escriu-me
My Photo

dijous, 16 d’abril del 2009

Dijous, 16 d'abril del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

"Durant els tres anys que ha durat la pugna per evitar convertir Santa Cristina en part d'un PEIN s'han produït irregularitats al paratge de Pinya de Rosa que no han dubtat a qualificar d'"atemptat ecològic", com indica el socioecòleg Rafa Sardà. Recorda, a més, Sardà, que si Santa Cristina esdevingués un PEIN, "l'Obreria tindria prioritat en la seva gestió"."
Jo ja no sé com mirar-me aquesta reiterada negativa multibanda a que Santa Cristina sigui PEIN. Que algú m'expliqui quins plans de futur hi han per l'espai que siguin incompatibles amb la gestió que un PEIN permet o que no hauria permès de les actuacions portades a terme fins ara per l'Obreria. A lo millor si algú ens expliqués amb exemples concrets quines actuacions no estaran permeses quan l'espai sigui PEIN ho entendríem millor. A lo millor un PEIN no permet una BBC ("bodas/banquetes/comuniones); a lo millor un PEIN no permet alegrament dragar la platja per l'arribada dels creuers... no ho sé i com que no ho sé no em serveix l'excusa de que es per autonomia de gestió doncs si les coses es continuen fent be un PEIN només pot portar avantatges.
Ahir en el comentari sobre la visita del candidat a les europees per ERC, Oriol Junqueras, a la zona, se m'hi va escapar una qualificació desafortunada, ("fals com un duro sevillano"), que tot i que reconec que no correspon i retiro, (i que em consta que en el partit no ha caigut gens be), considero que la resta del comentari és plenament vàlid doncs no val l'excusa de que un recurs pot paralitzar el pla d'usos de Pinya de Rosa o que com que volíem un PEIN fins a Santa Clotilde i no ens el donen doncs Santa Cristina tampoc.
L'Obreria fa, ha fet i suposo continuarà fent una bona gestió de l'espai i quasi és un insult posar-ho en dubte, però desconfiar de la feina que pot fer el Parlament del propi país no és només un insult sinó, i amb el permís de mossèn Jesús, un sacrilegi...



( a Lloret i també a Blanes n'hi ha )


"L'autor parla de les edificacions militars que es van construir durant la Guerra Civil i considera necessari que Blanes museïtzi les seves"


"Fins ara, la crisi és la culpable perfecta per explicar tots els mals. Però la crisi també pot ser una gran ocasió per recuperar clients que, fins fa poc, ni es plantejaven passar les vacances a pocs quilòmetres de casa. Es tracta d'una aposta senzilla que la mateixa crisi ha posat en safata. Els destins exòtics, els tot inclòs ... en aquests moments no són la competència real del sector turístic local. Que tampoc ho sigui la crisi."



Perquè no s'obliga a les grans superfícies a tenir una màquina semblant que vengui aigua a "granel" i no s'ens obligui als consumidors a comprar aigua i plàstic.
I si no es pot obligar que es posi un sever impost sobre l'embolcall pel fort impacte contaminant que no paga i de seguida veurem com surten iniciatives com aquesta dels lleters.




"L'obrer major de Santa Cristina, Salvador Palaudelmàs, va qualificar de «disgust» la notícia, i va assenyalar que, «com a català» considera que és trist que la Generalitat «hagi d'anar a Madrid a recórrer contra una sentència dictada per tribunals catalans»."
Un argument no massa sòlid per part del sr. Palaudelmàs... Jo vaig trobar molt més fort que la flamant sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es lliurés escrita en castellà i ningú en fés escarafalls...




El sr. Cuyàs en fa befa de la contaminació tot dient que ell no mira mai el cel "L'altre dia era a l'altre hemisferi, i trobant-me en un paratge fosc no vaig veure la Creu del Sud. No per res: és que no vaig pensar a mirar-la" o insinuant que la poca llum es signe no de civisme sinó de pobresa "la prosperitat és al centre d'Àfrica, on tothom contempla les estrelles perquè no s'hi veu un llum ni per remei".
Miri sr. Cuyàs poder contemplar les estrelles és un dret com qualsevulla d'altra i per caminar o passejar n'hi ha prou en que el terra estigui il.luminat no fa pas falta que també ho estigui el cel.
Potser vostè estaca els gossos amb llonganisses però no per això ha de fer-nos gastar més llum de la que es necessita...


"L'estatus de les dones n'és l'exemple més clar. L'Alcorà, va contra elles? Asma Lamrabet, musulmana practicant, defensa que no, i ho fa recorrent a la semàntica, a la història i a la lògica textual, no pas a cap pedigrí religiós."

Pels que no enteneu tot aquest embolic de perquè hi ha dies que fan cinc partits de futbol gratis i fa quatre dies eren tots de pagament aquí ho explica un xic; és clar que com diu el títol de l'article "No hi ha res gratuït " doncs el que ens explica la sra. Busquets és una part de la visió, la contraria ho explica contràriament...
"I què fa Zapatero per compensar tot el rebombori generat a la resta de cadenes privades? Anuncia a toc de fanfàrria i amb molta claca que reduïrà dràsticament la publicitat a RTVE."

"Per la seva banda, el portaveu d'Esquerra a Lloret, Eduard Coloma, recorda que ells no estan en contra del PEIN a Lloret, però consideren que si no acapara més territori no té cap sentit. “Nosaltres estàvem a favor que aquest PEIN fos la continuïtat fins als Jardins de Santa Clotilde inclosos"










per cobrir una plaça d’Auxiliar de
Protecció de l’Entorn, vacant a la plantilla de
personal laboral d’aquest Ajuntament.
ADMESOS:
ACHON MASANA, M. ÀNGELS
ANGUITA GALLARDO, SERGI
ÁVALOS VARGAS, ALBERTO
CONTRERAS CABALLERO, JAVIER FELIPE
DAUMAL MASSANA, MARAIKA
GUITART UTSET, CRISTINA
IZAGUIRRE LÓPEZ, JOSEP
LÓPEZ ALBA, FRANCISCO
MARTÍNEZ MARTÍNEZ, JUAN CARLOS
ORTIZ NAVARRO, CARLOS ALBERTO
RODRÍGUEZ BULLÓN, RUBÉN
XAPELLÍ GONZÁLEZ, JORDI


Caixa d'Estalvis
Laietana contra Grupo
Building Society Business, SL,
por el presente se anuncia, la venta en pública
subasta, con antelación de veinte días cuando
menos, de la finca sita en:
EDIFICACION URBANA, sita en Lloret de
Mar, en la calle Sant Elm núm. 9 y Sant
Bartomeu 12. Esta ubicada en una parcela
solar de 125,36 m2.


ejecución hipotecaria
de la siguiente finca:
DESCRIPCIÓN: ELEMENTO NÚMERO
TRES.- NAVE INDUSTRIAL de forma
rectangular en batería, compuesta de planta
baja y planta piso -ambas diáfanas-, comunicadas
por escalera interior, señalada como
NAVE NÚMERO TRES, del total edificio sito
en Blanes, Poligono Industrial Carretera de
l'Estació, hoy Avinguda d'Europa, 41-B o 43 y
Avda. de l'Estació, 51-B.



"Fundació Carl Faust
Entitat que, d'acord amb el valuós llegat del seu fundador, ha mantingut durant sis dècades a Blanes el Jardí Botànic Marimurtra, un dels més notables de la Mediterrània. En reconeixement a aquesta tasca, que comporta, entre altres activitats, el desenvolupament d'un programa ambiciós de recerca científica i de conservació de flora endèmica o amenaçada."