escriu-me
My Photo

dijous, 27 d’agost del 2009

Dijous, 27 d'agost del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Sobre aquest mateix problema un altre lloretenc ha penjat un vídeo al Youtube del comportament dins les gàbies dels animals que es poden veure aquests dies en el circ que ens visita. És un vídeo ben calentet doncs crec que les imatges són d'ahir el matí i s'hi pot veure com les pobres cries de lleó o tigres van d'un costat a l'altre del minúscul espai que és la gàbia amb moviments repetitius:


El vídeo a part de portar de fons una música reivindicativa contra el maltractament animal, com a comentari del contingut s'hi pot llegir: "L’ajuntament de Lloret de Mar (Girona) concedeix novament els permisos necessaris per instal·lar al municipi un circ que utilitza animals als seus espectacles. Amb aquest circ ja són tres els circs amb animals que s’han instal·lat a Lloret des del mes de juny fins avui." acaba amb un " NO VAGIS ALS CIRCS AMB ANIMALS QUE VISITEN LA TEVA CIUTAT. DENUNCIA-HO!"



Són tant poques les notícies que l'estiu genera que han d'omplir els diaris amb les sancions publicades en el BOP com és aquesta que avui publiquen i que tal com vau poder veure sortia en el BOP d'ahir:
Lloret multa amb 60 euros un ciutadà que va orinar al carrer


"L'empresa Rec Madral té una desena de pous d'on surt bona part de l'aigua amb què abasteix urbanitzacions del municipi, de Vidreres, de Caldes i de Lloret"
Referent al la problemàtica de la urbanització Lloret Residencial, Rec Madral es desmarca de la solució aportada des de l'Ajuntament de Lloret: "la companyia ha volgut remarcar que dur l'aigua en cisternes com ho va fer a les urbanitzacions lloretenques no ha estat la mesura més adequada per totes les operacions i costos que ha suposat, sinó que creu que hauria estat millor proveir d'aigua els veïns durant unes hores concretes del dia."



"aquests resultats confirmen l'efecte de la desacceleració econòmica en el sector hoteler"

El Sr. de Vega mira amb nostàlgia cap enrere i tot i que reconeix que "hi ha un temps per a cada cosa. I el temps passa i les coses, les obligacions, les prioritats, canvien. I arriba una edat en la qual ja has tirat totes les canyes que havies de tirar i has agafat tot el peix que havies de pescar" ell creu que els joves d'avui ho tenen més difícil: Amb un efecte hivernacle i un canvi climàtic...; Amb virus com el de la sida...; Amb drogues acceptades socialment..."
De més jovenets tancàvem bars i discoteques, una nit sí, i l'altra també, l'ambient era extraordinari. Ara, quan alguna vegada faig un extra, trobo que l'ambient és el mateix, el temps no ha passat, se'm continuen entelant les ulleres quan entro a ple estiu al Rob Roy..., l'única diferencia és que el public continua tenint vint anys com llavors i en canvi un en porta trenta més a sobre..., però, com que encara no hi han posat miralls, ningú se'n entera...





Espero que no vulguem canviar tant la cosa que al final la deixem igual... No igual que estava, sinó exactament igual a la que es troba el turista quan surt de casa seva en el seu país d'origen, doncs llavors sí que l'encant de lo diferent s'haurà perdut del tot...

Per mi que el que s'ofereixi al turista tingui uniformitat local no em preocupa, això el propi mercat ho regula, si no vens samarretes o matalassos ja te les empescaràs per vendre allò que el turista vol; el perill ve de fer lleis que distorsionen el propi mercat afavorint un tipus de producte ( les franquícies per exemple, que algú ens haurà d'explicar algun dia on rau l'avantatge de tenir-les, per l'economia local...), i en canvi discriminar-ne un altra com són les botigues "ben dites" de souvenirs, (recordem que souvenir vol dir record i és això el que busca el turista quan visita un indret, doncs souvenir no és el short del Zara que pot comprar exactament igual i al mateix preu en el seu país)

Dic discrimina doncs per mi és la paraula que millor defineix el que fa l'Autoritat Local quan permet envair la via pública amb cadires i taules de bar per vendre alcohol, (cal recordar que el principal problema de Lloret és l'alcohol i no els souvenirs), i en canvi reordena les ordenances per tal de prohibir la utilització de façanes per part dels botiguers, quan a la Riera les façanes de les discos estan "atiborrades", ( i que em sembla molt be)...

Com a exemple de discriminació: la foto que il·lustra la notícia, doncs al fi i el cap és una botiga que ven quelcom i no entenc la diferència, a part de la dolçor, amb si vengués matalassos... els melons poden estar a fora i els matalassos s'han d'amagar... perquè?...
No ho entenc...Iósif Stalin, tot i el mal nom que tenia i té, era menys intervencionista !!!





«Els ERO en els ajuntaments serien mesures molt extremes, però és evident que hi podria haver altres consistoris que en presentin perquè la situació serà
extrema al 2010»


Una entrevista que d'entrada pel personatge convidat podria semblar interessant i que un cop llegida no m'aporta quasi res tret d'un xic de sensacionalisme buscat pel propi entrevistador:
P.- Però si la picada del mosquit tigre pot tenir perills associats, per què no s'explica a la població?
R.- «Hi ha recomanacions perquè no es parli dels perills que comporta i de les malalties que pot arribar a transmetre.»

Al llegir Jordi Tardà i sabent la seva vinculació amb Sils he suposat que seria el Tardà autèntic, però veien com s'acomiada no hi ha dubte: "Paraula de Stone"



"Stanley Bouana és un dels referents de l'oci nocturn de Platja d'Aro. Propietari de les discoteques Paladium –on havien actuat Julio Iglesias o Demis Roussos– i Carol's, ara només té Carol's, un bar i un lloc de venda de gelats"



Només s’han de fer quatre números per a entendre que hi ha al darrere de tot plegat:EUA: 320 milions de dosis
Xina: 130 milions de dosis
Alemanya: 130 milions de dosis
Japon: 106 milions de dosis
França: 94 milions de dosis
Regne Unit: 90 milions de dosis
Itàlia: 48 milions de dosis
Espanya: 36 milions de dosis
Grècia: 24 milions de dosis
Austràlia: 21 milions de dosis
Mèxic: 20 milions de dosis
Finlàndia: 5 milions de dosis

Estem parlant d’unes comandes per valor de… 8.402.670.200 €.
No està pas malament per a fer front a la crisi, oi?"






Escoltar Carles Gibert, tinent d'alcalde d'Urbanisme AQUÍ
Escoltar Josep Marigó, portaveu del PSC AQUÍ
Escoltar Joan Salmerón, portaveu d'EUiA AQUÍ

Escoltar l'alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique parlant del ban AQUÍ







subvencions a
les àrees de Participació Ciutadana, Cooperació
i Solidaritat, Educació, Benestar i Família i
Emancipació Juvenil de l’Ajuntament de
Blanes


la modificació del nom i
de l’article vuitè dels Estatuts del Consell
Municipal de la Tercera Edat,



Ordenança de civisme i convivència ciutadana,