escriu-me
My Photo

diumenge, 14 de desembre del 2008

Diumenge, 14 de desembre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Avui !!!
Fira dels Sants Metges
Al centre de la vila, a partir de les 9.00. Exposició d'herbes medicinals.
Fira-mercat de brocanters, col·leccionistes i artesans, de 9.00 a 14.00, a la plaça Pere Torrent.


Pareu màquines...que no us agafi un cobriment !!!
La notícia no parla de la piscina de Lloret, sinó de la de Torroella de Montgrí...crec !!!





Els que en sigueu seguidors dels articles del sr. Vila avui tampoc us decebrà.
Una pinzellada:
El resultat de la globalització és que els preus de les matèries primes es mouen amunt i avall amb un excés d'elasticitat. Xina és una part important del fenomen. El mes de Setembre, quan va decidir que baixava tota la seva producció, va deixar de comprar alguns productes de cop. Recorden la cua de camions de ferralla a Castellbisbal a les portes de la fàbrica siderúrgica? Es devia al trencament dels preus del ferro deguda a la frenada de les compres xines."

L'època dels productes industrials fa tornar el gust pels productes naturals."L'autor en situa el pagès Emili a la Garrotxa, i no és pas mentida. però per ser més precisos jo diria a Sant Feliu de Pallerols i si encare volem filar més prim a Sant Miquel de Pineda.
Just al costat d'aquest mas Claperol, (500m), ni ha un altra, l'Aulina, on i viuen els bons amics Emi i Xevi que aquesta setmana han estat també notícia doncs han aconseguit portar cap aquí el xerpa nepalès Dharma Bajahadur Rai, que va perdre els dits per congelació, i fer possible una operació en la que li han implantat un dit del peu a la mà esquerra i d'una part d'un altre mig dit d'aquesta mà els ha servit per allargar el polze. Ara li faran el mateix a la mà dreta.
Si mai feu la ruta del carrilet amb bici, al arribar a Sant Miquel de Pineda, 3km. abans de Sant Feliu, passareu just per aquests bonics i solidaris paratges...
Aquesta notícia del xerpa la podeu veure a El Punt:
Del cim de l'Everest a Sant Feliu de Pallerols
Una família garrotxina sufraga l'operació d'un nepalès que perd els dits per congelació



El sr. Figuereda, a part de batlle d'Angles. és tècnic d'urbanisme de l'Ajuntament de Lloret.

La sra. Soumiya farhouni es queixa de que, en la celebració musulmana de la Festa del Xai, se'ls prohibeixi fer-ne el sacrifici sense les mesures higièniques i de respecte als animals que les nostres lleis marquen...
Ella ho veu com una provocació o com un pseudo-racisme i no és així. Si les seves tradicions tenen coses que a casa nostre són delictes això no és persecució, és fer complir la llei...



l'agenda:
LLORET DE MAR
Fira dels Sants Metges, al centre de la vila, a partir de les 9.00. Exposició d'herbes medicinals. Fira-mercat de brocanters, col·leccionistes i artesans, de 9.00 a 14.00, a la plaça Pere Torrent.
10.00. Plaça Pere Torrent. Intercanvi de plaques de cava de Catalunya. 10.00. Plaça Pere Torrent. Trobada de vehicles clàssics, fins a 80 anys d'antiguitat.
21.00. Església parroquial de Sant Romà. Actuació de la Coral Alba Prima de Girona, la Coral Cypsella de Sant Feliu de Guíxols i la Coral Bell Ressò de Cassà de la Selva.
Pintures de Joaquim Comas Regi. Cafè-restaurant El Romaní. Fins al 31 de desembre. Teixits, exposició del Dr. Andreu Parareda, del Servei Oncopediàtric de l'Hospital Sant Joan de Déu. Espai Marina. Fins al 19 de desembre

BLANES
10.00. Esbarjo parroquial i CEIP Quatre Vents. Taller Construeix el teu fanalet.
12.00. Passeig de Mar. Audició de sardanes amb la cobla Santa Maria.
Imatges de Cabaret, fotografies de Joan C. Baena, Ramon Jaén i Joan Membrives. Casal cívic Can Borell. Fins al 15 de desembre. Olis de Maria Lluïsa Faura. Biblioteca comarcal. Fins al 22 de desembre. Pintures de Josep M. Solà. Galeria d'art L'Arcada. Fins al 5 de gener. Pintures d'Irene Ruiz. Casal Can Borell. Fins al 23 de gener.
Pessebre monumental i façana il·luminada de l'Ajuntament. Passeig de Dintre. Fins al 6 de gener.
35a Lliga Catalana de Canaricultura Blanes 2008, al passeig Pau Casals, 43.

LA SELVA
Jornades gastronòmiques del salsafí. Restaurants: El Trull i Mas Romeu, a Lloret de Mar; Can Pou, a Vidreres; Fins al 14 de desembre.

En aquest sentit hi ha hagut varis articles de premsa aquesta setmana, un del nostre interventor sr. Arbó, (aquest dimarts), i un altra de la regidora de Cultura de l'ajuntament de Palafrugell.




perquè ho diuen tot això aquests bisbalencs ?, doncs per aixó:"calen 2.300 kg de fusta, que equivalen a 14 arbres d'uns 15 anys. I una escola d'uns 350 alumnes genera un consum aproximat de 2.590 kg de paper l'any, només en llibres de text"


Qui no es conforma és perquè no vol
Viatjarem al delta de l'Ebre, no del Nil
Descobrim Olot, no Bangkok!
Importa el cor, no el que és car."