escriu-me
My Photo

diumenge, 30 d’agost del 2009

Diumenge, 30 d'agost del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima


lupa AQUÍ

=====================
=====================
=====================


Avui diumenge:

lupa AQUÍ




Us la poso sencera doncs relata l'experiència de primera mà d'una veïna dels Srs de Can Juncadella. En ella a part d'alguna petita llicència literària d'exageració permesa, ("el seu gran vaixell ocupa mitja cala "), fa una reflexió sobre cala Morisca que no cal menysprear : " la sorra ha desaparegut, ara només hi ha pedres i no hi ha accés al mar." doncs em pregunto: realment s'haguera deixat en aquest estat després dels temporals si la cala fos en un altre indret lluny dels Srs. que vingueren del nord... i a qui deu molestar que la gent la freqüenti ???
Aquesta és la carta:

"Durant tot l'hivern els que vivim a cala Canyelles gaudim del GR92, concretament del tram 10, pero quan ha arribat l'estiu aquest any... ai, ai, ai quan han arribat els caps, propietaris de la muntanyeta, en la qual hi ha inclòs un del trams del GR92... ens han fermat la tanca i l'Ajuntament de Lloret, molt discret, hi ha posat un gran cartell que diu que com que estan fent obres, que ho tanquen per a la nostra seguretat. I jo pregunto a l'Ajuntament, que es pensen que ens mamem el dit? Que som tontos o què? Sabem que quan arriba el propietari del terreny, tot es tanca, que els mossos fan guardia davant de casa seva, perquè per a qui no ho sàpiga diuen que es el president del Kazakhstan, jo només sé que quan ell arriba els camins es tanquen, els helicòpters no paren de passar per damunt de les nostres teulades, que el seu gran vaixell ocupa mitja cala (creuer de quatre pisos) que tot el seu seguici es desplaça amb limusines que pujen i baixen per tota la urbanització, que la policia fa acte de presència dia i nit a la platja i la cirereta és que cala Morisca ha desaparegut, com i per què? No ho sé, només dic que des que aquest home s'ha fet un camí particular per baixar-hi, la sorra ha desaparegut, ara només hi ha pedres i no hi ha accés al mar. Potser és casualitat? I què hi diuen, els verds? i Esquerra? i l'Ajuntament? Per cert, molt maca la carta avisant-nos que el Tour passava per aquí però algú ens pot informar de per què una platja ha desaparegut i un Gr està tancat? Gràcies, per no-res."
La segona experiència, que no està a la carta sinó que és de collita pròpia, és la que fa referència a uns quants dels guarda-esquenes que aquests Srs. del nord van portar per vetllar per la seguretat de l'hoste. Aquesta gent van llogar una casa en una urbanització propera per tal que aquests guardes poguessen dormir; anaven amunt i avall amb luxosos cotxes, més propis de l'amo que dels empleats; i l'anècdota és que ja fa una setmana que han marxat, doncs segurament el seu amo també, hi han deixat la casa, (de lloguer, suposo per tot el mes), completament oberta i amb els llums encesos...
El seu amo no hi té res a veure en que els seus empleats siguin així de in-cívics, però diu molt de com es deuen estacar els gossos amb llonganisses en aquells varals, i del poc respecte que "por aquellos lares" tenen per la cosa aliena...
Ai mare, que Deu ens agafi confessats !!!




"La gent, quan surt a passejar, vol veure els carrers nets, els locals, oberts amb productes variats i no persianes abaixades i una sensació de deixadesa notable."








"Basat en un moviment de tres pales sobre uns rail, aquestes instal·lacions capten el vent des dels seus 360 graus -una novetat respecte als actuals, que són unidireccionals; i tenen la facultat de començar a produir energia quan el vent bufa a 20 km per hora, en lloc dels 40 dels aerogeneradors actuals"
La foto o té truc o mala llet, doncs dir-n'hi menor impacte quasi que no...





"recull que el treballador pugui decidir en el supòsit d'un acomiadament improcedent."

Ves que ara quan tanquin no els trobin en el fons d'alguna piscina... ;-) ;-) ;-)
"La davallada del turisme estranger ha estat sobretot del britànic,. Per compensar-ho, l'empresa ha congelat la despesa i, sobretot, ha creat moltes ofertes i campanyes promocionals"

"Lloret de Mar: 80%; Blanes: 75%"

"«Durant la primera quinzena d'agost, els establiments han tingut la mateixa quantitat de clients que altres anys, si bé la facturació recaptada ha estat inferior» (Joan Antoni Padró.-President de l'associació hotelera salou-cambrils-la pineda)

«Bastant dur». Així qualifica que va ser l'inici de la temporada Josep Graset, president de l'Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada: «Els apartaments no són diferents dels hotels. Quan patim, patim tots»."





Un altre que parla de la possible ERO als funcionaris; Ull pels que porteu barba doncs pel veïnat corren les maquinetes de "Gilette"...:"A moltes cases consistorials, a les caixes de cabals només s'hi amunteguen factures impagades, i l'equip de govern de Roda de Berà ha entrat en la dinàmica de l'ERO, creant un precedent a tenir en compte"

Que ens deixin tranquils amb això del cistell...
Pot ser que el cistell hagi baixat de preu i d'això me'n alegro doncs a lo millor així la gent va a comprar amb cistell i no utilitza les bosses de plàstic que tan generosament regalen els nostres magnífics súpers...
Una altra cosa és si aquesta afirmació vol dir que el que ha baixat 13 punts és el que poses dins el cistell doncs és completament fals...
Que els pianos, pisos, o teles de plasma hagin baixat a mi no m'afecta doncs hi ha molts de mesos que no me'n compro de piano, ni m'entra en el cistell, però tomates a 3€ sí que n'he vist i això són 500 pessetes...
A lo millor això dels 13 punts tenen quelcom a veure amb el permís de conduir però amb la compra segur que no....


Fent cas del vídeo que us adjuntava ahir, (i que us torno a posar), la notícia ve a dir que les industries farmacèutiques han trucat al Sr. OMS, (records Jaume !!!), i li han dit: "que hi ha d'allò nostre ???)





La Sra. Lliris, (quin nom tant maco i en plural insuperable), es revela contra el que acaba de llegir en una portada de revista i explota: T Però en què creuen que pensem les dones? Com hem de superar el 30 per cent de participació en la vida pública i laboral si, a més de vendre'ns la burra de la conciliació de la vida familiar i laboral i tenir-nos més esclavitzades encara, ens venen revistes que ens fan pensar que som idiotes?"
La veritat que la reflexió és bona, però l'article comença amb una altra que a mi particularment m'afecta i m'encanta: "No hi ha res millor que saber què passa al món i contar-ho. Encara que jo afegiria que sí que hi ha una cosa millor que contar-ho: poder comentar-ho i ficar cullerada."


Es tracta de la carta apareguda en diferents mitjans on aquest lloretenc denúncia la utilització d'animals en el circ i concretament en el circ que ens visita aquests dies, (i ja en van tres): "A Lloret de Mar es torna a repetir la trista escena de veure camions aparcats amb un lleó o un tigre anant amunt i avall de la gàbia, elefants encadenats per la pota o ximpanzés tancats en una caixa"
Com ja us vaig ensenyar dies enrere un altra lloretenc ha penjt al Youtube unes imatges d'aquest circ que patim aquests dies i on es pot veure dins les minúscules gàbies els pobres animals fent moviments repetitius d'amunt avall, amunt avall...