escriu-me
My Photo

dimarts, 12 de gener del 2010

Dimarts, 12 de gener del 2010, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Avui dimarts:

a Lloret !!!

Presentació pública del projecte TramTordera

EL TREN-TRAMVIA ENTRE PALAFOLLS, BLANES I LLORET

Avui dimarts dia 12 a les 20.30h a la sala de plens de l'Ajuntament

Freqüències i temps per trajecte
L’acte anirà a càrrec del blanenc Víctor Catalan, estudiant d’arquitectura i autor del projecte

El TramTordera és un projecte que pren forma des de fa molts anys, però que sempre havia estat descartat per la falta de demanda. Ara, un nou projecte amb un traçat totalment nou s’obre camí al haver-se pogut demostrar la seva viabilitat.

Aquest projecte ha estat premiat per la Universitat de Girona i per la Universitat Internacional de Catalunya, finalista a diferents premis de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra i, recolzat pel Ple de l’Ajuntament de Blanes amb una moció aprovada per unanimitat per tots els partits blanencs.


A la pàgina web de l'autor del projecte hi trobareu el "power point" que va fer servir a la presentació delprojecte a Blanes.
Ho trobareu AQUÍ
Hi trobareu gràfiques de totes mene i imatges entenedores com aquesta:


Avui, tots a parar l'orella a les 20.30h a la sala de Plens de l'Ajuntament !!!
No hi faltis, pot ser molt interessant !!!



=====================
=====================
=====================

De la web municipal i el seu cercador




En el resum que us vaig fer arribar ahir i tot aprofitant la notícia de que La Generalitat obre un portal a internet que agrupa més d'un miler de tràmits em vaig ben esplaiar en el comentari contra el cercador que la web del nostre Ajuntament té.
La responsable del seu manteniment, (na Cristina), se'm ha posat en contacte per explicar-me, (molt amablement per cert), el perquè d'aquestes "disfuncions" de les que jo em queixava.

De la primera, la que feia referència als pocs resultats que al meu entendre el cercador troba, doncs no entra en el contingut dels documents penjats, ella m'ha explicat que els "cercadors web" normalment no entren a analitzar els continguts dels documents enllaçats i no ho fan, al seu entendre, no per dificultats tècniques sinó per imperatius legals del dret a la protecció de dades.
Na Cristina, responsable de la web municipal, (amabilitat feta persona ,-) ), ho explica així:
"El cercador d’un web fa recerques sobre les paraules que hi apareixen en les pàgines web d’aquest Site en concret, o sigui que no pot fer recerques sobre contingut dels pdf enllaçats a les pàgines"

Del segon entrebanc que jo hi trobava, i que en el meu cas invalidava qualsevulla troballa del cercador doncs en totes, al clikar-les, la resposta era sempre "NOT FOUND", na Cristina també me'n ha explicat el motiu, i no és altra que el cercador de la web municipal no està preparat per a navegadors tipus "Mozilla", (Firefox" en el meu cas), doncs és un cercador optimitzat solament per a "Internet Explorer" i això no està be.
De totes maneres hi pensen posar mà; i na Cristina m'ho explicava així:
"Amb Internet Explorer, el cercador no dona cap problema. El problema el tenim amb el FireFox, que interpreta de diferent manera l’enllaç dels resultats que apareixen. Aquest problema l’estem solucionant i en quan el tinguem solventat ja li comunicarem."
Així doncs, aclarida la cosa i donat al Cèsar el que és seu, aquí Pau i després gloria !!!





"Orobitg és militant d'Esquerra Republicana, ha estat president de la secció local de Lloret en el període 2007-2009, i actualment forma part de l'executiva de la secció local"




A Lloret tenen problemes segons el diari: "les urbanitzacions Coll del Llop, Mas Rossell, Masies de Lloret, Montlloret i Papallús de Lloret de Mar;" "i s'hauran d'esperar que la TDT els arribi per satèl·lit."

"Entre els banyistes que van trigar a provar l'aigua i els que van sortir-ne ràpidament n'hi va haver alguns que van optar per estar més de trenta minuts jugant a pilota dins el mar"
Com podeu veure a la foto quasi hi havia mitja jornada per creuar la sorra doncs la darrera garbinada ha fet que a la banda de llevant la platja sigui immensa, mentre que a ponent la sorra escasseja fins al punt que a la zona d'es Trajo ja es veuen els espigons...




Avui l'article dels dimarts del sr. Arbó és un xic la biografia d'aquest escriptor: "un jove que va formar part d'organitzacions d'extrema esquerra, hereves del maig del 1968 francès i que, malgrat no veure realitzat el canvi social somiat, va seguir fidel als seus principis polítics"





L'article del Secretari General d'Interior de la Generalitat no el poso pas pel fet de la coincidència que a Lloret sembla ser que en el nou centre comercial que es farà a Sant Quirze hi haurà un Decathlon, sinó per una reflexió que el sr. Boada fa en relació al túnel de Bracons i que sí es pot extrapolar en relació a la nova carretera que se'ns vol imposar a Sant Pere del Bosc: "Una vegada construïda començaria la pressió per ocupar uns espais ara agrícoles per convertir-los en urbanitzables, sota la fal·làcia del progrés i de la millora econòmica dels habitants de la Vall"

Com heu pogut veure, ja fa dies que des del Diari de Girona s'insisteix en aquest tema


Desconec si a Giriona hi havia molta o poca lluminària però el que sí puc dir és que a Barcelona es van passar, ja no solament per lo exagerat dels plafons que lluïen al carrer d'Aragó i al passeig de Gracia sinó perquè en aquests hi havia una greu falta d'ortografia.
M'explico: eren plafons immensos il·luminats amb leds on en molts idiomes et desitjaven un Bon Nadal; doncs be, en la frase que ho feia en alemany hi havia una falta d'ortografia que pels ignorants de la llengua de Goethe segurament ens sembla una nimietat però que pels qui en coneixen l'idioma era tant com posar una frase sense cap sentit doncs una de les paraules no existia.
Van escriure:
"Fröhe Weihnachten" quan el que haurien d'haver escrit era "Frohe Weihnachten" sense la dièresis a la "o"

Que jo us delecti cada matí amb un sac de faltes ortogràfiques i tres de gramaticals no té perdó diví, (ni de na Cesca ;-) ) , però per lo menys no us costa un duro; però que una institució pública es gasti una fortuna en diners públics per oferir-nos plafons o tríptics plens de faltes ortogràfiques no té perdó de Deu, ni de sa Mare... i a fe que al nostre Ajuntament moltes vegades li passa...


El sr. Soler, altra hora autor de im-presentables articles provocadors, avui explica com un excés de cel per part de la Presidenta del Consell Comarcal del Gironès va deixar sense transport escolar "Al final no va fer una gran nevada. Millor dit, no va nevar gaire. No, a veure si ara ho dic bé: no va caure un sol floc."
La veritat és que jo l'altra dia vaig tornar més aviat del dinar de família dons "El Temps" de la tele havien anunciat tanta neu que pensava a lo millor tancarien la pujada del "coll de Llop"...






"Orobitg té 43 anys i és llicenciat en dret. Actualment exerceix com a advocat i la seva formació s'integra, entre altres titulacions i diplomes universitaris, pel títol d'agent de la propietat immobiliària, gestor administratiu i mediador d'assegurances titulat."





"per a inversions i millores dels equipaments turístics i comercials, foment a emprenedors i creació de pàgines web destinats als establiments del municipi"

"nous criteris d'empadronament que impedeixin el registre als immigrats en situació irregular"
A l'article que segueix aquí sota hi podeu llegir unes reflexions sobre aquesta mesura:

"Són aquí. Sense feina. Amb greus problemes d'integració i un evident risc d'exclusió social...Podem fer dues coses: assumir la realitat i els perills que aquesta comporta, o bé amagar el cap a sota l'ala, que s'empadronin en un altre lloc, i fer veure que el problema no és nostre."









Aquests dies, Víctor Catalan s’ha reunit amb els alcaldes de Lloret i Palafolls per presentar el projecte i estudiar la possibilitat que els plens municipals aprovin una moció de suport tal i com va fer setmanes enrera Blanes. Un grup de Diputats d’ICV i ERC s’han compromès a portar el tema a la cambra catalana si hi ha el suport dels tres municipis implicats.
ESCOLTAR Joan Ferrer entrevista Víctor Catalan AQUÍ