escriu-me
My Photo

dimarts, 15 de febrer del 2011

Dimarts, 15 de febrer del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima





del PLE d'ahir

El PLE prometia ser un pur tràmit i ràpid i així va ser, i no ho dic pas perquè els temes a tractar fossin minúcia doncs concretament en un es discutia res més i gens menys, (que deia aquell), un contracte pel que l'Ajuntament haurà de pagar així pel broc gros uns 80 MILIONS d'EUROS.

Els altres punts que acompanyaven aquest no era pas que no fossin importants i la prova va ser que tot i que se'n presumia un passi sense quasi discussió al final no va ser pas així.

D'entrada però remarcar l'assistència d'un sr. Crespo completament desconegut, abatut ???, desil·lusionat ???, mancat d'Interès per acabar la legislatura ???... no ho sé, però el que sí que us puc dir que si ahir ell no hagués pogut assistir, (van excusar l'assistència el regidor i flamant Secretari d'Esport, n'Ivan Tibau i el regidor Elorza), com dic, si el sr. Crespo no hagués pogut assistir la cosa no hagués anat ni millor ni pitjor doncs va estar missing tota la vetllada...
De totes maneres, i tal com denuncia el PSC avui en diferents mitjans, la cosa es veu que ja ve de dies, doncs fins i tot en el segon punt de l'ordre del dia, on es dona compte del Despatx d'Alcaldia, (els actes que des del darrer Ple l'alcalde ha assistit), en aquesta relació, tot i ser de quasi dos mesos, el llistat era ben minse.

El primer punt de l'ordre del dia, el de l'aprovació de l'acte del Ple anterior, que de sempre és un pur tràmit, ahir no ho va pas ser, doncs l'estrenat regidor de ERC sr. Orobitg no pensa deixar passar ni una coma i es veu que en la redacció de la darrera acta ni faltava una i ell la va reclamar...

El primer punt de discussió era la petició d'autorització de compatibilitat d'una funcionària, (arquitecte), per fer també feines privades.
Tan ERC com ICV van demanar que en properes convocatòries de places de funcionari s'hi inclogui una clàusula en que l'escollit renuncii expressament a aquest dret de poder compatibilitzar la feina de funcionari amb feines privades; però qui n'havia de recollir el guant, l'equip de Govern, amb bones paraules el va deixar caure tal com li va arribar.

De la moció conjunta contra les sentències del Suprem contra la immersió lingüística va ser un tots contra el PP que per boca del sr. Ontañón ens va tenir una bona estona entretinguts, primer amb un al·legat, llegit en català, en defensa de respectar les decisions judicials i una segona intervenció, aquesta vegada en castellà i ben llarga, on va llegir diferents opinions de destacats polítics que no va quedar massa clar si defensaven les tesis del PP o les rebutjaven.
Per part de la resta de grups tots en van fer una intervenció des del punt de vista de defensa del model d'immersió per lo be que ha funcionat i des de la vessant política, però la regidora Parrilla del PSC va defugir la vessant política per defensar la immersió com a instrument d'aprenentatge d'una llengua i a fe que va estar be.

Del punt fort, el de revisió de les al·legacions al nou contracte de la neteja, (80 milions d'euros), presentades per ERC (23) i una del GRILL la veritat és que al public poc ens en varen dir més enllà de discutir l'oportunitat de fer aquest contracte ara i no esperar a després de les eleccions o el punt aquell de que la revisió del contracte es farà tenint en compte l'IPC català per comptes de l'espanyol.
En aquest punt el regidor Orobitg va aportat la dada que des dels anys 70 el diferencial acumulat entre els dos IPC's era de més del 55%, (el català sempre és més car), però el sr. Valls també portava la seva estadística i va dir que en els darrers 10 anys aquesta diferència només era del 1,37%, sempre més alt el català i en va justificar la clàusula doncs la càrrega financera de la massa salarial en el contracte és de quasi el 85% i si l'empresa fixa els sous segons l'IPC català llavors quedaria desfasada... però oblidant que del que es tracta és de protegir els interessos dels lloretencs no els de l'empresa concessionària.
De la resta d'al·legacions fins a les 23, (en un moment es va dir 29) la gent del públic ens vam quedar amb les ganes de saber que deien i perquè es rebutjaven, més enllà de dir que no se'n acceptava ni una doncs 5 tècnics municipals, (Interventor, Secretari, Enginyer i dos advocats), així ho aconsellaven.
De l'al·legació presentada per en Quim Teixidor del Grill en que demanava que la duració del contracte fos de 17 anys per fer-lo coincidir amb el de la nova planta de triatge, tampoc se l'hi va acceptar, i tot i que va rebre bones paraules i fins i tot el vot favorable del PSC no se l'hi va acceptar doncs 17 és una xifra tant discrecional com 10 0 14 i la discrecionalitat en aquest cas la marca l'equip de Govern.

Normalment la rematada final dels punts estrella dels Plens la fa el sr. Crespo, i ahir aquest punt no n'hauria pas hagut de ser una excepció, però en canvi aquest al·legat final el va fer el regidor Valls prenent-li incomprensiblement el protagonisme de la defensa que n'havia fet fins aquell moment el regidor Riera.
El discurs que en va ver en Valls era talment sortit de la ploma del sr. Crespo però tot i que en Valls té veu i caràcter quan vol, ahir les seves paraules no sonaven amb la mateixa contundència amb que remena l'espasa de matar el sr. Crespo, i això que adjectius cap a les al·legacions d'ERC no n'hi van pas mancar: tendenciós, falsedats, insinuacions malicioses, etc, etc ...



El darrer punt referent a l'encàrrec de gestió del servei d'informació i atenció a les dones en general i també a les maltractades el presentava la regidora Laura Bertran i tot-hom hi va estar d'acord en que es passés la gestió al Consell Comarcal i que se'n augmentés la partida destinada, (de 18mil a 20 mil euros).

Encara hi va haver un parell de preguntes per part de ERC i PSC i es va aixecar el Ple.

Ahir l'assistència al Ple va augmentar espectacular-ment, (quasi un 400%), de ser normalment un, ahir érem 4...

Com sabeu quan acaba el Ple l'alcalde demana si algú del públic té quelcom a preguntar, i ahir ningú va preguntar res. Jo normalment pregunto, doncs dues hores escoltant és lo més normal que et vinguin dubtes de quelcom, però com que les normes diuen que no es pot preguntar res que afecti a un mateix i a mi tot m'afecte, doncs una vegada més em vaig quedar sense poder satisfer les meves curiositats...

Fins aquí un gat, fins allà un gos, aquest conte ja s'ha fos...


Avui hi he trobat:

Demà segurament no us podré enviar el resum. El que ja no sé és si la resta de la setmana sí podré, doncs se m'ha girat un xic de feina de tres o quatre dies i no sé com aniré per fer-vos-el arribar...





Lloret desestima els recursos contra la concessió de la neteja
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/02/15/lloret-desestima-recursos-contra-concessio-neteja/465458.html
"Des d'ERC, es va lamentar que es desestimessin tots els punts de les seves al·legacions, que es fessin valoracions en els informes tècnics i va afirmar que es podria haver fet el concurs l'any que ve, tenint en compte que hi haurà un nou govern. Per la seva part, el GRILL va mostrar el seu desacord per titllar la seva proposta de "discrecional". Demanava un augment fins a 17 anys de la concessió."



NOMENAMENTS ´FRUSTRATS´: DESASTRES DE PUIG A INTERIOR ( per ALFONS QUINTÀ)
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2011/02/15/nomenaments-frustrats-desastres-puig-interior/465497.html)
"De moment, és una tragicomèdia grotesca. Mas va afirmar que es tractava d'un nomenament "frustrat" de Felip Puig. Aquest no ha dir res en cap sentit, excepte un mancament a la veritat consistent a posar de relleu els deures actuals de Crespo com a alcalde"



El PSC critica el ´desgovern´ de Lloret i demana a Crespo que segueixi fins al maig
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/02/15/psc-critica-desgovern-lloret-demana-crespo-que-segueixi-fins-al-maig/465459.html
"Els ciutadans "han copsat" com Tibau ha deixat la seva regidoria i Crespo, "no se'l veu per enlloc", asseguren en el comunicat."
Com us deia en el resum del que vaig veure i escoltar en el Ple d'ahir, el sr. Crespo està completament missing, la feina que va fer ahir durant el Ple no van ser pròpies d'un alcalde que encara conserva la gaiata. Us puc ben assegurar que ahir el sr. Crespo no es va pas guanyar el sou...



L´ESTRÈS DELS POPS (CARLOS ARBÓ)
(...) Ah!, si fos capaç d'emprar el seu estrès per atiar un adormit esperit de lluita, deixar la seva solitud i acceptar l'ajut que li ofereixen els seus conveïns.
Ah!, si se n'adonés que quan la gent descontenta s'uneix,
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/02/15/lestres-dels-pops/465473.html
" l'eix sobre el qual gira la vida del protagonista de Dolç dijous, novel·la de John Steinbeck publicada l'any 1954"
El sr. Arbó, per la seva condició d'Interventor, era un dels 5 tècnics signants dels informes que desestimaven les al·legacions presentades al plec de condicions del nou contracte pel servei de neteja... Els altres quatre eren el Secretari, l'Enginyer municipal i dos advocats dels serveis municipals



Demanen 26 anys per a un lloretenc que obligava menors a fer-se fotos sexuals
L'home feia creure a les noies que era mànager musical i a través d'internet les enganyava i convencia
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/02/15/demanen-26-anys-lloretenc-que-obligava-menors-se-fotos-sexuals/465457.html



Blanes:
Mas inaugurarà el pavelló 8 anys després de posar-hi la primera pedra
La posada de llarg de la nova Ciutat Esportiva de Blanes serà el proper diumenge 20 de febrer a les sis de la tarda
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/02/15/mas-inaugurara-pavello-8-anys-despres-posar-hi-primera-pedra/465460.html


Artur Mas en l'acte de la primera pedra de la Ciutat Esportiva
amb l'arquitecte Arata Isozaki com a espectador




Una futura ministra ( per PERE LLADÓ)
Alícia Sánchez-Camacho sap nedar i guardar la roba. A Barcelona és més catalana que qualsevol diputat de Solidaritat o d'ERC, mentre a Madrid no té cap problema per dir que el castellà és perseguit a les escoles de Catalunya. Diu allò que la gent vol sentir i en el lloc adequat.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/02/15/futura-ministra/465470.html
" El Ministeri el té assegurat, però quin? L'Alícia és una líder de pedra picada o si no el temps ho dirà. "



El Suprem dóna la raó a Maçanet i l´Estat haurà de pagar 767.754 ? per l´IBI de l´Ap-7
La sentència obre les portes a més municipis gironins per on transcorre la via i que també ho han reclamat a l'Estat
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/02/15/suprem-dona-rao-macanet-lestat-haura-pagar-767754--libi-lap-7/465455.html
"La defensa judicial de l'Ajuntament ha anat a càrrec dels Serveis Jurídics del Consell Comarcal de la Selva."



Uns 35 càmpings de Girona es promocionen a les principals fires
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/02/15/35-campings-girona-promocionen-principals-fires/465430.html
"destaquen les de Essen, Düsseldorf i Stuttgart (Alemanya), Anvers (Bèlgica), Utrecht i Amsterdam (Països Baixos), Birmingham (Regne Unit), Alacant i Bilbao."



La Consellera Irene Rigau mantindrà els barracons que criticava quan era a l´oposició
http://www.diaridegirona.cat/portada/2011/02/15/irene-rigau-mantindra-barracons-que-criticava-loposicio/465545.html
Com podeu veure, tant aquesta notícia com la següent parlen de retallades; desconec si els nous gestors de la Generalitat s'han trobat teranyines en els calaixos com diuen ells i neguen avui els anteriors, però el que sí està clar es que per ara totes les retallades que ens anuncien només apunten cap a una direcció, la dels serveis socials: salut, educació...



La cirurgia cardíaca del Trueta penja d´un fil
El director dels serveis territorials de Salut, Joaquim Casanovas, va avançar la possibilitat d'aturar aquest programa i reprendre'l quan el clima econòmic millori
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/02/15/cirurgia-cardiaca-penja-dun-fil/465540.html
"Aquest servei fa uns tres anys que funciona"




L´AP-7 ha perdut el pas de 6.000 cotxes i 3.000 camions diaris en els últims tres anys
Acesa ho atribueix a la crisi econòmica i descarta que les obres d'ampliació hi tinguin a veure
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/02/15/lap-7-ha-perdut-pas-6000-cotxes-3000-camions-diaris-ultims-tres-anys/465427.html
Si la pèrdua s'ha produït en el tram que travessa les nostres contrades, d'una cosa pot estar segura ACESA i és que els autos que falten no s'han pas passat a la NII pel seu bon estat...

=====================






LLORET DE MAR
L'equip municipal del PSC demana que Xavier Crespo esgoti el seu mandat
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/370494-lequip-municipal-del-psc-demana-que-xavier-crespo-esgoti-el-seu-mandat.html
"Asseguren que des que es va fer públic el seu nomenament per l'alt càrrec –cosa que encara no s'ha fet efectiva ni hi ha cap certesa que se'n faci–, no se'l veu per enlloc"
Alguns rumors apuntaven ahir que el nomenament del sr. Crespo per fi podria veure la llum avui en la reunió dels dimarts del Consell Executiu de la Generalitat.

EL PUNT no treu ni una paraula del Ple d'ahir i avui sí que l'excusa de que va acabar molt tard no els va doncs a les 10h ja quasi érem a casa. Són coses que no entenc, volen fer un diari de proximitat i en canvi treuen l'altre dia que el discurs de Mubarak de mitja nit anunciava que no dimitia i no són capaços de posar tres ratlles de que Lloret continua endavant amb la licitació d'un contracte de 80 milions d'euros...




És possible una altra campanya electoral? ( per Cristina González)
http://blogs.elpunt.cat/cristinagonzalez/2011/02/14/es-possible-una-altra-campanya-electoral/
Us poso aquest article aparegut en els blogs interns d'El Punt doncs a part de que el seu contingut és interessant, (critica el que durant les campanyes electorals les opcions petites o marginals no tenen cabuda en els mitjans, però a part del contingut em fa que na Cristina és lloretenca...



Blanes:
Trias creu que en plena crisi seria de covards no aspirar a l'alcaldia de Blanes
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/370461-trias-creu-que-en-plena-crisi-seria-de-covards-no-aspirar-a-lalcaldia-de-blanes.html


L'alcalde de Blanes, Josep Trias, a la dreta del delegat del Govern, Eudald Casadesús, divendres a Blanes




El TS avala que Maçanet cobri l'IBI per l'AP-7
El Tribunal Suprem desestima el recurs de cassació que va presentar l'Estat i haurà de pagar 767.754 euros
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/370351-el-ts-avala-que-macanet-cobri-libi-per-lap-7.html
" a l'espera que properament se'n dicti una altra de similar per al municipi de Sils"



Comença la preinscripció escolar amb 110.941 places
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/370633-comenca-la-preinscripcio-escolar-amb-110941-places.html



Salut es planteja aturar la cirurgia cardíaca del Trueta
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/370596-salut-es-planteja-aturar-la-cirurgia-cardiaca-del-trueta.html





EDITORIAL:
La cirurgia cardíaca a l'hospital Trueta de Girona
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/7-editorials/370624-la-cirurgia-cardiaca-a-lhospital-trueta-de-girona.html
"un pas enrere molt decebedor per a la comunitat mèdica, però també per als pacients i els seus familiars, que hauran de tornar a una situació anterior i alhora quedarà tocada l'aposta que s'havia fet perquè les comarques gironines tinguessin un hospital de referència."



Trueta:
S'ampliaran les consultes externes amb prefabricats
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/370604-sampliaran-les-consultes-externes-amb-prefabricats.html


Les mòduls ocuparan la meitat de l'espai.

=====================





ERC es mostra crítica amb el conveni de l'aparcament on hi havia l'hotel Blanca Aurora
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=4619
"La formació republicana, a l'oposició, demana que s'anul·li el conveni signat entre l'Ajuntament i l'empresa constructora, perquè considera que l'acord vulnera les competències del plenari."

=====================





Lloret desestima els recursos contra el contracte de neteja
ERC n’havia presentat 29, i el GRILL un
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4854
Això sí que és informació de proximitat.
Les 8h del matí, i a part d'un resum de com va anar el Ple, tres àudios amb les principals intervencions.
FELICITATS !!!
De si les al·legacions eren 29+1 no em va pas quedar tant clar doncs tot i que sí es van donar aquestes xifres, també em va semblar entendre dir-li al sr. Orobitg que les que el seu grup presentava eren 23.
Àudio
Escoltar Ignasi Riera, regidor de Medi Ambient
Escoltar Jordi Orobitg (ERC) i Joaquim Teixidor (GRILL) comenten les al.legacions presentades
Escoltar Josep Valls, regidor d’Hisenda



Estalvi energètic a la Selva
Es planteja crear una empresa mixta
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4856
L'acord es va prendre en aquella reunió del Consell d'Alcaldes celebrat la setmana passada a Susqueda i que a la foto jo no hi trobava cap representant de Lloret quan sí hi sortia el sr. Valls.
El que ja no sé és si el nostre representant va voler intervenir quan es parlava d'estalvi energètic després que el seu equip de govern hagi avalat per activa i per passiva la instal·lació a l'antiga plaça de braus de quelcom que estalvia tanta energia com una pista de gel...


Àudio
Escoltar
El president del Consell Comarcal, Jordi Gironès, parla d’estalvi energètic a la comarca
Escoltar Gironès parla del funcionament de la planta de residus

=====================





Empresaris de restauració i hotelers s’interessen per afiliar-se a la central de reserves de restaurants del portal www.costabrava.org
http://www.blanesaldia.com/turismo/1504-empresaris-de-restauracio-i-hotelers-sinteressen-per-afiliar-se-a-la-central-de-reserves-de-restaurants-del-portal-wwwcostabravaorg

=====================





Les escoles d’educació primària de Blanes participaran per tercer any consecutiu en el projecte educatiu del mosquit tigre.
http://blogblanes.wordpress.com/2011/02/14/les-escoles-deducacio-primaria-de-blanes-participaran-per-tercer-any-consecutiu-en-el-projecte-educatiu-del-mosquit-tigre/

=====================




ARA cat

El PSC de Lloret carrega contra Crespo i Tibau
http://www.ara.cat/politica/CRESPO-LLORET-PSC-TUBAU-LLUISA_PARRILLA_0_427158305.html
"La portaveu del PSC a Lloret considera que "les tasques de representació de l'alcaldia en els actes públics les ha assumit el candidat a batlle, Romà Codina, "sense que l'alcalde Crespo hagi donat una explicació a la ciutadania""

=====================





PSC ve "desgobierno" en Lloret con el alcalde pendiente del cargo Generalitat
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=690732

=====================






El PSC de Lloret critica el «desgovern» de CiU a la ciutat
Demana a Xavier Crespo que dimiteixi si no pot assumir les seves funcions fins al final del mandat
http://www.naciodigital.com/gironainfo/noticia/15902/psc/lloret/critica/desgovern/ciu/ciutat

=====================



TARDES de BIRRES blogspot

GRÀCIES ( per Jordi Dausà)
(...)alcohol, bevedors (alguns d'ells consumats) i tot Lloret per a nosaltres sols. No seria la primera vegada que la festa acabava convertint-se en un via crucis.
http://tardesdebirres.blogspot.com/2011/02/gracies.html


=====================






En aquests moments, 6.48h, aquest enllaç no funciona, així que no puc mirar més enllà dels anunciats que us poso si hi ha quelcom més a l'interior del diari que faci per nosaltres.


1993 - AJUNTAMENT DE BLANES Anunci sobre exposició pública d'un plec de clàusules
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2011/31/20113101993.pdf


1730 - SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN A GIRONA Secretaria General Anunci d'informació pública de sol·licitud d'expedient d'autorització per realitzar propaganda aèria
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2011/31/20113101730.pdf


1759 - CONSELL COMARCAL DE LA SELVA Edicte sobre contractació del servei d'assessorament especialitzat en matèria de gestió tributària i cadastral
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2011/31/20113101759.pdf
"El valor estimat del contracte és de 10.222.130,23 euros (IVA no inclòs). IVA aplicable: 18%"

=====================








RESOLUCIÓ BSF/353/2011, de 28 de gener, per la qual es dóna publicitat a les subvencions concedides per la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques durant l'any 2010.
https://www.gencat.cat/diari/5818/11024123.htm
Convocatòria: ajuts per a obres i/o inversions a entitats privades sense ànim de
lucre i/o a ens locals de Catalunya, per a equipaments cívics destinats a fomentar
i divulgar el civisme.
Entitat beneficiària: Ajuntament de Lloret de Mar.
Motiu: obres de reforma i adequació del centre cívic del Rieral.
Import atorgat 2010: 35.289,63 €.

Entitat beneficiària: Ajuntament de Lloret de Mar.
Motiu: programa de desenvolupament i consolidació de polítiques locals de foment
del civisme.
Import atorgat 2010: 29.133,52 €.



ANUNCI de l'Ajuntament de Blanes, sobre provisió de places.
https://www.gencat.cat/diari/5818/11042025.htm
"1 pl. de Tècnic/a superior de Cultura,"



EDICTE del Consell Comarcal de la Selva, sobre contractació d'un servei.
https://www.gencat.cat/diari/5818/11040114.htm
"contracte del servei d'assessorament especialitzat en matèria de gestió tributària i cadastral.
El valor estimat del contracte és de 10.222.130,23 euros (IVA no inclòs). IVA aplicable: 18%"

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...