escriu-me
My Photo

dissabte, 30 d’octubre del 2010

Dissabte, 30 d'octubre del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

aquest dilluns:



================
================
================



dimecres vinent:







Avui hi he trobat:

Ahir us posava un blogg de notícies de Blanes (http://blogblanes.wordpress.com/) que m'havia passat en Víctor i que segons us deia, equivocadament, portava en José Fernández "un home de Blanes que fa les noticies en un blog i va recollint diaaariament el que passa a Blanes. El més maco és que no recull directament les notes dels diaris, sino que moltes es desplaça ell o redacta les noticies ell mateix."; doncs be, la web que porta en José Fernández no era pas aquell blogg sinó la http://www.blanesaldia.com/ , que també té notícies de Blanes, és molt complerta, renovada diàriament, ben estructurada, neta, entenedora... en resum: una altra troballa !!!

Us en poso el que hi he trobat, (un xic més avall, just a sota NovaRàdioLloret.)..







Lloret engega una nova edició del programa Voluntariat per la Llengua
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/30/lloret-engega-nova-edicio-del-programa-voluntariat-llengua/442219.html
"Poden ser voluntàries totes les persones majors d'edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana."



Blanes tindrà la primera ´Casa d´infants´ per a nens amb risc d´exclusió social
La nova instal·lació té capacitat per acollir fins a 36 persones d'entre 4 i 18 anys i farà un servei residencial temporal
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/30/blanes-tindra-primera-casa-dinfants-nens-risc-dexclusio-social/442217.html
"a les comarques gironines es posaran en funcionament tres cases, concentrades a la la Selva: que a banda de la de Blanes, seran a Santa Coloma de Farners i a Lloret de Mar."

A la foto podeu veure com el sr Crespo s'ho mira des del "pasillo"...


Carme Capdevila, a la casa d'infants amb els alcaldes de Lloret i Blanes.
foto: carles colomer




El Consell Comarcal de la Selva crea un intercanvi amb empresaris francesos
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/30/consell-crea-intercanvi-empresaris-francesos/442216.html
"van participar en aquest intercanvi una dotzena d'empresaris de diferents sectors econòmics occitans com el turisme rural, el termalisme, la indústria alimentària, el disseny o la inserció social"



Ryanair volarà des del Prat a Porto i Leeds, on ja vola des de Girona
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2010/10/30/ryanair-volara-des-del-prat-porto-leeds-ja-vola-des-girona/442246.html
"la companyia reduirà durant la temporada d'hivern -o sigui, al menys fins l'abril- un 30% les freqüències de les rutes que manté a Girona, tot el contrari del que pensa fer a Barcelona, on ha anunciat que incrementarà les freqüències"



NH obre l´hotel de Girona amb 115 habitacions a l´antiga plaça de toros
http://www.diaridegirona.cat/girona/2010/10/30/nh-obre-lhotel-girona-115-habitacions-lantiga-placa-toros/442188.html
"Entre els serveis previstos hi ha des d'una carta de coixins -amb varietat de major o menor duresa, cervicals, de làtex o de plomes-, pantalles de plasma de 32 polzades, connexió Wi-Fi gratuïta en tot l'hotel..."
Woman Style: "Fins i tot s'ha procurat tenir un deu per cent d'habitacions denominades "Woman Style". Aquestes cambres estan pensades expressament per a dones i tenen un equipament addicional com una selecció de revistes femenines o packs de maquillatge."



Els meus favorits ( per EMILI PIERA)
La filla petita d'una amiga és capaç d'estar connectada a Twitter mentre parla per telèfon, consulta Internet i estudia.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/10/30/meus-favorits/442228.html
Com podeu veure a la primera frase de l'article el sr. Piera es mostra orgullós de la modernitat de la seva filla com si a ell la modernor ja li agafés just: "he estat capaç d'enviar a un amic directament al seu correu electrònic, jo, que vinc del sílex."; però si mireu quins favorits té en el seu navegador tampoc és ben be així: "els meus favorits: Menéame per a les notícies interessants amb tendència a ser marginades, Ignacio Escolar i Maruja Torres pel seu bon estil i combativitat, Ausente per a pel.lis de monstres, Verema per a informació sobre restaurants, el bloc sempre ben escrit de Jordi Davó i les edicions digitals d'uns vint diaris en les sis llengües que puc llegir"

=====================





L'aprenentatge ( per Joan Domènech Moner)
Fa anys, quan un alumne valia per estudiar se'l dirigia cap al batxillerat. Si no, cap a formació professional. El candidat a aprenent somiava, content, el futur treball manual i l'alliberament dels llibres.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/323055.html
"Es digui el que es vulgui, hi ha gent que serveix i gent que no. I aquesta darrera caldria que trobés una sortida en camps d'aplicació manual, d'aprenentatge per repetició, que despertessin la intuïció i l'enginy."





La Caixa comença a esborrar el rastre de Caixa Girona
El procés d'adaptació de la nova marca i imatge corporativa es farà al llarg d'aquest cap de setmana
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/324006-la-caixa-comenca-a-esborrar-el-rastre-de-caixa-girona.html


Un treballador ahir el matí fent el canvi de rètol.
Foto: MANELL LLADÓ





l'entrevista
“Els joves són clau en la construcció de la pau”
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/323045-els-joves-son-clau-en-la-construccio-de-la-pau.html
"Llicenciada en ciències polítiques i de l'administració, amb especialització en relacions internacionals a la UAB, fa una dècada anant d'un país a l'altre intentant fer de mediadora en conflictes"
Us en poso la foto però no us en puc dir el nom doncs tot i que l'entrevista és ben llarga, interessant i biogràfica en cap moment dóna el nom d'aquesta interessant dona.


=====================





Eduard Coloma també diu adéu al Consell de la Selva
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=4268
"La Junta Electoral Central que ha de donar el vist-i-plau a les dues persones que substituiran Coloma. Una, a l'Ajuntament i l'altra, al consell. En la primera administració ja s'ha fet un ple –una sessió extraordinària- i ERC no tenia representació."

=====================










Aquesta és la troballa !!!
Pels continguts que hi he vist ,així de primera ullada, s'hi pot intuir com a Blanes miren més cap a la Tordera que cap a Treumal...

Això és el que hi he trobat en aquesta web blanenca, (feu-hi una ullada, val la pena)...


Agenda: Actes a Blanes els dies 30 i 31 d'octubre
http://www.blanesaldia.com/blanes/1106-actes-a-blanes-els-dies-29-30-i-31-doctubre
Dissabte 30 d'octubre
  • A partir de les 17 hores, a la Plaça dels Dies Feiners, Correllengua 2010, «25 anys sense Espriu, 1.985-2010», organitzat per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana i Acció Cultural Es Viver, amb el següent programa:
  • 17.00h: Animació infantil amb cançons dels Països Catalans a càrrec de Rah-Mon Roma.
  • 18.30h: Xocolatada i començament de la cercavila per Dintre Vila.
  • (...)
Diumenge 31 d'octubre
  • A les 12 hores, al passeig de mar (Banc dels músics), audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona.
  • A les 13 hores, al Santuari de la Mare de Déu del Vilar, Aplec Votiu de Sant Rafel, Ofici Solemne i lectura del Vot de Vila.
  • (...)



Ple extaordinari a Blanes relacionat amb les eleccions al Parlament el 28-N
http://www.blanesaldia.com/blanes/1103-ple-extaordinari-a-blanes-relacionat-amb-les-eleccions-al-parlament-el-28-n
"El proper dilluns dis 2 de novembre a les 13 hores l'Ajuntament de Blanes farà un ple extaordinari per fer el sorteig dels membres de les meses electorals que s’han de constituir amb motiu de les Eleccions al Parlament de Catalunya del proper dia 28 de novembre de 2010."



Torre d'observació a la desembocadura del riu Tordera
Aquesta torre s'emmarca dins de l'Acord de Custòdia de la riba i ribera de la desembocadura del riu Tordera a Malgrat de Mar, entre l'associació Orchis – Naturalistes de la Selva i l'Alt Maresme iMagdalena Fornés i Méndez – Càmping La Tordera SL.
http://www.blanesaldia.com/alt-maresme/1101-torre-dobservacio-a-la-desembocadura-del-riu-tordera
"L'actuació forma part de la dotació a l'espai natural de la infraestructura necessària per a fer compatible l'ús social de la desembocadura del riu amb la protecció dels seus valors naturals"


=====================





Blanes comptarà amb una “Casa d’infants” per a nens i adolescents en situació de risc
http://blogblanes.wordpress.com/2010/10/29/blanes-comptara-amb-una-casa-dinfants-per-a-nens-i-adolescents-en-situacio-de-risc/



La recollida de la fracció orgànica a Blanes a partir del gener vinent
http://blogblanes.wordpress.com/2010/10/29/la-recollida-de-la-fraccio-organica-a-partir-del-gener-vinent/

=====================



lamalla cat

Creen 36 places per infants i adolescents en situació de risc a la comarca de la Selva
La Generalitat i les fundacions Àlia i la Caixa obren a Blanes la primera "Casa d'infants" de Girona
http://www.lamalla.cat/infolocal/girona/article?id=416390
"A Girona les cases estaran situades a la comarca de la Selva, ja que, a més de Blanes, seran a Santa Coloma de Farners i Lloret de Mar.. "

=====================




llibertat cat

Embranzida del Correllengua en el seu camí cap a Perpinyà
Es poden comptar amb els dits de la mà les activitats que obtenen un ressò tan ampli i que s'estenen com una taca d'oli per tots els territoris de parla catalana.
http://www.llibertat.cat/content/view/10940/29/
"Avui dissabte actes a Blanes"
Aquí hi trobareu els quatre butlletins editats fins ara:



=====================




Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...