escriu-me
My Photo

diumenge, 13 de desembre del 2009

Diumenge, 13 de desembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

avui diumenge
FIRA DE SANTS METGES


El nom ve donat per la capella en veneració a Sant Cosme i Sant Damià, als voltants de la qual celebràvem la fira fins fa molt poc temps. La fira és una mostra d'herbes medicinals, receptes i remeis casolans que no volem que s'oblidin, i una degustació de pastissos, vins, licors, melmelades i menjars de la nostra terra, elaborats per la gent de la nostra vila.

De 10 a 12 del matí tothom podrà visitar la fira, i a les 12 en punt, tothom que hagi col·laborat en la rifa d'uns lots, podrà degustar de franc tot el que s'exposa a la fira. Paral·lelament, es podran comprar els licors, mel, melmelades, pebrots confitats i demés productes, així com el nostre calendari per a l'any proper.

Els beneficis de la fira els hem destinat tradicionalment a projectes de restauració de patrimoni de la nostra vila. Així, vam restaurar la capella de Sants Metges, l'ermita de Sant Quirze, i vam col.laborar amb la fundació Sant Romà.


=====================
=====================
=====================




=====================


Avui a tots els mitjans:
13-D, una jornada històrica de democràcia popular



=====================
=====================
=====================


RECORDATORI
Si aquests dies havíeu pensat regalar un animal, una segona reflexió abans de prendre definitivament la decisió mai hi sobrarà; si malgrat tot hi esteu ben decidits valoreu abans d'anar a una botiga el passar pel Centre d'Acolliment de la Selva aTossa , hi ha desenes d'animals esperant-vos...





La notícia dóna els detalls del que serà la remodelació del passeig (reducció del trànsit, la priorització dels vianants i l'habilitació d'un carril esport al costat del mar); jo continuo sense tenir clar perquè aquestes mesures es van anunciar durant la setmana de la mobilitat a finals d'estiu i en canvi no es va ja posar en pràctica aquella mateixa setmana el fer el passeig direcció única i el prohibit aparcar com els altres anys, i que al meu entendre van dir que es faria tant el sr. Crespo com el regidor Riera; fins i tot aquest a una pregunta d'uns dels assistents a la roda de premsa va dir que aquest any es faria i que a diferència d'altres anys, que era només una prova, aquest any ja es deixaria per bo i més endavant s'hi anirien incorporant les reformes com la rotonda o el carril esport... ???






"Després d'estar sis anys tancat al públic té com a objectiu convertir-se en un nou centre de la cultura blanenca"

Si per cas que s'esperin un xic i així ja de passada reparar conjuntament els quasi segur d'aquest any...

El sr. Ribas està més que enfadat amb l'ajuntament de Girona i més concretament amb els responsables de Medi Ambient i Neteja pel fet de que retarden voluntàriament la recollida de les fulles de la tardor per tal de reviure el que anys enrere era un fet ben normal i que darrerament l'obsessió per la neteja malentesa ha fet que en molts pobles es podin els arbres fins i tot abans que les fulles canviïn de color per tal d'evitar que caiguin, privant d'aquesta manera als ciutadans en general, però als més petits en particular, de gaudir del bonic espectacle que la natura ens regala cada any...
Visca el poder passejar arrossegant els peus per dintre un bon tou de fullaca...!!!







"En aquesta tanda de consultes es troben a faltar les poblacions més grans de la demarcació (Girona, Figueres, Blanes, Lloret i Olot)"

* Arenys de Mar
* Argentona
* Vilassar de Dalt
* Sant Pol de Mar
* Premià de Dalt
* Premià de Mar
* Canet de Mar
* Tiana
* El Masnou


Plataforma per la Pau de Lloret hi està adherida...

"Productes ecològics de tota mena, des de formatges, iogurts, verdures, teràpies naturals, carns, productes d'estètica, d'energies renovables, o especialitats d'espelta es poden trobar en aquesta fira"

"Diu que a Nova York hi ha una empresa de pompes fúnebres que té aquest eslògan:" No es preocupi per res: vostè mori's i nosaltres farem la resta.»"


"Barcelona-Catalunya Film Commission posarà en marxa a partir del gener vinent, a través d'internet, un nou sistema de sol·licituds de permisos per rodar a Barcelona que permetrà aconseguir algunes llicències de manera automàtica. El programa integra totes les administracions vinculades a la via pública"
A Lloret també tenim un organisme d'aquesta mena

"Com que això està passant massa vegades hem de pensar en dues possibles causes: o els conferenciants són un grup social amb un elevat percentatge d'informalitat i menyspreu envers el públic, o les entitats organitzadores són d'una profunda lleugeresa en anunciar un conferenciant de renom, del qual la seva assistència és, com a molt, dubtosa."



Hi podreu trobar compendiats els diferents articles que han anat sortint aquests dies en els mitjans sobre el tema



"Al encuentro, celebrado en el restaurante El Trull de Lloret, se dieron cita más de ochenta barcelonistas"