escriu-me
My Photo

dimecres, 1 d’abril del 2009

Dimecres, primer d'abril del 2009, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Avui dimecres:
nova xerrada de planeta dones
a càrrec de na
Rosa Ribas i Vila
advocada feminista i lloretenca

(Avui, a les 8h del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament)

========================
========================
========================

Aquest divendres dia 3:



Si us interessa el tema feu-hi una ullada doncs hi trobareu ple de dades sobre el projecte, on, com, què valdria fer-l'ho...."La idea de Víctor Català, ha estat la d'estudiar la incorporació d'un tramvia, el Tramtordrera, entre el centre de Palafolls fins al barri del Molí de Lloret el traçat del qual discorregués per l'interior de Blanes, d'aquesta manera se substituiria el servei de busos de la L1(Blanes-terminal Lloret), L4 (Estació-Pl. Catalunya) i L6 (Lloret-Estació) beneficiant, actualment, a 2.800.000 usuaris anuals."



El GRILL no sé si sent la primavera però aquests darrers dies s'el sent cantar molt... ;-) ;-) ;-)... i fora bromes, la veritat sia dita, que per estar sol a l'Ajuntament els temes, que li agraden, s'els curra...

L'article d'avui del sr. Arbó, (que per cert ha deixat els dimarts per sortir els dimecres, a lo millor és que amb la nova ubicació del mercat setmanal aprofita els dimarts per anar a mercat ;-)...), com deia, avui l'article va de les idees del sr. economista Ramon Tremosa, aspirant a diputat europeu per CiU i la veritat és que el posa un xic a caldo..., millor dit, el situa ideològicament: "Una lliura més alta que l'euro era un avantatge que ajudava "l'exportació" de turistes a Catalunya. Aquest "atractiu" afegit s'ha perdut amb la paritat lliura /euro.
És a dir, a l'Europa mediterrània, per sortir de la crisi, ja no es pot utilitzar la devaluació de la pesseta, el franc, la lira o el dracma perquè no existeixen. Què es pot fer, doncs? En Ramon prescriu una bona dosi d'oli de ricí: "Sense possibilitat de devaluar, la competitivitat es recupera augmentant la productivitat i treballant més i millor... o bé reduint els salaris. I si no és possible, tancant empreses". Que fort! A garrotada seca! No aposta pel progrés tecnològic o per millorar el capital humà o per noves estratègies de màrqueting. Doncs, que tremoli en Tremosa! No farà gaires amics entre els treballadors."


Com sempre la solució a tanta pregunta, el sr. Oriol la situa a la última ratlla: "See, a real cock!"; el que ja no sé és si l'expressió la posa en segones doncs en anglès de carrer "cocK" és l'òrgan reproductor masculí...

"Protecció de la legalitat urbanística dins el marc d'unes jornades de formació que ha organitzat la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona."



"Des de CSIC de Blanes expliquen que l´alga encara no s´ha detectat a la Costa Brava, «però això no vol dir que no hi sigui»"
Com veieu en el article tornen a parlar del "CSIC de Blanes" i ja m'ho van aclarir en el seu dia des del centre a ran de la meva estranyesa en un comentari per anomenar-lo així: "El CEAB (Centre d'Estudis Avançats de Blanes) és un centre del CSIC (Consejo Superior de investigaciones científiques), per tant el fet que posin CEAB i dp CSIC no vol pas dir que siguin diferents"

No és que amb la crisi el vaixells agafin menys peix..., és perquè, segons diu la notícia, hi ha menys barques que surten; el que no en diu és el perquè de que n'hi hagin menys, la meva explicació és perquè han eixugat tant la Mediterrània que cada vegada és menys rendible l'ofici... i si continuen pescant morralla podran guardar les barques per passejar turistes...
L'article també en parla de turistes:
"Per altra banda, cal remarcar que el tràfic de passatgers en vaixells turístics (vaixells locals que van per la costa), com el de Lloret-Blanes, als ports gironins ha estat de 185.283 persones."

Una associació amb efectes curatius: "El president de l'associació, Ramon Guitart, explica que l'entitat ha beneficiat diverses persones. "N'hi havia que prenien set pastilles per viure i ara les han deixades", apunta."



Sembla una bona tàctica...





"A tota costa s'ha d'evitar que la connexió Vic-Olot sigui un pas de camions que vinguin d'Europa i que vagin en direcció a la resta de la Península"






L'altre dia davant la gasolinera de Cabanyes n'eren quatre les noies... semblava la parada del bus, però per l'indumentària no crec pas que fessin servir el servei públic, mes aviat estaven allà per fer-lo..


Més vàlid que mai...

"Cooperativa Social La Fageda de Santa Pau: 90.000 euros
Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social (Sergi) de Girona: 9.000 euros
Càritas Diocesana de Girona: 12.000 euros


"Amb la supressió, a la pràctica, de la tributació progressiva, els serveis socials (educació, sanitat, pensions, assistència...) han esdevingut deficitaris i fràgils. Això, lluny de resoldre's positivament, ha estat vist com una benedicció capitalista, car ha estat excusa per introduir la privatització com a fórmula d'obtenció de beneficis en un mercat captiu."
Ben interessant !!!




"La cita és avui dimecres, 1 d’abril, a partir de les 20 hores, al Casal de l'Obrera."





"Les mocions i els precs i preguntes van ocupar la major part de la sessió plenària
EUiA aconsegueix tirar endavant dues de les quatre mocions presentades"




"una tona i mitja més, de Lloret de Mar."








"Millor obra: “Espera’m al cel” del grup El Mirall de Blanes.
Millor direcció: Josep Alum del Mirall de Blanes."









Segons l'article els republicans han comprat el Casal de l'Obrera : "el encuentro se llevará a cabo en la sede de Esquerra Republicana en Lloret de Mar, el Casal de la Obrera"




No hi he sabut veure res que fes per nosaltres



No hi he sabut veure res que fes per nosaltres fora d'aquesta extracció de basalt a prop de la Tordera per si ens afectés l'aqüífera d'on pouem l'aigua...(???)