escriu-me
My Photo

divendres, 7 de maig del 2010

Divendres, 7 de maig del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima




atenció !!! dissabte 15 de maig

neteja ciutadana del bosc de Puig de Castellet



Ahir, aprofitant la notícia d'El Punt "El vent afegeix més massa forestal als boscos afectats per la nevada del març" em feia ressò d'aquesta crida a la ciutadania que, sota la forma d'aquest pòster, des de l'Ajuntament se'ns feia.
En el comentari posava èmfasi en que a la convocatòria hi trobava a faltar l'esperit de sensibilització cap a un problema que no és exclusiu de l'indret al que se'ns convida, sinó que és un problema general i molt greu de la totalitat dels nostres boscos, i del que cal prendre'n consciència.
Pot-ser em vaig precipitar, doncs, a la tarda, l'Ajuntament enviava aquesta nota de premsa que us adjunto aquí sota, on aquest esperit de sensibilització cap a prendre consciència de la gravetat en que es troben els nostres boscos hi és ben reflectit...
Diu així:

"La neteja dels boscos, ara per ara, és un dels objectius prioritaris de l’Ajuntament. La gran extensió de zona boscosa que hi ha al terme municipal de Lloret, afegida al fet que una gran part dels terrenys siguin de titularitat privada, fa que des del consistori es consideri primordial realitzar campanyes de sensibilització que conscienciïn del risc d’incendi i fomentin la neteja dels boscos.

Pel proper diumenge 15 de maig, l’Ajuntament ha fet una crida a tota la ciutadania, entitats i particulars per netejar el bosc del voltant del poblat ibèric de Puig de Castellet. Es tracta d’un element patrimonial ubicat en un zona amb molta vegetació i que va quedar molt malmès pel temporal de neu del 8 de març.

Les accions de neteja –que seran coordinades per personal tècnic de la Secció de Serveis Públics i Medi Ambient de l’Ajuntament– es realitzaran a partir de les 9 del matí fins a, aproximadament, les 12 h.

Per poder participar en aquesta acció de voluntariat es recomana a les persones i col·lectius interessats l’ús de calçat còmode. Per inscriure-s’hi o per a més informació es pot trucar al telèfon de la Secció de Medi Ambient: 972 361 821.

A banda, el decret de mesures urgents aprovat per la Generalitat permetrà en breu arranjar les zones més malmeses amb l’organització d’equips amb persones a l’atur, conjuntament amb la contractació puntual per part de l’Ajuntament de maquinària i professionals especialitzats, ateses les dificultats que comporten aquestes feines."


Vinga doncs...
Reserveu-vos el dissabte 15,
i a les 9h, tots a Puig de Castellet !!!


=================
=================
=================



diumenge:
VACANCES EN PAU


UNA EXPERIÈNCIA INOBLIDABLE, ACULL UN NEN O NENA SAHARAUI.

Si esteu interessats en el projecte ,podeu venir a informar-vos

Diumenge dia 9 de Maig a les 12h al Puntet de Lloret



Avui hi he trobat:



Lloret organitza la neteja ciutadana del bosc de Puig Castellet
Lloret de Mar ha organitzat una neteja ciutadana per netejar el bosc que queda al voltant del poblat ibèric de Puig Castellet per al proper diumenge 15 de maig.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/07/lloret-organitza-neteja-ciutadana-del-bosc-puig-castellet/404305.html



Medi Ambient alerta que aquest estiu serà el ´més perillós´ pel que fa al risc d´incendis
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/07/medi-ambient-alerta-que-aquest-estiu-sera-mes-perillos-pel-que-al-risc-dincendis/404282.html
(...) Les tasques consisteixen a netejar de restes d'arbres les zones més vulnerables i establir-hi perímetres de protecció.Tasques de neteja de boscos, ahir,
al Montnegre-Corredor.




LLoret de Mar: Uns 500 gendarmes jubilats visiten la població
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/07/lloret-mar-500-gendarmes-jubilats-visiten-poblacio/404303.html
" l'alcalde de la ciutat, Xavier Crespo, va rebre els agents a l'hotel Olímpic. I allà es va celebrar el famós acte del Vi d'Honor, en el qual el batlle realitza un brindis institucional."
Ben vingudes siguin aquestes visites i tant de bo n'hi haguessin set cada dia... arribat el cas, potser s'hauria de pensar en la figura d'un Rei per Lloret que s'ocupés d'aquestes coses i que n'alliberés l'alcalde d'aquests protocols doncs una vegada per naps l'altre per nyefles ens el tenen tot el dia a munt i avall... ;-) ;-) ;-)
"el mossèn de l'església va beneir els agents de la policia francesa, en una cerimònia realitzada especialment per a ells, que va omplir el recinte de gom a gom"




CAMIONS CAP aL PORT ( per JOSEP ALUM)
Fa unes setmanes que han començat les obres d'ampliació del port de Blanes.
(...) imatge habitual en el transit blanenc són els prop de quaranta camions que complementen la feina de la draga. S'ha dissenyat un itinerari perquè evitin els carrers i les zones més problemàtiques. S'han instaurat unes franges horàries per interferir el mínim possible en les activitats particulars i comercials. I és absolutament raonable la previsió d'aturar les obres durant els dos mesos punta de la temporada turística.




Tossa aprovarà en el proper ple el seu primer conveni col·lectiu laboral
L'acord es tira endavant després de tres anys de negociacions entre Ajuntament i Comitè
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/07/tossa-aprovara-proper-ple-conveni-collectiu-laboral/404306.html



Comencen les Jornades Educatives de Vidreres 2010
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/07/comencen-jornades-educatives-vidreres-2010/404302.html
"dilluns dia 10 de maig amb una conferència a càrrec de Marta Hernández titulada La sexualitat i l'afectivitat a l'adolescència."



Vic comença a comunicar els casos d´immigrants en situació irregular
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2010/05/07/vic-comenca-comunicar-casos-dimmigrants-situacio-irregular/404331.html



Mas Salvi i hotel Peralada, entre els 10 millors de l´Estat per a bodes
Els Top 10 hotels de luxe per a casaments han sigut elegits tenint en compte criteris tan diversos com la seva tranquil·litat, amplitud d'espais, localització singular, vistes de l'entorn i atenció als detalls.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/07/mas-salvi-hotel-peralada-10-millors-lestat-bodes/404314.html



Comença l´anàlisi de fruiters per detectar focus de patògens a Girona
La campanya, iniciada la setmana passada, durarà sis mesos i es centrarà en els conreus de pomers i perers
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/05/07/comenca-lanalisi-fruiters-detectar-focus-patogens-girona/404287.html
A casa tenim tres pruners i dos estan plens de fruita, però també d'una petita bestiola blanca minúscula que fa que algunes branques tinguin molt mal pinta.
Les que en diuen be d'aquesta malura són les mallerengues que en plena època de reproducció i necessitades de proteïna hi estan tot el dia picotejant.




=====================





Medi Ambient ja ha enllestit la meitat de franges i camins del Montnegre afectats pel temporal
Deu brigades han netejat fins ara 176 hectàrees forestals i es manté el 15 de juny com a data per enllestir la feina
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/167221-medi-ambient-ja-ha-enllestit-la-meitat-de-franges-i-camins-del-montnegre-afectats-pel-temporal.html
Es parla del 15 de juny doncs és la data màxima que la llei permet fer treballs en el bosc. Normalment aquests treballs tampoc es poden fer a partir de 15 de març i fins el 15 d'octubre doncs es considera que és època de reproducció.
Aquest any i degut a l'excepcionalitat de les nevades es permet fins el 15 de juny però no més enllà d'aquesta data doncs llavors ja no és que es perjudiqui la reproducció dels animals sinó que entrar amb maquinària al bosc després d'aquesta data es considera un perill per la possibilitat que siguin les mateixes màquines les que calin foc.




Endesa deixa generadors de reserva als pobles afectats per l'apagada de dimarts
La companyia ha començat a atendre ja les reclamacions
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/167085-endesa-deixa-generadors-de-reserva-als-pobles-afectats-per-lapagada-de-dimarts.html
Na Rosa Mª em fa arribar aquesta nota:
"Entra a endesadistribucion.es i podràs reclamar uns calerots per els dies sense llum"



La lliçó de la neu ( per ricard torrents)
Recordeu la flonja flassada blanca que la neu va estendre sobre el país? L'albor de la tofa de la neu –que diu el clàssic– tot ho embellia, tot ho igualava. Però de sobte es va tornar neu de tempesta i, com si estirés la manta blanca, va destapar lletjors i brutícies que abans no es veien. El país semblava tan feble i tan lleig, que desitjàvem que no fos el nostre. Mai més!, vàrem cridar unànimes.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/165923-la-llico-de-la-neu.html
Tal com comença l'article hom diria que la frase que segueix és un "me cago Endesa", però no, la cosa de la neu només era una metàfora:
"Les consultes sobiranistes són com la neu primera que tot ho embelleix. Ens deixen decidir si volem un paisatge de blancor normalitzada de país sobirà. Tapen el tabú que ens prohibeix de preguntar-nos si volem ser un estat independent integrat a Europa."



Quatre instituts gironins ofereixen nous cicles formatius el curs vinent
Instal·lacions de telecomunicacions, als instituts Montilivi de Girona i Narcís Monturiol de Figueres; emergències sanitàries, a l'institut Narcís Xifra de Girona, i cuina i gastronomia, a l'institut Olivar Gran de Figueres
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/166998-quatre-instituts-gironins-ofereixen-nous-cicles-formatius-el-curs-vinent.html



Roses acull el seminari «Propaganda», sobre comunicació institucional
http://www.elpunt.cat/noticia/article/13-comunicacio/20-comunicacio/166974-roses-acull-el-seminari-lpropagandar-sobre-comunicacio-institucional.html
"El periodista Ignacio Ramonet obre aquest matí el seminari Propaganda sobre comunicació institucional"
Aquest sí que es un tema ben escollit com per omplir les aules de polítics...



Vic només delatarà els immigrants amb documentació falsa i causes pendents
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/167119-vic-nomes-delatara-els-immigrants-amb-documentacio-falsa-i-causes-pendents.html
Es veu que si els veuen molt armats o amb més d'un mort dins al cotxe també els denunciaran... faig l'acudit doncs no li veig ni cap ni peus al titular de la notícia.



El jutge obliga un detingut a anar cada dia al jutjat de pau de Portbou, que només obre una hora el dimecres
http://www.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/167071-el-jutge-obliga-un-detingut-a-anar-cada-dia-al-jutjat-de-pau-de-portbou-que-nomes-obre-una-hora-el-dimecres.html
El detingut viu a Tortosa i el jutge només ho fa a fi de be per tenir-lo entretingut... ;-) ;-) ;-)



Escultures de sorra ( carta de JOSÉ L. FERRER. ROSES)
Jo sóc una de les persones que fan escultures de sorra a la platja de Roses. El fet que ens comparin amb persones que desenvolupen activitats lucratives fins i tot sense tenir titulació ni permisos d'higiene, em molesta
Tinc una titulació universitària i diversos premis. Tinc 54 anys. Aquesta és l'única forma que he trobat per seguir endavant. M'agradaria treballar però no trobo feina.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/166889-escultures-de-sorra.html

=====================





Es posa en marxa el nou CAP de Lloret
El nou Centre d'Assistència Primària de Lloret, ubicat en el barri del Rieral, obre les portes aquest dilluns. S'anomena doctor Francesc Benito, en homenatge a un reconegut metge de la vila.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3653



Les indemnitzacions per als afectats de la nevada
Endesa abonarà entre 60 i 80 euros al dia als usuaris afectats per l'apagada elèctrica provocada per la nevada del 8 de març. Per formular aquestes reclamacions, la companyia ha engegat a partir d'avui un dispositiu especial. Les demandes es poden fer per telèfon, a través de la pàgina web o bé a l'oficina.
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3654



Els alts càrrecs d'ERC preparen les eleccions a Lloret
ERC organitza un acte de partit entre demà i dissabte a Lloret de Mar. Es tracta d'una convenció que reunirà uns 700 representants d'arreu Catalunya
http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=3650

=====================





Blanes: 19 anys de música a l'Esperança
Al llarg del mes de maig s'han programat quatre concerts de caràcter eclèctic
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4264



Els OVNIS arriben a Malgrat i a Lloret de Mar
A partir d'aquest divendres, i fins la setmana vinent, dos experts en la matèria aterren als dos municipis per difondre els seus coneixements en experiències paranormals.
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4263
"El peruà Sixto José Paz Wells (1955) ha consagrat pràcticament tota la seva vida a la investigació i estudi del fenomen extraterrestre."
"El bolivià Luis Fernando Mostajo (1964) és un altre estudiós del fenomen OVNI."

=====================





Plom al riu Tordera (per Albano Dante Fachin)
El camp de tir La Gaviota de Malgrat de Mar és objecte de controvèrsia des de fa anys entre grups ecologistes, partits polítics i particulars. Les raons d’aquestes queixes són nombroses: la contaminació produïda pel plom dels milions de perdigons que es dipositen a la llera del riu,
http://www.cafeambllet.com/press/?p=8250



=====================





CULTE A L´ARRÒS
Fins a finals de mes se celebren a Lloret de Mar les Jornades Gastronòmiques de l´Arròs
http://www.lavanguardia.es/free/edicionimpresa/res/20100507/53923158079.html?urlback=http://www.lavanguardia.es/premium/edicionimpresa/20100507/53923158079.html
Article de pagament a l'edició digital que trobareu a la pàgina 10 de l'edició paper de Girona.

=====================





Un total de 141 compradores del Sector solicitan acudir a MITM Euromed en junio en Lloret de Mar
La 14 edición de Meetings and Incentive Travel Market, MITM Euromed, se celebrará del 9 al 11 de junio en el Palacio de Congresos Olympic de Lloret de Mar
http://www.nexotur.com/conexo/un/total/141/compradores/sector/solicitan/acudir/mitm/euromed/junio/lloret/mar/29833/
"De los compradores interesados en asistir a MITM Euromed, 101 proceden de 23 países europeos, 30 de Estados Unidos y 10 de Asia."

=====================





Encara no s'han tret el vestit d'ahir... (7.12h)
Demà m'ho miro.


=====================





El DOGC d'avui sencer: https://www.gencat.cat/eadop/imatges/5624/c5624.pdf


EDICTE de l'Ajuntament de Lloret de Mar, sobre aprovació definitiva d'un projecte d'obra
https://www.gencat.cat/diari/5624/10120137.htm
Projecte Bàsic i Executiu del Pavelló Poliesportiu (PAV-2) dins del recinte del CEIP Pompeu Fabra de Lloret de Mar, d'iniciativa municipal i redactat per HERNANDO & SAUQUÉ ARQUITECTES SL.



ANUNCI de la Diputació de Girona, sobre exposició pública d'unes bases.
https://www.gencat.cat/diari/5624/10123124.htm
Bases específiques reguladores de les subvencions per a actuacions en matèria forestal, modificades com a conseqüència de les nevades del passat dia 8 de març de 2010.



ANUNCI de l'Ajuntament de Tossa de Mar, sobre contractació d'un servei.
https://www.gencat.cat/diari/5624/10123038.htm
Adjudicació del contracte de gestió del servei públic d'aparcaments soterrats i aparcaments de superfície de diversos espais i carrers de Tossa de Mar mitjançant la modalitat de concessió

ANUNCI de l'Ajuntament de Tossa de Mar, sobre contractació d'un servei.
https://www.gencat.cat/diari/5624/10123039.htm
adjudicació del contracte de gestió del servei públic de salvament i socorrisme a les platges de Tossa de Mar mitjançant la modalitat de concessió



ORDRE AAR/266/2010, de 27 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a inversions en zones periurbanes no incloses en territori Leader per a la millora dels processos de comercialització de productes agraris, i es convoquen els corresponents a l'any 2010.
https://www.gencat.cat/diari/5624/10116025.htm
L’objecte dels ajuts que estableix l’Ordre és fomentar actuacions d’associacions
de productors/es agraris/àries per crear i millorar sistemes de venda a la
persona consumidora, ja siguin establiments oberts al públic, venda electrònica o
qualsevol altra iniciativa
els municipis de zones periurbanes
no incloses al territori Leader, que als efectes dels ajuts que estableixen aquestes
bases reguladores són les següents: (...)Blanes, Tossa, Lloret (...)


=====================



Les faltes, tant les gramaticals

com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...