escriu-me
My Photo

dimarts, 11 de gener del 2011

Dimarts, 11 de gener del 2011, a Lloret i a la resta de Selva Marítima


Avui hi he trobat:

En el D.O.G.C hi continua el degoteig de cessaments i nomenaments, però el que aquests darrers dies hi abunden molt més de lo que era habitual són els edictes d'aquest tipus:

EDICTE de 20 de desembre de 2010, sobre acords de la Comissió Territorial d'Urbanisme de (...) referents al municipi de (...)

I la veritat és que no sé si pensar que aquesta acumulació és fruit d'un atzar d'aquests dies o be un tirar pel dret abans de deixar la cadira els antics gestors (són tots dels voltants del 20 de desembre pocs dies abans del nomenament del President Mas)...

Si la resposta és aquesta darrera opció se'n podrien fer dues interpretacions:
La primera, que els antics gestors no volien deixar massa feina pels que entrarien i van fer hores extraordinàries per tal de netejar el despatx, donant sortida als darrers temes pendents, en aquest cas caldria felicitar-nos; però el que em fa por és la segona interpretació que en faig i que respondria a que amb les preses del darrer minut hagin tirat pel dret projectes mancats dels requisits que la llei marca, en la línia del que es queixava aquest cap de setmana el regidor Riera referent al projecte del nou camí de ronda al seu pas per Can Juncadella, en que, per ell, els 20 diferents papers que es demanen són excessius, i això que estem parlant d'un lloc PEIN i que segons què i com es faci pot afectar greument un dels llocs més macos de la nostra costa...




Aquest cap de setmana s'hi estava de nassos; foto de dissabte al mig dia.



Fins avui hi ha acumulació d'edictes de neteja dels vells gestors, a partir d'avui també haurem d'estar atents amb els que surtin ja de la nova fornada, no sigui que la neteja continuï però amb projectes sense la mínima garantia de legalitat o respecte al medi i amb l'única validesa que el fi justifica els mitjans...




Castells en l´aire ( per CARLOS ARBÓ)
El declivi del PSC, igual que el del PSOE, és el resultat de la desconfiança de la seva base social, majoritàriament formada per assalariats, envers unes polítiques destinades a acontentar els mercats financers que s'han traduït en retallades de drets socials.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/01/11/castells-laire/457391.html



Selva... negra? ( per JOSEP ALUM)
El títol me l'ha suggerit, sense cap mena de dubte, que siguem una de les comarques catalanes amb més sinistralitat i amb més punts negres a la seva xarxa de carreteres.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/selva-negra/457377.html



El TSJC arxiva el recurs del PSC contra unes resolucions del PTOP pel POUM de Tossa
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/tsjc-arxiva-recurs-del-psc-contra-resolucions-del-ptop-pel-poum-tossa/457369.html


El grup dels socialistes creu que és "inexplicable" que la mateixa sala accepti la fórmula i ara l'arxivi




Anagrama publica el nou Bolaño, ´Los sinsabores del verdadero policía´
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/01/11/anagrama-publica-nou-bolano-los-sinsabores-del-verdadero-policia/457448.html





La biblioteca de Vidreres ofereix un servei de retorn 24 h
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/biblioteca-vidreres-ofereix-servei-retorn-24-h/457370.html
" La iniciativa s'ha pogut tirar endavant gràcies a una nova màquina instal·lada a l'exterior"



Suspenen el judici del desembarcament de 3.200 quilograms d´haixix a Tossa
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/suspenen-judici-del-desembarcament-dhaixix/457372.html
Normalment us estalvio les notícies de successos; aquesta, tot i que ja fa dies que belluga, avui us la poso per la curiositat de veure com era i com anava la barca on portaven la "xocolata"






Cap multa en el primer mes de prohibició del sexe a la via pública a Vidreres
L'alcaldessa afirma que la presència dels vigilants municipals al maig ha fet que les noies hagin marxat del municipi però han anat a d'altres
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/cap-multa-mes-prohibicio-del-sexe-via-publica-vidreres/457375.html



Girona es blinda contra futures nevades
El temor a un altre temporal com el del març passat obliga Endesa, ajuntaments i comerços a reforçar les precaucions
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/girona-blinda-contra-futures-nevades/457352.html



L´oficina d´habitatge de la Selva rep 2.972 consultes
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/loficina-dhabitatge-rep-2972-consultes/457371.html
"De les quals, 1.096 han estat per ajuts de Lloguers just; 991 d'ajusts de Renda Bàsica d'Emancipació, 420 d'ajuts de rehablitació, 403 de la Brosa de Lloguer: i 62 més d'altra temàtica."



El Consorci Forestal denuncia pèrdues milionàries per robatoris massius de pinyes
Els lladres s'emporten tots els productes abans de la temporada
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/consorci-forestal-denuncia-perdues-milionaries-robatoris-massius-pinyes/457358.html
No és que conegui massa be el tema però hom diria que la temporada ja fa temps que ha acabat; o per lo menys ja fa moltes setmanes que no veig furtius i que per cert no sempre són els típics i pobres gambians doncs entre el furtivisme també hi ha explotació per no dir clarament màfies...



La Federació d'Hostaleria aplaudeix la llei del tabac però lamenta les contrapartides
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/01/11/federacio-aplaudeix-llei-del-tabac-lamenta-contrapartides/457357.html
Es queixen i amb raó pels "diners que es van gastar els establiments en reformes"; també,pel "que costen les estufes i mantes" i això ja em sembla més un acudit que una queixa...



Un problema de límits ( per JUAN JOSÉ MILLÁS)
Tema de la tertúlia radiofònica matinal d'avui:
Individus molt saberuts, tots amb estudis superiors i idiomes, es pregunten on és el límit, on la frontera, en quin punt precís d'aquest espai puc o no puc encendre un cigarret.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/01/11/problema-limits/457390.html
El sr. Millàs intel·ligentment fa punxa al llapis i es pregunta: "Es pot fumar un cigarret en una sala d'autòpsies on l'única persona viva és el forense? "
I com no podria ser d'altra manera té la resposta precisa: "Tota llei necessita el concurs del sentit comú dels qui han de complir-la."

=====================






Mas situa a Immigració un regidor de Badalona i nomena l'equip urbanístic
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/355309.html
(...) "La llista de nomenaments no acabarà aquí, en espera de si s'hi incorpora la del secretari de Seguretat, Xavier Crespo, fins ara alcalde de Lloret de Mar."



Contra les dones ( per Isabel-Clara Simó)
M'he quedat de pasta de moniato en llegir que el Departament d'Interior ha suprimit el programa contra la violència masclista, i tot l'organigrama se'n va en orris en integrar-se a delinqüència comuna.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/354987-contra-les-dones.html
"Les primeres reaccions del departament comandat per Felip Puig han estat explícites: aquest programa ja havia acomplert els seus objectius. Alça, Manela! "
Crec que avui el Govern del President Mas torna a tenir Consell Executiu, o per lo menys tinc entès que avui es nombren els Delegats del Govern i d'altres càrrecs tal com explica la notícia precedent; a lo millor serà avui quan li adjudiquin al sr. Crespo aquesta patata bullent que parla l'article.



Miracle econòmic dels creuers ( per Francesc Sanuy)
Una gran contribució a l'espectacular creixement del turisme de creuers ha estat la innovació i el progrés de la construcció naval que és capaç de subministrar vaixells per a 6.000 creueristes i 1.500 tripulants. Els que freqüenten Barcelona són d'una capacitat de 4.000 passatgers i, en conjunt, durant el darrer exercici hauran aportat un moviment de 2,5 milions de creueristes.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/354966.html




La setmana blanca ( per Joan Ferrerós)
No es poden canviar les regles de joc a mig partit; potser pel curs vinent... però ara no. Com que ha dit que cada escola decideixi, ha obert una escletxa per on les associacions de pares (i mares) poden maldar per tal que la seva escola deixi de fer aquestes vacances: en un any de poc calé...
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/355169.html
" l'autoritat ha deixat caure la patata calenta entre escoles i pares."




bricolatge domèstic ( per Josep Rof)
http://blogs.avui.cat/jrofrof/2011/01/10/bricolatge-domestic/
Ells dos, la paret, el taladre,
la broca, la pols, el forat,
un vis esclatant dins el tac,
més pols i l’anella del quadre.
Les mans, les ulleres i el nas
són tot pols petita, vermella,
que els asseca el cor: la parella
sempre el penja recte, el fracàs.
(autors desconeguts per mi)



=====================






Xavier Crespo podria ser nomenat aquesta setmana
Segons alguns mitjans de comunicació, existeixen discrepàncies entre el president català i Felip Puig, per la manera en què el conseller d'Interior va anunciar els nomenaments del seu departament. Sembla ser que Mas podria considerar que no encaixen amb els criteris d'austeritat anunciats.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=4491
"CiU de Lloret ha convocat una assemblea aquest vespre. La reunió, de nivell intern, comença a les 20 h. Servirà per exposar la situació en què es troba Xavier Crespo i com afecta la federació a nivell local."



Els millors pessebristes
En el concurs de pessebres a la llar, primer premi per a Marta Terradas, en la categoria popular; mentre que l'artística la van guanyar Cristina i Marina Lloveras. Pel que fa a les entitats, la primera classificada va ser la parròquia de Sant Romà; el millor comerç, la merceria El Botó i, dels hotels, el Guitart Central Park.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=4494
"Passem ara als diorames. La millor creació lloretenca va ser la de Josep Ferrer. I qui es va endur el primer premi de la categoria general va ser Pere Batlle, de Porqueres. "

=====================





El comerç de Blanes destaca per la qualitat dels productes i l'atenció als clients
http://www.blanesconfidencial.cat/109/el-comer-de-blanes-destaca-per-la-qualitat-dels-productes-i-latencio-als-clients.html
"Un tant per cent molt elevat de veïns de Tordera, escull habitualment la ciutat de Blanes per anar a comprar. És una de les conclusions extretes d’un estudi realitzat per l’Observatori de Consum de Tordera"

=====================





L’alcalde de Lloret encara no ha estat nomenat Secretari de Seguretat.
El nou president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar dies enrere una forta retallada d’alts càrrecs al govern però el conseller d’Interior, Felip Puig, es va avançar anunciant els relleus a la seva conselleria, entre els quals hi figura el nomenament de l’alcalde de Lloret com a secretari de Seguretat. Un nomenament, però, que no ha estat resolt oficialment encara.
http://www.radiopalafolls.cat/2011/01/10/l%E2%80%99alcalde-de-lloret-encara-no-ha-estat-nomenat-secretari-de-seguretat/?
"Per a substituir Crespo al capdavant de l’alcaldia de Lloret, el nom que més sona per a substituir-lo és el de Romà Codina."

=====================






Síndic apoya el ayuntamiento de Tossa cobre igual el agua a los veraneantes
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=648654
Jo amb del titular només he entès que a Tossa hi ha estiuejants... més endins ja ho explica millor... ;-) ;-) ;-)

=====================







19088 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Medi Ambient i Mobilitat Edicte de notificació d'un decret d'Alcaldia
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2011/6/20116019088.pdf
"Imposar al Sr. Gohar Ghazryan, propietari del gos de raça
“dog de Bordeus”, una sanció econòmica de 150,25 € per la comissió
d’una falta greu consistent en dur el seu gos de raça potencialment
perillosa deslligat i sense morrió per la via pública"


=====================







No hi he vist res que sembli fer per nosaltres...

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...