escriu-me
My Photo

dimarts, 23 de desembre del 2008

Dimarts, 23 de desembre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Avui versió reduïda...vaig anar al Ple i va acabar a prop de les dues...
Trobo que per una notícia així no haguera pas estat malament que Diari de Girona l'hagués contrastat abans de posar-la en portada com va fer ahir i avui haver-la de desmentir...

El Ple va acabar quasi a les dues de la matinada i deu ser per això que el titular resum d'aquest diari parli d'externalització i d'hores extres doncs van ser unes de les polèmiques del punt anterior al de la discussió dels pressupostos, el de la modificació de crèdit i del punt més voluminós/sucós només en faci referència explicant les intencions dels grups abans de començar el Ple.
A la votació dels pressupostos cap sorpresa llevat de que l'equip de govern no va saber convèncer cap grup de l'oposició ja no perquè els votessin sinó que al menys els donessin el benefici del dubte amb l'abstenció: SÍ de CiU i PP i no de tota l'oposició.
En quant a les esmenes presentades, (6 ICV i 2 el GRILL) aquí es va produir un fet curiós i va ser que vàries, tot i no haver-se'n aprovat cap per la majoria absoluta de CiU, el PP va trencar la disciplina de vot, votant SÍ en alguna i abstenint-se en d'altres.
El PSC va donar el SÍ a totes i ERC es va abstenir en totes.


El sr. Arbó parla i alça la veu contra l'ordenança municipal que entrarà en vigor a primer de gener i que, sota l'intenció de dinamitzar i modernitzar el comerç local, prohibeix penjar mostres comercials a les façanes; i es fa una pregunta d'allò més assenyada "Els defensors del lliure mercat saben que, si no és rentable, qualsevol negoci té el dies comptats. Aleshores, per què una intervenció tant desorbitada?"





Per qui ahir no va tenir sort amb la loteria, "ha llançat una oferta de 500.000 bitllets gratis (només anada, i taxes i impostos inclosos)"




Tots els grups de l'oposició van fer referència al fet de que l'espai es trobi en el carrer Torrentó ja diu força de que hi trobarien aigua, però el regidor Sr. Valls va explicar que les condicions dels pilotatge descrites en el projecte que es va posar a licitació no eren les més adients tinguen en compte aquesta circumstància i que com s'han hagut de fer diferents per seguretat d'aquí que l'augment del preu es consideri lògic i fora del pressupost.
























Jo pensava que era un vegetal però en EL MUNDO diuen:Es un animal con un fuerte comportamiento agresivo frente a otras especies"



"Ja ha colonitzat unes 3.000 hectàrees a les costes de França, Itàlia i Espanya, n'ha desplaçat la flora marina autòctona, i ha contribuït a la desaparició de la fauna pròpia d'aquest medi: esponges, eriçons i diversos peixos."


"Enric Ballesteros, investigador del CSIC al CEAB i responsable de l'estudi d'algues invasores: "Actualment, la C. racemosa està fora de l'àmbit de la posidònia [la planta marina autòctona més valuosa per a l'equilibri ecològic de la zona]"






Projecte de renovació de paviments i infraestructures del carrer Plaça de Venècia,

Projecte de supressió de barreres arquitectòniques a diversos punts de la població

Recurs d'alçada interposat pels senyors/es Victoria Fonseca Fidalgo, Josep Escayola Coris, Susanna Gordils Cuevas, Miquel Clemente Isern, Anne M. Paulsen, Juan Maymó Perxes i Javier Casillas, en relació a l'aprovació definitiva del Pla d'ordenació urbanística municipal, al terme municipal de Tossa de Mar