escriu-me
My Photo

dilluns, 15 d’agost del 2011

Mare de Deu d'agost del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


aquesta tarda

estimem lloret !!!

Som un grup de lloretencs que hem dit prou, que estem orgullosos de la nostra vila i que volem que tothom sàpiga que no estem d’acord amb la imatge que s’està volent donar del nostre poble. Volem fer una manifestació, totalment pacífica, per l’Avinguda de Just Marlès, per demostrar que ens estimem Lloret, que no ens agrada la mala imatge que es dóna de la nostra població a la resta d’Espanya i a Europa.
Es tracta de sortir al carrer, i fer una marxa silenciosa fins a l’Ajuntament, no es tracta de reclamar res al consistori, però hem d’arribar a la plaça de la vila on ens concentrem els ciutadans de Lloret quan hi ha esdeveniments importants a la població.
No estem ni a favor ni en contra de cap grup polític, associació o organització, però aquests seran benvinguts si volen donar suport a aquesta iniciativa.
Lloret no és només el que passa a un carrer, no és gent bevent, cridant, trencant mobiliari urbà. Lloret és una vila de la Costa Brava, amb identitat pròpia, amb indrets increïbles, amb restaurants i hotels de qualitat, la seva gent és amable, tenim platges precioses...
Si estàs pensant en venir a cridar, insultar o fer soroll, no et necessitem. Es més, et farem fora!
L’única cosa que volem és, demostrar que no estem d’acord amb els últims fets ocorreguts a Lloret i que estem disposats a lluitar pel canvi!!
Us esperem avui dilluns dia 15 d’agost de 2011 a les 19.30 hores davant de les pistes d’atletisme de Lloret. Després anirem per Just Marlès fins l’Ajuntament.
Tot en silenci. Només volem donar imatge d’unió, de poble!!
No s' admitirà cap tipus de consigna ni pancarta d' identitat política o associativa. La única consigna que es permetrà serà "ESTIMEM LLORET".


HEM DE PRENDRE JUST MARLÈS I DEMOSTRAR A LA RESTA DEL MÓN QUE ESTIMEM LLORET I QUE NO VOLEM TENIR AQUESTA IMATGE.



Avui hi he trobat:



El turisme rus guanya pes a la Costa Brava i ja és el quart més nombrós a Lloret de Mar ( per PAU ESPARCH)
La línia aèria entre Girona i Moscou ha ajudat a continuar augmentant el nombre de visitants que provenen de Rússia
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/08/15/turisme-rus-guanya-pes-costa-brava-ja-quart-mes-nombros-lloret-mar/508320.html
"Pel que fa al cas concret de Lloret de Mar, el turisme de Rússia representava el 2010 un 7,4% del total de visitants -ocupant el cinquè lloc- mentre que aquest any els habitants d'aquest país de l'est han pujat fins a l'11,4%"



Els nostres visitants:
´Les platges de la Costa Brava són totalment magnífiques i úniques!´
La Tatiana ha estat allotjada a Lloret de Mar les dues últimes setmanes. Ara agafa el vol de retorn cap a Rússia des de l'aeroport de Girona,
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/08/15/platges-costa-brava-son-totalment-magnifiques-uniques/508321.html




Al Molt Honorable Sr. Mas ( carta de Gemma Ros Valls. blanes.)
(...) Li prego que en aquestes retallades es prioritzi la retirada de la despesa de 350 euros per avortament que està pagant serveis socials de cada localitat, tal com varen programar l´anterior govern tripartit.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/08/15/cartes/508345.html
Na Gemma no afluixa en la seva creuada particular anti-avortista.



Hem perdut amabilitat, tractem els turistes com si fossin mercaderia´
Conversa amb Rodolfo Candelaria, pintor i escultor nord-americà que s'ha passat més de mitja vida a la Costa Brava, on ha dibuixat milers de vegades les barques de Calella
http://www.diaridegirona.cat/estiu/2011/08/15/hem-perdut-amabilitat-tractem-turistes-fossin-mercaderia/508325.html


=====================





Un estiu violent ( per Miquel Pueyo)
(...) hi ha una vincle, per subtil que sigui, entre els nois anglesos que han deixat Londres panxa enlaire i aquests altres que cada nit converteixen els enfrontaments entre ells i amb la policia en un al.licient més de les seues vacances, en una localitat costanera a la qual no li resultarà senzill desfer el camí que l’ha dut a convertir-se en una de les destinacions preferides del turisme etílic i busca-raons europeu.
http://blogs.avui.cat/miquelpueyo/ Parla de nosaltres però sense posar enlloc la paraula LLoret



Lloret recupera un llibre del segle XVI
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/443007-lloret-recupera-un-llibre-del-segle-xvi.html
"El llibre té 143 pàgines, és de gran format i té contracoberta de pergamí. L'estat de conservació és acceptable"




Arias es va quedar sense fer la mínima per al mundial
La lloretenca Eva Arias (València TM) no va poder fer la mínima per disputar el mundial d'atletisme de Daegu (Corea del Sud) en el seu desplaçament a Finlàndia.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/8-esports/56-mes-esport/443352-arias-es-va-quedar-sense-fer-la-minima-per-al-mundial.html
Qui sí l'ha aconseguit per ser-hi és en Mullera.



Cinc diputats han renunciat al sou d'alcalde
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/443353-cinc-diputats-han-renunciat-al-sou-dalcalde.html
"el president de la Diputació i alcalde de Salt, Jaume Torremadé (CiU), l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (CiU), el de Riudarenes, Jordi Gironès(PSC), i el de Sarrià, Roger Torrent (ERC)"
"l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais (ERC)," va ser el primer en fer-ho.
Són diputats però de la Diputació



Entrevista a EUGÈNIA ARBÓ ASSOC. HOTELERA SALOU-CAMBRILS-LA PINEDA
“Una part de l'èxit prové de la diversificació dels operadors”
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/443286-una-part-de-lexit-prove-de-la-diversificacio-dels-operadors.html
Els nostres competidors continuen amb la creuada.
Jo no recordo que quan Salou, Platja d'Aro, Calella o Sitges han tingut problemes sortíssim nosaltres a cantar les nostres excel·lències en contraposició...
Si ningú em demostra el contrari el que fan els responsables d'aquests llocs sortint aquests dies als mitjans cantant les seves virtuts és pur avantatgisme...



EDITORIAL
Ofec municipal insostenible
La crisi econòmica i els plans de retallada draconians de les administracions supramunicipals estan portant els ajuntaments catalans a una situació crítica...
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/7-editorials/443275-ofec-municipal-insostenible.html
"No es pot abocar l'administració local al col·lapse, perquè això sí que posa en situació de risc l'equilibri territorial i l'estat del benestar."

=====================





Els comerciants se sumen a la manifestació a favor de Lloret
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=5235
"Els comerciants de Lloret donen suport a la manifestació convocada aquest dilluns per un grup de veïns de Lloret en defensa del municipi i per rebutjar “la imatge que s’està volent donar” de la vila, arran dels aldarulls viscuts a la destinació els últims dies."

=====================




Una plataforma ciutadana convoca una manifestació a favor del turisme de qualitat
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=5247
"Sota el lema 'Estimem Lloret', la concentració recorrerà els carrers del municipi, passant per l'avinguda Just Marlès, la zona d'oci nocturn del municipi, fins arribar a l'Ajuntament. Els veïns de la població volen explicar que se senten orgullosos de la vila i que no estan d'acord amb la imatge que s'està donant del municipi."
Aquesta tarda

=====================




Tres dies de "barra lliure de menjar i alcohol" a Lloret per 199€
El diari de la Catalunya Nord 'L'indépendant' publica un reportatge que descriu la vila com "la capital del turisme de borratxera" i hi situa "la setmana on tot és permès", un 'summer break' que anuncien que començarà el dia 20
http://www.ara.cat/societat/Tres-lliure-alcohol-Lloret-Mar_0_535746814.html


=====================




ràdio CARTALUNYA.ca

"Català a la megadisco" ( per EMPAR MOLINER)
Hem vist imatges a la tele d'aquesta discoteca que l'Ajuntament de Lloret de Mar "ha tancat cautelarment" després que "hi comencessin els aldarulls de la matinada de dimecres"
http://www.radiocatalunya.ca/noticia/30614
"Ara el pròxim pas és que aquestes destrosses nocturnes que es produeixen cada mes d'agost siguin declarades Patrimoni de la Humanitat, com els castellers i la Patum. D'aquesta manera atraurem un altre turisme. El de qualitat."
N'Empar sempre sap trobar tinta pel seu boli: "El que em sembla esperançador, de tot plegat, és el nom que té la discoteca clausurada: Colossos (amb dues esses). S'ha produït el miracle? Resulta que una megadisco de Lloret de Mar ha estat batejada amb un nom indígena?"

=====================




EDITORIAL
Un model esgotat
Els esdeveniments de Lloret de Mar han estat bastant més que un desagradable episodi de la temporada alta de turisme. Pot ser que tot el que ha succeït, més el disgust de la població autòctona i el compromís de les autoritats, marquin un punt de no retorn, perquè el cert és que el que s'hi ha viscut, si es repeteix amb gaire freqüència, pot perjudicar la imatge internacional de la Costa Brava.
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/opinio/model-esgotat-1117740



Érem tan joves ( per Bernat Gasulla. Subdirector )
Quaranta mil joves catòlics desfilant per Barcelona abans i després d'una macrocelebració al Fòrum com a aperitiu de la trobada amb el papa Ratzinger a Madrid. Centenars de joves portant a la pràctica a Lloret la versió més salvatge del Tinc dret a la meva festa de l'anunci d'Ikea..
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/opinio/erem-tan-joves-1117880.
"Tampoc ens hauríem d'empassar com si res que a Lloret només hi viatgen capsigranys sense cap més ideologia que el nihilisme etílic."

=====================





Turisme Decadent ( per TOMÀS GIMPERA )
Els aldarulls de Lloret són la punta de l´iceberg i el fracàs d´un model que depèn excessivament del turisme de masses. La massificació, degradació mediambiental, etcètera han comportat no només la destrucció i la suburbialització del nostre litoral, sinó també una pèrdua de la qualitat de vida dels ciutadans
http://edicionimpresa.lavanguardia.es/free/edicionimpresa/res/20110815/54200571913.html?urlback=http://edicionimpresa.lavanguardia.es/premium/edicionimpresa/20110815/54200571913.html
L'escrit és de pagament a l'edició digital i el podeu trobar a la pag. 15 de la de paper.

=====================




EL BLOC DE TOUS

turisme de qualitat
Es queixa aquests dies, l'alcalde de Lloret de Mar, que el turisme que reben de fa uns anys no és de qualitat. Són, bàsicament joves que associen aquesta població amb: platja, sol, alcohol barat i ciutat sense llei. Aquests joves son francesos i alemanys que veuen Espanya com un paradís per a trinxeraires.
http://elblocdetous.blogspot.com/2011/08/turisme-de-qualitat.html
L'article no parla pas exactament del nostre model turístic sinó que aprofita l'avinentesa per carregar contra la visita del Papa:
"Si ets un pringat, francès, jove i no t'ha triat Deu per a dirigir una mafieta, t'ho direm en llatí, catòlic, apostòlic i romà: Quia pulvis eris et in pulverem reverteris."


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...