escriu-me
My Photo

diumenge, 26 de juny del 2011

Diumenge, 26 de juny del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


aquesta setmana:



Avui hi he trobat:



Lloret rebrà acabat el pavelló del CEIP Pompeu Fabra el proper 1 de juliol
La construcció de l'equipament a l'interior del pati de l'escola es va iniciar fa prop d'un any amb polèmica i ha tingut un cost de 2,5 milions
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/26/lloret-rebra-acabat-pavello-del-ceip-pompeu-fabra-proper-1-juliol/497237.html
"La instal·lació s'ha construït sobre una superfície de 1.580 metres quadrats i pretén satisfer les necessitats tant dels 700 alumnes del CEIP Pompeu Fabra, com dels diferents clubs esportius de Lloret."
"Els costos de la construcció s'han cobert a través d'un crèdit ICO sol·licitat per l'Ajuntament. El cost total ascendeix a uns 2,5 milions d'euros, dels quals la Generalitat n'aporta un total de 600.000 euros i la Diputació de Girona, 300.000 euros."


El nou equipament esportiu, construït a l'interior del Pompeu Fabra




El càrtel d´empreses va obtenir gairebé 19 milions en adjudicacions de la Diputació
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/26/cartel-dempreses-obtenir-gairebe-19-milions-adjudicacions-diputacio/497211.html
Parlen d'empreses ben conegudes i de les que tot sovint segur heu vist tanques o vehicles pels nostres carrers o carreteres. Concretament parlen de: "Àrids Vilanna, Aglomerats Girona, Rubau Tarrés, Servià Cantó i Construcciones Fusté"
Per exemple Àrids Vilanna és la que tot participant a la UTE amb OHL ens està fent la piscina aquí a Lloret.



L´escarabat morrut continua expandint-se i ja és present a 27 municipis
A la Selva ha arribat a 18 pobles i ha afectat més de 270 palmeres de la província
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/26/lescarabat-morrut-continua-expandint-se-ja-present-27-municipis/497224.html
A la Montgoda, en el bosquet que queda a mà esquerra tot pujant des de Lloret centre, entre les dues darreres entrades a la urbanització, un fill de sa mare, segurament ciutadà exemplar, hi ha tirat una enorme palmera, infectada i morta pel morrut, tallada en dos trossos; ja hi porta dies o sigui que no és que l'hi hagin posat mentre anaven a buscar un camió, doncs, fins allà i veient-ne la grandària, us puc ben assegurar que un bon camió i una bona grua han necessitat per desar-la.
Que estigui allà no vol pas dir que sigui de la pròpia Montgoda, doncs el vehicle que la portava tant podia venir de la Montgoda com fins i tot de Canyelles que d'impresentables ningú en té l'exclusiva...


Teòricament aquestes restes, per evitar-ne el contagi a altres palmeres, s'han de portar a l'abocador perquè els facin un tractament especial.
En aquests moments desconec si el nostre abocador l'està fent aquest tractament com podria ser la incineració, però el que sí us puc dir és que, des dels primers exemplars detectats fins fa ben poc, el tractament que s'ha donat a aquestes restes en el nostre abocador ha estat l'enterrament que, tot i entendre que tots els animals tenen dret a ser enterrats i els cucs no n'han de ser l'excepció, profilàctica-ment de cara a aturar aquesta plaga ha estat una clara irresponsabilitat de qui en tenia que tenir cura...
A l'article diuen que "El Servei de Sanitat Vegetal ha posat en marxa una sèrie d'actuacions que consisteixen a tallar i destruir les palmeres afectades, i establir una zona de vigilància intensiva al voltant dels focus"



Maçanet de la Selva:
Maçanet i Guinó, una relació d´amor i odi
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/26/macanet-guino-relacio-damor-odi/497235.html
"Pel què fa a episodis i temes que han portat Guinó a ser un batlle conegut a la comarca per la seva persistència és per exemple el projecte per crear un parc temàtic de la música a Maçanet de la Selva, que Lloret va descartar en veure'l inviable, i que finalment tampoc es va executar a Maçanet"



Gran potencial turístic (JORDI XUCLÀ)
He parlat amb l'ambaixador d'Ucraïna a Espanya, Anatoliy Scherba. M'ha posat sobre avís del gran interès del ucraïnesos per venir a passar les vacances a la Costa Brava.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/26/indicis-final-trajecte/497215.html
"aquest estiu hi ha vols directes Girona-Moscou i Girona-Kiev."
A l'article el diputat convergent sr. Xuclà aprofita l'avinentesa i sense que hi passi cap riu anomena "els indignats"; ho fa tot explicant que gràcies a la seva feina (de polític) els visats d'aquests possibles visitants es donaran amb més fluïdesa: "Una d'aquestes feines concretes que estic convençut que els indignats entendran que va bé per activar un sector econòmic"


El sr. Xuclà aprofita que el Pisuerga passa per Valladolid per reivindicar-se en front dels "indignats"



Catalunya i França controlaran la venda d´articles de platja
Les actuacions s'efectuaran durant el mes de juliol al Baix Empordà i Llenguadoc-Rosselló
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/26/catalunya-franca-controlaran-venda-darticles-platja/497210.html
"el mes de setembre també es durà a terme una campanya d'inspecció a les empreses de lloguer de vehicles en l'aeroport de Girona, la Costa Brava i el sud de França. El mes d'octubre es farà una altra actuació conjunta que té com a objectiu controlar l'etiquetatge en el sector tèxtil"



DIETARI ( per RAMON IGLESIAS)
diumenge rèquiem
La Generalitat ha fet una última oferta a Ryanair: set milions i mig d'euros a canvi de portar quatre milions de passatgers a l'aeroport de Girona, i fins a 4 milions d'euros més per compensar les taxes.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/26/diumenge-dietari/497225.html
"L'oferta és igual o millor que la de l'anterior Govern. Si Ryanair no accepta potser haurà arribat el moment de posar límit al xec."
Lo dolent és que el mal ja està fet...



Llançà acaba l´estructura del nou dic de 116 metres
S'espera acabar el mes que ve l'estructura que aturarà els temporals
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/26/llanca-acaba-lestructura-del-nou-dic-116-metres/497229.html
L'enginy que des de Lloret vam rebutjar veig que els hi han venut als pobres llançanencs...


Ai mare quina por !!!



EDITORIAL
El debat sobre el sou dels alcaldes
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/06/26/debat-sobre-sou-dels-alcaldes/497246.html
"Amb la constitució dels nous ajuntaments, es recupera el debat quadrianual sobre els sous dels alcaldes, regidors, presidents de diputacions, etcètera. Les primeres xifres cridaneres són els augments registrats a les alcaldies de l'Escala (+113%) i Calonge (+41,27%)."

=====================





EDITORIAL
Un comitè de rutes a Reus com a antídot de Ryanair
Sembla increïble en els temps que corren la facilitat amb què Ryanair pot fer i desfer tractes amb els aeroports
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/7-editorials/427899-un-comite-de-rutes-a-reus-com-a-antidot-de-ryanair.html
"un comitè de rutes específic a Reus que hi busqui altres vols i companyies, amb el plus de sensibilitat territorial que faltava. Ara que l'Estat s'hi posa bé, doncs, que no s'hi entretinguin més."



Girona, de les demarcacions on l'aigua és més barata
Un estudi de l'Agència de l'Aigua mostra les grans diferències de preus a Catalunya
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/428223-girona-de-les-demarcacions-on-laigua-es-mes-barata.html
A l'article no parla pas de quin preu la paguem a Lloret però segurament que no devem pas ser dels més barats.



Alcaldes ( per Josep Martinoy)
La poca visió política de la majoria de gent que s'hi dedica dóna tota mena de raons als ciutadans per indignar-se. En el primer ple de molts ajuntaments s'ha aprofitat per posar al dia els increments salarials d'alcaldes i regidors.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/428168.html
La veritat és que són un xic xapuces... haguessin pogut esperar a fer-ho en el segon ple i que fos amb efectes retroactius... ;-) ;-) ;-)



Banca ètica ( per MARC BELZUNCES)
El 20 de juny passat el programa Singulars, del 33, van entrevistar Joan Melé, subdirector a l'Estat de Triodos Bank, una entitat de banca ètica. Al final de l'entrevista li van transmetre una queixa sobre l'ús del català en aquest banc. Va negar que hi hagués cap problema.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/426933-banca-etica.html
En Marc està indignadíssim doncs ha pogut comprovar que sí que hi ha problemes perquè a les oficines de Triodos Bank t'atenguin 100% en català: "La realitat és que moltes persones que vulguin obrir un compte a Triodos Bank no només han de renunciar als seus principis, sinó també als seus drets"
Fa be en Marc de denunciar aquesta disfunció, però tot i que potser m'arrisco a barrejar pomes amb peres trobo que sempre serà millor tenir tractes amb un honrat que parla amb rus que amb un assassí que ho faci en català; tot i que el desitjable sigui que un i l'altre ho facin a casa nostre en la nostra llengua, però uns des de la presó, i no per fer servir el català com anys ha, sinó per utilitzar els nostres diners per exportar mort, injustícies, fam ...

Per cert que a la proposta que us feia diumenge passat d'aquest programa us posava a les 2h de la matinada però m'hi havia menjat un dos i en realitat era a les 22h.
Crec que avui, i també pel C-33, el tornen a passar a les 13.14h, si no fos així en aquesta adreça hi trobareu el vídeo de l'entrevista:





Una carta musical d'estiu amb més de 270 espectacles
Els festivals d'estiu gironins mantenen una oferta important, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu
Quincy Jones, Sting, Julieta Venegas, Cindy Lauper, Bryan Ferry i Maceo Parker en seran alguns plats forts
http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/428272-una-carta-musical-destiu-amb-mes-de-270-espectacles.html


Aquí hi podeu veure tota l'oferta
Lupa AQUÍ




Habitació doble al Trueta ( per David Marca)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/427980-habitacio-doble-al-trueta.html
Si mai heu tingut la sort d'estar ingressats feu-hi una ullada, en David descriu l'ambient de l'habitació amb tal detall que es nota que no és novell en aquests llocs: "des del març fins ara m'han ingressat sis vegades."
Hi trobareu frases com aquestes que s'escolten en aquests llocs:
  • "Un “d'on són vostès? Nosaltres som de Girona”"
  • "“Demà passat tindrem l'alta”, diuen uns, contents. “Nosaltres en tenim per més dies”, fan uns altres"
  • (...)



La lletra ela ( per Francesc Cabana)
A hores d'ara ja sabem que la lletra que explica la crisi és una ela i que estem ara a la part baixa i plana de la lletra. Per un costat, podem dir que hem tocat terra i que no ens enfonsem més, però la recuperació serà lenta i en forma d'una rampa de pujada
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/428147.html
"Ni la imatge que donem els catalans, ni els espanyols, serveix per inspirar gaire confiança. I sense confiança no hi ha recuperació."
"Rebrem ajut d'una part dels països europeus en forma de turistes."



Estiu ( per Miquel Berga)
En aquests rodals pretendre que l'estiu dura tres mesos és pura fantasia.(...) dura en aquest país un mes i mig (avi Pla dixit). És el temps que va, dia amunt, dia avall, de primers de juliol fins a mitjan agost
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/427026.html
El que en Berga defineix com estiu ho fa des de la vessant climatològica tot comparant-ho amb Londres que pel que explica allà deu durar cinc minuts: “Sí, noi, aquest any l'estiu ha caigut en dimarts”
Aquí amb sort i climatològica-ment parlant pot fins i tot durar més, una altra cosa és el que n'anomenem "la temporada", doncs, d'aquesta, el non va plus a vegades comença a 10 de juliol i a 10 d'agost quasi que ja fa figa...



Pública ( per Lluís Martínez)
Suposo que ja estan al corrent que, per tercer any consecutiu, una mostra d'estudiants de sisè de primària van passar al maig unes proves de competència.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/426664.html
"Els resultats són demolidors. Un de cada quatre estudiants no arriba als mínims en llengua i matemàtiques"



Producte de proximitat: tot són avantatges ( carta d'ADRIANO SIBECAS)
Tot són avantatges quan els habitants d'un país s'esforcen per consumir, en la mesura que sigui possible, productes de la pròpia terra
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/427520-producte-de-proximitat-tot-son-avantatges.html
N'Adriano reclama aquesta pràctica i introdueix una variable si res més no curiosa a l'hora de calcular el preu de venda d'un producte, n'Adriano considera que el preu hauria de portar inclòs el perjudici que pel país provoca el que el producte vingui de fora i concretament reclama que s'hi internalitzin en el preu les despeses de l'atur nacional que provoca.

Parlant de producte d'aquí i de fora continuo observant com el Bon Preu segueix amb la seva política de tenir verdures i fruites fresques de països llunyans, existint com existeixen aquí exactament els mateixos fets pels nostres agricultors i que amb marges comercials normals podrien estar al mateix preu.
També el Caprabo ofereix fruita forastera, però, una vegada més, les etiquetes del preu i procedència no coincideixen amb les enganxines que porta la fruita. No crec que ho facin expressament, jo quasi diria que és fruit d'un desinterès dels responsables per fer be les coses.


=====================




el blogg d'en PepQuímic

Avui diumenge viurem molta Química al Corpus de Blanes
Els Catifaires de Blanes ja ho tenim tot a punt per fer el nostre homenatge a l’Any Internacional de la Química (AIQ2011). Demà, Diumenge de Corpus, les estores florals que anualment envolten la Parròquia Santa Maria de Blanes (Raval, Filadors, Papus, Plaça de l’Església i Plaça Mn. Quer) seran dedicades a la Química
http://pepquimic.wordpress.com/2011/06/25/dema-viurem-molta-quimica-al-corpus-de-blanes/


=====================




MALAGA Hoy

turismo: El auge de nuevas modalidades de viaje en grupo a la Costa del Sol
Fiestas de fin de semana para decir adiós a la soltería o para celebrar el fin de curso ganan popularidad entre jóvenes extranjeros · Preocupación de algunos empresarios ante el posible deterioro de imagen
http://www.malagahoy.es/article/malaga/1007637/dias/sol/noches/juerga.html
"En lugares como Lloret de Mar ocurrió lo mismo y no fue bueno para ellos", asevera, aunque afirma que la Costa del Sol aún está a tiempo de controlar esta situación y no fomentarla, todo para que no se encasille como un destino de este tipo"


Un grupo de jóvenes extranjeras celebrando el viernes una despedida de soltera

=====================





El circo se recicla
Hace ya más de quince años que Alejandra Botto creó su «Circo ecológico», un espectáculo en el que a través de la música trataba de inculcar en los pequeños espectadores la defensa de los animales y el cuidado del medioambiente y la Naturaleza.
http://www.abc.es/20110625/madrid/abcp-circo-recicla-20110625.html
Aquests dies tenim entre nosaltres el Circ Raluy; crec que per fi ens hem espolsat del damunt aquells circs amb animals en el seu espectacle,...


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...