escriu-me
My Photo

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Dimarts, 19 d'octubre del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

Avui hi he trobat:

El Ple d'ahir a Lloret tot i la morterada que s'hi discutia va ser relativament ràpid, a quarts de deu ja n'érem fora.

Hi va haver un xic més de quòrum per part del públic, quasi devíem ser vint; el motiu l'acomiadament d'en Eduard Coloma que per raons professionals deixa la cadira. D'aquesta vintena d'assistents traient els quatre incondicionals de cada Ple i alguna incorporació eventual la resta eren amics i companys de n'Eduard que no es volien perdre el seu comiat, a destacar en Jordi Orobitg, (el successor a la cadira lliure), i el blanenc Joan Puig.

El comiat va ser força emotiu amb un predicot d'en Coloma que va fer un repàs del seu pas per l'Ajuntament i va donar les gracies a tots els que l'han ajudat i també als regidors que l'han acompanyat en aquest temps. Va dedicar especialment unes paraules d'amistat a en Quim Teixidor i a en Pep Valls; unes de "carinyo" al sr Ontañón i de respecte pel sr. Crespo. En un moment de l'speech va semblar fins i tot que li podia caure alguna llàgrima doncs en un parell d'ocasions se li va notar que agafava aire profundament com per reprimir-les.

Els companys de taula, mitjançant els portaveus, li van dedicar també sentides paraules i la cosa va acabar amb un fort aplaudiment de tots els presents.


En el punt tercer de l'ordre del dia era on hi havia els ciurons amb la proposta de modificació de crèdit que es presentava en la que hi havia unes 40 inversions previstes amb una previsió de pagar-les mitjançant un crèdit que es demanarà i que en total la cosa puja 5 milions d'euros.
Ja a l'exposició del punt que en va fer en Valls va quedar clar que era un petit avançament dels pressupostos del 2011 i que si es feia amb antelació era per por de que el Govern de l'Estat limiti l'any que ve la possibilitat d'endeutar-se i per això es fa ara.
Les partides a que es destinaran els diners són quasi be totes inversions noves, si be n'hi ha algunes que s'havien programat i des-programat i que ara sembla ser que es faran.


En el torn de paraula de l'oposició ERC va mostrar el seu malcontentament pel fet que les quaranta inversions previstes les havia decidit unilateral-ment l'equip de Govern sense consultar l'oposició com és costum en l'elaboració dels pressupostos anuals.


En quant a expressions comunes de quasi tots els grups de l'oposició es va parlar de pressa per enllestir coses de cara a les eleccions municipals del maig vinent, de costos cars en algunes obres, de sobre-costos en les del socio-cultural i el teatre; precisament de la partida més gran, els 700mil euros del socio-cultural, tots van mostrar el malestar pel fet que és una obra que a apar d'anar enrederida dos anys amb lo que suposa de lloguers de locals addicionals per donar els serveis, (biblioteca, llar jubilats, ...) també els quasi dos milions i mig d'increment respecte el preu de licitació. Sobre aquest tema el regidor Valls com ja fa explicar també en els sobre-costos del teatre ell no en diu augment de preu sinó millora de la instal·lació ja sigui per incorporar-hi coses que no havien estat licitades com per uns metres de més en l'amidament que el projecte per error no contemplava.


En Teixidor del Grill va posar el dit a la nafra de l'endeutament explicant que quan l'actual equip de govern s'havia fet càrrec de les finances municipals aquest era del 55% mentre que ara després d'aquest crèdit el tindrem en un 93% i amb la previsió que encara d'aquí a final d'any augmenti fins el 98%.
El Sr. Valls el va contestar tot dient que l'endeutament permès és actualment sobre 125% i que la càrrega financera havia disminuït molt en relació a anys anteriors precisament perquè la capacitat de generar ingressos de l'Ajuntament també havia augmentat.

En quant a aquests percentatges tant alts d'endeutament tots els grups opositors van coincidir en que limiten en gran manera la capacitat de maniobra i inversió del equip de Govern que entri a les properes eleccions, però segurament l'equip de Govern pensa que si ells tornen a guanyar ja veurem i si no agut-agut ara; i pels que vinguin Deu proveirà...





Lloret fa una modificació de crèdit de 5 M€ per evitar la prohibició d´endeutar-se el 2011
El ple accepta la renúncia del regidor Eduard Coloma (ERC), que a partir d'ara deixa el seu càrrec a l'Ajuntament
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/19/lloret-modificacio-credit-5-m-evitar-prohibicio-dendeutar-se-2011/439628.html
""Aquestes inversions plasmen la voluntat del govern municipal d'assolir tots els compromisos adquirits amb els ciutadans", va afirmar l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo.
L'oposició va titllar la modificació d'"històrica" i va carregar contra el fort endeutament de ?l'ajuntament, que amb la nova modificació se situarà al 93%. Segons va destacar el regidor del GRILL, Quim Teixidor, l'endeutament del govern ha passat del 55% a l'inici de mandat al 93% actual."


El ple d'ahir va ser el darrer en què va participar el regidor d'ERC.
Foto: Marc martí

"L'adéu de Coloma: "Tots els grups van dedicar bones paraules i sort en la nova etapa al regidor en els moments més emotius del ple."




Comissions Obreres apunta que la inversió en Correus cau dràsticament (un 44% menys que amb relació a l'any anterior)
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/19/comissions-obreres-apunta-que-inversio-correus-cau-drasticament/439610.html
"Amb aquestes quantitats "és impossible" tancar definitivament les obres de les noves oficines de Lloret de Mar."



Conductors pecadors ( per carlos arbó)
Ai, d'aquells que han perdut més del 50% dels punts del carnet de conduir! Hauran de realitzar un curs de sensibilització i reeducació viària (...)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/10/19/conductors-pecadors/439643.html



Blanes: Nadal promet ampliar la Llei de Barris per valor de 200 milions
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/19/blanes-nadal-promet-ampliar-llei-barris-valor-200-milions/439608.html



ERC, ICV i PSC demanen ajut a Madrid per les platges afectades pels temporals
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/19/erc-icv-psc-demanen-ajut-madrid-platges-afectades-pels-temporals/439605.html
" L'Entesa preguntarà avui al govern estatal si considera que el model de gestió i les actuacions que es fan al litoral català "són els més adequats, particularment per fer front als efectes dels temporals""



Les gasolineres de la Jonquera s´omplen de conductors i camioners francesos
http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/10/19/gasolineres-jonquera-somplen-conductors-camioners-francesos/439651.html
No és pas que ningú es vulgui perdre la inauguració del macro-burdell que ahir anunciaven, sinó que: "El bloqueig de les refineries a França deixa sense carburant les estacions de servei"
O sigui que si heu d'anar a França entreu-hi amb el dipòsit ple i mireu de sortir-ne om més aviat millor...



Dues empreses de telefonia porten Palafrugell al jutjat per una taxa
No volen pagar 24.000 euros que els cobra l'Ajuntament per ocupació de domini públic
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/19/dues-empreses-telefonia-porten-palafrugell-al-jutjat-taxa/439631.html
Ara que havíem après a pronunciar ricòpter ara en diu roplano...

=====================





Lloret invertirà 5 milions d'euros el 2011
L'Ajuntament va aprovar ahir una ampliació de crèdit per avançar el pla
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/318517-lloret-invertira-5-milions-deuros-el-2011.html
"En el ple, el regidor d'ERC, Eduard Coloma es va acomiadar dels seus companys del consistori amb un discurs emotiu:
"A vegades he treballat més per Lloret que pel partit i crec que aquesta oposició és bona" va dir."



Enllumenat als Jardins de Santa Clotilde
La comissió de Patrimoni Cultural del Girona ha emès informe negatiu sobre el projecte de la instal·lació d'enllumenat als Jardins de Santa Clotilde, de Lloret, declarat jardí històric.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/318337-lescala-no-es-toca.html
Ahir el matí tot anant a veure el projecte en exposició vaig trobar na Laura Bertran la regidora que tot sigui dit ha sabut posar i be els jardins dins el mapa cultural lloretenc; em vaig aturar per comentar-li el tema de l'enllumenat i ella em va comentar aquesta notícia, tot llevant-li importància, tot dient que l'acabaven de trucar de Patrimoni doncs s'havien de fer uns petits canvis en el projecte.
No sé si aquests canvis han de ser grans o petits però sí que diuen un xic del tarannà com s'han pensat aquest enllumenament: "la tipologia de fanals que es pretenia instal·lar és “molt urbana”, i com que la comissió és “estèticament competent”, ha determinat que els fanals que es proposen no s'instal·laran, ja que desdiuen el caràcter de jardí romàntic de Santa Clotilde"
I l'informe acaba amb una frase, "La comissió aposta per la “discreció”", que tant de bo fos més explícita i digués clarament que uns jardins com aquests no tenen perquè estar il·luminats de nit...

Després de l'intercanvi d'impressions amb na Laura vaig anar a veure el projecte, i, com em temia, no hi ha ni una sola frase ni paraula d'un ambientalista, biòleg, o ni tant sols d'un jardiner que n'avaluï amb nul, sever o greu l'impacte que sobre l'indret tindrà aquesta actuació,...
Però perquè fa falta un informe com aquest si quatre bombetes no fan mal a ningú deu pensar na Laura... amb el permís de Patrimoni Cultural amb "plenes competències amb estètica" n'hi ha ben be prou i de sobres... i si les sargantanes i els gaig en marxen, és el seu problema; i si per la llum se'ns ompla de papallones, arnes o mosquits, per això són els insecticides, deu pensar...



Conclusió: si el vostre fill vol estudiar o estudia biologia, ciències ambientals o alguna altra vaginada d'aquestes, tregueu-li del cap, com veieu són carreres que no serveixen per res...




madrid
Proposició no de llei per recuperar les platges
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/318359-proposicio-no-de-llei-per-recuperar-les-platges.html
"La proposta planteja consensuar amb la Generalitat i els ajuntaments afectats la regeneració de les platges amb solucions permanents i definitives, com també les infraestructures afectades."



Setanta estudiants de la UdG ajudaran a integrar escolars estrangers
Aquest curs el projecte Rossinyol arribarà a vuit municipis de les comarques gironines (Lloret, Blanes...)
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/318235-setanta-estudiants-de-la-udg-ajudaran-a-integrar-escolars-estrangers.html



Al litoral valencià s'hi han fet bestieses i s'hi respira la sensació que hi poden tornar:
Altea, Calp, Benidorm
Polítics locals imputats, ajuntaments arruïnats, empresaris fugits...
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/318121.html
"Grans cicatrius en forma d'urbanitzacions marquen les serralades costaneres. Urbanitzacions, unes encara a mig construir, les altres buides o en estat de quasi abandonament. Moltes d'elles comprades per petits i grans especuladors que entraren a formar part del miratge del creixement perpetu per enxampar-se els dits."

=====================





5 MEUR més per inversions a Lloret
L’anècdota del ple d’anit va ser l’emotiu comiat del regidor republicà Eduard Coloma
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4611



Objectiu: garantir l’estabilitat de les platges
Ràdio Marina parla amb empresaris i polítics sobre el futur de les platges de la zona
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4610
"El conseller Nadal assegura que hi haurà regeneracions de sorra mentre no hi hagi solucions més efectives."
Audio
Escoltar: Antoni Trincheria, propietari del Càmping Blanes, parla de les prioritats a la platja de S’Abanell
Escoltar: El diputat Benet Maimí exigeix una solució definitiva a les platges del Maresme
Escoltar: Joaquim Nadal, conseller del PTOP

=====================





"Patrimoni ha aturat un projecte per il·luminar els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar (Selva).
Segons ha entès la comissió, el tipus de fanals que l'ajuntament hi volia instal·lar era 'massa urbà' i no s'adeia al caràcter natural dels jardins, catalogats com a Bé Cultural d'Interès Nacional. L'ajuntament haurà de refer el projecte i proposar un nou tipus de fanals per tal d'aconseguir el vist-i-plau de la comissió d'Urbanisme."
http://www.naciodigital.com/gironainfo/noticia/14717/patrimoni/deixa/sobre/taula/projecte/reforma/casa/cultura


=====================




ara GIRONA cat

Les inversions de Lloret de Mar per al 2011 ascendeixen a gairebé 5 milions d'euros
La Casa de Cultura rebrà la partida més alta, amb més de 700.000 euros
http://www.aragirona.cat/noticia/39448/les-inversions-de-lloret-de-mar-per-al-2011-ascendeixen-a-gairebe-5-milions-deuros

=====================




directe cat

Les inversions de Lloret de Mar per al 2011 ascendeixen a gairebé 5 MEUR
http://www.directe.cat/acn/520605/les-inversions-de-lloret-de-mar-per-al-2011-ascendeixen-a-gairebe-5-meur

=====================




XARXAnet org

Web 2.0 i xarxanet.org a Lloret de Mar
Divendres passat a la tarda, una trentena d'entitats de Lloret de Mar van assistir a un acte organitzat per el novíssim Centre Cívic El Rieral. Xarxanet.org va voler apropar-se a aquest municipi de La Selva per explicar a les entitats properes tot el que poden conèixer, fer i aprendre a través d'aquest portal.
http://www.xarxanet.org/informatic/noticies/web-20-i-xarxanetorg-lloret-de-mar

=====================




Global TALENT
(Diari Digital de Ciència i Innovació)


Josep Peñuelas i Reixach, ecofisiòleg guardonat en els Premis de Recerca de Catalunya
Josep Peñuelas i Reixach (Vic, 1958) és professor d'Investigació del CSIC, lecturer a universitats i centres de recerca d’arreu del món, autor de sis llibres d’ecologia, més de 600 articles en revistes i llibres científics...
http://www.ca.globaltalentnews.com/actualitat/noticies/5230/Josep-Penuelas-i-Reixach-ecofisioleg-guardonat-en-els-Premis-de-Recerca-de-Catalunya.html
"També col·labora amb el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF-CSIC) de la UAB i amb el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC)."


=====================









14618 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Negociat de Sancions Edicte de notificació de denúncies en matèria de trànsit
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2010/201/2010201014618.pdf


14621 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Negociat de Sancions Edicte de notificació de sancions en matèria de trànsit
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2010/201/2010201014621.pdf



14605 - AJUNTAMENT DE GIRONA Edicte de notificació de resolució
https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2010/201/2010201014605.pdf
"Imposar a la senyora Claudia Garceso Sayols amb DNI número
40354577L i amb domicili a Rambla Joaquim Ruyra número
111, 02-01 de Blanes, una sanció per import de quatre cents euros
(400€) d’acord amb l’annex I de l’Ordenança municipal de protecció,
control i tinença d’animals per la comissió d’1 falta lleu d’acord
amb l’article 48è. 23, tenir gossos potencialment perillosos a les vies
i als espais públics sense que la persona que el condueixi i controli
dugui la llicència municipal per a la tinença i/o conducció de gossos
considerats potencialment perillosos"


=====================







ANUNCI de correcció d'errades a l'Anunci de l'Ajuntament de Lloret de Mar publicat al DOGC núm. 5729, de 6.10.2010.
https://www.gencat.cat/diari/5737/10288006.htm
l’anunci s¡’indica els pàrquings que són objecte de la
licitació, i hi figura erròniament el pàrquing de Costa Carbonell, de manera que la
redacció correcta d’aquest primer paràgraf ha de ser la següent:
“(...)SUPERVISIÓ,
GESTIÓ DE COBRAMENT, CONTROL D’ACCESSOS, INSPECCIÓ, NETEJA
I MANTENIMENT DELS PÀRQUINGS MUNICIPALS: DEL SECTOR DEL
BARRI DELS PESCADORS (CTRA. DE TOSSA), PARQUING SA CALETA,
PARQUING CAN LLORANES, PARQUING PLAÇA PERE TORRENT, PARQUING
AVDA. ALEGRIES, I PARQUING CANYELLES.”"





ANUNCI de l'Ajuntament de Blanes, sobre adjudicació d'un contracte d'obres.
https://www.gencat.cat/diari/5737/10288028.htm
Execució de les obres del “Projecte d’instal·lacions de
proteccions al talús del carrer Vidal i Barraquer de Blanes (Fase I)”.
Import total: 1.186.842,13 €, IVA exclòs

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...