escriu-me
My Photo

dijous, 3 de juny del 2010

Dijous, 3 de juny del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

Quan pugui ho passo a net...


El CAPRABO no tenia cap culpa !!!

El sonso era immadur però es podia vendre i pescar

La culpa la té qui ho ha de legislar i no ho ha fet !!!
i jo per comprar-ho !!!


Divendres passat, (en aquest resum el dissabte), enviava una denúncia/protesta a diferents administracions i organismes pels sonsos que el CAPRABO estava venent i que al meu fals entendre no podia vendre ni haurien d'haver set mai pescats... El Cap Servei Gestió Territorial Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de Girona, en Narcís Vila Duch em contesta, i n'envia còpia a tots els que jo m'havia adreçat, explicant-me que per incomprensible que pugui semblar els sonsos minúsculs que em van vendre no estaven fora de norma: " a data d’avui, no s’aplica al sonso cap restricció de pesca i comercialització per motiu de talla" També parla de les mides més comunes que se solen pescar "És una espècie de talla petita que no supera els 17 cm de longitud, essent la talla més comuna la de 12 cm"; aquí jo hi afegiria que els de la foto que hi adjuntava, i com podeu veure tot comparant-ho amb el centímetre, no arriben als 8 cm i això digui el que digui la llei és una passada. En fi, que als "pobres" del CAPRABO els hi vaig fotre la cavalleria per sobre i no en tenien cap culpa. Entendré si em treuen la Targeta d'Or... ;-) ,-) ;-) Us adjunto l'escrit en qüestió:

Assumpte: Talla mínima del Sonso

En resposta a la vostra denúncia per correu electrònic de data 28 de maig us informo el següent:


Un dels eixos d’actuació de la Política Pesquera Comuna de la Unió Europea s’orienta cap a la regulació de les talles mínimes de captura i comercialització d’algunes de les espècies d’interès pesquer. L’annex III del Reglament (CE) 1967/2006 del Consell, de 21 de desembre de 2006, relatiu a les mesures de gestió per a l’explotació sostenible del recursos pesquers en el mar Mediterrani, recull la relació de talles mínimes del organismes marins.


Aquest annex III recull la talla mínima que han de complir el seguit d’espècies que s’ha considerat necessari regular per lluitar contra la disminució de les seves poblacions. El sonso (Gymnamodytes cicerellus Rafinesque, 1810), no està entre les espècies regulades en el Reglament.


La modalitat de pesca del sonso a Catalunya està regulada per l’Ordre de 15 de gener de 1987, per la qual es reglamenta la pesca del sonso Gymnamodytes cicerellus Rafinesque, al litoral català i per l’Ordre de 19 d’agost de 1997, per la qual es modifica la reglamentació de la pesca del sonso al litoral català. Cap de les dues normes no estableix cap talla mínima de captura o comercialització per al sonso. I no estableix cap talla mínima fonamentalment per dos motius:


a) És una espècie de talla petita que no supera els 17 cm de longitud, essent la talla més comuna la de 12 cm (Bauchot, 1987)


b) Les poblacions són abundants i no s’ha detectat cap disminució .


Tot i l’anterior i amb la finalitat principal de protegir l’època de reproducció i els estadis juvenils del sonso, la normativa catalana fixa una època de veda des del 15 de desembre a l’1 de març, en el que la pesquera està prohibida, i unes quotes màximes de captura per embarcació progressives segons l’època de l’any que augmenten a mesura que els exemplar creixen de mida.


En aquests moments la Comissió Europea està valorant l’aprovació d’un pla de gestió per a la pesquera del sonso. Aquesta pla comportarà entre altres mesures de gestió la limitació de llicències d’aquesta modalitat.


En resum, a data d’avui, no s’aplica al sonso cap restricció de pesca i comercialització per motiu de talla i el seu consum pot ser recomanat com a substitutiu d’altres espècies a les que si que és d’aplicació una talla mínima i que ocasionalment es poden trobar de forma irregular en mercats i peixateries.


Per qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb l’Unitat de Pesca d’aquests Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural


Cordialment

Narcís Vila Duch
Cap Servei Gestió Territori
Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural



Feta la rectificació, i dat al Cèsar el que és seu, també dir-vos que si veieu peix immadur, independentment del que diguin les lleis, a la nostra butxaca tenim la llei més poderosa, i és la de que si una cosa no es ven no es pesca... així que nosaltres podem ser els legisladors...


Avui hi he trobat:


DIARI de GIRONA
Lloret reclama poder iniciar la neteja de boscos amb persones aturades
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/03/lloret-reclama-iniciar-neteja-boscos-persones-aturades/410257.html
"El consistori va lamentar en un comunicat que el Departament de Medi Ambient i el de Treball encara no hagi emès cap resolució dels ajuts quan, segons la previsió del govern municipal, ja s'haurien d'haver seleccionat les primeres 17 persones aturades per treballar als boscos."
Avui i a misses dites en el D.O.G.C. hi surt "ORDRE MAH/317/2010, de 26 de maig, per la qual es modifiquen les bases reguladores de les subvencions al tractament de la vegetació en les urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, i en nuclis urbans vulnerables"; dic a misses dites doncs les franges de les urbanitzacions la llei diu que han d'estar netes abans del 15 de març, però com aquest any hi ha hagut el fet extraordinari de la nevada es pot prorrogar fins al 15 de juny però resulta que la nevada va ser el 8 de març i avui estem a 3 de juny...
Els boscos són una bomba i és clar que quelcom hi hem de fer però posar-hi gent amb maquinaria en plena canícula és un suïcidi i si no porten maquinaria és un anar a passar l'estona...


Un home de 80 anys mor esclafat per un autobús a la terminal de Lloret
Travessava les andanes caminant poc a poc i el conductor no el va veure i va fer marxa enrere
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/03/home-80-anys-mor-esclafat-autobus-terminal-lloret/410256.html
Suposo que qui va dissenyar la terminal així ho faria en coneixement de causa, però també he de dir que a mi sempre que passo per on ara hi ha hagut l'accident ho faig en recança... tot i que sempre que un bus fa marxa enrere se sent el pip-pip...pip.pip.. que tant contents deu tenir als veïns, però que en aquest cas no ha servit per salvar la vida a aquest bon home.




La població de meros de les Medes s´ha multiplicat per set des del 1991
El Festival MIMA organitza una jornada tècnica sobre els 20 anys de l'Àrea Protegida
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/03/poblacio-meros-medes-sha-multiplicat-set-des-del-1991/410265.html
"Es va celebrar ahir i va comptar amb la participació de destacats personatges de l'àmbit d'espais protegits marins, entre els quals hi va ser Antoni García Rubies, investigador del Centre d'Estudis Avançats de Blanes"
Què fa falta per tenir una àrea protegida ???, tenim mar, vivim del turisme, i per veure un peix en condicions has d'anar al Aquàrium...


Els blanencs podran aparcar gratis a l´esplanada del pavelló
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/03/blanencs-podran-aparcar-gratis-lesplanada-del-pavello/410258.html

Girona perd la bandera blava del port d´Empuriabrava i manté 27 platges
Llafranc i cala Montgó substitueixen les platges de l'Estartit i sa Riera, de Begur
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/03/girona-perd-bandera-blava-del-port-dempuriabrava-mante-27-platges/410239.html
De Lloret, Blanes i Tossa allò de "No news, good news"...


Tossa: Els clients d´un bar agredeixen dos policies que feien tancar el local perquè ja era l´hora
El responsable de l'establiment i un dels clients estan imputats per delictes de desobediència i atemptat a l'autoritat
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/03/clients-dun-bar-agredeixen-dos-policies-que-feien-tancar-local-ja-lhora/410260.html
El bar ja tenia un nom premonitori, es deia "Donde Siempre"

El percentatge d´ús del català a Internet arriba al 59,24%
http://www.diaridegirona.cat/tecnologia/2010/06/03/percentatge-dus-del-catala-internet-arriba-al-5924/409736.html

On naveguen els teus fills?
El nou programari de Micronet, Danba, permet "vigilar" la navegació dels més petits a Internet
http://www.diaridegirona.cat/tecnologia/2010/06/03/naveguen-teus-fills/409979.html

Torroella rep un vehicle de Caja Madrid per a tasques al medi natural
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/03/torroella-rep-vehicle-caja-madrid-tasques-al-medi-natural/410264.html
Ahir en Joan Domènech ens recordava lo garrepa que era l'antic quefa de "La Caixa" tot comparant-ho amb la generositat mostrada pel quefa de "Caixa Girona" el "Sr. Joan Vergés de fa uns anys. (A ell es va deure la primera llar d'avis de Lloret, sense contrapartida, quan el Sr. Josep Vilarasau, director general de «la Caixa» que ara se'ns menja, ens reclamava, a canvi, el dret de vol del solar que l'Ajuntament havia de cedir.)"
Aquí, pel que es veu, la "de Madrid" també sembla esplèndida...

INDIVIDUALISME I COMUNICACIÓ (per JOSEP CORNELLÀ I CANALS)
Una pregunta interessant per entendre el funcionament intern d'una família és conèixer els nombre d'aparells de televisió que tenen a la casa. La regla de tres és senzilla: com més aparells, menys comunicació
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/06/03/individualisme-comunicacio/410273.html

Una tècnica de l´Agència Catalana de Consum a Girona rep un premi
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/03/tecnica-lagencia-catalana-consum-girona-rep-premi/410248.html
"El treball, titulat Consum, una altra visió, analitza com una persona consumidora cega rep els inputs de la publicitat, les ofertes i les promocions, així com sent i viu el màrqueting i realitza els seus actes de compra."

Una imatge dels participants en el curs


Les ONG celebraran una jornada de formació de brigadistes
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/03/ong-celebraran-jornada-formacio-brigadistes/410267.html
"dissabte, dia 5, una jornada destinada a totes aquelles persones que aquest estiu participaran en camps de solidaritat a diferents països del món"

EDITORIAL
FòRUM IMPULSA, Un bon primer pas de la fundació
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/06/03/forum-impulsa-bon-pas-fundacio/410271.html
"Portarà a Girona un cartell de luxe: 18 personalitats de reconegut prestigi internacional. Destaca la presència de Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau. Va ser l'impulsor del sistema de microcrèdits"

Les persones més poderoses del món es reuneixen avui a Sitges
El Club Bilderberg agrupa empresaris, banquers i membres de monarquies
http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/06/03/persones-mes-poderoses-del-mon-reuneixen-avui-sitges/410283.html
A la urbanització Can Girona, on es troba l'hotel, la més luxosa de Sitges"
=====================


PUNT DIARI
Un vianant mor atropellat per un autobús que reculava, a l'estació de Lloret
http://www.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/177086-un-vianant-mor-atropellat-per-un-autobus-que-reculava-a-lestacio-de-lloret.html
"El vianant va quedar fora del camp de visió del xofer,"

Visites guiades teatralitzades a Santa Clotilde
http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/176981-visites-guiades-teatralitzades-a-santa-clotilde.html
"pretenen ser un homenatge al marquès de Roviralta i a la seva estima tan especial pels jardins. En aquestes visites teatralitzades es donarà a conèixer la història d'aquests jardins i dels personatges que han estat vinculats a la seva història."

La Federació i l'Associació de Municipis insten a reduir els sous dels càrrecs electes
Amb la tisorada es preveu una reducció de les retribucions del personal al servei del sector públic d'un 5% de mitjana
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/177313-la-federacio-i-lassociacio-de-municipis-insten-a-reduir-els-sous-dels-carrecs-electes.html
Lloret crec que ha set el primer municipi a implementar una retallada de sous d'alguns dels seus regidors.
A l'article hi ha una relació de sous d'alts càrrecs i d'alcaldes; del de Lloret diu això:
XAVIER CRESPO
ALCALDE DE LLORET (ciu)
No cobra mensualitats, cobra per assistències al ple i a les juntes de govern. Té sou de parlamentari
Si hi feu una ullada veureu que els sous poc tenen a veure amb la responsabilitat de dirigir una ciutat o un poble gran...

La majoria d'alcaldes gironins decideixen abaixar-se el seu sou i el dels regidors entre un 5 i un 15%
Alguns ja ho han aprovat i altres esperen les recomanacions de les associacions
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/177194-la-majoria-dalcaldes-gironins-decideixen-abaixar-se-el-seu-sou-i-el-dels-regidors-entre-un-5-i-un-15.html

Una avaria a la xarxa d'Abertis apaga 13 ràdios a bona part de Catalunya i la incidència s'allarga a Girona
http://www.elpunt.cat/noticia/article/13-comunicacio/20-comunicacio/177161-una-avaria-a-la-xarxa-dabertis-apaga-13-radios-a-bona-part-de-catalunya-i-la-incidencia-sallarga-a-girona.html
Crec que el nostre repetidor de Roca Grossa també és propietat d'Abertis o per lo menys el gestiona.

Última carta des de Vidreres
03/06/10 02:00 - JOAN GARCÍA I FAMÍLIA GARCÍA, BIENVENIDO JOALS I FAMÍLIA JOALS I JOAQUIM FUSTÉ I FAMÍLIA FUSTÉ. VIDRERES (SELVA)
Avui 3 de juny, farà 17 anys que vau perdre la vida a la pirotècnica de Vidreres. Els vostres familiars us vam prometre que se us faria justícia, i finalment, el passat mes de febrer vam tenir l'esperat judici
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/176874-ultima-carta-des-de-vidreres.html

300 consistoris i entitats es comprometen a comprar productes etiquetats en català
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/177232-300-consistoris-i-entitats-es-comprometen-a-comprar-productes-etiquetats-en-catala.html
=====================


NOVA RÀDIO LLORET
Assemblea informativa sobre la vaga del 8 de juny
Els sindicats fan una crida als treballadors de l'Ajuntament de Lloret perquè assisteixin a una assemblea convocada divendres.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3746

Formació per a persones desocupades
Lloret de Mar és un dels municipis que participa en un projecte impulsat per la Generalitat per a tal de formar i ocupar persones aturades.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3745
"Els interessats s'han d'adreçar al Servei d'Ocupació Municipal, ubicat a Can Saragossa."

La piscina municipal coberta de Lloret estarà feta l'any 2012
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3744
A l'article si detallen les opinions al respecte de tots els grups polítics.
=====================


RÀDIO MARINA
Lloret, destinació de Turisme Familiar
La Generalitat atorgarà dilluns a Lloret de Mar la certificació de "Destinació de Turisme Familiar"
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4321
Audio
Escoltar l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo

La Selva i l'Alt Maresme mantenen les banderes
Platges i ports de Catalunya han perdut quatre banderes blaves pels efectes del temporal
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4320
Audio
Escoltar l'alcalde de Blanes, Josep Trias

=====================


GIRONA info
Gairebé 30 banderes blaves a les platges gironines
http://www.naciodigital.cat/gironainfo/noticia/13201/gaireb/banderes/blaves/platges/gironines
"La Mar Menuda i Gran de Tossa, de Tossa de Mar; Lloret, Fenals i Sa Boadella, de Lloret de Mar; i Blanes, Sabanell i Sant Francesc, de Blanes."
=====================


EL PERIÓDICO.cat
La bandera blava onejarà en una de cada sis platges espanyoles
Pel que fa als ports esportius, han estat premiats el Port Nàutic de Llançà, el Club de Vela Blanes o el Port de Segur de Calafell, entre altres
http://www.elperiodico.es/ca/noticias/societat/20100602/les-platges-els-ports-catalunya-perden-banderes-blaves/291310.shtml
=====================


LA VOZ DE GALICIA
Los Servicios de Socorrismo y la Bandera Azul ( per José Palacios)
En las playas no existe un número limitado de usuarios y esta realidad es la primera y más clara diferencia con piscinas y parques acuáticos.
Sin embargo, constatamos que las piscinas y parques acuáticos se regulan por una normativa autonómica, en la que se establecen cómo deben ser las instalaciones y qué recursos humanos y materiales deben tener, entre los que se incluye todo lo relacionado con el socorrismo. Por el contrario, en playas (...)
http://blogs.lavozdegalicia.es/socorrismo/2010/06/02/los-servicios-de-socorrismo-y-la-bandera-azul/
Nosotros, desde nuestro humilde “VIGÍAS”, deseamos de nuevo renovar el reconocimiento a estos municipios, premiados por ADEAC desde 1999 y de nuevo agradecer el esfuerzo que hicieron y que siguen haciendo para conseguir el mejor nivel posible en un Servicio dedicado a prevenir accidentes y a intervenir en caso necesario para rescatar y salvar vidas.

Gracias a todos ellos:
(...)
Año 2005: Lloret de Mar (Girona)
(...)
=====================


AVUI.cat
Lloret reclama a la Generalitat que acceleri les ajudes per començar a contractar personal per a la neteja de boscos
http://www.avui.cat/cat/notices/2010/06/lloret_reclama_a_la_generalitat_que_acceleri_les_ajudes_per_comencar_a_contractar_personal_per_a_la_100522.php

=====================


BUTLLETÍ OFICIAL de la PROVÍNCIA (BOP)
El BOP d'avui : https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2010/106/201010600.pdf

8218 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Secció de Medi Ambient i Mobilitat Edicte d'aprovació definitiva d'un projecte
Projecte de Creació d’una Illa de Vianants amb
Control d’Accés de Vehicles a Lloret de Mar, redactat per
l’empresa Ingeniería de Tráfico SL, que fou aprovat inicialment
per la Junta de Govern Local de data 22/01/2010, ha estat aprovat
definitivament per acord de la Junta de Govern Local de data
28/05/2010.

8217 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Secció de Medi Ambient i Mobilitat Edicte d'aprovació definitiva d'un projecte
Projecte de Creació Carril Bici, Pacificació i
reordenació del Trànsit al Passeig Marítim, redactat per l’empresa
Ingeniería de Tráfico SL, que fou aprovat inicialment per la Junta
de Govern Local de data 22/01/2010, ha estat aprovat definitivament
per acord de la Junta de Govern Local de data 28/05/2010.

7972 - AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR Serveis Jurídics Edicte de notificació d'actes administratius
Infractor: MENT FLOOR DIJKHUIZEN
Data infracció: 01/08/2009
Adreça infracció: C ROTTERDAM N.0006
Hora infracció: 01:05
Infracció: Infracció dels arts. 89, 90 i 93 de l'OPVP. En la data abans
indicada, els Serveis de la Policia Local van comprovar que en el
domicili esmentat hi havia gent a la piscina fent xivarri i a l'interior
del mateix s'estava reproduint música a gran volum.

7955 - AJUNTAMENT DE BLANES Edicte sobre aprovació de les bases específiques de concessió de subvencions
"a les àrees de Participació Ciutadana,
Cooperació i Solidaritat, Educació, Benestar i Família, Emancipació
Juvenil i Cultura de l’Ajuntament de Blanes."

7924 - AJUNTAMENT DE VIDRERES Anunci d'aprovació inicial d'una ordenança
Ordenança General de Convivència
Ciutadana i Activitats a la Via Pública”.
=====================


DIARI OFICIAL de la GENERALITAT de CATALUNYA (DOGC)
El DOGC d'avui : https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5642/c5642.pdf

EDICTE de l'Ajuntament de Lloret de Mar, sobre aprovació d'un projecte d'obra.
https://www.gencat.cat/diari/5642/10152089.htm
el Projecte de Creació d'una Illa de Vianants amb Control d'Accés de Vehicles a Lloret de Mar, redactat per l'empresa Ingeniería de Tráfico SL, que fou aprovat inicialment per la Junta de Govern Local de data 22/01/2010, ha estat aprovat definitivament per acord de la Junta de Govern Local de data 28/05/2010.

EDICTE de l'Ajuntament de Lloret de Mar, sobre aprovació definitiva d'un projecte d'obra.
https://www.gencat.cat/diari/5642/10152088.htm
el Projecte de Creació Carril Bici, Pacificació i reordenació del Trànsit al Passeig Marítim, redactat per l'empresa Ingeniería de Tráfico SL, que fou aprovat inicialment per la Junta de Govern Local de data 22/01/2010, ha estat aprovat definitivament per acord de la Junta de Govern Local de data 28/05/2010.

ORDRE MAH/317/2010, de 26 de maig, per la qual es modifiquen les bases reguladores de les subvencions al tractament de la vegetació en les urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, i en nuclis urbans vulnerables, aprovades per l'Ordre MAH/111/2008, de 12 de març.
https://www.gencat.cat/diari/5642/10145071.htm
“Obertura de la franja exterior de protecció: el conjunt d'actuacions necessàries per tal de transformar la vegetació on no s'ha actuat mai amb criteris de reducció de la càrrega de combustible en una franja de protecció d'acord amb les condicions tècniques que estableix l'annex 2 del Decret 123/2005, de 14 de juny, de mesures de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana.
Diuen que mai mai no és tard quan arriba, però en aquest cas ho poso seriosament en dubte doncs a dia tres de Juny quan la llei preveu que aquestes actuacions s'han de fer abans del 15 de març no em sembla de rebut; però la cosa encara té més inri doncs la llei també preveu que per a casos excepcionals, aquest any amb la nevada ho és, aquests treballs es poden autoritzar fins al 15 de juny però en cap cas mai més enllà... La nevada va ser el 8 de març, avui estem a 3 de juny i el més calent és a l'aigüera...

RESOLUCIÓ EDU/1708/2010, de 25 de maig, per la qual s'implanten, se suprimeixen i es traslladen cicles formatius de formació professional de grau mitjà o de grau superior en diversos centres educatius públics.
https://www.gencat.cat/diari/5642/10138040.htm
Municipi: Blanes
Denominació: Institut Serrallarga
Codi: 17005662
Ensenyaments que se suprimeixen:
CFPS: Sistemes de regulació i control automàtics

Municipi: Lloret de Mar
Denominació: Institut Ramon Coll i Rodés
Codi: 17005911
Ensenyaments que se suprimeixen:
CFPS: Animació turística
CFPS: Gestió comercial i màrqueting

EDICTE de 12 de maig de 2010, de notificació de diversos acords i resolucions dictats en expedients sancionadors en matèria d'habitatge.
https://www.gencat.cat/diari/5642/10134007.htm
Núm. d’expedient: HLG200700050
Persona interessada: Miquel Villacampa Guisan (Lloret de Mar)
Acte administratiu que es notifica: Resolució
Recurs que es pot interposar: Recurs d’alçada
Termini per interposar-lo: 1 mes.

Núm. d’expedient: HLG200700050
Persona interessada: Pontuno-2000, SL (Blanes)
Acte administratiu que es notifica: Resolució
Recurs que es pot interposar: Recurs d’alçada
Termini per interposar-lo: 1 mes.
=====================




Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...