escriu-me
My Photo

diumenge, 13 de juny del 2010

Diumenge, 13 de juny del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

diumenge:


ROTARY CLUB DE LLORET DE MAR

Lliurament de l'escultura a la Vila de Lloret

Lloc: Passeig de Mar zona pàrquing - monument a la sardana.
Dia diumenge 13 de juny a les 12,00 h.



===============



lupa AQUÍ

===============






Avui hi he trobat:



Petards, no gràcies (perFRANCESC CRUANYES)
Ningú no exigeix al comprador cap carnet de manipulador d'explosius. Per quatre bitllets, municions per fer saltar dits i ulls.
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2010/06/13/petards-no-gracies/412385.html
La veritat és que aquesta dels petards és una de les tradicions que menys m'agraden; primer pel soroll que, tot i que a mi particularment no em molesta, sí ho fa a milers d'animals que han de suportar indefensos aquesta agressió contra la seva fina oïda; d'altra banda, a part del perill contra la integritat física del que els tira i contra qui els tira, el perill més gran, i més en aquest moment, és la possibilitat de provocar un incendi.
Tal com estan els boscos pregaria als usuaris d'aquests enginys i també a les autoritats la màxima cura, els uns complint les normes i els altres fent-les complir.
Cal recordar que està prohibit fer foc o tirar coets a menys de 500m de qualsevulla zona boscosa, i això, al meu entendre, s'hauria de traduir en que no es poden fer fogueres ni tirar coets com a mínim a cap de les urbanitzacions de casa nostra; i tal com estan els boscos espero que algú s'ocupi de prevenir-ho i de fer complir la llei...



El secretari general d'Interior , Joan Boada, diu que la nevada ha deixat boscos malmesos i que serà un estiu "especial"
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/13/boada-acata-respecta-labsolucio-portulas-no-disculpara/412296.html
"caldrà estar atents i prevenir els possibles incendis forestals, ja que el temporal de neu ha deixat els boscos en unes condicions especialment complexes"



Trenta voluntaris netegen camins afectats per la nevada a Palafrugell
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/13/trenta-voluntaris-netegen-camins-afectats-nevada-palafrugell/412311.html



Lloret de Mar Unes 4.000 motos passaran pel municipi en el Hardy Butts
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/13/lloret-mar-4000-motos-passaran-pel-municipi-hardy-butts/412308.html





Trobada internacional de cotxes americans a Platja d´Aro
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/13/trobada-internacional-cotxes-americans-platja-daro/412312.html





La política del Sr. Marigó: Gasta els diners i corre! ( per JOAN BURJACHS.- Regidor d'Hisenda de Blanes)
(...) El Sr. Josep Marigó va perdre quatre anys de la nostra vila malgastant els diners. Va crear una despesa insuportable per Blanes, va incrementar un 52% la despesa de personal de l'Ajuntament en un mandat trist, fosc i sense cap projecte.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/13/politica-del-sr-marigo-gasta-diners-corre/412309.html



Mil operaris encara treballen per arreglar les línies danyades per la nevada a Girona
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/13/mil-operaris-encara-treballen-arreglar-linies-danyades-nevada-girona/412302.html



Sortir de la crisi (i 6): Frenar la Xina ( per JOAN VILA)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/06/13/sortir-crisi-6-frenar-xina/412319.html
Segons el professor Vila la culpa de tot la tenen els xinesos i no solament això sinó que "la implacable maquinària xinesa que ens esclafarà a tots"
Si disposeu de dos minuts no us el perdeu:
"La Xina és el resultat d'una dictadura dirigida per un equip de 9 persones de molt nivell intel·lectual i econòmic. Aquesta situació és impossible en règims democràtics on no es permetria que les plusvàlues derivades de la industrialització no arribin a la població i serveixin només per a fins estratègics mundials."
El senyor Vila analitza l'industria de la pasta de paper, que sembla conèixer be, i ho extrapola a tots els sectors industrials:
"Ens hem pensat que la competència era de mà d'obra barata i ens han fet un gol: la competència serà amb tots els productes. Aquests dies els tenim per Europa comprant tota mena d'indústries"
El que us deia: feu-hi una ullada !!!

=====================





Invisible teranyina ( josep valls.- el pescallunes)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/180060.html
Avui l'article d'en Josep Valls, (el de Sant Feliu de Pallerols) parla de mi, "en Zet (Lluïset), amic d'infantesa de Sant Feliu de Pallerols, que dimarts passat vaig trobar després de més de quaranta anys sense veure'ns ni parlar."; i el motiu de que em citi és que al trovar-lo li vaig comentar el petit embolic que vaig provocar fa dos anys al atribuir un article seu referent a la festa del 40 aniversari d'El Trull a en Josep Valls regidor del nostre Ajuntament.
L'article en qüestió era del dia 4 de maig del 2008 "40 anys a Lloret( per JOSEP VALLS)", i l'embolic va venir perquè a l'article en Valls pescallunes es queixava de que amb lo be que s'ho va passar a la festa d'aniversari d'El Trull va anar a dormir a hores a les que ell no hi està acostumat, "cada dia vaig a dormir com les gallines" deia, i jo, al confondre l'autoria de l'article, vaig posar-ne en dubte aquesta afirmació, doncs de domini public és que el nostre regidor de vegades és un xic tronera...
En Valls pescallunes avui n'explica el petit embolic així: "Completa aquest cercle o embolic amical un personatge, membre del consistori lloretenc, que es diu com jo (nom i cognom) qui, sense conèixer-nos i sense ell voler-ho..."
L'articulista ves per on té amistats varies a Lloret: en Pere d'El Trull a qui cita a l'article, en Joan Domènech, els mossèns Josep Mº i Jesús; i també lligams, com la conferència que el 22 de maig del 2009 va donar en el Club Marina Casinet sota el nom "Josep Pla a partir de les seves anècdotes".



Serra de Tramuntana: Cales, turonets i penya-segats ( per toni sala)
Si Mallorca fos de mirall i amb una base de suro i la giréssim alguns graus en el sentit de les agulles del rellotge, la serra de Tramuntana reflectiria la Costa Brava característica, la que va de Blanes a l'Escala, i, al seu cor, la carretera de Tossa. Cales, turonets i penya-segats.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/180856.html



Més de 150 brigades forestals netegen boscos per evitar incendis
El secretari general d'Interior, Joan Boada, diu que serà un estiu «especial»
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/180906-mes-de-150-brigades-forestals-netegen-boscos-per-evitar-incendis.html



Hotelers a Roses des d'abans de la guerra (Grup Terrassa)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/179638-hotelers-a-roses-des-dabans-de-la-guerra.html
Volum de facturació
3.785.000 euros
Inversió en I+R+D
1.282.000 euros
Despeses de publicitat
260.000 euros
Ocupació mitjana
75-80%
Places d'allotjament
950 persones
85 habitacions d'hotel
240 places de càmping
25 apartaments




La Costa Brava és una destinació de proximitat.
Ja no serveix fer fires al nord d'Europa, quan el gruix de clients el tenim al sud. És important invertir en noves tecnologies: menys fires i més noves tecnologies. La gent no va a fires, va a internet. Si no fos per internet ens seria impossible atendre 400.000 cartes a l'any
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/180337-lla-crisi-no-es-cap-novetatr.html
«Roses no deixarà mai de ser una destinació de sol i platja. Entenc el turisme de qualitat, com el respectuós amb l'entorn i el medi ambient. Tanta qualitat és una bona hamburguesa com un bon suquet."
És una entrevista a Miquel Gotanegra, (director del Grup Terrassa)



L'aeroport de Barcelona augmenta un 5% el nombre de passatgers i n'obté 10,5 milions en cinc mesos
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/180496-laeroport-augmenta-un-5-el-nombre-de-passatgers-i-nobte-105-milions-en-cinc-mesos.html



El Punt publica els debats de l'Observatori de la Sostenibilitat sobre economia, societat i territori
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/177427-el-punt-publica-els-debats-de-lobservatori-de-la-sostenibilitat-sobre-economia-societat-i-territori.html
CALENDARI DE LA SÈRIE
14 de juny
Els sistemes de producció agroramaderes
21 de juny
Un model econòmic sostenible
28 de juny
El mosaic social
5 de juliol
La gestió dels recursos
12 de juliol
El territori i la gestió institucional





L'efecte pèndul ( per esteve vilanova)
Diuen els manuals de la prudència i del bon gust: «Vigila a trepitjar els que trobes quan puges, perquè te'ls tornaràs a trobar quan baixis.» Durant aquests anys trepidants de l'eufòria econòmica, hem estat molt petulants i ens hem comportat amb els tics més horribles dels nous rics. I potser, que encara seria més trist, ens hem pensat que ho érem.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/180857-lefecte-pendul.html





Us adjunto aquesta pancarta tant ben feta i amb un text tant elaborat de la UFP de Màlaga (Unión Federal de Policías)


=====================




TOT PASSEJANT (Modernisme)

l'arquitecte Antoni Maria Gallissà Soqué,
Antoni Maria Gallissà i Soqué (Barcelona 1861 - 1903) fou un arquitecte modernista català. Fou professor a l'Escola d'Arquitectura de Barcelonai col·laborà amb importants arquitectes com Elies Rogent, Lluís Domènech i Montaner i Josep Maria Jujol.
http://modernistespuntcom.blogspot.com/2010/06/casa-llopis-bofill.html
"Entre les seves obres més notables hom pot destacar una sèrie de panteons, com el de la família Casanovas-Terrats a Lloret de Mar"

Panteó Casanovas-Terrats en el nostre cementiri
Lupa AQUÍ

=====================


Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...