escriu-me
My Photo

dissabte, 19 de setembre del 2009

Dissabte, 19 de setembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Avui sardanes:

més info AQUÍ


=======================
=======================
=======================


També avui dissabte:

TORNEIG DE LLIGUES CATALANES SENIOR DE VOLEI
Al Pavelló del Molí
15.30 h: CV SANT BOI- AUTOCARS PUJOL LLORET
17.30 h: AUTOCARS PUJOL LLORET- CV BARÇA B
19.30 h: CV BARÇA B- CV SANT BOI

Les semifinals es disputaran el proper cap de setmana al Pavelló del Molí en els mateixos horaris.


=======================
=======================
=======================


Demà diumenge:



=======================


També demà diumenge

XXIVè TORNEIG DONA MARINERA D'HOQUEI PATINS
Al Pavelló Municipal

18.00 h: Presentació dels equips temporada 2009-2010
19.00 h: Partit: CH LLORET- TECNOL REUS DEPORTIU





En el torn de preguntes posterior a la roda de premsa d'ahir a la sala d'actes de l'Ajuntament, i que va estar oberta no solament als periodistes sinó també als veïns, (pocs hi eren presents), na Rosa, presidenta de la comunitat de propietaris d'un dels edificis del passeig, va preguntar: "Els veïns es pregunten si el permís d'instal·lar noves terrasses no contribuirà a augmentar l'enrenou al llarg de les nits d'estiu, en ser un reclam per als ciutadans, turistes i visitants que solen disfrutar l'oci nocturn que ofereix la vila."
el regidor Sr. Riera li respongué sobre quins tipus de terrasses seran: "es potenciarà que siguin diürnes, doncs se'ls concedirà a bars, restaurants i gelateries. "L'ambient nocturn ja hi és a Just Marlès""

Concretament vaig preguntar:
1) Si l'Ajuntament coneixia el projecte i el seu recorregut
2) En el cas de que sí el conegués si ens podria dir la proximitat a Sant Pere del Bosc
i 3), i donat que està en exposició pública
"l'avantprojecte de Pla territorial parcial de les comarques gironines", que en pensaven i si hi presentarien algun tipus d'al·legació.

Em va contestar el Sr. Crespo.
1) De la coneixença o no del projecte em va dir que l'Ajuntament encara no el coneix; que sabien de la seva existència però que en desconeixien els detalls.
Com que el lloc i el moment tampoc era l'adient com per repreguntar em va quedar un dubte a dins, i que tot i no posar en dubte les paraules de l'Alcalde crec que la resposta no va ser tot lo contundent que la càrrega que la pregunta portava, doncs si be és cert que el projecte mil·limetrat no el deu conèixer sí que en deu saber exactament el traçat i era això el que no va respondre i que és precisament el que des de fa temps Lloret hauria de saber per poder engegar un debat sobre la seva conveniència abans de que sigui massa tard o que s'hagi perdut un temps preciós en redactar un projecte que malmeti greument l'entorn de Sant Pere del Bosc i que el poble de Lloret a lo millor haurà de repetir la història i plantar-se davant les màquines tal com ja va fer l’any 1931 per evitar la construcció d'un balneari a Santa Cristina, fet que ja alguna vegada a recordat el Sr. Cresp..

2) De la proximitat amb Sant Pere, al dir que no coneixia el projecte ja no tenia raó de ser la pregunta, de totes maneres el Sr. Crespo va dir que es vetllaria per tal de minimitzar l'impacte sobre l'indret.

3) De les possibles al·legacions a
"l'avantprojecte de Pla territorial parcial de les comarques gironines" el Sr. Crespo em va respondre que tot i que ell com alcalde ja n'havia estat informat feia uns dies a l'Ajuntament havia arribat just aquest dijous, així que encara no hi havia hagut temps per mirar-lo.
En aquest punt sí que no puc estar d'acord amb el Sr,. Crespo doncs l'edicte d'exposició en el DOGC és del dia tres de setembre, tal com us vaig enviar aquell dia en el resum diari, i era aquell dia quant començava a córrer els dos mesos d'exposició pública, la qual cosa vol dir que ja hem perdut dues precioses setmanes.

Aquí sota us en poso els links tan pel que fa a la publicació en el DOGC del dia 3/09/09, :

"EDICTE de 31 d'agost de 2009, pel qual se sotmet a informació pública l'Avantprojecte del Pla territorial parcial de les comarques gironines."

així com el que porta a la publicació a la web de la Generalitat i que hi figura des d'aquest dia 3/09/09:
"Documentació informació pública de l'avantprojecte de Pla territorial parcial de les comarques gironines"


i on hi podem trobar coses tant "boniques" com aquesta:


o com aquesta:

I que parlen de coses com això:
"• El traçat de la prolongació de l’autopista C-32
• La possible arribada de la via del tren fins a Lloret
• Els espais que es protegiran a Lloret amb alguna figura urbanística de nova creació d’aquest pla territorial. Sobre tot és sòl no urbanitzable i algunes parts de sòl urbanitzable encara sense urbanitzar"


Sr. Crespo, crec que estem davant d'un tema molt important i que des del seu equip de Govern s'està deixant en segon terme, donant prioritat a coses, que tot i ser molt importants, no tenen la transcendència de futur d'aquesta, i que sota el paraigües de que un cop feta la infraestructura serà de gran utilitat, o, no depèn de nosaltres, no s'hi pot amagar un desastre de per vida en un paratge com aquest, un "més" a Lloret.


"s'hi col·loca cada 11 de setembre"


"Mentrestant, 14 persones han perdut la vida aquest any en el tram gironí de la N-II, a més d'altres ferits greus"







Tant el Diari de Girona com aquí El Punt hi posen una foto del passeig tal com és avui, però a la presentació d'ahir es va mostrar un video, (en paraules del Sr. Crespo: "vídeo auster per les estreteses econòmiques del moment"), on s'hi podia veure una simulació de com serà el futur passeig amb el "carril esport", sense cotxes, només aparcaments per càrrega/descàrrega, bicis i motos i la veritat és que crec que farà molta patxoca...
"Un dels canvis que es faran aquesta mateixa tardor és el de la nova rotonda a baix de l'avinguda Just Marlés, que es farà més gran i facilitarà que els vehicles provinents de la rambla Romà Barnés puguin dirigir-se cap a la punta marinera, cosa que actualment no és possible."


Un dels ponents era Ole Thorson, convidat per l'Ajuntament de Lloret ara fa just un any amb motiu de la setmana de la mobilitat: "el tècnic de mobilitat, Ole Thorson, va reclamar més apostes per altres mitjans de transport fora del vehicle privat. "

El Sr. Nadal amb una cosa té raó, ho sap i moltes vegades ho aplica i és que els fets consumats són menys polèmics, però així ens va amb les coses fetes fa vint anys o cinquanta...
Sr. Nadal, un nyap és un nyap i el temps no tot ho cura...


El titular ve a compte d'una guilla morta que algun cotxe ha atropellat. Els veïns diuen que aquesta corba s'ha convertit en zona de pas per als animals. I ho relacionen amb l'alçament de talussos de formigó...", i on ningú ha previst un forat per sota la carretera per permetre els pas dels animals...

"El Parc Científic i Tecnològic és la seu des d'ahir i fins avui d'un seminari sobre biodiversitat marina i salut humana."


Parla de la sogra...: "Un sogre no té perquè ser menys mortífer que una sogra, però la sogra s'endú la mala fama. Potser perquè les dones viuen més anys? Perquè fins fa quatre dies tenien més temps? Per un rebot del feminisme cap quadrat? Per masclisme? Doncs no. Per misogínia."

El repartiment de la dot pel que fa a les joies ha anat així: "El PSC assumeix Hisenda; el PP, Urbanisme, i ICV, el POUM"




"En el mateix acte, l'alcalde va fer una altra petició, en aquest cas, es va adreçar directament al president Montilla. Li va demanar la subvenció corresponent per poder acabar de construir el teatre municipal."




Escoltar Domingo Suárez, d'Amnistia Internacional a Blanes AQUÍ

Escoltar Emili Bitlloch, d'Amnistia Internacional a Blanes, parlant dels objectius que té el grup de treball AQUÍ