escriu-me
My Photo

dilluns, 3 d’agost del 2009

Dilluns, 3 d'agost del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Si no vau llegir les notícies del dissabte o les del diumenge, feu-hi un cop d'ull, a lo millor hi veieu quelcom que no us agradaria passar per alt...
Avui ben poca cosa..., és dilluns i a sobre d'estiu...




"L'Ajuntament, però, no assumirà la Urbanització fins que no s'hagin reparat deficiències i completat obres (l'adequació de l'enllumenat costa uns 400.000 euros), les quals haurien de ser abonades pel promotor"







"Al lloc dels fets es podia veure ahir a la tarda una tanca metàl·lica en la qual s'avisava, mitjançant un cartell, que hi havia perill d'esllavissament, tot i que s'hi podia passejar."






La frase que posen com a titular la veritat és que avui no és la més adient tenint en compte la pedra que va caure al cap d'aquesta senyora israeliana prop de sa Dona Marinera.
L'autor del llibre reivindica els camins de ronda:
"Els visitants i evidentment la gent d'aquí hauríem de tenir dret a anar, a peu, des de Portbou fins a Blanes, per la primera línia de mar. Fet, aquest, que malauradament no es produeix. I vull assenyalar que no em refereixo a xalets construïts els anys trenta, quaranta o cinquanta, sinó a obres recents que s'han menjat la servitud de trànsit, incomplint clarament la llei de costes." A Lloret un bon exemple el trobaríem a Can Juncadella, i no per obres, sinó per un estrany conveni Ajuntament/Propietat pel que es deixa tancar el sender de gran recorregut GR-92 a canvi de la promesa de que els propietaris faran el camí de Ronda més tard...
Després de les explicacions donades per l'Ajuntament encara no entenc perquè s'ha hagut de tancar aquest estiu el pas i no esperar a que la promesa de fer l'altre fos una realitat.
Si era perquè un dissabte o un dimecres alguna personalitat havia de visitar la finca, es tanca per seguretat aquell dia i punt... el que s'ha fet és un tracte de favor que si no molesta a ningú no em sembla pas malament però aquest no és el cas, doncs sí que molesta i a molta gent...



"Blanes també ho havia sol·licitat rebre ajuts, però n'ha quedat exclosa."


"Un vaixell que va arribar ahir al port de Barcelona va ser el Voyager of the Seas, on, fa dies, s'havia detectat un cas de grip nova que va fer que les autoritats franceses retinguessin durant hores el vaixell."

No sé com estan les voluntats d'aquestes noies, em puc imaginar que darrera cadascuna hi ha un gros drama, però m'agradaria reflexionar sobre les condicions en que exerceixen la feina... a part d'aguantar les inclemències meteorològiques de calor/fred, sol/pluja, on ho fan ?, dins el cotxe del client o tenen una barraca uns metres endins del camí?, com es renten, disposen d'aigua corrent?; i encare quelcom un xic més frívol però que m'intriga: disposen d'un endoll per carregar el mòbil o porten bateries de recanvi?, doncs a totes hores estan amb l'aparell a l'orella...

"Els alcaldes fan veritables processons de penitència i recargolats tràmits burocràtics davant de les administracions superiors per acabar obtenint uns diners que en realitat han sortit de les llars dels seus propis municipis"



L'altra dia us posava l'article de El PAIS "Lo más ecológico... ¿que no haya vacas?" i avui el Sr. Riera en va mofa i befa:"Els ecologistes estan tan confusos que han decidit que és millor crear-nos mala consciència als que no militem.... Ho tenen calculat: cada quilo de vacum que ens mengem contamina igual que un desplaçament en cotxe de 250 quilòmetres." tot reivindicant la seva condició de carnívor.
Jo en sóc de carnívor i no per això faig befa dels vegetarians amb militància i no ho faig no ja tan sols per respecte a l'opció sinó perquè dir-ne el contrari es continuar condemnant a passar gana a milions de persones que malbaraten milions de litres d'aigua en unes pastures per engreixar una vaca que els donarà un xic de llet, quan si aquests esforços els dediquessin a aconseguir gra no en viuria tan sols una família sinó tot el carrer... I ja només per això al senyor Riera li hauria de ser suficient per frenar-li el somriure i la ploma a l'hora d'acabar els seus articles així:
"vaig a menjar-me aquest bistec abans que se'm refredi"
Us poso altra vegada la taula de la FAO per si algú de vosaltres coneix el Sr. Riera i li pot fer arribar:
"Cantidad de agua necesaria para producir los principales alimentos. Fuente: FAO, 1997.
Bovino, ganado (por cabeza): 4.000.000 litros
Ovejas y cabras (por cabeza): 500.000 litros
Carne fresca de bovino (por Kilogramo): 15.000 litros
Carne fresca de oveja (por Kilogramo): 10.000 litros
Carne fresca de pollo (por Kilogramo): 6.000 litros
(...)
Cereales (por Kilogramo): 1.500 litros
Cítricos (por Kilogramo): 1.000 litros
Legumbres, raíces y tubérculos (por Kilogramo): 1.000 litros


"El renaixement del nostre país no vindrà de mans de tota aquesta munió de grans cognoms que formen part de tots els òrgans de govern de totes les institucions del país i que van deixar de ser empresaris de veritat per convertir-se en empresaris orgànics. I ben pagats en nom d'un pretès pedigrí. Però de dubtosa eficiència."








"La immensitat del vaixell, dels més grans que naveguen per Europa, va fer que la majoria de turistes aliens als sospitosos no fossin conscients de la situació d’aïllament que vivia un grup format per una mica més d’un centenar, com van relatar ahir alguns després d’haver desembarcat. Com Javier Illas, de Blanes, que va conèixer la situació pels mitjans de comunicació"


No sé si fan festa a l'agost però aquestes hores, (6.43h), encara hi tenen penjat el BOP del 31 de juliol... Demà m'ho miro.

"Modificació del Pla parcial d'ordenació del sector Carretera Accés Costa Brava A-1, al terme municipal de Blanes"