges jornades
Ahir es van nomenar un miler de professors per a centres gironins
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/448432-mes-docents-per-cobrir-mitges-jornades.html



Torna la guerra de les banderes
Cs vol escalfar la Diada
Ciutadans anuncia, pocs dies abans de l'Onze de Setembre, que portarà vint ajuntaments gironins a la fiscalia perquè no tenen la bandera espanyola al balcó
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/448535-cs-vol-escalfar-la-diada.html



Diversió amb perversió ( carta de ÒSCAR PUJOL ESCANERO)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/448397-diversio-amb-perversio.html
No és pas una carta a l'ús sinó una poesia:

Quan els veïns estan tips d'estereotips juvenils gens afins;

quan el que sobra és anar sobri;

quan anar sobri implica la quimera que el seny s'obri;

quan la música a tota pastilla es combat amb un reguitzell de pastilles;

quan la teva filosofia és molt soroll per no res;

quan l'únic pacte d'honor és recórrer a l'impacte sonor;

quan anar-se'n de marxa és fer un salt sense xarxa;

quan l'art de la conversa sucumbeix a la farra perversa;
quan l'afinitat lúdica es disfressa de gresca impúdica;

quan mai en tens prou, aleshores el civisme crida: “Ja n'hi ha prou!”


=====================





El MILLOR abandona el Ple de Lloret
Lloret de Mar aprova les propostes per millorar la imatge turística sense els vots del MILLOR
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=5286

=====================





C’s acusa l’ajuntament de Tossa d'incomplir la Llei de Banderes
http://www.blanesaldia.com/selva/2384-cs-acusa-lajuntament-de-tossa-dincomplir-la-llei-de-banderes


Balconada de l'Ajuntament de Tossa de Mar

=====================





Tall de carretera contra les retallades sanitàries
La plataforma blanenca contra les retallades sanitàries, convoca a la ciutadania de Blanes pel proper dissabte 3 de setembre a les 12 del migdia a la rotonda davant del McDonal’s, a la carretera accés Costa Brava
http://blogblanes.wordpress.com/2011/08/31/tall-de-carretera-contra-les-retallades-sanitaries/


=====================



notícias de GUIPUZCOA

Javier Elzo (Sociólogo)
"Estamos creando una sociedad controladora y matando la ética de la responsabilidad"
http://www.noticiasdegipuzkoa.com/2011/09/01/sociedad/euskadi/estamos-creando-una-sociedad-controladora-y-matando-la-etica-de-la-responsabilidad
"También han protagonizado batallas campales en Lloret de Mar. Eso se lo han ganado a pulso una serie de establecimientos, que han autorizado un sistema que no podía llevar más que a lo que ha llevado y es el todo incluido a bajo precio. La anterior consellera en el tripartito, Montserrat Tura, ya hablaba de turismo de borrachera. Se han encontrado con lo que era absolutamente previsible. ¿Que eran extranjeros? Claro, porque los autóctonos se van a su casa a dormir."

=====================




LA VANGUARDIA
Lloret toma medidas para acabar con el turismo de "diversión descontrolada"
El Ayuntamiento de Lloret de Mar (Girona) ha aprobado este miércoles una serie de medidas para desvincularse con el turismo vinculado exclusivamente con la "diversión descontrolada" y el consumo de alcohol.
http://www.lavanguardia.com/20110831/54209147219/lloret-toma-medidas-para-acabar-con-el-turismo-de-diversion-descontrolada.html
Una notícia brossa que no diu ni una paraula del que va passar en el Ple o sigui que ho van escriure ahir a la tarda.

=====================




informativos TELE 5

Lloret de Mar toma medidas para acabar con el turismo de "diversión descontrolada"
http://www.telecinco.es/informativos/sociedad/noticia/5035094/
Igual de brossa que l'anterior però aquí es permeten il·lustrar -ho amb una foto


La discoteca 'Colossos', origen de los incidentes en Lloret de Mar.

=====================






11381 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Àrea d'Urbanisme Edicte d'informació pública d'un projecte de Pla de millora urbana d'ordenació volumètrica
"projecte del Pla de Millora Urbana d’Ordenació Volumètrica de l’Illa situada entre les Avgdes. de Vidreres i el Rieral i els carrers Carles Rahola i Can Pansa, d’iniciativa de la mercantil MERCADONA, SA i redactat per l’arquitecte Manuel Rivas"



11380 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Àrea d'Urbanisme Edicte d'informació pública del projecte modificat de les obres d'urbanització del Polígon d'Actuació núm. 15
"Projecte Modificat de les obres d’ Urbanització del Polígon d’ Actuació núm. 15 “URCASA ”, d’iniciativa municipal i redactat per Solé - Roman Arquitectes SL,"



11281 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Àrea de Secretaria Edicte de convocatòria de la plaça de jutge de pau titular
"Estant vacant la plaça de Jutge/essa de Pau titular d’aquesta Vila, s’obre un termini de 30 dies naturals, comptats a partir de la publicació d’aquest Edicte en el Butlletí Oficial de la Província de Girona, a fi i efecte que les persones interessades a optar a aquest càrrec ho demanin,"



11405 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Àrea de Serveis Generals - Contractació Anunci de licitació per a la compravenda, mitjançant subhasta pública, de la parcel·la n. 131 ubicada a la Urbanització La Creu de Lloret de Mar
Quan aquest mateix edicte va sortir publicat en el D.O.G.C. vaig preguntar si és una simple venda que l'Ajuntament fa per fer caixa venent-se una propietat o és un embargament per deutes o què és. Com que continuo sense tenir-ne la resposta avui m'ho torno a preguntar amb la certesa que un embargament per deutes del tipus que hi ha aquí sota ordenats pels jutjats de Blanes no és, aquesta de l'ajuntament és una licitació en tota regla amb sobres tancats, etc, etc…
(…) 3. Tramitació, procediment i forma d’adjudicació: a) Tramitació:Ordinària b) Procediment: Obert c) Forma: Subhasta pública 4. Pressupost base de la licitació: El tipus de licitació, entès com a import mínim del preu de compravenda, es fixa en 83.790,53 €. Les propostes hauran de presentar- se a l’alça. Aquesta venda no generarà IVA." (…)



10493 - JUTJAT DE PRIMERA INSTÀNCIA NÚM. 1 DE BLANES Edicte de subhasta dictat en el procediment d'execució hipotecària 488/2009
BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. contra Christian Rodrigo Curet se anuncia, la venta en pública subasta NUMERO 38, APARTAMENTO 3, del piso ático sito en Lloret de Mar, Urbanización Playa Fanals


10500 - JUTJAT DE PRIMERA INSTÀNCIA NÚM. 1 DE BLANES Edicte de subhasta dictat en el procediment d'execució hipotecària 504/2009



10503 - JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA NÚM. 1 DE BLANES Edicte de subhasta dictat en el procediment d'execució hipotecària 679/2009
CAJA DE AHORROS DEL MEDITERRÁNEO contra Harinder Vasudeva y Kamal Vasudeva se anuncia, la venta en pública subasta DEPARTAMENTO NUMERO ONCE, del edificio sito en Lloret de Mar, calle Riera de Extramuros núm. 48, piso segundo, puerta primera



11452 - AJUNTAMENT DE BLANES Anunci sobre alienació d'un vehicle abandonat






11244 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Anunci de rectificació d'errors
En la transcripció del quadre de sancions publicat s’hi ha detectat uns errors. A continuació es publiquen infraccions i les sancions objecte de rectificació.



11242 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Anunci de rectificació d'errors composició Mesa de Contractació d'assistència al Ple
A continuació es publica la composició correcte de la composició de la Mesa de contractació d’assistència al Ple President: L’Alcalde o membre en qui delegui (1 vot) Vocals: El secretari de la Corporació (1 vot) El tècnic municipal (1 vot) 1 representant de CiU (5 vots) 1 representant del PSC-PM (4 vots) 1 representant de VST-ERC-AM (3 vots) 1 representant del PP (1 vot)






11232 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Servei Comarcal de Recollida i Acollida d'Animals de Companyia Edicte de notificació a titulars d'animals recollits a la via pública
El gos identificat amb el número de xip identificatiu: 941000000 552238, titularitat del Sr. Carlos Martos Lerida de Vidreres



11218 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre caducitat d'inscripcions padronals

11219 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre caducitat d'inscripcions padronals

=====================







ORDRE ENS/206/2011, de 3 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions als centres educatius sostinguts amb fons públics per al foment de la reutilització de llibres de text en els ensenyaments obligatoris.
https://www.gencat.cat/diari/5954/11210129.htm



RESOLUCIÓ CLT/2067/2011, de 15 de juliol, de convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a empreses i entitats per a l'assistència i la participació en fires, festivals i mercats internacionals.
https://www.gencat.cat/diari/5954/11195107.htm

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...