escriu-me
My Photo

diumenge, 12 de juliol del 2009

Diumenge, 12 de juliol del 2009, les notícies que avui parlen de Lloret i de la resta de Selva Marítima

Avui diumenge:

=====================
=====================
=====================
Festes 2009: Can Ballell-Sant Cristòfol



La notícia fa referència precisament a aquest meu resum i efectivament l'Ajuntament ha posat un filtre que m'impedeix enviar-lo a les adreces "USUARI@lloret.cat".
Per una vegada i sense que serveixi de precedent permeteu-me que no hi faci comentari... la cosa per ara em supera...




"A Costes hi ha qui pensa que és molt trist que cada any hagin d'estar finançant la restauració d'una platja artificial... una platja que la natura rebutja."

De si la temporada és bona o dolenta no ho marca el juliol ni l'agost doncs són mesos que ja es donen per sabuts; la bonança de la temporada la marquen el abans i el després; juliol i agost només tenen la facultat d'empitjorar-ho...

Per aquesta fi"l'actual equip de govern va realitzar una estassada del canyís en ple període de nidificació de les aus, comptant amb aquests treballs"


Unes paraules contra la barbàrie que les curses de braus representen molt ben trobades del sr. Cruanyes i a sobre posa el dit a la nafra del que la majoria silenciosa pot fer i no fa: "La lluita, tanmateix, no s'hauria d'adreçar contra el reducte d'incondicionals dels lluentons, sinó contra la gran marea que es deixa entabanar i no bada boca, contra la jurisprudència que avala la mort cruenta d'un mamífer"

La sra. Turbau ens proposa una campanya anti-taurina de boicot a les firmes que les fan possible aprofitant internet; llàstima que no en doni més pistes..

"El que és segur és que no podem negar la realitat. La vida digital és una evidència i hem d'adoptar noves formes de vida per possibilitar que aquesta realitat ens millori. Resoldre-ho requereix talent, imaginació i esforç."








Les ILP no volen substituir les urnes, el que pretenen és fer arribar al Parlament inquietuds de la ciutadania que els polítics han oblidat o que senzillament ni hi han caigut que sigui quelcom de millorable. Al meu entendre és una agulla posada al seient del polític perquè no s'hi apalanqui ni s'hi adormi...
Aprovades
Educació dels infants de fins a 3 anys
Suport a les seleccions catalanes
Prohibició de la incineració de residus

Rebutjades
Prohibició del cultiu de productes agrícoles modificats genèticament
Ensenyament en la llengua materna i el bilingüisme escolar

No admeses a tràmit per la mesa del Parlament
Convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació
Regulació de la sobirania nacional
Aprovació d'un projecte de constitució de Catalunya
Creació del servei psiquiàtric d'urgències a domicili

En tramitació parlamentària
Modificació de l'article 6 del text refós de la llei de protecció dels animals («antitaurina»)
Mesures urgents per a l'habitatge
Retirades en benefici d'una resolució del Parlament
Atenció de la fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica

Caducades
Establiment i regulació d'una xarxa de suport a la dona embarassada
Mesures de foment de l'habitatge protegit
Desenvolupament de l'article 4 de la llei sobre el joc

En procés de recollida de signatures
Llei electoral de Catalunya"


L'article és com un currículum vitae del sr. Arcadi Calzada. Jo que sóc d'orígens garrotxins com ell mai l'he tingut com a Sant de la meva devoció però si en llegiu l'article quedareu esparverats, corpresos i garratibats de veure com una persona amb un dia de 24h pot arribar a fer tantes coses. Us en poso tres dels molts apartats dels que l'articulista en desglossa el currículum:
"– La financera: del 1996 al 2009, president de Caixa Girona. President o conseller d'una llarga llista d'empreses: Túnels del Cadí, Polingesa, Consorci d'Aigües, etc.

La cultural, esportiva i filantròpica: vicepresident del FC Barcelona i de l'Ateneu Barcelonès. President de les fundacions Hospital Trueta i Caixa Girona. Vicepresident de les del FC Barcelona i Palau de la Música. Patró d'una colla de fundacions i activador del desenvolupament cultural i artístic de la Fontana d'Or i Cap Roig.

La dels mitjans de comunicació: ha estat col·laborador del Correo Catalán, Tele Exprés, redactor en cap d'Olot Misión i director de Revista de Girona. Tertulià d'Ona Catalana, Catalunya Ràdio i Els matins de TV3. És autor de diversos llibres de política."

Ja no solament em meravella el fet de que tingués temps per fer totes aquestes coses i mil més, sinó que a sobre tingués un moment al vespre per puntejar l'extracte del banc per si tot-hom li havia ingressat la nòmina de tant càrrec.