escriu-me
My Photo

divendres, 1 de maig del 2009

Primer de maig del 2009, divendres, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima (




"D'altra banda, el TSJC ha acceptat el recurs de casació presentat per l'acció pública contra la sentència dictada pel Tribunal i que desestimava el contenciós administratiu presentat per l'advocat Xavier Rotllan en contra de la inclusió de Santa Cristina al PEIN de Pinya de Rosa."


"Els sindicats exigeixen al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat que prengui "mesures contra aquest ajuntament".
Tant ICV com el PSC de Lloret de Mar assumeixen les reivindicacions dels sindicats i es pregunten per què l'equip de govern local no ha parlat també amb altres gremis."






"Crec que el lema escollit és encertat quan proposa somriure en pensar en la Costa Brava, centrant el missatge en la conveniència que som a prop dels mercats europeus, (França, Alemanya, Gran Bretanya i Benelux), i que oferim un molt bon i diversificat producte, una bona relació qualitat-preu i un entorn privilegiat."



"La sardana s'estrenarà a l'audició de tarda, i l'acompanyaran dues estrens més Els jardins de Santa Clotilde, de Joaquim Soms i El Trull de Lloret, de Sigfrid Galvany."




El sr. Torrent es queixa "pels canvis que es produiran a la Llar d´infants a partir del proper 4 de maig en els grups de P-2 (passaran de ser quatre grups a tres). Aquests canvis impliquen per als nens: canvis d´aula, d´amics, de professora ..., a quatre mesos de la finalització del curs"".
Però lo millor són les explicacions del perquè, donades pel regidor d´Ensenyament de l´Ajuntament de Tossa: "El motiu principal per aquests canvis, segons paraules textuals del regidor, «és que en temps de crisi, els nens no poden estar sobreatesos i per tant «passaran a estar suficientment atesos»"
Si ho va dir rient pots dir allò de "quina gracia", però si ho va dir de tot cor, no s'entén com aquest senyor és només un senzill regidor i no l'hagin passat directament a càrrec supra-municipal, nacional o fins i tot internacional...


"El tram Montpeller-Perpinyà del TAV tot just es comença a discutir, mentre que en l'àmbit viari no han fet res. "Aquí estem desdoblant la N-II i fent el tercer carril de l'autopista. Si vol afavorir les comunicacions i que els Pirineus deixin de ser una barrera, per què no fan el mateix a l'altra banda de la frontera?"

"La quantitat restant serà abonada en acabar l'obra i després de la presentació de la deguda justificació. "

Les perspectives semblen bones: "La Federació de Caça de Catalunya té actualment unes 13.000 llicències a les comarques gironines. Cada any hi ha una devallada, d'entre 200 i 300 llicències, perquè, segons va assenyalar Carles Dilmé, molts són jubiltats que acaben deixant l'arma i span style="font-weight: bold; color: rgb(255, 0, 0); font-style: italic;font-size:100%;" >molts joves i de ciutat, ja no aposten per aquest tipus d'oci."


El sr. Vilamitjana basa els seus arguments en les declaracions d'aquesta setmana del Bisbat de Girona on hi podíem trobar reivindicacions que l'autor reclama haurien d'estar en boca dels Sindicats: " Ha hagut de ser el Bisbat de Girona qui ha hagut de sortir a concretar alguns dels motius del 1r de maig reivindicatiu: que els sous dels polítics són "excessius, són abusius i són un escàndol" i "en temps d'estrènyer-se el cinturó, se l'ha d'estrènyer tothom"; que hi ha empresaris que són "cobdiciosos sense límit", que són empresaris d'aquesta naturalesa "els qui han causat la crisi per haver fet especulació financera", que n'hi ha molts que "han buscat només els beneficis passant per sobre "de l'ètica" i dels mateixos treballadors" i que "ara s'estan aprofitant de la crisi per especular i explotar laboralment els treballadors 'a baix preu i sense garanties'"; que "l'administració només ha adreçat ajudes a aquestes empreses oblidant les pimes, els autònoms i els treballadors" És pot dir més alt, però no més clar."



"A Lloret, la dinàmica del trienni 2005/2008és de descens. Així, el preu del metre quadrat dels habitatges nous és de 2.528 euros -3,5%) i en els de segona mà, de 2.125 euros -8,3%)."
Lloret de Mar
2005: 2.621 euros/m²
2007: 3.245 euros/m²
2008: 2.528 euros/m²
Blanes
2005: 2.295 euros/m²
2007: 3.061 euros/m²
2008: 2.645 euros/m²
Girona
2005: 2.856 euros/m²
2007: 3.632 euros/m²
2008: 3.185 euros/m²


"El ple extraordinari celebrat ahir a Tossa, forçat per l'oposició, va ser dels més surrealistes que es recorden."

l'agenda:
LLORET
Macro fira mercat de Lloret, tot el dia, a l'avinguda del Rieral.
Exit, de Tomàs Abella. Sala d'exposicions del centre municipal de l'Antic Sindicat. Fins al 17 de maig.

Blanes
Obres de Martoranno. Fundació Àngel Planells. Fins al 19 de juny.

Tossa de Mar
Festa de la Santa Creu. 12.00. Església parroquial. Ofici solemne amb acompanyament d'orquestra. Seguidament, processó i benedicció del terme
13.30. Plaça d'Armes de Vila Vella. Sardanes.
17.00. Sala d'actes de l'Ajuntament. Lliurament dels premis del Concurs de Creus de Flors.
18.00. Plaça d'Armes de Vila Vella. Audició de sardanes amb la cobla La Genisenca.
Apocalíptica: els rastres de la mort a través de la història (s. XVI-XVIII). Sala d'actes de la Casa de Cultura. Fins al 7 de maig.
Consum responsable per a una societat sostenible. Biblioteca municipal. Fins al 8 de maig.

Vidreres
18.00. Casal del jubilat i pensionista. Ball per a tothom amb l'Aurora.
Busco feina. Sala polivalent de la biblioteca. Fins al 14 de maig



"Les tres formacions, PSC, ERC i Grup Independent de Lloret (GRILL) , acusen el govern local de Lloret d’afavorir l’empresa per amiguisme. Recorden que patrocina el club de futbol, que presideix el regidor d’hisenda i urbanisme, Josep Valls."


"ICV-EUiA canvien de seu. Deixen la que tenien fins ara a prop de la plaça del Mil·lenari per traslladar-se al carrer Mas Baell, al número 2, aprop de l’ambulatori. La nova seu obre les portes dilluns, 4 de maig."