escriu-me
My Photo

diumenge, 12 de setembre del 2010

Diumenge, 12 de setembre del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

avui diumenge:


lupa AQUÍ


================
================
================





Avui hi he trobat:



Arrenca el cicle Planeta Dones a Lloret
Dimecres comença una nova edició del cicle de xerrades amb conferència de la Doctora Estrella Montolío sota el títol Dones, comunicació i activitat professional.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/12/arrenca-cicle-planeta-dones-lloret/431760.html
"Aquest nou cicle, que se celebra un dimecres de cada mes a les vuit del vespre a la sala de plens dura fins al mes de maig.
Alguns/es dels/les protagonistes d'aquesta tongada: "l'escriptora Gemma Lienas; la metgessa Araceli Pena; el delegat del govern per la violòencia de gènere Mquel Lorente Acosta; les advocades Carme Massó i Anna Sola;"




Una trentena de municipis gironins no podrà demanar crèdit per l´alt deute (el seu percentatge de deute és superior al 75%)
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/12/trentena-municipis-gironins-no-podra-demanar-credit-lalt-deute/431749.html
"Tossa té un 123%; "Ciutats com Banyoles (98% de deute), Figueres (93%), Olot (89,%) o Roses (86%) no compleixen els requisits per demanar més diners l'any 2011. Sí que es podran endeutar però localitats com la Bisbal (70%), Girona (47%), Lloret de Mar (66%), Sant Feliu de Guíxols (52%) o Palafrugell (28%)."
De Blanes no en diu res.



La recreació de l´antiga Blanda omple de gent el passeig blanenc
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/12/recreacio-lantiga-blanda-omple-gent-passeig-blanenc/431761.html




El Govern català només suprimeix set de les 63 entitats anunciades
També es veuran afectades diverses entitats relacionades amb la província de Girona. El consorci portal de la Costa Brava-Illa de Blanes, per exemple, es convertirà en un consorci sense estructura
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2010/09/12/govern-catala-nomes-suprimeix-entitats-anunciades/431785.html



Discriminació a Tossa de Mar ( carta de Josep Jubany Gomila. VILASSAR DE MAR.)
La discriminació a Tossa de Mar és evident entre els residens i no residens de segones residències.
El principi d'igualtat en l'àmbit tributari es tradueix en el respecte al principi de capacitat econòmica de manera que situacions econòmiques igual han de ser tractades de la mateixa manera en la norma tributària
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/09/12/cartes/431776.html



El nivell d´ocupació hotelera a Girona ciutat ha baixat un 15% durant aquest estiu
La mitjana dels preus ofertats pels hotels també han patit un descens d'entre el 5 i el 10%
http://www.diaridegirona.cat/girona/2010/09/12/nivell-docupacio-hotelera-girona-ha-baixat-15-durant-aquest-estiu/431739.html



DIETARI diumenge( per ramon iglesias)
Passa res si Ryanair retalla més del 30% dels seus vols des de Girona?
Ja fa anys que el dietari adverteix que els irlandesos tenen com a estratègia la política de terra cremada consistent en esprémer tot el què poden un territori per, quan sorgeix una oportunitat més golosa, marxar sense importar massa la desolació que deixin al seu darrera.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/12/dietari/431744.html



DIETARI dijous( per ramon iglesias)
Centenari Costa Brava, aquest cap de setmana es tanca
(...) ha estat un centenari poc lluït, intranscendent, gens rendible i en cap cas a l'alçada de la llegenda del territori en qüestió. Oficialment es responsabilitza a la falta d'inversió.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/12/dietari/431744.html
En Ramon creu conèixer la causa d'aquest poc lluïment: "No hi ha hagut cap mena d'implicació dels habitants de la Costa Brava en aquesta efemèride fictícia i forçada", però el que desconeix el sr. Iglesias és que la falta d'implicació dels habitants i la poca inversió ho pensen corregir el dia de la clausura doncs s'hi pensen "invertir" 160.000€ i en quant a la implicació també ho corregeixen: n'hi han "implicat" prop de 600...




Meduses al Baix Empordà i la Selva i aigües ´excel·lents´
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/12/meduses-al-baix-emporda-selva-aigues-excellents/431745.html
"en determinades platges dels municipis de Palafrugell, Blanes, Sant Andreu de Llavaneres i Barcelona es va hissar la bandera de meduses com a mesura de precaució en alguns moments. "
Desconec la normativa que fa aixecar o recomana aixecar la bandera de meduses, però com us deia l'altre dia, a Canyelles n'hem tingut i en cap moment he vist la bandera "medussaira", és clar que tampoc hi vaig sempre, ni tot el dia...



No tinc mòbil ( per MIQUEL MARTÍN)
És veritat: no en tinc. I no ho dic amb vanitat, ni amb arrogància, ni amb provocació, ni amb cap deix d'ironia desdenyosa. No tinc mòbil i punt.
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/09/12/no-mobil/431772.html
En Martín explica la seva primera vegada: "he passat tres dies amb el mòbil d'un familiar" i n'explica l'experiència que subscric al 100%: "Sonen en moments inoportuns i serveixen per a gairebé tot excepte trucar amb facilitat. Els pots ignorar i deixar-los que sonin fins a l'extenuació, però cada trucada et rebla la -mala- consciència. Els pots silenciar o fins i tot desconnectar, però intueixes la seva presència opaca i freda, com una amenaça constant. De moment, doncs, en puc prescindir."
Jo en tinc però com si no.... La major part dels dies me l'oblido a casa o tancat al cotxe. Si el poso en silenci o s'apaga per haver-se esgotat la bateria poden passar dies fins que me'n adono... Sé que per la majoria dels mortals el mòbil és un gran invent i una gran ajuda de la que no en poden prescindir, però, "sortosament i per ara", com li passa a en Marín, tampoc no és el meu cas...

=====================





Nylstar demostra que la indústria tèxtil té un futur
L'empresa establerta a Blanes remunta la situació del concurs de creditors del 2007 i aquest any facturarà 60 milions
L'antiga SAFA fa forat en el mercat asiàtic, on exporta el 36% de la producció
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/297717-nylstar-demostra-que-la-industria-textil-te-un-futur.html



Entrevista a MONTSE FIGUERAS CONSELLERA DELEGADA de Nylstar
“L'empresa, que té 86 anys, n'ha de fer 86 més”
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/297700-lempresa-que-te-86-anys-nha-de-fer-86-mes.html
P.- I com a ser que van decidir quedar-se una empresa en aquella situació?
R.- Inicialment hi vam veure terrenys. Eren 215.000 metres quadrats de terrenys amb una filatura que n'ocupava 40.000 Però vam fer números i van veure que la filatura en cinc anys tenia números positius. En el moment que vam comprar ja pensàvem en dos negocis paral·lels: l'immobiliari i l'industrial.




Camps de gira-sols ( per Àngel Quintana)
Abans de collir-los i dedicar esforços per no treure res del gira-sol, els propietaris deixen que es podreixin. Els pagesos els planten per cobrar la subvenció de la Unió Europea.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/297401.html
Lo bo d'aquest article és que el que us he posat i que és una veritat com un temple no té res a veure amb el contingut sinó que només és una metàfora que serveix al sr. Quintana per fer aquesta reflexió: "La qüestió clau és saber per què la pel·lícula catalana estel·lar de l'any passat no pot accedir a l'horari de màxima audiència de TV3"




Concurs de fotos per a la lluita contra el càncer ( per Núria Astorch)
El tema de les fotos és l'Onyar, riu de la vida i cada participant pot presentar un màxim de tres fotografies fins al dia 19.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/297545-concurs-de-fotos-per-a-la-lluita-contra-el-cancer.html
" Les fotografies exposades es podran comprar l'últim dia per col·laborar amb la lluita contra el càncer."



Gossos ( per Miquel Berga)
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/263777.html
En Berga amb la seva finesa habitual no critica els gossos però sí els seus amos: hi inclou un parell de cites, l'una cinematogràfica: "-El hombre que se convirtió en perro- es basava en el fet d'un home que, desesperat de no trobar feina, va acceptar la “posició” de gos de la casa", l'altra "que s'atribueix a Strindberg, el dramaturg suec: “Odio la gent que té gossos. És del tot evident que es tracta de covards que no tenen els pebrots de bordar i mossegar la gent directament”"



“Jo vull ser normal” ( per Bibiana Ballbè)
35 anys. Criatura salvatge. Periodista accidental i bèstia exuberant. Ulls plens, somriure etern. Embolcall corporal incontestable, pensament incansable. Comença coses però no les acaba. Ànima extemerària i hipocondríaca patològica.
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/297672.html
Na Bibiana no és pas que es faci un autoretrat doncs la descripció, llevat de l'edat, també l'hi és escaient, en aquest cas però a qui descriu és a na Flora Saura i el motiu és que: "Presenta el programa Bricolatge emocional a TV3. De bricolatge, poc, però d'emocions en sap un niu."

flora saura




Quatre números ( carta de DANIEL VIVES I CASALS)
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/297578-quatre-numeros.html
Us la poso sencera:
"Cotxe familiar a 10 anys: 2.000 €. Manteniment anual: 1.000 €. Quilometratge: 15.000 km. Consum: 6,8 l / 100 km. Pujar en cotxe a la Cerdanya des de Barcelona tota la família a l'hora que ens vagi millor i en poc més d'hora i mitja: 51,44 €. T-10 d'una zona: 7,95 €. Un bitllet Barcelona-Puigcerdà: 9,5 €. Pujar en tren a Puigcerdà tota la família agafant el metro i passant unes delicioses 4 hores al tren amb els horaris establerts: 51,47€ Conseller Nadal, alguna cosa més que posar un semidirecte haureu de fer si voleu que el transport públic sigui una opció intel·ligent per a les famílies."
Els números canten tot i que són discutibles, però el que si que apunten és a que l'opció que els nostres governants haurien de prendre, i que per ara sembla que no hi creuen, es prioritzar el transport públic en front del privat i no ho dic pas per una filo simpatia cap a lo públic, que també, sinó perquè l'opció d'asfaltar-ho tot per donar facilitats al cotxe privat és completament insostenible...

=====================





Ahir en Dani m'enviava aquests dos articles que us poso i en titulava el mail així:
"Només és Ryanair qui fa xantatge...???"

Thomas Cook
Por si el sector turístico no tuviera ya suficientes problemas, la decisión unilateral del touroperador británico de descontar un 5% en sus pagos pendientes amenaza con agravarlos.
http://www.expansion.com/2010/09/09/opinion/editorialyllaves/1284063847.html?a=fb3323869148b2403b136b5378e0c622&t=1284278578
"La desagradable sorpresa protagonizada por el gigante turístico, aplicada sin previo aviso y con las peores formas posibles, deja al sector con poco margen de maniobra, debido al fuerte peso de Thomas Cook"



"Si los hoteles españoles no bajan precios, llevaremos menos británicos a España"
Manny Fontenla-Novoa, jefe del touroperador Thomas Cook, justifica su decisión de aplicar un descuento a sus facturas con los establecimientos españoles.
http://www.expansion.com/2010/09/11/empresas/transporte/1284157188.html?a=fb3323869148b2403b136b5378e0c622&t=1284192741
"En una entrevista con EXPANSIÓN, el ejecutivo aseguró que "es un descuento indicativo, que sólo afecta a las facturas hoteleras de agosto y septiembre de los turistas de Reino Unido. Es una acción necesaria ante la dura crisis del mercado británico de este año."

=====================




Diario de SEVILLA

Cuántos Convention Bureau hay en España?
-Ya lo tienen 54 ciudades, las últimas en incorporarse son Lloret de Mar, Castellón, Vigo, Cartagena... Intentan sacarles partido, entre otras cosas, a sus palacios de congresos. El primer CB se creó en 1904 en Saint Louis (EEUU). La industria norteamericana de las reuniones es potentísima
http://www.diariodesevilla.es/article/sevilla/787335/quotgarantizo/etica/y/equidad/reparto/negocio/turisticoquot.html

=====================




EL CORREO VASCO

TURISMO EN EUSKADI: Alto el miedo
Cada vez más turistas se sacuden el recelo de venir a Euskadi
«Se ve menos kale borroka por la tele y eso ayuda. Sin terrorismo, esto se va a llenar, habrá que pagar entrada», dice una visitante
http://www.elcorreo.com/alava/v/20100912/politica/alto-miedo-20100912.html
" Joan y su novia, Bárbara Ardanuy, vienen de Gerona -él, de La Bisbal; ella, de Blanes- y han sido capaces de encontrar el camino hasta Chillida-Leku"

=====================




El UNIVERSAL de México

En 2009, el top model español, el muy sexy Andrés Velencoso (Etro, Zara, H&M, Chanel, Ermenegildo Zegna, Louis Vuitton) y la cantante pop australiana Kylie Minogue confirmaban su amor
http://www.eluniversal.com.mx/estilos/66952.html
"Andrés declaró para Hola!: “¿Sería Tossa el lugar ideal para mi boda? ¿Por qué no? Igual Australia nos viene un poco más a desmano y, seguramente, la familia de Kylie es mucho más pequeña que la mía”. "

=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...