escriu-me
My Photo

dijous, 10 de setembre del 2009

Dijous, 10 de setembre del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima


Presentació de la nova programació

L'Espai XXS comença nova temporada.
Per al proper trimestre, l’Espai XXS ha programat un total de deu espectacles de teatre, música, dansa i infantils i quatre pel·lícules de cinema familiar.

us en podeu baixar el dossier AQUÍ
I aquesta és la seva web:
http://www.espaixxs.com/index.php/

=====================
=====================
=====================

Aquest divendres:

lupa AQUÍ



Joaquim Teixidor (GRILL)
A part dels cinc minuts de diferencia en entrar les ofertes, (a lo millor era la mateixa persona qui portava les tres i l'empleat va tardar només cinc minuts en registrar-les...), també crida l'atencio lo ajustats que n'eren els preus entre una i l'altra: "59.800 euros, 59.950 euros i 59.500 euros".
Si pels 5 minuts hom pensa que va ser una única persona qui va presentar la paperassa, en les quantitats hom pensa que va ser el mateix contable qui en va fer les sumes... ,-) ;-) ;-)

Us explicaré un conte, (verídic), que no hi té pas res a veure però que la vox populi diu que més sovint del que un honrat ciutadà podria pensar, passa...:

S'han de fer unes obres en un bloc d'apartaments i un membre de la Junta de la comunitat de veins, o l'administrador o el corrupte de torn, s'ofereix en buscar pressupostos. Els veïns que com és natural creuen "to er mundo es güeno", diuen que molt be.
A la propera reunió d'escala l'home "bo" presenta tres pressuoostos: l'un puja 50 i esta molt ben especificat; el segon puja 70 i només diu "pels treballs tant"; i el tercer puja 100 i esta igual d'especificat que el primer i amb características semblants.

La gent de bona fe de l'escala se'ls miren i la decissió és clara: el més barat i el més cars són iguals per lo tant entre aquests dos la decisió es clara: el barat; i entre aquest i el del mig no hi ha color, el del mig és més car i no esecifica res...
Així que sense discusió s'escull el primer, el de 50...

Un temps més tard i per voltes que dóna la vida resulta que m'en entero de com va anar realment l'historia:
El listillo de torn, (el que va dir jo ja demanaré pressupostos), resulta que li va dir a un industrial amic: tinc una feina per tu que val uns 20, però m'hauries de fer un pressupost per 50. També va parlar a dos industrials més, també amics, i a un li va dir: necessito un pressupost de 70 i no cal que especifiqui res, només que digui: pels treballs 70; i al tercer, també amic li va dir, té aquest pressupost que m'han fet, copia'l i així no hauràs d'anar ni a prendre mides, i me'l fas que pugi 100...

Ni cal dir que la diferencia entre els 20 que costava l'obra i els cinquanta pressupostats se'ls va embutxacar el listillo, i als dos industrials que aquesta vegada no van poder fer la feina ja els donaria oportunitat en una altra ocasió...

Fins aquí un gos, vet-ho aquí un gat, aquest conte, (real com la mateixa vida), s'ha acabat...

Fins i tot s'ha donat el cas i això ja és un altra conte, que de vegades qui ha presentat el pressupost més elevat i que no ha guanyat l'adjudicació de l'obra és qui l'ha acabat fent com a sub-contracta... (això sí que té merit, per no dir delicte...)-


Què he volgut explicar amb aquesta "parrafada" ???..., només un conte...
i tota similitud amb el que ens ocupa és senzillament una pura coincidència que no hi té res a veure.

"D'altra banda l'Ajuntament ha interposat un contenciós contra el Departament d'Educació per reclamar-li 350.000 euros en concepte del cost de funcionament d'una llar d'infants municipal."
Aquesta notícia forma part de l'anterior dels pressupostos, però l'he separada doncs en principi són temes diferents.






"tallers per a la prevenció de les relacions abusives entre els nois i les noies del programa "Talla amb els mals rotllos""

"Els beneficiats de la iniciativa són, principalment, persones en situació d'extrema pobresa, ex-reclusos, addictes i ex-addictes, col·lectius amb dificultats socials greus (dones maltractades, disminuïts físics, psíquics o sensorials), famílies en situacions de pobresa, joves i nens en situació de risc d'exclusió social."

Una iniciativa ben curiosa. La versió lloretenca podria consistir en posar mostres penjants a les façanes amb discontinuïtat... ,-) ;-) ;-)

"120 firmes d'antiquaris, terrissaires, catedràtics, periodistes, botiguers o mestres que reclamen una consulta popular al municipi en què es pregunti als veïns quines opcions prefereixen: la sud, la nord o cap. Reclamen aquest referèndum perquè consideren que el conseller Nadal va basar la decisió en la posició de la Bisbal"



A la versió digital només diuen això que poso ni un punt ni una coma més. (7.26h)

"Mentre que alguns ho faran directament a l'edifici de l'ajuntament, com és el cas de Salt, Castelló d'Empúries, Sant Hilari Sacalm, Besalú o Sant Pere Pescador, d'altres com Sant Feliu de Guíxols ho faran al passeig"
ALGUNS ACTES:
Vidreres: Ofrena al carrer Onze de Setembre, amb la participació de l'Orquestra de l'Escola de Música Municipal (13h)
Blanes: Ofrena al monument a Lluís Companys (10:30h a la plaça de Catalunya)"

Hi ha expectació per veure on es penjarà aquest any l'estelada a casa nostra "Lloret o Roses, no en penjaran cap per evitar la polèmica referent a les banderes"; l'any passat va ser a la casa Garriga, aquest any podria ser a can Saragossa, ben enlairada i ben discreta...



El Sr. Pairolí amb aquestes apreciacions "d'Arreu del món" no és just, doncs jo en conec alguns de ciutadans de xe món i per res coincideixen amb aquesta descripció un xic banal de Barcelona, aprecien la gastronomia i el clima, però també l'oferta cultural i monumental que té...
De totes maneres el Sr, Pairolí aprofitant el Pisuerga fa sortir-hi Lloret:
"ara sentim dir que la causa del problema és que Barcelona rep un turisme d'una qualitat massa baixa, que caldria procurar-se uns visitants més selectes. És el mateix argument que sentim fa anys cada cop que passa algun disbarat gros a Lloret"


"La imatge, en la més important avinguda de Platja d’Aro,
no és pas exemple del civisme que,també, escasseja a altres llocs."





Fins aquí sembla estar-hi d'acord, però mireu amb quina reflexió acaba l'article:
"tothom ha hagut de sentir en algun moment les amargues queixes pel preu dels llibres d'un pare o mare, són els mateixos que quan cobren els 2.500 euros d'ajuda universal que l'Estat atorga als naixements es compren la pantalla de plasma de 42 polzades."


"L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que provoca un deteriorament cognitiu i de transtorn de la conducta. La causa és la mort de les neurones i l’atrofia del cervell i, de moment, no té cura."

"En els darrers cinc anys el grup Balfegó ha invertit més de 10 milions d'euros en les instal·lacions que té a l'Ametlla de Mar (les granges marítimes i una nau industrial), i la decisió de prohibir el comerç de tonyina roja posa en perill el seu negoci."

Treballadors del grup Balfegó tallant unes tonyines




"Per ara, Lloret utilitza l'aigua tractada per a regar els jardins de la carretera de Blanes i els de Santa Clotilde."

"Per ara, s'està asfaltant el parc. En els propers dies es pintarà i s'hi col·locaran els senyals."





Nom establiment: CLUB DIANA
Titular: TREBOLBRIN, SL
Data infracció: 13/04/2009
Adreça infracció: AV JUST MARLES N.0046
N2.0048
Hora infracció: 23:35
Infracció: Infracció de l'OPVP en matèria de
repartiment de propaganda en mà.
Tipus de sanció: LLEU
Import de la sanció: 750 €


Nom establiment:
DISCOTECA REVOLUTION
Denúncia número: 09-OVP-6865
Titular: REVOLUTION SL
Data infracció: 02/07/2009
Hora infracció: 00:55
Adreça infracció: AV JUST MARLES N.0057
Infracció: Infracció de l'art. 54 de l'OPVP: en
la data i lloc anteriorment esmentats, els Serveis
de la Policia Local van comprovar que
s'estava repartint propaganda d'aquest establiment
sense la corresponent autorització municipal.
Tipus de sanció: LLEU
Import de la sanció: 750 €