escriu-me
My Photo

dimecres, 30 de setembre del 2009

Dimecres, 30 de setembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Aquest proper diumenge:

KulActiu Sa Caleta organitza:

I Fira d'Intercanvi

més info: AQUÍ


=====================
=====================
=====================



V Dia del Mar


es recomana portar banyador...
més info: AQUÍ
"Dintre els actes de la Festa del Mar el Centre de Submarinisme Lloret presenta una exposició dels últims 18 anys"


=====================
=====================
=====================





més info: AQUÍ


=====================
=====================
=====================


Perdoneu altra vegada l'horari, (9.23h).
Us juro que no és que se'm enganxin els llençols, no, és que cada dia em passa una altra cosa. Avui a les set passades ha caigut un xàfec que m'ha obligat a córrer cuita entrar la roba estesa i estendra-la de nou sota cobert ... les mestresses de casa segur que m'entenen i me'n disculpen el retard!!!
;-) ;-) ;-)




Formava part de l'ordre del dia del Ple de dilluns i va ser aprovada per unanimitat i bones paraules de tots els grups que se'n van felicitar de com havia quedat finalment el projecte.



La notícia posa que la conferència va ser dijous però va ser dissabte a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca de Blanes.
La sala estava plena de gom a gom; a Blanes, sap greu reconneixre-ho però és així, els actes solen tenir molta més assistència que no pas a Lloret i no perquè les temàtiques puguin ser diferents sinó que diria que potser tenen una societat més participativa.

La conferència, quasi dues hores si incloem el debat, va estar molt interessant i la temàtica era com de manipulats estem amb la informació que rebem i els filtres que aquesta informació passen abans de que ens arribi. Filtres imposats pels amos dels diaris, (elèctriques, asseguradores, bancs, industries farmacèutiques), que o be censuren o be imposen una línia de notícies per tal de no perjudicar els seus interessos o afavorir-los, (les nuclears, la grip nova,...); un altra filtra seria el redactat de la notícia, sense falsejar-la, donar-li una forma o una altra depenent de què es vol afavorir o desprestigiar. I així fins fins a sis diferents tipologies de filtres va enumerar que fan que només sapiguem el que els filtradors volen que sapiguem i tot agreujat pel fet de que actualment el periodista ja no va buscar la notícia, avui el 99% per cent de les notícies venen induïdes per una roda de premsa de tal o qual institució o personatge i moltes vegades ni tant sols fa falta que el periodista es desplaci al lloc on li donaran la notícia amb safata, sinó que assentat tranquil·lament davant l'ordinador o el fax només ha d'esperar que li vagin arribant les notes de premsa dels qui es fan auto-propaganda del ser fer diari, (90% polítics i sobretot si manen)...







"Cap de Creus figurarà entre les 25 regions més riques del món pel que fa a la biodiversitat"

"Fins a 800 barques s'han arribat a comptabilitzar en un dia en tota la costa que conforma el parc natural. Només a cala Montjoi, 93 en un dia. La densitat és elevadíssima."

O el Sr. de Ribot és car o té més paciència que un sant i diners i vocació per conrear-la...





"Blanes se suma així a altres municipis de la província que ja han donat el sí a la celebració d'una consulta popular sobre la independència, com ara Lloret de Mar"
Cal recordar que a Lloret la moció aprovada no va ser per la Independència sinó per l'autodeterminació... ;-) ;-) ;-)


"El diputat de CiU Jordi Xuclà, va criticar especialment les previsions en carreteres: «Gairebé per a tots els trams de l'N-II disminueixen les partides, i la gran promesa de l'N-II al tram de Blanes en aquest pressupost es mor.»

"Tot i que fer-ne cas omís és un bon antídot, els responsables d'aquestes publicacions han de posar fre a aquesta pràctica abans que no els acabin devorant la poca credibilitat que els queda."


Pot ser vaig errat, però a mi em continua semblant que és possible ajustar el temps d'encesa i apagada de l'enllumenat. Jo suposo que hi han uns paràmetres coneguts de intensitat lumínica per sota dels quals alguna normativa diu que els carrers han de tenir les llums enceses, però jo veig que àmbits propers i semblants les estan obrint/apagant amb 15 minuts de diferència o sigui que o be els sensors no són massa precisos o be aquest ajust que reclamo sí és possible.
En un altre ordre de coses, aquesta llei a què fa referència la notícia diu que en determinats àmbits i horaris l'enllumenat públic s'ha de rebaixar fins un 30% per innecessari i per evitar aquest contaminació lumínica que no ens deixa veure el cel; doncs be a Lloret no conec cap àmbit de Lloret, ni carrers del centre ni enllumenats de les urbanitzacions on aquest precepte es compleixi i ja hi som altra vegada amb allò de que des de la pròpia administració es passen les lleis pel folre dels dellonsis...

Estic expectant per veure com se'ls empesquen aquest any amb l'enllumenat nadalenc, si també anirà connectat a l'enllumenat públic i tota la nit en marxa; o si quan encara hi ha gent a la platja banyant-se ja funciona l'arbre de Nadal; o si quan els Tres Reis ja porten setmanes gaudint de les seves merescudes vacances encara hi han llums que ens recorden que tal dia farà un mes que era Nadal...


"La unió de Maresme Digital TV i Televisió de Mataró era una necessitat si allò que es vol és garantir un mitjà públic de qualitat sostenible, a més, en temps de crisi."
A la conferència del periodista Pascual Serrano que parla el Diari de Girona, en el torn de preguntes es va criticar fortament l'Ajuntament de Lloret pel fet de mantenir finançant una emisora privada com és Canal Català la Selva i en canvi rebutjar el formar part d'una TV pública com era l'oferta de associar-se amb l'ajuntament de Blanes en el projecte per mantenir la TDT.

Ja que Lloret s'ha declarat contraria als circs amb animals el circ Cric seria una opció ben vàlida per convidar a visitar-nos...
Com podeu veure aquí sota ja en són varis els ajuntaments que es plantegen una revisió de les seves normes per tal de prohibir en el seu territori espectacles on s'utilitzin animals. En el cas de Lloret fora bo que no solament es quedés en una declaració d'intencions per part de l'actual equip de Govern sinó que es fes un pas endavant i ja que s'està en període de revisió de les ordenances de la via pública s'incorporés a les mateixes aquesta sensibilitat.
Estem recopilant informació, i quests propers dies farem arribar a l'Alcalde i demés regidors de l'Ajuntament els redactats de les normatives que els diferents pobles que ja han incorporat aquesta qüestió a les seves ordenances tenen , per si els serveix i els pot facilitar la feina de cara a que aquesta modificació entri en els nostres textos.




Si teniu un moment feu un cop d'ull a aquest vídeo gravat dissabte a Premià en el circ Italià, (és el que ens va visitar a primers de mes a Lloret), us vacunarà de les ganes de tornar a veure un circ amb animals. Sobre tot el minut final quan la lleona es passa més d'una hora amb el cadell a la boca buscant un lloc on amagar-lo dins la petita gàbia.
De jutjat de guàrdia... de veritat !!!
A Mataró el representant de la CUP presenta una moció en el proper Ple a celebrar demà dia 1 en el sentit de declarar Mataró ciutat lliure de circs amb animals.
Per la seva part el representant del grup municipal de CiU, , també a Mataró, Joaquim Fernàndez, ha declarat que portaven el tema al Parlament a través del seu Grup Parlamentari i aquí sí que el Sr. Crespo hi pot fer valdre el seu parer...









"En Lloret de Mar pasó algo parecido. En el pleno del ayuntamiento celebrado la noche del lunes se aprobó una moción presentada por ERC aunque con diversos matices, ya que se cambió la palabra independencia por la de autodeterminación."








"Blanes se suma así a otros municipios catalanes que ya han dado el sí a la celebración de una consulta popular sobre el derecho de Cataluña a la autodeterminación, como Fornells de la Selva, Lloret de Mar y Vilobí d'Onyar"






S'han adormit; encara hi tenen el d'ahir (6.44h)... Demà me'l miro.


No hi he sabut veure res que sembli fer per nosaltres...