escriu-me
My Photo

divendres, 16 d’octubre del 2009

Divendres, 16 d'octubre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de la Selva Marítima

7a Setmana Intercultural i Solidàriade Lloret de Mar

Avui dijous:
A la Sala de Plens de l’Ajuntament, a les 20 hores:
Projecció del documental El llegat de la maternitat d’Elna, dirigit per Toni Espinosa i Assumpta Montellà.
Ens acostem a la figura de la jove mestra suïssa Elisabeth Eidenbenz i la seva tasca com a impulsora i directora d’una maternitat a la Catalunya Nord al final de la Guerra Civil espanyola. Amb la col·laboració de les mares i d’algunes infermeres voluntàries (poques), Elisabeth va fer possible el naixement de 597 bebès en bones condicions. Però va fer molt més que atendre parts...

• A la Sala de Plens de l’Ajuntament, a les 21 hores:
Conferència “El camí de l’exili” a càrrec de Yssouf Traore, sol·licitant d’asil de Costa d’Ivori.


Demà dissabte:
A la Biblioteca Municipal, a les 11.30 hores:
Contacontes: contes del món a càrrec de Va de Contes.


Tota la setmana actes i activitats...
més info AQUÍ


=============
=============
=============




Avui divendres:

L'Associació Espanyola contra el Càncer de Lloret de Mar(AECC) ha organitzat a l'Hotel Monterrey de Lloret un "Sopar de dones solidàries" per al proper divendres dia 16 d'octubre de 2009. El sopar començarà a les 21 hores i el preu és de 35 €.

Per a més informació al respecte podeu trucar al telèfon 972 20 13 06 i demanar per la Coordinadora del Departament de Psicooncologia de l'Associació Sra. Pepi Soto i Mora. També podeu reservar taula al Cafè de la Vila i a la Llibreria Gallissà de Lloret de Mar.

Els fons recaptats es destinaran a la lluita contra el càncer. En el sopar de l'any passat s'hi van aplegar unes 200 lloretenques.

més info a: www.lloretperlavida.blogspot.com


=============


també avui divendres

Com afrontar la mitigació del canvi climàtic
des del món local gironí



més info AQUÍ






"El regidor del PSC Joan Carles Amaya es pregunta si la realització de diferents contractes "inferiors a 18.000 euros" s'ha fet expressament per evitar que surtin a concurs públic i poder realitzar així l'adjudicació directa." "Sospitem que aquesta és una de tantes empreses que es beneficia dels contractes, igual que Aglomerats Girona o Cubas y Contenedores Pallarés".

"També es construirà un nou passeig per als vianants que anirà per sobre de les casetes de pescadors, que s'ubicaran en el nou dic de recer."

a notícia tot i que no fa referència a la carretera que per la porta del darrera ens volen imposar aquí a Lloret i que malmetrà per sempre paratges tant emblemàtics com Sant Pere del Bosc, l'Àngel o Les Alegries, sí que hi té un paral·lelisme total doncs és també un "projecte desproporcionat i que atempta greument contra el medi ambient"
Tant de bo a Lloret hi hagués una iniciativa com aquesta de entitats de "la Bisbal, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní, Fonteta i Rupià"
Han tingut una idea que si es pogués recrear aquí ni els propis membres de l'equip de Govern s'atrevirien a defensar aquesta destrossa que es pensa fer en el nostre patrimoni: "Aquestes entitats van encarregar fotomuntatges a un despatx d'arquitectes perquè recreessin com quedarà el projecte"
Carretera fora de Sant Pere Del Bosc !!!
Una altra solució és possible !!!


"una estratègia que ha volgut desvincular de qualsevol crisi i ha atribuït a la finalització de la temporada d'estiu i l'inici de la d'hivern. Una reducció, però, que no havia efectuat en anys anteriors."



La carta de na Irene explica com va salvar un gatet de morir atropellat en ple carrer i el va portar al Centre d'Acolliment.
Vint dies després va trucar-hi per saber si algú l'havia reclamat o adoptat i al dir-li que no, ella se'l vol quedar i aquí ve el problema:
"al telèfon del Centre, una noia m´explica, de molt mala gana i després d´insistir-hi, que per emportar-me´l he d´abonar 150 euros a un veterinari amb el qual ells treballen per posar-li el xip i esterilitzar-lo, dues condicions impresscindibles per poder-lo recollir."
Suposo que a na Irene no li va anar prou be això de tenir que pagar l'esterilització, les vacunes i el xip i es creia que com que l'havia trobat, anant allà i recollir-lo en feia prou...

Jo comprant el vi en el Caprabo, i resulta que en marc n'és ple...






Al Baix Empordà en estan mostrant avui el que demà pot passar a casa nostre:"No podem permetre que els alcaldes de les nostres poblacions no ens escoltin i prenguin decisions sense tenir en compte l'opinió del poble"
Carretera fora de Sant Pere Del Bosc !!!
Una altra solució és possible !!!


A Lloret tots sabem que cal trobar una solució al tràfec entre els pobles de la Selva Marítima, com també ho sap del seu territori el Sr. Puivert: "A mi no m'agrada fer volar coloms i procuro escriure sense perdre de vista la realitat. I em sembla evident que cal trobar una solució per comunicar la pobladíssima Costa Brava del centre amb la capital gironina." El que passa, i és una nova similitud am al que pensen fer amb Sant Pere del Bosc, l'Àngel i les Alegries: "Ingenu de mi, esperava dels socialistes una resposta refinada a aquest problema. Una resposta provençal o toscana. Constato, desolat, que Nadal i companyia, com si l'Empordà fos un desert, han decidit destrossar el baix ventre de les Gavarres."

Em sap greu omplir-vos d'articles que parlen d'una carretera de l'Empordà, però és que la similitud amb el que pot passar aquí és tal que millor serà anar fent coixí pel que se'ns ve a sobre...


"El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, va explicar que la prohibició d'aquest tipus de pràctiques, bastant esteses en molts establiments nocturns, és una reivindicació antiga d'una part important del sector."

Com veieu al Sr. Castaño la mesura no li ha caigut gens be: "Que volen que portem una vida més saludable, que siguem més feliços? I un be negre, això no s'ho creu ningú. Però és que, encara que fos veritat, no és competència seva"; i la veritat és que si el tema el tallem aquí no hi ha res a dir al seu plantejament; però ell sap "que els nostres excessos costen molt a l'erari públic," i és aquí on ja no puc estar amb ell si tampoc aquest extrem no l'importa i aposta per un campi qui pugui oblidant la caixa comuna de la solidaritat i en reclama aquesta aposta: "fem un tracte: nosaltres renunciem als seus serveis, i ells ens tornen els calés que hi hem posat. Veuran que bé que ens busquem la vida"


Jo ja fa dies que defenso que un senyor que porta les rendes d'una companyia i es presenta a les rodes premsa vestit així no és de fiar...
I no valdrà allò de que "nos quiten lo bailao"...





El Sr. Nadal hi adjunta a la notícia un vídeo, (avís: les imatges són extremadament cruentes i dures) on mostra una granja xinesa que cria animals per aprofitar-ne la pell, que s’exporta en grans quantitats. "La brutalitat amb què s’arrenca la pell als animals d’aquestes granges repugna. És un procedir indigne d’un ésser humà i es fa incomprensible que hi hagi gent capaç d’actuar així."

Compte!!!, doncs de veritat que són imatges molt i molt dures !!!


El mar ja se'n cuidarà d'arreglar-ho...



Si us agrada el vi i en beveu amb plaer i moderació feu una ullada a aquest blogg




Ahir vam fer arribar a l'Alcalde Crespo, així com a tots els regidors del nostre Ajuntament, una petició en el sentit de que potser ara, després de que la regidora de Seguretat Ciutadana i Via Pública, Maria Àngels de la Torre, manifestés públicament que l’equip de govern es comprometia a no autoritzar cap més circ amb animals a la vila durant la resta de mandat, fora bo plasmar per escrit aquesta lloable i necessària iniciativa, declarant Lloret “ciutat lliure de circs amb animal” a través de l’aprovació d’una moció que prohibeixi aquest tipus d’espectacles a Lloret.
Juntament amb l'escrit també els adjuntàvem les ordenances que en aquest sentit tenen els ajuntaments de Barcelona i Lleida que ja prohibeixen o restringeixen l'ús d'animals en els circs, en la línia d'altres ciutats i pobles de casa nostra.















Encara hi ha el d'ahir, 6.46h)
Demà m'ho miro




reglament d'ús social dels edificis i les instal·lacions dels centres públics d'educació infantil i primària i dels centres municipals

interpuesto por D.FIDEL AROMIR MASSAGUER I ALTRES , contra el plan de ordenación urbanístico municipal en el término municipal de Tossa de Mar