escriu-me
My Photo

dimarts, 1 de desembre del 2009

Primer de desembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima (

Ahir el PLE

En el futbol i en d'altres esports es fa servir molt aquella expressió de que no hi ha enemic petit...

Del Ple d'ahir a Lloret, m'haguera jugat un cafè amb qualsevol de que a les deu ja érem de nou a casa per sopar, doncs amb l'ordre del dia tant curtet i, en principi, fàcil, semblava que amb un tres i no res ho tindríem llest...

Jo havia vaticinat que allò on pot-ser trobaríem alguna romeguera seria en el darrer punt referent al "DESISTIMENT", que no "desestimació", com deien quasi be tots els regidors que hi van dir la seva, fora del sr.Elorza.
Doncs no, les meves previsions eren errades i tant el Govern com l'oposició van trobar entrebancs en tots els punts...

Per acabar-ho d'arreglar, s'havia presentat una moció d'urgència en el sentit d'adherir-se al manifest Editorial dels diaris de la setmana passada, que per cert va ser aprovat per tots els grups llevat del PP, que com que havia rebut la proposta molt tard, ahir mateix, no va donar temps al Sr. Ontañón a prepara cap dels seus al·legats de "Prietas las Filas"...

L'avantatge que va salvar el que semblava traspassar la mitja nit i entrar directament a desembre asseguts a la sala de plens va ser que pràcticament no hi va haver precs i preguntes llevat de dues de ERC i de una del PSC, que comento sota la notícia publicada en el "GIRONA info" de més avall.

El "menda", aquí present, va temptar la sort de fer desesperar als regidors, amb ganes d'anar a sopar, preguntant sobre el punt dos de l'ordre del dia, que, normalment i sota el nom de "Despatx d'alcaldia", fa referència a les activitats del alcalde durant el darrer mes; concretament vaig trobar a faltar, i així ho vaig preguntar, tres activitats del Sr. Crespo i que no figuraven a la relació facilitada en el Ple.
Dues eren intervencions a Catalunya Ràdio i a Nova Ràdio Lloret parlant del projecte de variant/prolongació de l'autopista; i l'altre era l'assistència dissabte passat, juntament amb el regidor Riera, a l'acte de presentació i firma per part de tretze entitats lloretenques i més de 200 lloretencs del Manifest de Novembre, també sobre aquesta Carretera.
Em va contestar el Sr. Crespo tot aclarint-me que les dues entrevistes a la ràdio com que eren telefòniques normalment no s'hi inclouen; i de la presència a l'acte de la plaça de l'Església, que no s'havia inclòs, doncs com que no figurava a la seva agenda el anar-hi, sinó que va ser cosa de última hora, doncs que la seva secretaria, que és qui en fa el llistat, no en tenia constància...

Per cert tots els punts es van aprovar tal com surten a l'ordre del dia. En alguns el corró pastisser va actuar el 4 i el 6; en el dos es van aprovar els acords de Junta però el PSC i ERC es van abstenir o votar en contra en una de les propostes (quatre i es van fer votacions separades).

En la moció d'Urgència d'adhesió a les editorials conjuntes dels diaris com ja he dit el PP se'n va desmarcar, però el detall curiós va ser que en l'explicació de vot de CiU el sr. Crespo va fer allò del domino de passo per un cop aprovat fer un al·legat en contra del President Montilla per deixar que siguin els diaris qui encapçalin aquesta iniciativa i no fer-ho ell molt en la línia que proposa el sr. Mas aquests dies, per altra banda quefa del partit del sr. Crespo...
Fin aquí un gat, fins aquí un gos aquest conte ja s'¡ha fos...








P.- "Per què ha decidit donar suport al Manifest de Novembre?
R.- Perquè en el fons no es tracta d'una qüestió exclusiva de Lloret. Hi ha una tendència general de destrossar el paisatge sobre la base de no sé quins arguments quan l'argument principal ha de ser la preservació del país."
Una entrevista ben interessant i amb reflexions que ja vam poder sentir fa un parell d'anys a la sala de plens de l'Ajuntament quan la presentació per part d'un professor de l'Autònoma, (de qui no en recordo el nom en aquest moment), d'un estudi encarregat pel propi Ajuntament i que venia a dir que els problemes de mobilitat no els provoca la manca de carreteres sinó el model de creixement i en va posar un exemple ben gràfic: va comparar el tràfic amb l'oli que s'escampa i s'escampa i com més fàcil li ho posis més s'escampa...
El poeta Casasses també ho te clar:
"La civilització del cotxe individual que tenim és un cul-de- sac. Lloret se seguirà embossant per més carreteres que es facin.
Més carreteres són més embussos i si fem una carretera el doble de grossa vindran el doble de cotxes"








Mirat així s'entén la fal·lera per la pista de gel que el nostre consistori mostra doncs tot semblen avantatges amb el canvi climàtic: "Camarero apunta que el canvi climàtic pot arribar a provocar un desplaçament de les estacions de manera que l'hivern començaria més tard i l'estiu s'allargaria fins ben entrada la tardor"
El problema és que les avantatges no són tals: "Augment de temperatura, disminució de platges i, sobretot, manca d'aigua; a la Costa Brava d'aquí a mig segle el nivell del mar haurà pujat uns quinze centímetres i suposarà la desaparició d'unes 100 hectàrees de platja."
I així també ho veu el gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, que aposta per la prevenció "Tot i que un augment de temperatures ens podria ajudar a desestacionalitzar, i a priori seria positiu, tampoc se'n pot fer una lectura tan parcial; per això cal lluitar per posar-hi remei", explica. Admet que la reculada de platges és un tema que preocupa. "Hem de lluitar ara contra el canvi climàtic, ara que és possible.""


M'havia promès a mi mateix no posar-vos més articles d'aquest senyor doncs considero que són d'una provocació gratuïta i amb temes ben sensibles; però avui faig el cor fort i us en poso aquest doncs tot i que la línia segueix essent aquesta de la provocació avui també hi adjunta la fal·làcia, (raonament incorrecte, encara que psicològicament pugui ser persuasiu); i us el poso perquè si obviem la part de la fal·làcia. " Per la majoria de mitjans de comunicació els pirates són els somalis que volen impedir el saqueig indiscriminat a què els sotmeten els vaixells del primer món."
Al meu entendre els segrestadors somalis no deixen de ser un braç més dels "srs de la guerra" i que el senyor Soler ens vol presentar com els Serrallonga, sent com són uns potentats amb un exercit de paupèrrims esclaus...
El que si m'agradaria aprofitar del article d'aquest senyor són les reflexions sobre la depredació que es fa sobre la pesca en tots els mars del món:
"(...) la premsa, prefereix defensar les grans empreses que esquilmen de tonyina la costa africana i criminalitzar qui vol impedir-ho. Un pobre armat és sempre un perill per als rics i si, a sobre, és negre, a més de perillós deu ser cruel i malvat. I pirata."

"Amb maniobres polítiques i diplomàtiques i els ulls posats en unes Nacions Unides que encara no han estat capaces d'imposar al sàtrapa de Rabat el referèndum que van anunciar. Ara els sahrauís prefereixen les accions civils, pacífiques, en la seva pròpia terra al preu de la llibertat o de la integritat, en una espècie de martiri atenuat que a vegades perd els atenuants."

Ara que encara hi som a temps proposo que també disposin un sortidor petit que permeti carregar-hi el mòbil... i que no passi com amb els encenedors que no ho van preveure i cada vegada que anaves a carregar el Zippo quedaves ben pringat de benzina ;.) ;.) ;.)




Des de sempre els suecs i sobretot les sueques han anat un pas endavant... ,-) ;-) ;-)


Per ara a Lloret la recomanació més vistosa de Michelin és la invitació a canviar els pneumàtics que resa a la façana de l'antic garatge dels germans Suñé...



L'articulista cau en el mateix error com quasi be van fer tots els regidors en el Ple d'ahir al confondre la paraula "desestimació" amb "desistiment" que és la correcte i que és la que jurídicament s'escau en aquest cas; i així ho va remarcar el regidor del grup del PSC Gori Elorza en el seu torn de paraula, doncs el regidor Riera també havia caigut en el error, com tots els altres portantveus, de confondre ambdues paraules...


L'Anna a part de ser una excel·lent professional... és una joia de persona.

"En concret, l'Ajuntament permetrà que hi hagi expositors a terra que surtin de la façana fins a 50 centímetres en el carrers estrets i fins a un metre en el cas dels carrers més amples"
Recordem que a Lloret des del primer de gener d'aquest any estan prohibides les mostres al carrer. Abans podien ocupar part de la façana i crec que sobresortir 20cm.
A alguns comerciants lloretencs aquesta mesura els ha suposat una bona guitza en el sota ventre doncs als efectes de la crisi hi han hagut d'afegir els d'aquesta mesura que ha suposat la pràctica mort comercial d'alguns trams de carrers doncs abans tenien l'atractiu de "mercadillo" als ulls dels turistes i s'hi atansaven hi ara al no veure el colorit que les mostres proporcionaven no hi entren...
En alguns d'aquest comerços no situats en el rovell de l'ou els ha suposat descensos en les vendes de fins un 40% quan en d'altres carrers menys afectats per aquest fenomen la crisi els ha suposat un descens però mai d'aquestes proporcions; es parla d'un 15% (?)...



Avui és el dia mundial contra la Sida.
Des d'aquí un record ben entranyable per a na Carme que va tenir el maleit privilegi de ser una de les primeres gironines a la que la malaltia se'n va endur...
Un petó ben gran Carmeta...!!!




Recordem que el Sr. Bagó ex-alcalde de Calella per CiU va dir textualment "a aquests del PP els hauríem de matar a tots".
La frase escrita així fora de contest és molt greu i en el context continua sent-ho, però sempre, i sense disculpar-lo, s'ha d'entendre com a sentit figurat. i sempre el el marc d'unes declaracions desafortunades que no s'haguessin d'haver pronunciat mai...





Em sap greu no podeu-vos oferir l'àudio d'aquesta entrevista doncs Ràdio Lloret no té per costum penjar-los els àudios, com sí que fa per exemple Ràdio Marina de Blanes.
A Ràdio Lloret tot i que sí et pots recuperar i baixar segons quins programes, per exemple el Bon Dia Bona Hora, te l'has de descarregar enter, (una hora, un arxiu immens) i llavors buscar a dins el que et pot interessar.
Ja fa unes setmanes em vaig posar en contacte amb el Sr. Crespo per si ell podia podia proposar el posar fil a l'agulla en aquesta qüestió que tècnicament no representa cap mena de dificultat més enllà dels deu minuts de separar els àudios de les diferents entrevistes, però per ara es veu que "això no toca"...
Demà si tinc temps us els pujaré si la gent de SOS Lloret em permeten pujar-los en el seu servidor, com sí que ja hi tenen penjades les declaracions del Sr. Crespo i del representant de SOS Lloret Jordi Palaudelmas a Catalunya Ràdio la setmana passada... :



"L'àpat solidari del proper 8 de desembre al Monterrey val 45 euros per als socis i per a la resta, 50."



"Lloret s’adhereix a l’editorial dels dotze diaris catalans en defensa de l’estatut i de ‘la dignitat de Catalunya’. I a Blanes, l’alcalde, Josep Trias, demana disculpes per les seves paraules del passat plenari."
Escoltar el regidor del PSC de Lloret, Gregori Elorza, i el portaveu del PP, Santiago Ontañón AQUÍ
http://www.radiomarina.com/audio/informatius/011209_pleblanes1.mp3 AQUÍ


El grup del PSC per veu del sr. Amaya just en el torn de precs i preguntes va presentar una pregunta en aquest sentit i un que no és mal pensat per naturalesa sinó per oportunitat pensa que la nota de premsa que l'Ajuntament va enviar als mitjans ahir a la tarda era un avançar-se a la pregunta del Ple i la meva mala fe em porta a pensar que com que les preguntes i precs es comuniquen amb antelació doncs ja li van contestar a mitja tarda... ;-) ;-) ;-)




Podeu veure el vídeo aquí: http://blip.tv/file/2911648
"Aquestes són algunes de les solucions proposades pels diferents representants de cada delegació. 23 alumnes han posat damunt la taula la seva visió sobre el canvi climàtic i la manera en que afecta al seu país. Amb aquesta iniciativa pretenen concienciar als més petits de la importància d’aquest fet i de la necessitat d’acabar amb aquest problema a nivell mundial."
De totes maneres si després d'haver visualitzat el vídeo no en reconeixeu ningú dels que hi surten no en feu pas cas a lo millor són els infants de Lloret però del Lloret de Mallorca...


El gos identificat amb el número de xip
identificatiu: 981098100985730, titularitat del
Sr. Antonio Rodríguez Sierra


contra els deutors
PEREZ GOMEZ,FELIPA,BARBERO PEREZ,
ASUNCION I BARBERO PEREZ, JOSE
CASTO, per dèbits a la Junta de Compensación
de la Urbanización “Mont Lloret”
DESCRIPCIÓ I TIPUS DE SUBHASTA
DELS BENS EMBARGATS PER ALIENAR:
URBANA: PORCION DE TERRENO, situada
en término de Lloret de Mar,paraje denominado
"Anada de la Caseta", que forma parte
de la urbanización "Ciudad Jardín Mont Lloret",
que constituye la parcela número TRES
MIL TRESCIENTOS NOVENTA


contra el deutor MEDPINS SL UNIPERSONAL, per dèbits a
l’Ajuntament de Lloret de Mar
DESCRIPCIÓ I TIPUS DE SUBHASTA
DELS BENS EMBARGATS PER ALIENAR:
URBANA: PARCELA DE TERRENO destinada
a la edificación formada por las señaladas
con los números ciento uno-A y ciento uno-B,
del plano parcelario de la Urba-nización "Roca
Grossa", calle Tramuntana, números veintisiete
y veintinueve


gestionarà el servei
d’abastament d’aigua potable en alta de la Costa Brava
Adjudicatari: Agrupació d’Interès Econòmic
formada per SOREA i AQUALIA



Atorgar una menció especial a:
Ajuntament de Calella per l'aplicació de les TIC 2.0 a la Fira de Calella i l'Alt Maresme.