escriu-me
My Photo

dijous, 18 de juny del 2009

Dijous, 18 de juny del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

La idea no em sembla pas malament però hi trobo alguns punts que no sé si dir-ne rars, de redacció precipitada o senzillament nyaps-
Un podria ser que mentre es fa el nou camí es tanca/desvia l'existent:
"Durant el temps que durin les obres d'execució del camí de ronda es modificarà l'itinerari del GR92-11, que passarà per la urbanització d'Urcasa."; quant no té res a veure un, amb l'altre, i a part de ser una concessió gratuïta (?) a la Propietat ens priva d'un element de pressió per tal d'accelerar la posada en funcionament del nou: Quan estigui el nou que es tanqui el vell... i punt.
També em sembla d'una improvisació total el projecte del nou:
"Es desconeix quina empresa s'encarregarà de gestionar i desenvolupar el projecte d'adequació del camí de ronda, tot i que Riera explica que s'ha demanat als propietaris la contractació de persones que coneguin "les particularitats dels camins de ronda, sàpiguen com funciona l'administració i com acostuma a voler la Generalitat que s'executin" projectes d'aquesta envergadura."; en dic improvisació per guardar-me la paraula "deixadesa de funcions" !!!
També hi trobo a faltar un plànol o tan sols un petit enllaç al Google Earth on poguéssim veure'n el traçat, que espero sí estigui millor acotat que el projecte...
Amb aquest acord cal tenir en compte que renunciem a una propietat, que si ningú m'ho desmenteix és pública, com és el dret de pas que tenim com a camí públic que es el GR-92 i no és un canvi de cromos per un altra terreny, doncs crec entendre que el nou traçat ja n'és de públic de tota la vida:
"L'Ajuntament, per la seva banda, reconeix la titularitat privada de part de l'actual GR92-11 a l'altura de la finca"
El regidor Sr. Riera qualifica l'acord de "una gran notícia", i a fe que ho és, ara ja només falta aclarir tots aquests serrells i com diu el regidor disposar d'un "nou camí de ronda sense haver de pagar ni un euro" , però amb la negociació ben acotada i no que a mig projecte: que si bonificacions per raons d'interès públic, retards en l'execució, poc respecte al entorn i al traçat... tot el que s'hagi d'aclarir: blanc sobre negre... i des d'ara.



És una entrevista a Joan Nogué i Font autor del llibre: "Retorno al Paisaje""
A l'entrevista hi ha una reflexió que diu molt del bon criteri d'aquest autor:
"potser no hem interioritzat els valors inherents al paisatge, no només com a recurs turístic sinó com a espai col·lectiu, com a espai d'identitat local."
Chapeau... sí senyor!!!

"Tinc la sensació d'estar travessant una avinguda sense vida, freda, nòrdica."



Que Deu ens agafi confessats...!!!
Recordeu que des del 15 de març i fins el 15 d'octubre està totalment
prohibit fer foc dins l'àmbit de cap àrea forestal ni en els 500 metres al voltant span style="font-weight: bold;font-size:100%;" > que en aquests espais tampoc es podran llençar coets ni focs d'artifici de cap mena...span style="font-weight: bold;font-size:100%;" >Ho diu l'article 15 del decret 64/1995




Tothom em parla d'aquest anunci i ja em sap "greu" no haver-lo vist...
Fins i tot l'ex-regidor de ERC, en JOU, em va fer veure la inconveniència de que jo fes propaganda d'un fet així amb un cartell com aquest, que repeteixo no he vist; de totes maneres li vaig contestar que no sé si demanar-ne un control dels decibels per part de la policia local com vaig fer n'era la millor propaganda... Com espero tampoc sigui propaganda dir que trobo vergonyós que el nostre poble doni acollida a un espectacle de circ on la dignitat dels animals està sota mínims...


"consisteix a agafar un grup de persones afectades per una malaltia crònica i preparar-les perquè contribueixin a la millora de la salut i la qualitat de vida d'altres afectats."


"25 de juny M. del Mar Bonet (Banyoles, (a)phònica)
4 de juliol Havaneres (Calella de Palafrugell)
9 de juliol O. Sosa (Girona, F. Músiques Religioses)
17 de juliol Visions de la Mediterrània (F. Porta Ferrada)
1 d'agost Guillermo Klein (F. Cadaqués)
3 d'agost L. Negra (Festival Cap Roig)
5 d'agost Pral. Bisbal i Montgrins (Palamós)
6 d'agost Gala Händel (Torroella de Montgrí)
9 d'agost Lama i Cabruja (Sant Pere de Rodes)
21 d'agost Trio Parnassus. (Vilabertran, Schubertíada)
29 d'agost Jorge Drexler (Figueres)"


Pels que de vegades quan hem parlat de respecte als animals m'heu respost que menjar una escarola també és matar-la aquí us deixo aquest article a tall de peixet... així potser la propera vegada podrem elevar el nivell de la discussió...;-) ;-) ;-)
Feu-hi una ullada; el senyor "miquel porta perales" si no el coneixès d'altres polèmiques hom diria que ha tingut un trauma de petit o un recent engany amorós:
"Convé protegir-se d'un fonamentalisme ecologista –il·luminat, maniqueu, absolutitzador, mil·lennarista, moralista i excloent– que, a la manera del pensament únic, pretén crear un inobjectable contramodel social que, afirmant-se científic, vol organitzar les relacions entre societat, biologia, economia, cultura i política."
La recepta final o el veredicte: "l'ecologisme és una ideologia substitutòria que ocupa la vacant deixada per la fallida del discurs marxista, cosa que fa que arreplegui molts creients d'esquerra orfes d'església i projecte anticapitalistes; l'ecologisme és una ideologia pasteuritzada que aposta per les causes prèviament guanyades, cosa que en una societat indolora com la nostra genera moltes adhesions en qui combrega amb la retòrica ingènua de les societats justes, participatives, sostenibles i pacífiques."










Desbrossament, neteja, i millora
paisatgística de determinades zones verdes i
forestals al terme municipal de Blanes.
b) Termini màxim d’execució: 1 any prorrogable
a 1 any més.


“Construcció d’una escola
bressol a Vidreres”


contractar el Sr. Erwin Arturo
Villalobos González, subaltern, adscrit al
Centre d’Acollida d’Animals de la Selva

Recordeu que avui, com cada dia, és un bon moment per adoptar un gos...


Una plaça d' Auxiliar de Manteniment,

Entitat: Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes.
Finalitat: aportació complementària de la Generalitat de Catalunya al Consorci un cop aprovats els pressupostos de 2008.
Import: 750.000,00 euros.
Entitat: Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes.
Finalitat: segona aportació complementària de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici de 2008.
Import: 200.000,00 euros.


IES Serrallarga. de Blanes.

Per a la promoció del circ però sense animals...