escriu-me
My Photo

diumenge, 28 de febrer del 2010

Diumenge, 28 de febrer del 2010, a Lloret i a la resta de Selva Marítima

Aquesta tarda :



El valent Desperaux


Companyia: Gran Bretanya, 2008 –Català– 93 minuts
Dia: 28/02/2010 a les 17:30h.
Preu taquilla: 1.50 €
Preu venda anticipada: 1.00 €

Situada l'acció en el molt llunyà regne de Dor, aquest conte màgic evoca l'època de la cavalleria i l'honor, on Despereaux, un jove ratolinet emprèn una increïble aventura en companyia del seu amic Roscuro, una rata de gran cor, que el condueix a la molt noble tasca de rescatar una princesa en perill.


Avui hi he trobat:



L´Obreria de Santa Cristina presenta avui les noves obreres
Com ja es tradició, coincidint amb l'Aplec dels Perdons que se celebra avui a Lloret, l'Obreria de Santa Cristina presentarà les noves obreres d'enguany: Cristina Fornaguera, Marta Costa, Mariona Riera i Cristina Ferrer.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/02/28/lobreria-santa-cristina-presenta-avui-noves-obreres/390615.html
"L'aplec començarà amb una caminada organitzada per l'entitat Xino-Xano, l'esmorzar a la pineda de Fenals i la visita als jardins de Santa Clotilde. No obstant, els membres de l'obreria seran al paratge des de quarts de vuit del matí per començar a preparar l'arròs que degustaran els assistents a l'aplec."





El nou Lloret ( per JOAN FERRER SANTALÓ)
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/02/28/nou-lloret/390626.html
El sr. Ferrer fa una bona lloança de Lloret, però tot i que anomena coses que demostren que sí coneix el poble, en d'altres sembla no estar-ne massa a la page del que a Lloret es cou; i n'oblida d'altres com les grans obres que s'estan fent com el teatre, casino, soci-cultural, can Xardó...
De les primeres anomena "Ral·li Costa Brava Històric, "la caminada nòrdica", les ordenances municipals prohibint l'exposició dels articles a l'exterior", ( d'aquestes diu que "donen un aire modern i de categoria a l'oferta comercial"), "una bona grastronomia, amb restaurants tan acreditats com El Trull..."
Però hi ha un aspecte que crec no coneix suficientment "a Lloret són optimistes de cara al pròxim estiu, perquè les temporades s'allarguen més cada any. S'ha acabat la temporada d'estiu de dos mesos punta."
En una cosa té raó i és que s'han acabat les temporades de dos mesos punta doncs per ara sí de punta hi ha un xic més d'un mes, més d'un estarà content
Total, un article que el títol prometia molt, i en canvi en el contingut hi trobem molta palla... "No confien pas a rebre visitants de Nova Zelanda."
Joan Ferrer




Convergència i Unió surt al carrer
Va dur a terme un desplegament informatiu arreu de Catalunya, muntant carpes en les quals els ciutadans van poder intercanviar impressions amb dirigents de la Federació.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/02/28/politica-convergencia-unio-surt-al-carrer/390594.html
A Lloret tinc entès que ho van fer ahir el matí a la plaça de L'Església amb la presència entre d'altres càrrecs públics i militants, de l'alcalde Crespo.
Per la tarda els que hi van muntar una taula i plafons explicatius van ser la gent del Manifest de Novembre, on van estar recollint firmes de suport i explicant als nombrosos vilatans que s'hi atansaven les diferents alternatives per la millora de la mobilitat a Lloret.
De la carpa del matí de Convergència no en tinc fotos; de la de la tarda amb la taula i plafons de la gent del Manifest de Novembre, que per cert pensen repetir cada dissabte, com que m'hi vaig acostar, sí:




Hoquei. Copa del Rei
Vilanova i Vic jugaran la final més inesperada
El Liceo cau en l'últim minut a mans del Vilanova, que obté un èxit històric El vigent campió del torneig supera el Barça en la tanda de penals
http://www.diaridegirona.cat/esports/2010/02/28/vilanova-vic-jugaran-final-mes-inesperada/390675.html



Hospital comarcal de Blanes: agraïments
Pere reixach. BLANES.
La meva mare, de 94 anys, ha estat ingressada i intervinguda quirúrgicament (...) he pogut veure i viure, amb gran satisfacció, com era de ben tractada, amb rigor professional i esperit de servei,
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2010/02/28/cartes/390628.html



LA PELL DE L´ALCALDE, la pell de l'alcaldessa.
A vegades, la solitud dels alcaldes és digna de compunció, desconsol, incomprensió. Hi ha espines que atempten contra la simple llibertat d'anar a passeig: aquell contenidor, aquella contribució, aquella multa de càrrega i descàrrega.
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2010/02/28/pell-lalcalde/390693.html
"Ser alcalde és un honor que serveix per fer amics de mal refiar-se i per firar-se enemics a còpia de desenganys."




´A Ryanair volem mantenir el mateix nivell a Girona, però ja veurem si és possible´
http://www.diaridegirona.cat/ultima-dia/2010/02/28/ryanair-volem-mantenir-mateix-nivell-girona-ja-veurem-possible/390694.html
Entrevista a Ken O'Toole un dels quefes de Ryanair





peatge a l'ombra
Aquesta setmana ha sortit a dos mitjans de comunicació de Girona que els socialistes estudien un peatge a l'ombra per construir la maleïda N-II desdoblada. Què és un peatge a l'ombra? La concessió de la construcció d'una obra a una empresa que, a canvi, rep una contraprestació econòmica durant anys i anys pel nombre de vehicles que circulen per l'autovia o per un preu alçat per any. Quan un pacient està molt fotut, qualsevol remei li sembla bé. I a l'opinió pública li semblaria bé veure màquines treballant en el desdoblament adormit. Però la solució d'urgència del socialisme apurat no és el correcte.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/02/28/peatges-al-sol-lombra/390599.html



Un estudi de la Generalitat detecta disset empreses gironines d´alt creixement
(...) augmenten les seves vendes més d'un 20 per cent anual. La seva facturació, no obstant això, ha estat encara molt superior a aquest llindar, ja que, en conjunt, ha assolit un creixement del 174% entre el 2004 i el 2007
http://www.diaridegirona.cat/economia/2010/02/28/estudi-generalitat-detecta-disset-empreses-gironines-creixement/390633.html
"es tracta d'empreses joves, petites, familiars i no lligades a cap grup. La clau del seu èxit és l'eficiència en la direcció estratègica i la gestió financera, la importància que donen a la innovació, l'aposta per la qualitat i la productivitat, la implicació dels treballadors i la internacionalització"



La Societat General d´Autors no té amics
Les taxes que cobra la SGAE generen sovint rebuig i desaprovació general però la Justícia empara les quotes
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/02/28/societat-general-dautors-no-amics/390595.html



Girona tornarà a posar l´escala perquè es puguin fer petons al cul de la lleona
http://www.diaridegirona.cat/girona/2010/02/28/girona-tornara-posar-lescala-puguin-petons-al-cul-lleona/390582.html
Primera declaració oficial de que la grip A (H1-N1) ja ha passat... Felicitats a tots...

=====================





HOQUEI SOBRE PATINS / LA COPA
El Vic, a la final per penals
Supera el Barça després d'un matx molt anivellat, emocionant i disputat
http://www.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/55-hoquei-patins/141937-el-vic-a-la-final-per-penals.html



La precampanya de CiU pren el carrer
La federació munta parades en una quarantena de municipis i demana als ciutadans que li aportin «idees per al canvi»
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/141829-la-precampanya-de-ciu-pren-el-carrer.html
"No van fer mítings ni grans discursos, sinó que van muntar parades per distribuir productes de marxandatge –globus, xapes, etcètera– i també per conèixer l'opinió de la gent"
A Lloret estava ahir al matí a la plaça de l'Església.
Arrancant de tant lluny ens espera una llarga campanya electoral...



Cent mil gironins de 28 pobles voten avui en les consultes sobre la independència
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/141856-cent-mil-gironins-de-28-pobles-voten-avui-en-les-consultes-sobre-la-independencia.html



Sis poblacions, a les urnes
Són sis les poblacions de la comarca de la Selva que avui han organitzat consultes: Anglès, Vidreres, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Vilobí i Breda.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/141915-sis-poblacions-a-les-urnes.html



«The end of the line» ( carta de CARLES FONT PLANELLA. DELEGACIÓ TERRITORIAL A GIRONA DE LA FEDERACIÓ CATALANA D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES. GIRONA)
(...) La indústria pesquera de tot el món ha de complir les lleis i reduir la seva capacitat. Cal crear grans àrees marines protegides als oceans per aconseguir que la pesca professional sigui responsable
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/141256-lthe-end-of-the-liner.html
"els consumidors han de canviar els hàbits alimentaris. Pregunti abans de comprar. Mengi només peix pescat de manera sostenible"
Si sou consumidors de peix en llauna, tonyina, bonítol, barat, mireu que portin el segell de protecció de dofins, doncs la major part de marques barates d'aquests productes no la porten amb lo que vol dir que han estat pescats de manera indiscriminada i no selectiva matant inútilment molt més peixos dels que s'acaben aprofitant i també molts sota protecció com és el cas de moltes races de tortugues.




Un institut ( per joan cavallé)
Per si no ho sabien, un institut és un centre on persones generalment joves acudeixen a estudiar. A l'institut hi ha aules, menjador, laboratoris, biblioteca, instal·lacions esportives, a més d'altres zones de caràcter funcional. Tenir un institut a la vora de casa significa, per a molts pares, no haver de patir per transports, ni perills de trànsit, ni allargaments d'horaris. A més a més, la proximitat permet (...)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/140422-un-institut.html
"Faig tot aquest recordatori, que resulta evident, perquè es veu que a la ciutat de Tarragona hi ha uns veïns que s'oposen a la instal·lació d'un institut al seu carrer. "
"Els misteris de l'ànima humana realment resulten difícils d'entendre"



«Matheu-lo» ( per xavier cortadellas)
L'ortografia, avui, a qui interessa? Tantes hores i tantes classes i tants d'esforços i tants de llibres i tants d'estudis i tants de col·loquis, per acabar descobrint que la gent –els joves i els ignorants, els que van de guais i, a casa nostra, els que justifiquen encara el seu català mileurista per la devastació del franquisme– escriu tal com li va bé, que és el mateix que dir que escriu tal com li rota!
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/141304-lmatheu-lor.html
Cada dia, amb molt de greu i vergonya, al final d'aquest resum hi trobareu aquesta frase: "Les faltes, tant les gramaticals com les ortogràfiques, són una gentilesa de l'autor..."
Us en demano disculpes... tinc propòsit d'esmena... ;-) ;-) ;-)



Cesàries ( per josep martinoy)
Les femelles dels mamífers generen generalment durant el part natural unes hormones que si no apareixen provoquen que la mare no cuidi a la cria. En el cas dels humans passa exactament el mateix, però les noves tècniques de parts quirúrgics fan que cada vegada les dones alliberin menys d’aquestes hormones que exciten l’instint maternal i se’ls hi hagi de subministrar artificialment.
http://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy/2010/02/27/cesaries/

Podeu veure'n aquest vídeo sobre cesàries:




Benzineres o qualitat de vida? ( carta de TOMAS ZÄSCHKE. BADALONA)
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/141250-benzineres-o-qualitat-de-vida.html
Fa referència a aquella nota del president de les gasolineres que reclamava que l'Ajuntament deixés de fer campanya pel transport públic doncs ells venien menys gasolina.
El sr. Tomas el respon:
"És com si els productors de la vacuna contra la grip A exigissin que no es prenguin precaucions contra la malaltia per no perjudicar els seus ingressos.
Les opinions presentades a l'article em semblen egoistes i vergonyoses"

=====================





Ablación, silencio y esperanza
Dos mujeres que se han sometido a la operación de reconstrucción de clítoris en la clínica Dexeus de Barcelona relatan su experiencia. El proyecto del doctor Barri Soldevila es un rayo de luz para 130 millones de mujeres que han sufrido la mutilación de sus genitales
http://www.elpais.com/articulo/reportajes/Ablacion/silencio/esperanza/elpepusocdmg/20100228elpdmgrep_6/Tes
"Desde el año 1998 está al frente de la Asociación de Mujeres Antimutilación. Ya ha podido salvar a unas 30 niñas en territorio español a base de derribar creencias. El último caso que frenó fue en Lloret de Mar, el año pasado."

=====================





El lujo declara la guerra a la crisis
El catálogo de Engel & Völker incluye aquí una propiedad, entre Sant Feliu y Tossa de Mar, por 35 millones. "La ofrecemos pero, dada su exclusividad y su precio, será difícil encontrar comprador"
http://www.lavanguardia.es/free/edicionimpresa/res/20100228/53895384196.html?urlback=http://www.lavanguardia.es/premium/edicionimpresa/20100228/53895384196.html
Si teniu calderilla i us interessa la propietat a l'edició paper a la pàgina 35 de "Dinero" en trobareu els detalls. A la digital és de pagament.

=====================



Les faltes, tant les gramaticals com les ortogràfiques,

són una gentilesa de l'autor...