escriu-me
My Photo

dilluns, 1 de novembre del 2010

Tots Sants; avui a Lloret i a la resta de Selva Marítima

avui:



Avui hi he trobat:

Aquests propers dies si no rebeu el resum no en feu cas doncs tinc la mare molt catòlica d'esperit però ben delicada de salut.



El Consorci Costa Brava detecta un descens del 5% en la demanda d´aigua
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/11/01/consorci-costa-brava-detecta-descens-del-5-demanda-daigua/442562.html
" A la Costa Brava Sud, l'abastament durant aquest any s'ha fet en un 75% a través de d'aigua provinent de l'aqüífer i en un 25% amb aigua procedent de la dessalinitzadora. Els totals mensuals han quedat sempre per sota les mitjanes mensuals del període 2008-2009, i Lloret n'ha estat, amb un 85%, el principal consumidor."




La coberta fotovoltaica pren forma
Una espectacular operació va elevar ahir l'estructura que servirà de base per a les plaques fotovoltaiques de la nova coberta de la plaça de Catalunya
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2010/11/01/coberta-fotovoltaica-pren-forma/442641.html
Tot i que a Lloret ja fa mesos que quelcom de semblant tenim aprovat, la notícia no parla pas de les nostres plaques sinó de les de Figueres: "La coberta fotovoltaica ha estat una obra promoguda per l'Ajuntament i finançada amb el Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad"
Com sabeu, les de Lloret no pertanyen pas als fons aquests del segon pla Zapatero, com aquestes de Figueres, sinó que iran a càrrec de l'Ajuntament que a modus de negoci vendrà l'electricitat que s'hi generi aprofitant que el preu de compra d'aquesta energia renovable i no contaminant està subvencionat, per lo menys per ara... Una altra cosa serà veure l'evolució d'aquest preus/subvencions en els propers 10 o 20 anys que és el període d'amortització previst per a la inversió, que si no recordo malament s'acosta als dos milions d'euros.





Els màsters i postgraus de la UdG van tenir uns 1.200 alumnes l´any passat
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2010/11/01/masters-postgraus-udg-1200-alumnes-lany-passat/442636.html



CCOO alerta que el 2011 podrien no convocar-se oposicions a ensenyament
Les limitacions pressupostàries podrien fer, a més, que augmentés el nombre d'interins en preveure's un nombre elevat de jubilacions
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/11/01/ccoo-alerta-que-2011-podrien-no-convocar-se-oposicions-ensenyament/442563.html



L´alcoholisme dels altres ( per )
Un noi s'apropa a la barraca d'una entitat no juvenil. Demana una beguda alcohòlica. Una dona que despatxa darrere de la barra li demana l'edat. El noi treu el DNI, tot dient: "l'any passat que era menor no me'l demanàveu..."
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/11/01/lalcoholisme-dels-altres/442576.html
" (...) la pressió d'alguns pares sobre l'Ajuntament ha fet efecte. Fins fa pocs anys, molts progenitors estaven convençuts que les borratxeres eren un problema que afectava els fills dels altres"



la MEVA amiga PILAR ( per CARMEN ALCALDE)
"Jo sempre estimaré els més pobres"
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/11/01/meva-amiga-pilar/442571.html
"(...) mentre no hi hagi una aposta ferma per la cultura dels desesperats, dels sense sostre, de tants i de tantes indigents, dels carrers de les nostres ciutats, plagats de tanta tristesa humana, sabeu què us disc, governants? Que baixeu al carrer i, potser us retrobareu."
Els governants a que es refereix na Carmen i als que posa fortament a caldo són precisament els d'esquerres: "traïdors als quals hem votat, (...), en les vacues promeses d'una ideologia, suposadament social, però abocada i sotmesa al gran poder capitalista dels reis del mambo econòmics"
Si un dia governa la dreta quasi que no li quedaran adjectius a la senyora Alcalde, tot i que a lo millor no li faran falta, doncs, del que es queixa, la manca de solidaritat en vers els desafavorits i el campi qui pugui, a la dreta no l'hi ho podrem pas exigir, doncs no enganya, la dreta ho porta en els estatuts...



L'Associació de Naturalistes de Girona amplia el termini pel 23è concurs de fotografia naturalista
La nova data límit dictada per la comissió organitzadora és el 7 de novembre.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/11/01/samplia-termini-presentar-fotografies/442567.html
L'ampliació del termini és deguda a que han tingut "problemes informàtics"

=====================





Cementiris i progrés ( per Narcís-Jordi Aragó)
Avui, que és el dia de Tots Sants, podem visitar de cop vint-i-set cementiris. Judit Pujadó ho ha fet per a nosaltres en el llibre Vint-i-cinc cementiris i dues tombes (Vitel·la, 2010).
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/323124.html
L'article parla d'un fet esdevingut en el cementiri de l'Escala que " L'autora no l'ha gosat explicar, suposo que per no fer malbé el llibre."; i és el fet que "un alcalde hoteler, en ple franquisme, va aixecar entre el màgic rectangle blanc i el mar la baluerna d'un hotel de cinc plantes. I, com que el cementiri li feia mal d'ulls i nosa, va decidir clausurar-lo i demolir-lo."
En el llibre de na Judit Pujadó entre els 25 també hi ha el de Lloret (la recerca de la immortalitat) i el de Tossa (el temps que fuig). Les dues tombes de les que parla el llibre són les de Maria Àngels Anglada a Vilamacolum i la de na Mercè Rodoreda a Romanyà.

Cementiri de Lloret, obert sempre pels morts i avui també pels vius i amb guia...




L'incivisme nocturn ( carta de MARIA LÓPEZ / Barcelona)
La nostra ciutat és un aparador on pots trobar teatres, concerts (grans o íntims), bars musicals o no, discoteques, sales de jocs i una infinitat d'activitats per a l'oci nocturn. Fins aquí tot bé. El problema sorgeix en el moment que algunes de les persones que gaudeixen de l'oci surten al carrer i mostren la pitjor cara de l'incivisme.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/323496-lincivisme-nocturn.html
Si no fos perquè parla de que hi ha teatres i concerts hom diria que parla de Lloret, sobretot quan afegeix: "Podem trobar persones que criden, canten o udolen, i molesten els veïns, i fins i tot causen problemes als amos dels locals nocturns. També tenim els que fan les seves necessitats a les voreres, entre contenidors o entre cotxes"




Anar a les urnes ( per Carles Ribera)
En dies com avui, o demà, les urnes electorals queden momentàniament desplaçades per unes altres que estan destinades a contenir les restes de la derrota inevitable que tots, més tard o més d'hora, patirem davant la vida.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/324338.html
"Encara ens falta rodatge, sembla, per fer un ús d'urnes i cendres respectuós amb l'entorn; per abstenir-nos d'anar espargint pols i recipients, enduts per vents o aigües, amb una certa manca de criteri estètic i higiènic. Com en tot, ens cal pràctica."




La passarel·la antisistema ( per Melcior Comes)
Alguns testimonis han explicat que certs joves protagonistes dels aldarulls antisistema del dia 29 de setembre portaven samarretes amb el lema Be stupid
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/323508.html
"El capitalisme és tan astut que engolirà en les seves dinàmiques fins i tot les energies que voldrien suprimir-lo. Ser antisistema –alternatiu, contracultural, trencador– és, des de fa dècades, una forma com una altra d'estar dins el sistema, però amb la tranquil·litzadora il·lusió que se n'està a fora." "Els antisistema nord-americans ja tenen la seva línia de roba, patrocinada per una publicació, la revista Adbusters. A la pàgina web hom pot adquirir les sabatilles Blackspot, idònies, diuen, per anar a les barricades"
L'article d'en Melcior el que pretén, tot ell, és carregar-se aquest moviment social des de la vessant de les contradiccions pròpies i no des de la idoneïtat de la seva filosofia i em sembla una simplificació massa barroera i barata...




=====================






Blanes compta amb una casa per a nens desemparats administrada per la Generalitat
L’objectiu d’aquest projecte, que crearà 36 places a la demarcació de Girona, és posar en marxa un servei residencial temporal per a menors d’entre 4 i 18 anys en situació de risc o desemparament i a les seves famílies.
http://www.blanesaldia.com/blanes/1107-blanes-compta-amb-una-casa-per-a-nens-desemparats-administrada-per-la-generalitat
" Les cases de Santa Coloma de Farners i Lloret també començaran la seva activitat durant el proper mes de novembre. Cada casa disposarà d’un equip educatiu format per 5 educadors/es i 2 treballadors/res familiars."

=====================




SPORT
En Blanes se mascó la tragedia
El partido se suspendió en el 2’ tras quedar inconsciente un jugador del Vic por un fuerte golpe en la cabeza
http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=729438&idseccio_PK=1055
"al golpearse en la cabeza con un muro de hormigón, situado detrás de una de las porterías del campo" "La ambulancia tardó casi 20 minutos en llegar"

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...