escriu-me
My Photo

dilluns, 4 d’octubre del 2010

Dilluns, 4 d'octubre del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

Aquesta setmana:






===================
===================








===================
===================
===================



per l'altre setmana:







Avui hi he trobat:


Aquest cap de setmana i dins els actes de LLORET NATURA hi havia la "Pedalada Contra el Canvi Climàtic" i pel que em diu n'Oriol va anar més que be "hi van participar 214 persones (record absolut)."; el dissabte hi havia "la neteja ciutadana del bosc a l'entorn de l'Oratori de Mare de Déu de Gràcia i de la Segona Creu de Terme" i tot i que va anar be només va comptar amb 25 voluntaris pertanyents principalment a entitats com el Xino Xano o l'associació de veïns de Mont Lloret.






NOUS TEATRES PROPERS ( per MARTÍ PERAFERRER I VAYREDA )
Podria semblar una paradoxa però en aquests últims temps de crisi econòmica, l'àrea metropolitana de Girona ha vist créixer el seu nombre de sales teatrals rehabilitades o reconstruïdes.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/10/04/nous-teatres-propers/436379.html
"ben aviat ha d'arribar la inauguració del tant esperat nou teatre de Lloret de Mar."
L'acudit fàcil que aquests dies s'explica a Lloret diu que els lloretencs farem be d'esperar-lo asseguts el nou teatre lloretenc, i no per si tarda poc o molt a acabar-se que crec que serà més aviat que tard, sinó perquè pel que sembla per ara no hi ha cadires...




Déu no deslliura de les denúncies
http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2010/10/04/deu-no-deslliura-denuncies/436458.html
Sota d'aquest enigmàtic titular expliquen que: "Els Agents Rurals porten a Fiscalia la construcció il·legal d'una ermita en una masia de Cruïlles"
Però també parla de com "Les construccions il·legals no són gens rares en finques grans on els propietaris parteixen de la idea errònia que el terreny és seu i hi poden fer el que vulguin. A Lloret de Mar hi ha l'exemple més sonat dels darrers mesos: Can Juncadella. "





Endesa ha abonat el 50% de les reclamacions per la nevada
La companyia elèctrica ha rebut 45.160 sol·licituds d'abonats residencials i empreses afectades
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/04/endesa-ha-abonat-50-reclamacions-nevada/436375.html



Germanetes dels Pobres (carta de PAQUITA XARLES ARNAU)
De l'11 al 13 de setembre, a la residència de les Germanetes dels Pobres de Girona, vam celebrar la visita de la madre provincial.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/310664.html
"Dilluns, 13, sortida amb autocar a Lloret de Mar, missa concelebrada a l'ermita de Santa Cristina, i raconet amb boniques vistes sobre el mar. El dinar va ser en un restaurant a peu de platja. "
També van visitar un museu però per la descripció no va impressionar massa a na Paquita: "El dia es va acabar amb la visita a un museu."



Detecten per primera vegada a les platges gironines una espècie de medusa invisible
Es tracta d'un fenomen que no havia succeït en 10 anys en un estiu amb molt poca presència d'espècies comunes
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/10/04/detecten-primera-vegada-platges-gironines-especie-medusa-invisible/436366.html

Una medusa del tipus "Olindias phosphorica"

Ahir va fer un bon dia de platja, llàstima que l'aigua no era massa neta i a sobre plena de meduses... per lo menys a Canyelles.




La dificultat per absorbir l´estoc de naus industrials disponibles fa baixar els preus
http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/10/04/dificultat-absorbir-lestoc-naus-industrials-disponibles-baixar-preus/436386.html

=====================





Els protagonistes del centenari ( per Santiago Ontañón)
El 12 de setembre vam dir adéu al centenari de la nostra estimada Costa Brava. Per a molts dels presents va ser un adéu trist i també una gran decepció.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/311491-els-protagonistes-del-centenari.html
És un llarg article del sr. Ontañón, (ell normalment no si posa pas per poca cosa), en el que critica el desenvolupament del centenari de la Costa Brava però des d'una altra visió: la de l'oblid cap els empresaris pioners que en van fer possible la realitat de lo que és avui la Costa Brava i el seu turisme.
Cita a tall d'exemple els "Ensesa, Sabater o Teixidor"...
El sr. Ontañón té més raó que un sant en senyalar aquest oblit però tot i reconèixer els mèrits de molts que s'hi van deixar la pell, posats a donar medalles, tampoc s'hauria d'oblidar que molts dels que ell segurament reivindicaria com a impulsors d'aquesta Costa Brava són els que amb aquells fangs també van procurar-nos aquests llots i que segurament si l'enriquiment personal i ràpid no hagués presidit moltes d'aquelles actuacions ara tindríem una altre Costa Brava i segurament fins i tot millor...




Les elèctriques participaran en els plans d'emergències
La mesura s'inclou el nou pla Neucat, modificat per Interior
Se simplifiquen les alertes meteorològiques per a alcaldes
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/311523-les-electriques-participaran-en-els-plans-demergencies.html
A Lloret encara estem esperant un Ple monogràfic sobre el què va funcionar i el què no els dies de la nevada; és clar que si les nostres autoritats consideren que tot va funcionar com una seda i que la culpa és d'altri ja només podem cantar allò de VIVA la PEPA !!!

Un farmacèutic de Lloret de Mar, el març passat,
quan la gran nevada va deixar prop de mig milió
de clients de les comarques gironines sense llum.
Foto: EFE.




Del tancament de TV Blanes a l'arrogància del govern ( per Nuri Forns)
El laberint de Blanes
Trencament: La sortida d'Anselm Ramos (PDB) de l'equip de govern complica el panorama polític blanenc, i ERC perd força
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/310976-el-laberint-de-blanes.html
"Fent nous amics: L'equip de Trias aprova els comptes gràcies a l'abstenció del PSC, i Burjachs (CiU) admet que els comptes del 2006 i del 2007 del mandat de Marigó eren correctes"



Ramos no pot ser clau
Joan Salmerón (ICV-EUiA) pensa, com Marigó, que Ramos no serà clau en cap decisió. “Ramos no és ningú, és un de 21 vots”, comenta. “El que sí que és veritat és que ERC ha perdut tot el protagonisme”, afegeix.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/310976-el-laberint-de-blanes.html



La demarcació té 4,6 policies per cada 1.000 habitants
El cos policial dels Mossos d'Esquadra és el que té més efectius a les comarques gironines amb 1.699 agents, les policies locals en tenen 900, la Guàrdia Civil 460 i la Policía Nacional cap a 349
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/311470-la-demarcacio-te-46-policies-per-cada-1000-habitants.html
Com que també parla de la Policia Nacional dir que com que són ells qui fan el carnet d'identitat, a Lloret, per renovar aquest document, si hi aneu avui us donaran hora pel desembre... UNA VERGONYA !!!



El nombre de casos de càncer de mama, en línia ascendent
El 2002, hi havia 116 afectades per cada 100.000 gironines i a partir del 2015 es preveu que la xifra pugi fins a les 165
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/311011-el-nombre-de-casos-de-cancer-de-mama-en-linia-ascendent.html

=====================





Llibre sobre els 15 anys del Puntet
S’ha presentat aquest cap de setmana
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4579
"L’autor del treball és Carles Carbonell, tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Lloret de Mar des de fa 18 anys. El llibre porta per títol “Ep jove! Històries del Puntet!”."
Audio
Escoltar Joan Ferrer entrevista l'autor del llibre, Carles Carbonell



Queixes pels camions que treballen al port de Blanes
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4578
Audio
Escoltar el regidor del PSC, Xavier Marcos
Escoltar el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Carles Gibert

=====================




MARCA es

EX SELECCIONADORA ESPAÑOLA DE RÍTMICA
Ha muerto Nina Vitrichenko
La madre de la campeona mundial Elena Vitrichenko ha fallecido a los 56 años tras una larga enfermedad.
http://www.marca.com/2010/10/03/mas_deportes/otros_deportes/1286130628.html
"Tras dejar el cargo, la entrenadora y su hija se establecieron en España, y abrieron un gimnasio en Lloret de Mar."


=====================




SIGLO XXI com

Cata a ciegas de gamba catalana ( per Teresa Berengueras )
Para comenzar la semana no está nada mal iniciarla con una cata de gambas del litoral catalán, así que, ni corta ni perezosa, el lunes por la noche me acerque hasta el Moll del Rellotge, el puerto pesquero de la Barceloneta, para probar las gambas que las diversas cofradías del litoral catalán habían traído
http://www.diariosigloxxi.com/texto-diario/mostrar/60636
Tal com explica na Berengueras es va fer un tast a cegues amb jurat i tot per tal d'endevinar quina gamba era millor si la de "Barcelona, Blanes, Mataró, Port de la Selva, Vilanova i la Geltru, Arenys de Mar, Tarragona o Rosas,"
Jo suposo que més que un tast a cegues el que va passar és que es van posar cecs amb el tast: "Y mientras ellos cataban y apuntaban en su ficha de cata las características de cada una de las gambas el resto de invitados nos dedicamos a probarlas sin tanto protocolo"

=====================




ECO notícias

Saba (Abertis) instala una docena de puntos de recarga para vehículos eléctricos en Barcelona
http://www.ecoticias.com/motor/34135/noticias-medio-ambiente-medioambiente-medioambiental-ambiental-definicion-contaminacion-cambio-climatico-calentamiento-global-ecologia-ecosistema-impacto-politica-gestion-legislacion-educacion-responsabilidad-tecnico-sostenible-obama-greenpeace-co2-naciones-unidas-ingenieria-salud-Kioto-Copenhague-Mexico-Cancun-marm-
" estas plazas estarán repartidas en cuatro de los principales aparcamientos de Saba en la capital catalana y, en una primera fase, no tendrán ningún coste añadido para los conductores."
Crec entendre que no et cobraran pas la llum de la re-càrrega...

=====================







14041 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte d'exposició pública de l'aprovació provisional de l'expedient de mo dificació del Pressupost vigent
"inclou l’aprovació d’actuacions plurianuals i les necessitats
del servei fins a 31/12/2010 segons documentació que figura a
l’expedient." Però no diuen el què...



13858 - AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR Edicte d'exposició pública del compte general de 2009



13874 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Anunci sobre adjudicació d'un contracte d'obres
"adjudicar el contracte per portar a terme l’obra “Construcció d’un
servei adaptat i instal·lació d’una cadira mecànica per a la Llar dels
Jubilats”, per import de 25.172,- € (iva inclòs calculat al tipus del
16%.) a l’empresa Construccions Leinad SA"



13868 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Anunci sobre l'adjudicació definitiva d'un contracte d'obres
"va adjudicar
el contracte per portar a terme l’obra “Projecte d’enllumenat
públic del Parc de la urbanització “Aiguaviva Parc” al Sr. Josep Maynegre
Vilà, per import de 38.359,31 €".



13867 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Anunci sobre l'adjudicació definitiva d'un contracte d'obres
"va adjudicar
el contracte per portar a terme l’obra “Projecte d’enllumenat
públic del Parc de Mas Flassià” al Sr. Josep Maynegre Vilà, per import
de 158.757,23 €"

=====================






ORDRE ECF/462/2010, de 10 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de les subvencions d'estalvi i eficiència energètica en règim de concurrència competitiva i en règim reglat en el marc del Pla d'acció de l'estratègia d'estalvi i eficiència energètica, i s'obre la convocatòria per a l'any 2010
https://www.gencat.cat/diari/5727/10221053.htm



ORDRE TRE/461/2010, de 28 de setembre, de modificació de l'Ordre TRE/453/2010, de 22 de setembre, per la qual es garanteixen els serveis essencials que s'han de prestar a la Comunitat Autònoma de Catalunya durant la vaga general del dia 29 de setembre de 2010.
https://www.gencat.cat/diari/5727/10271165.htm
Per aquells que de sempre porteu el rellotge un xic endarrerit fins el punt que el dia de vaga general encara us ha d'arribar, i heu d'anar a l'aeroport aquell dia, tranquis, hi haurà bus:
"En el servei d'autobús que uneix l'aeroport de Barcelona i la ciutat de Barcelona prestat per Express Aurobús, el servei mínim del 25% del servei habitual fixat per a les franges horàries de 6.30 a 9.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores es podrà distribuir al llarg de tota la jornada de vaga"
De totes maneres abans de fer el desplaçament pregunteu a algun amic de confiança quin dia som...

=====================




Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...