escriu-me
My Photo

diumenge, 28 de juny del 2009

Diumenge, 28 de juny del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

No us perdeu el vídeo del tancament del GR al seu pas per Can Juncadella a baix de tot !!!

Com no podria ser d'altra manera tots coincideixen en que "de cap manera això ha de siginificar abandonar l'actiu principal de la zona, que és el sol i les platges."

"Als anys 50, el ministre Fraga creia que el turisme seria una font puntual de divises que revertirien en les empreses que considerava de major futur: la indústria naval i la siderúrgia. Ja fa gairebé 30 anys que els forns o les empreses navals han desaparegut, mentre que el turisme es manté com una activitat capital."

Fa referència a la carta que ja us vaig posar dies enrere




Spanair i vueling ja han dit que "ni ha curt ni a llarg termini." a ells no els interessa Girona: "Si les aerolínes més properes que haurien de veure les virtuts i potencials a l´aeroport no s´hi arrisquen, qui ho farà el dia que Ryanair migri cap a terres amb més or?"

"Hi ha establiments familiars, però també cadenes hoteleres nascudes a les comarques de Girona, que ho estan passant francament malament. I no precisament per la crisi general, sinó per allò que molts consideren el principi de la fi del turisme de masses a la costa catalana degut - ara sí- a la consolidació d´altres mercats en el passat insegurs."




És un article dens el que ens ofereix el Sr. Vila i del que em sembla que se'n desprèn una certa comprensió cap a el vilipendiat eucaliptus. Ara no tinc temps de llegir-lo amb deteniment però veig que segons el Sr. Vila ha pogut comprovar en una recent visita a una gran fabrica de pasta de paper a Portugal "on clonen 500.000 arbres, i al planter, on produeixen 3.000.000 d'arbres cada any" si es planta correctament no té perquè ser destructiu pel subsol: "El sotabosc el vaig poder veure jo mateix, constatant la convivència entre alzines sureres i eucaliptus. Un bosc d'eucaliptus pot no tenir vida al seu interior, però això és fruit d'una plantació massa intensa que no deixa arribar els raigs del sol"
Conclusió (???):
a lo millor plantar eucaliptus en condicions no és tant dolent (?):
"L'arbre és una peça fonamental en la disminució del CO2 de l'atmosfera. Necessitem massa forestal en creixement per eliminar CO2 i hem d'evitar els arbres morts que desprenen CO2 arran de la seva descomposició."


Ai!!! quina pena pobrisons... si han de plegar esperem que el mon no s'acabi !!!...



"Si bé la dessalinitzadora es va construir en gran part amb fons europeus, els costos d'explotació van fer passar els preus del subministrament en alta, en el cas de Lloret, dels 0,20 cèntims per metre cúbic als 0,34 cèntims, i amb una proporció semblant a la resta. Segons l'acord amb l'ACA, dels 10 hm³ que genera la dessalinitzadora, 5,5 hm³ són per al Consell Comarcal del Maresme, 2,5 hm³ per al Consorci de la Costa Brava –que la porta a Lloret i Tossa– i 2 hm³ per a Blanes."

ELS SERVEIS
Blanes
4 lloguers de gandules i para-sols
2 lloguers de patins

Lloret de Mar
15 llocs venda gelats i begudes envasades
10 punts de venda de bitllets de creuers i catamarans
11 lloguers gandules o para-sols
5 bars / restaurants
3 quioscos
2 lloguer de patins
1 lloguer de caiac
1 punt d'esquí


En el cas de Lloret no sé com han ant les inscripcions doncs d'oferta com heu pogut veure ni ha hagut força...
No sé si pot servir com indicador d'això o del contrari, però dijous
mossèn Jesús em feia arribar aquest comentari:"Ja sé que no és noticia de diaris però ahir al matí varen sortir de Lloret 6 autocars amb nens i monitors que anaven de colònies de vacances. 3 autocars dels esplais CAPICUA i
3 autocars dels ESPLAIS PARROQUIALS. Entre tots, uns 70 joves-monitors i cap a a 300 nens i nenes que estaran en contacte directe amb la natura i acompanyats per joves educadors en el lleure..."

Doncs trobo que sí que és notícia mossèn; mobilitzar 300 il·lusions em sembla fantàstic, però 70 monitors ja és per treure's el barret... !!!




L'article acaba amb una frase si res més no intrigant i que crec que ens invita a no criticar: "Ho va dir ben clar un hoteler en sentir-los parlar: «La Costa Brava no vol ser emprenyada!» Clavat!"

"L'alcalde de Calafell, Jordi Sánchez va afegir-hi que «aquesta aposta significa canviar el turisme de masses pel turisme de marca»."
Tot-hom és lliure d'apostar pel què li sembla però alguns també li respondrien al sr. Alcalde del bonic poble de Calafell que el llop quan no les podia haver deia que eren verdes...


l'agenda:
LLORET
Festa del barri dels Pescadors, a partir de les 22.30, amb havaneres i cremat
Exposició de pintors lloretencs. Antic Ssindicat. Fins al 15 de juliol

Blanes
Tot el dia. Passeig de la Mestrança. Fires d'artesania
II Jornades gastronòmiques del suquet de peix Sa Palomera. Fins al 12 de juliol.
17.30. Plaça Espanya. Revetlla de Sant Pere. Associació de Pensionistes i jubilats.
18.00. Passeig de Mar. XX Concurs de Colles Sardanistes.
Exposicions:
Els paradisos de Rafael Bataller, un pintor fotògraf, exposició de fotografies. Casa Saladrigas. Fins al 2 d'agost
AFIC 2008/09, recull de fotografies presentades a la lliga social d'AFIC. Casal cívic Can Borell. Fins al 30 de juny
Mostra de fotografies de l'Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. Casal cívici Can Borell. Fins al 30 de juny.
Pintures de Ramon Vilanova. Galeria L'Arcada. Fins al 2 de juliol.

Tossa de Mar
Exposicions:
Història i evolució del sector turístic local. Edifici La Nau. Fins al 26 d'agost.
Pateres, pintures de Suso Camuñas. Claustre de la Casa de Cultura. Fins al 30 de juny.

Vidreres
18.00. Casal de jubilats. Ball a càrrec de Leo i Rosamari.


"Quant a la feina productiva per a tercers que feien els tallers tèxtils legals, hi hauria encàrrecs per a algunes grans firmes del sector tèxtil. Entre aquestes firmes destaquen Inditext i El Corte Inglés,"
Ahir en un article titulat "Qui para la mà? " del Sr. Pairolí, que us posava sobre aquest tema, hi podiem llegir: "on va a parar la roba que talla i cus aquella pobra gent? Diuen que el tèxtil català no és competitiu. El que hi ha és molta barra i més corrupció que no sembla."; a lo millor en les paraules "Inditext i El Corte Inglés" hi trobem la resposta...

"No tenir calor no vol dir que s'eviti la cremada solar"
En aquesta època prendre el sol molta estona i sense protecció és un suïcidi lent...; de totes maneres si no teniu pressa...

" Tots els productes culturals són moralitzants. El problema és quan ho són d'una manera negativa o banal."

"Decret 485/2009, i ens fa constar que en endavant «a partir dels primer de juliol deixaran de subministrar electricitat als seus clients perquè ho facin les comercialitzadores d'electricitat». Algun profà en la matèria ho pot entendre?"

«A les Balears el que venem bàsicament és el nostre territori. És una aposta de futur, si no podem deixar el territori als nostres fills, un territori com aquest en condicions, no tindran res.»
–Però ara heu rebaixat molt els vostres plantejaments?
–«Som radicals d'idea, però no de plantejament. A diferència d'abans, que érem radicals d'idees i de plantejament i ens va costar el govern.»

HI ha una frase dins l'entrevista on resumeix el to mediambiental, d'aparador, que deuen portar a terme: "apostem igual amb la política mediambiental de protecció, de transport sostenible i totes aquestes coses"; qui creu el que esta fent no acaba la frase genèricament: "i totes aquestes coses"; i encara sort que ha dit coses i no collonades...!!!

"Hem de continuar lluitant contra l'homofòbia, la transfòbia o qualsevol acte de discriminació "

Em sembla molt be però així com ahir s'anunciava l'acord Generalitat/supermercats pel tema de les bosses de plàstic perquè no es parla de la possibilitat d'incorporar aquestes màquines per vendre aigua a granel...

Media Mark com Ryanair a la que hagin enfonsat la competència llavors els veurem les dents... De fet ja tenen un xic la possibilitat comuna uns amb el sr. Oleary i els altres amb el "jo no soc tonto"



Il·lustra l'article del blogg amb detalls i boniques fotos.
Aquesta article em serveix per adjuntar-vos el contingut d'un correu que m'heu fet arribar on es denuncia el tancament del GR al seu pas per Can Juncadella.
Ja vaig denunciar fa dies la "baixada de pantalons" que representava l'acord Ajuntament/propietat que el camí es tanqués a partir de ja i no quan el nou estigui fet :
Mireu aquest vídeo, val la pena:
explica la situació creada davant la porta d'accés: "Unos empleados de la finca, extranjeros, impiden el paso por el GR92. A pesar de que ha salido publicado en el Diari de Girona que se ha llegado a un acuerdo con los propietarios de la finca para reconstruir el camino de ronda desde Cala Morisca hasta la Platja de Canyelles a cambio de anular el paso del GR92 por la finca, entiendo que, aún suponiendo que el acuerdo se ajusta a derecho y que el Ayuntamiento de Lloret es competente para ello, no puede cerrarse el GR92 en tanto no se haya puesto en servicio el citado camino de ronda.
Aseguran estas personas que tienen permiso del alcalde de Lloret, así lo dicen en el vídeo, para cerrar la verja y no dejar pasar a nadie."

Les coses es poden fer be, malament o regular però aquí s'ha demostrat que a part d'aquestes tres formes també es pot fer fatal...!!! i a part amb mentides, doncs no es tanca per obres doncs les obres es fan en un altra indret...