escriu-me
My Photo

divendres, 22 de maig del 2009

Divendres, 22 de maig del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Avui divendres dues conferències:

A les 8 delvespre al Casal de l'Obrera el Pla Educatiu d'Entorn ens convida a la xerrada-col·loqui "¿Lo estamos haciendo bien con los adolescentes? Derechos y deberes de nuestros jovenes" a càrrec de Emilio Calatayud, magistrat i jutge del Jutjat de Menors de Granada.

========================

També a les 8 del vespre, al Club Marina Casinet,
"Josep Pla a partir de les seves anècdotes"
a càrrec de l'escriptor Josep Valls.

La coneixença Pla-Valls s'inicia l'any 1973 quan el primer comença a freqüentar el Motel Empordà, propietat de Josep Mercader, i on Valls treballa. A partir d'aquell moment comparteixen plegats moltes vetllades -al mas Pla, al Motel, sols o acompanyats de bons amics- i Valls es va forjant com un bon coneixedor no solament de la figura humana de Pla sinó també de la seva obra completa. Aquesta amistat li ha permès de participar en taules rodones i conferències sobre l'autor, i escriure articles i llibres. Primer va ser "Josep Pla, inèdit" (1982), després "Josep Pla: converses a l'Empordà" (1986) i uns anys més tard "Pla de conversa" (1997).
========================
========================
========================

A l'espai Marina, (als baixos de l'Ajuntament):
EXPOSICIÓ "Escola Neus Dalmau"





Hi ha temps fins el primer de juny que és quan entra en vigor la normativa, si és que del que es tracta és d'aprofitar que encara es pot...; de totes maneres els organitzadors ja han dit que "que no es tractarà d'una "megaorgia" sinó d'una "megaquedada per protestar contra les ordenançes municipals"". ...llàstima doncs la iniciativa semblava bona... segur que en Collell s'hi hagués apuntat.

Fins i tot l'alemanya SPIEGEL en parla de la prohibició tossenca:
"Spanischer Urlaubsort verbietet Sex am Strand
Schluss mit unkeuscher Strandromantik: Der spanische Ferienort Tossa de Mar will mit heftigen Geldstrafen Urlauber davon abhalten, in der Öffentlichkeit Sex zu haben. Für die Durchsetzung des Gesetzes sollen nächtliche Polizeipatrouillen sorgen."

Tossa entre ells. No és una partida nova, són els fons del FEIL que arriben escalonats.

"El regidor de Serveis Territorials de l'Ajuntament de Roses (PSC), Paco Martínez, ha explicat que "com a administració més propera a la ciutadania, hem de ser contundents i garantir en tot moment el descans, respecte i bona convivència veïnal"."
El soroll mata, poc a poc però mata...!!!


Si disposeu de dos minuts feu-hi una ullada... MOLT RECOMANABLE !!!
(:::)- Els governants del món occidental, fan servir les dades sobre la grip nova per mantenir-nos distrets de la crisi que va escampant misèria i fam arreu i amaguen així la seva incapacitat?
- Quins interessos econòmics hi ha darrera la informació sobre la grip nova? Qui en sortirà beneficiat? Ja hem vist que els governs parlen de comprar milions de vacunes.
- Què o qui ha provocat aquesta grip? Es diu que és una variant de la grip aviària que fa pocs anys ja va provocar que els governs de tot el món compressin milions de vacunes que no sabem si després van arribar a utilitzar. I aquella grip al final va quedar en gairebé no res.
- Quina ètica té la societat occidental, preocupada només pel seu benestar i la seguretat i que és capaç de mobilitzar-se d'una forma immediata amb multiplicitat de mitjans contra tot allò que l'afecta en qualsevol aspecte i no s'immuta davant la mort diària per manca d'aigua de 4.200 nens? (...)


Veient aquest començament hom pot pensar que el sr. Serrano està per la separació nens/nenes, però no: No ens enganyem, separar els nens és un atemptat decidit contra les dones, contra la intel·ligència, contra el progrés de la humanitat i contra la decència. Alerta, tornarem a segregar els nens, després considerarem que la igualtat home/dona no cal, després tornarem a la condició de menors d'edat a les dones, que necessitaran permís del marit per viatjar, treballar o obrir un compte corrent. Qui avisa no és traïdor."



l'agenda:
LLORET
Conferència: 20.00. Sala d'actes del Club Marina - Casinet. Visió personal de Josep Pla, a càrrec de l'escriptor Josep Valls.

Blanes
Festa del barri dels Pins.
22.00. Capella de l'Esperança. Actuació de Cristina Alís, piano, i Corine Visser, violí, De Haydn a Falla. Dins el XVIII Cicle de concerts Música a l'Esperança.
Obres de Martoranno. Fundació Àngel Planells. Fins al 23 de juny.
Bòsnia & Hercegovina. Un país per resoldre, fotografies de Marc Llach Pagès. Casal cívic Can Borell. Fins al 5 de juny.
Mostra de treballs del curs d'educació vial. Sala d'exposicions M. Luisa Garcia Tornel. Fins al 29 de maig.

Tossa de Mar
Història i evolució del sector turístic local. Edifici La Nau. Fins al 26 d'agost.

Vidreres
21.30. Sala d'actes de l'Ajuntament. Com una crisi financera fa emergir una crisi econòmica i mediambiental, a càrrec de Biel Jover, professor d'història de l'economia de la UdG.






El sr. Mariné sempre vesteix els seus articles amb afirmacions a mitges tintes per acabar fent befa del qui pensa que un món millor es possible i em sap greu que ho faci ell que té l'accés a la informació molt més a l'abast doncs és catedràtic de nutrició.
Per posar un exemple, que ell fa servir avui, parla dels benzopirens. (cancerigens), que es desprenen quan fent carn a la brasa les gotes de greix cauen al caliu i es cremen; ell dins aquest tarannà burlesc diu
"Això passa encara que sigui carn de la millor i llenya dels boscos d'aire més pur. Vol dir això que cal renunciar a la carn a la brasa?"; però el que obvia o desconeix és que existeixen grelles on el greix no cau i queda recollit en els mateixos barrots... com també es possible l'agricultura sense plaguicides, transgènics o d'altres invents de les multinacionals químiques, farmacèutiques... a les que el sr. Mariné tant li grada defensar...

Aquesta actitud dels gironins envers les flors: "no s'hi acosten!, les deixen per als turistes.", es recriminada amb duresa pel sr. Fañanàs: "consideren que la mostra no té la categoria intel·lectual suficient perquè s'hi pugui sentir ben representat el seu progressisme de saló daurat."



Si això es així haurem d'anar al Parada o al Romaní amb llagut...

Jo hi trobo a faltar la raconada de sa Somera...




"La xerrada del jutge de menors Emilio Calatayud és avui divendres, en el Casal de l'Obrera, a partir de les 20 hores."

"les 20 hores, a la seu del club Marina Casinet"
"La xerrada es complementa amb una sortida diumenge a Palafrugell. Es visitarà la Fundació Pla, la casa natal de l’escriptor, es farà un recorregut per la vila i s’acabarà l’excursió al Far de Sant Sebastià. "





Sancions:
COM. PROP. MIRAMAR CL. AMPLE, 2 BLANES 6.251,00€
MONTAJES MONTAL SLU CARRETERA DE MALGRAT, 5, PISO BJ BLANES 2.016,86€


PEDRENO --- ERIC JEAN FR TS VILLA DE MADRID 1 17300 BLANES 03 293,22
NAVIR,SA AV JAUME I 11 17300 BLANES 02 204,03
S.I. COBERTES I TANCAMEN CL ORIENT 14 17411 VIDRERES 02 554,72
N DE NAVARRO 2004 SL EN CL GIRONA 45 17411 VIDRERES 03 446,68
BAKKALI --- MOHAMED CL CIUDAD DE LA PAZ 17310 LLORET DE MA 03 8 913,99
BAS PINTOS DANIEL AUGUST AV VILA DE BLANES 33 17310 LLORET DE MA 03 774,52
BAS PINTOS DANIEL AUGUST AV VILA DE BLANES 33 17310 LLORET DE MA 03 1 267,98
ROJAS ARCAYA MIGUEL ARMA CL FELIP GIBERT 7 17310 LLORET DE MA 02 1.109,40
RIFI --- RACHID CL MONTVERD 1 17310 LLORET DE MA 03 293,22
BUTAS --- RAUL MARIUS CL PERE CODINA I MON 17310 LLORET DE MA 03 293,22
CHINCHILLA CHINCHILLA AN CL PERE CODINA MONT 17310 LLORET DE MA 03 293,22
TORRALBO FUSTER SERGIO AV VILA DE BLANES 14 17310 LLORET DE MA 03 293,22
TOMOIAGA --- GABRIEL IUL CL PERE CODINA I MON 17310 LLORET DE MA 03 293,22


adjudicació directa, amb l’admissió d’ofertes
que cobreixin el 50% del tipus de subhasta, en
relació amb els béns propietat del deutor
RAYMOND MC GROGAN que a continuació
es detallen:
“URBANA:PARCELA NUMERO TRESCIENTOS
SESENTA, de la urbanización La
Goba, del termino de Vidreres,



***