escriu-me
My Photo

dimarts, 27 d’octubre del 2009

Dimarts, 27 d'octubre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

Ahir i va haver Ple en el nostre Ajuntament.

Jo hi vaig arribar tard, cap a les 10h i encara anaven pel tercer punt que era el de la "Modificació de determinats tributs locals i preus públics".
La veritat és que quan vaig entrar just començaven el 4t. que parlava del "canvi i re-situació d'usos privats" en el complex que s'està construint a l'antiga plaça de braus.
Tant el PSC com ICV no veien be el que se li canviessin a la promotora els usos inicialment previstos com a oficines per usos comercials, dient que això representava un tracte de favor cap a aquesta empresa sense que l'Ajuntament se'n beneficiés en res d'aquest canvi en el conveni. El regidor Valls en va defensar el canvi d'usos doncs per a l'empresa i donat la actual conjuntura econòmica no li sortien els números amb les condicions del conveni signat en el seu dia i en va justificar el que l'Ajuntament no en demanés cap compensació en el fet de que en el conveni signat les valoracions del m2 d'un i altra ús era la mateixa...
A l'explicació final d'aquest punt per part del Sr. Crespo, aquest va començar dient que s'havia anat mentalitzant durant les intervencions per no "sulfurar-se" en aquest darrer torn i a fe que no ho va pas aconseguir fins al punt que a l'explicació de vot del punt següent el representant del PSC, sr. Elorza, li ho va retreure i el Sr. Crespo es vao tornar a enfilar, no sense reconèixer que pot ser sí s'havia passat un pèl en les formes...

El 5è punt referent a les "condicions d'ordenació i ús en el sistema d'espais lliures"
feia referència a la possibilitat de instal.lar antenes en espais verds (Serra Brava, Font de Sant Llorenç...) i es va aprovar sense ni discutir.

El 6è: "Projecte del Pla Especial del front edificat de la façana marítima"
feia referència a l'autorització d'igualar les edificacions d'aquest àmbit a planta més sis alçades, que la majoria ja ho són però que d'altres són planta més 4 i ara podran apujar dos pisos tot i estat afectat per la llei de costes, (no ho vaig acabar d'entendre que és el que ara canvia doncs planta més 6 ja ho deia el Pla General del 85, a lo millor és que ara costes s'ha relaxat en aquest tema).
En aquest punt el regidor Toni Garcia, ICV, va mostrar la seva estranyesa per com s'uniformaven les alçades per baix però en canvi no se'n deia res del gratacels que sobrepassa llargament aquest planta més 6 a lo que el Sr. Valls va contestar que l'edifici queda afectat per la "consideració urbanística prevista" de "volum no conforme" i aquí pau i després gloria...

Del 7è punt, la moció presentada pel PSC de crear un "registre d'empreses proveïdores" no es va aprovar doncs CiU va fer servir la seva majoria doncs fins i tot el PP va trencar la uniformitat de vot amb l'equip de givern abstenint-se.

Jo vaig arribar tard doncs a les 8h hi havia la presentació en El PUNTET del que es pretén sigui l'embrió del "Fòrum Social Català a Lloret"; la reunió va estar be, érem 20 persones de diferents àmbits, sensibilitats, entitats, col·lectius i persones de la societat civil de Lloret...
Van presentar el que és, representa i pretén el Foro, dos membres del "Fòrum Social Català" vinguts de Barcelona, que van estar explicant en quin punt es troba el moviment i el calendari previst fins a la trobada del Fòrum Social Mundial, contraposició al Fòrum Econòmic Mundial que es realitza anualment a la població Suïssa de Davos.
Les explicacions a mi em van resultar un xic abstractes, no perquè no fossin clares sinó perquè representàven un canvi en els esquemes tradicionals de trobades d'aquest tipus on normalment el que es pretén és directament la redacció d'un comunicat o la definició d'unes accions concretes i conjuntes.
Al final i després d'un repàs de les possibles problemàtiques lloretenques, va semblar que dos temes sobresortien de la resta: immigració (40% a Lloret) i la falta de coordinació existent en l'associacionisme lloretenc.
Al final vam quedar de intentar muntar una trobada de les diferents i nombroses entitats presents a Lloret per veure i avaluar la possibilitat de la formació d'una coordinadora d'entitats que amb un parell de trobades l'any pogués coordinar i posar en comú les problemàtiques i objectius coincidents o dispars però que a lo millor una coordinació podria ajudar.
Es va quedar de intentar fer aquesta primera trobada la primera quinzena de desembre, així que si pertanys a algun tipus d'entitat, associació... sàpigues que s'està intentant aquesta trobada.


Ja per acabar dir que
en el Ple de l'Ajuntament d'ahir
el final no se'n va dir absolutament res de la possibilitat de que fos
aprovada una moció d'urgència en el sentit de prohibir l'estada a Lloret de circs on es facin servir animals...!!!

=====================
=====================
=====================


Aquest dimarts:






"En vista d'experiències anteriors, ja seria hora que els damnificats deixessin de ser sempre els treballadors."


El ple celebrat ahir a Blanes
Aquesta és la imatge de la sala de plens Blanes; si disposés de la del Ple d'ahir a Lloret veuríeu una sala de plens completament buida, i no és una metàfora; jo hi vaig arribar tard i en aquell moment hi havia dues persones de públic; l'una just va marxar al seure jo, o sigui que va continuar el Ple amb dos espectadors...
Ens ho hauríem de fer mirar; no és lògic, ni normal aquest desinterès...





El Sr. Bonaventura no pregunta pas si es pot encendre una cigarreta en els "pàrquings del centre de Girona", sinó que la seva pregunta és perquè els extractors de fums estan parats, "per la qual cosa s´hi forma un núvol de fum negre altament tòxic just als punts de pagament"
Lo bo de la carta és com el Sr. Bonaventura la fa acabar: "Ja sé que la resposta a aquesta carta serà que tots els pàrquings compleixen estrictament la normativa però m´encanta perdre el temps"
Boníssim final !!!

"crear una oferta diferenciada que reculli els estocs d'immobles de la nostra província".



"Hi ha pocs impostos que s'apugin. En concret, el de les escombraries, que ho fa un 1,71%; el de l'aigua, que ho fa un 2,3%, i el dels aparcaments, que s'apuja un 3,5%."




A la pàgina on hi ha aquesta notícia hi trobareu aquest link: Esmenes referents a les comarques gironines presentades per CiU als Pressupostos Generals de Estat per al 2010 que és un document Excel de Microsoft Office on hi trobareu detallades totes aquestes esmenes.
S'hi por veure:

Prolongación Blanes-Lloret... 500.000€
(nuevo) “Paseo marítimo de Lloret de Mar”. 1.000.000€





(...)tal com estava previst en el projecte de dinamització 2009/2010 de l'associació, que preveu una progressiva transformació de l'entitat en una agència de serveis per al comerç de la zona.



Escoltar Josep Valls (CiU), Xavier Crespo (CiU) i Santiago Ontañón (PP) AQUÍ

Escoltar Joaquim Teixidor (GRILL) Antoni Garcia (ICV-EUiA), Eduard Coloma (ERC) i Joan Carles Amaya (PSC) AQUÍ


Amb la grandària de les fotos amb que ho il·lustren no han estat gaire generosos. A sota "GIRONA NOTÍCIES" en publica la mateixa però retallada pels costats.
Em sap greu no disposar-ne d'una més gran en la que per lo menys haguéssim pogut identificar les cares...
En quant al redactat de la notícia és exactament el mateix; suposo que és un copiar/enganxar d'alguna nota de premsa...




A la notícia hi trobareu els premiats així com una breu explicació dels seus merits: ".La família Gallart-Torras de l’hotel Anabel ha rebut el premi a la qualitat turística.Es tracta d’una família de llarga tradició hotelera a Lloret, on van obrir el primer establiment l’any 1954. L’hotel Anabel, des de l’any de la seva obertura l’any 1970,s’ha caracteritzat sempre per la importància que dóna al bon servei.
La gestió professional i l’aposta per la qualitat han fet que aquest establiment obtingués la certificació Q de qualitat que atorga l’Instituto para la Calidad de l’Estat espanyol,essent el primer hotel de Catalunya a obtenir-la.
Recentment també ha obtingut un dels premis Primo al millor hotel de la zona que atorguen els clients de l’operador turístic Thomas Cook."




"Un cop avaluades les sol·licituds, es preveu que els ajuts es puguin adjudicar abans de finalitzar l’any"








La pàgina no està accessible... (7.12h). Demà m'ho miro.


projecte de renovació i millora de la xarxa de transport d'aigua potable a través de la Urbanització Lloret Verd, redactat per l'Enginyer Industrial, Joan Ruiz Castro, d'Aqualia S.A.

Renovació i millora del bombeig de la Montgoda al dipòsit de Canyelles., redactat per l'Enginyer Tècnic Industrial, Joan Ruiz Castro, de l'empresa AQUALIA S.A.

Entitat: Ajuntament de Lloret de Mar.
Import: 8.000 euros.
Finalitat: redacció de mapes d'instal·lacions i equipaments esportius

Entitat: Ajuntament de Blanes.
Import: 8.337 euros.
Finalitat: redacció de mapes d'instal·lacions i equipaments esportius.