escriu-me
My Photo

dimarts, 9 de juny del 2009

Dimarts, 9 de juny del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Em fan arribar aquesta carta referent al circ que aquests dies ens visita; pel seu interessant contingut us la reprodueixo quasi sencera, (es llarga però no té desaprofitament; ja em perdonareu; va dirigida als diferents grups polítics de l'Ajuntament):
"Escric aquesta carta amb motiu de la instal·lació del Circo Italiano a Lloret, el qual utilitza animals en les seves funcions. Com a ciutadà, li sol·licito que el poble de Lloret aprovi una ordenança municipal que prohibeix l’exhibició d’animals en espectacles de circ i a qualsevol altre espectacle que faci servir animals com a part de l'entreteniment, tal com han fet ja d'altres Ajuntaments catalans.

L’exhibició d’animals salvatges en circs no té absolutament cap finalitat educativa, ja que es mostren animals salvatges fora del seu hàbitat natural realitzant unes activitats antinaturals, impròpies de la seva espècie.
(...)
La vida als circs és cruel amb els animals. Encara que els espectacles de circ no pretenguin ser violents, els animals són sotmesos a ensinistraments basats en la violència i el càstig, per tal d’obligar-los a comportar-se d’una forma inadequada i totalment contrària al seu comportament natural. Aquests ensinistraments consisteixen en amenaces i maltractaments, com ara colpejar, fuetejar, privar de l’aigua i l’aliment, encadenar i aïllar els animals de la resta dels seus congèneres... d’aquesta manera s’aconsegueixen accions tan insòlites com elefants en bicicleta, lleons saltant a través de cercles de foc, etc... accions que, lògicament, mai farien en el seu hàbitat natural ja que són contràries al seu instint.
(...)
L’activitat itinerant dels circs és completament inadequada pels animals. El fet d’estar contínuament traslladant-se de localitat en localitat fa que els animals siguin transportats en camions durant hores o, fins i tot, dies. Els trasllats són molt estressants, ja que han d’estar tancats en camions, encadenats, durant hores, sense poder moure’s i suportant les inclemències climàtiques.
(...)
Barcelona, també Lleida, fou pionera a l’Estat espanyol en prendre aquesta iniciativa, com a exemple de civisme, modernitat i respecte als animals. Els circs amb animals haurien de formar part del passat, ja que actualment tenim prou coneixement científic com per saber que els causen sofriments.

No hi ha cap raó per pensar que el circ deixarà de ser un espectacle que atregui a milers de persones de tot el món si es deixa d’utilitzar animals, com ho demostra el fet que el circ més prestigiós del món sigui el canadenc Le Cirque Du Soleil, el qual no utilitza animals en cap dels seus aclamats espectacles. (...) "


No puc fer altra cosa que solidaritzar-me 100% amb el seu contingut i demanar des d'aquí, una vegada més, la reforma de les ordenances municipals en el sentit que en ella s'hi proposa:
"que el poble de Lloret aprovi una ordenança municipal que prohibeix l’exhibició d’animals en espectacles de circ i a qualsevol altre espectacle que faci servir animals com a part de l'entreteniment"
Si us plau sr. alcalde, regidores, regidors... feu-ho pels animals!!!


"Les obres es preveuen acabar d'aquí a "20 o 22 mesos". Alguns dels pisos ja han estat venuts"



"Aquesta no és la primera denúncia de SOS Lloret contra el POUM, ja que ha presentat la mateixa denúncia al Ministeri de Medi Ambient i també, està a l'espera del recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'aprovació del POUM."

"En Sebastià Ruscalleda és un enginyer que dedica el temps lliure a estudiar i investigar temes relacionats amb la seva ciutat nadiua. Els seus treballs van des de la pesca fins als polítics locals, tot passant per Sorolla"

Esperem que el paisatge que ens pinta l'article d'avui del nostre interventor no estigui fet de pinzellades autobiogràfiques, que també pot ser... De totes maneres n'apunta un bon remei:"Els covards, paràsits i llepaculs, que s'amaguin sota les pedres. La resta, que alci la veu, forgi la unió i lluiti "
I si de forjar fidelitats es tracta a l'article que segueix n'ensenyen el bastó...

"Els empresaris gironins van celebrar ahir al vespre un acte de reafirmació en la presentació del "Crit de l'empresari gironí""





"El consistori ha acceptat que aquesta promoció es desenvolupi per fases i que Solmar pagui a terminis fins al 2015 els més de vuit milions corresponents a aquesta obra."









Compte doncs...!!!





Ahir a ran dels resultats electorals a casa nostre recriminava a un amic de que no havia votat el PACMA, (Partit Anti-taurí contra el Maltractament Animal), tal com m'havia assegurat, doncs us deia que no havien tret cap vot a Lloret...
Molt content
HE DE RECTIFICAR, doncs no solament han tingut vots, sinó que n'han tingut 23 i així m'ho heu fet saber indignadíssims, i amb raó, alguns de vosaltres.
Ja que hi som dir també que a nivell d'Estat el PACMA ha estat la novena força més votada amb 44.364 vots, el doble que "Libertas" la coalició on estava integrada "Ciutadans", que n'ha tret 22.805, i que sembla que ara
vol fer niu entre nosaltres...

"Mentre són els membres de l'entitat els que gestionaran la barraca per a vendre beguda i entrepans al públic, l’ajuntament s’encarrega de muntar la parada i facilitar tots els serveis necessaris."
Semblaria lògic que els treballs no foren a l'estiu, però la notícia ho explica així: "Els treballs s’allargaran uns tres mesos i es duen a terme a partir d’ara perquè no interfereixen en l’activitat turística."
Ho deuen fer per l'afició que tenen els turistes d'encantar-se davant les obres... una atracció/distracció més pel visitant...



"A Blanes hi va haver 1.415 donacions i a Lloret de Mar 1.131.
Tot i l’augment de donacions, continuen sent insuficients"





Es gasa 3,4 kWh/ per m3

Un bon reclam per Lloret que quedarà com l'únic oasi per la fornicació nocturna... sempre que no t'importi que et mullin mentre...


per infracció a normes regulades a l'Ordenança Municipal de Control i Tinença d'animals
Francisco Cabrera Moya 60,10 €
Francisco Cabrera Moya 60,10 €


per infracció a normes regulades a l'Ordenança Municipal de Control i Tinença d'animals
Sandra Guillen Laguna 300,51 €
Sandra Guillen Laguna 300,51 €
Sandra Guillen Laguna 300,51 €



adjudicar l’autorització
administrativa temporal per regentar i
explotar l’espai destinat a bar a l’edifici ubicat
al Far de Tossa,


El gos identificat amb el número de xip
identificatiu: 985100010741050, titularitat de
la Sra. Carolina Jaramillo Cardona


El gos identificat amb el número de xip
identificatiu: 981098100983479, titularitat de
Maria Duta de Lloret de Mar



Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana

Beneficiari: Ajuntament de Tossa de Mar.
Quantitat concedida: 49.320,00 euros.
Finalitat: obres d'instal·lació per al subministrament de gas en el medi rural en el Pla per a la completa extensió de la gasificació de Catalunya.



Perceptor: Ajuntament de Tossa de Mar.
Import: 4.890,00 euros.
Objecte: adequació de l'enllumenat al sector Mas Font.