escriu-me
My Photo

dilluns, 17 de novembre del 2008

Dilluns, 17 de novembre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima (1

Festa Major de Sant Romà

Per avui dilluns:
A 2/4 de vuit de la tarda, a l'Auditori de l'hotel Evenia Olympic Resort, concert a càrrec de la Cobla Orquestra Internacional Montgrins. Entrada gratuita.

A les 11 de la nit, a l'Auditori de l'hotel Evenia Olympic Resort, ball de gala a càrrec de la Cobla Orquestra Internacional Montgrins i el grup Trifàsic. Entrada gratuita.

Jornada de portes obertes als Jardins de Santa Clotilde i al Museu del Mar.


Per demà dimarts, diada de Sant Romà:
A les 10 del matí, a la Penya Barcelonista, xocolatada per a tothom. Seguidament, inflables per a la mainada. Acte organitzat per la Penya Barcelonista de Lloret.

A les 12 del migdia, a l'església parroquial, missa solemne en honor a Sant Romà màrtir. Cant dels goigs del sant, amb la intervenció del cor Alba de Prima i veneració de la reliquia. Ball de la sardana al temple.

A la 1 del migdia, a la Penya Barcelonista, audició de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Girona. Acte organitzat per la Penya Barcelonista de Lloret.

A les 9 del vespre, a l'hotel Evenia Olympic Resort, espectacle de màgia i humor a càrrec del prestigiós Mag Lari. Entrada amb invitació. Recollida d'invitacions a la secció de Cultura i Festes.

Jornada de portes obertes als Jardins de Santa Clotilde i al Museu del Mar.

Podeu consultar-ne el programa sencer AQUÍ



========================
========================
========================

Si no vau llegir les notícies del dissabte o les del diumenge, feu-hi un cop d'ull, a lo millor hi veieu quelcom que no us agradaria passar per alt...
Ben poca cosa avui...


"A més l'Idiap, a través de les àrees bàsiques de salut de Sils, Blanes i Figueres, participa en un projecte europeu que pretén conèixer el risc que tenen les persones sanes de desenvolupar diabetis."

L'estudi analitza el tram Barcelona-Girona però no dóna dades de Blanes.
Suposo que la xifra de Caldes està equivocada i vol dir 1.067.
"Per a Jordi Xuclà, malgrat que el gran volum de viatgers sigui per a unes estacions determinades, és important que l´Estat no tanqui les estacions amb menys volum de trànsit «per una qüestió de reequilibri territorial», i defensa que es combinin els trens directes i semidirectes"

Com diu l'encapçalament de la carta, 2ª part, doncs és la continuació a la queixa sobre les no-beques per Erasmus de la Generalitat de l'altra dia.
La filla d'aquesta senyora també
"es va trobar exactament igual que el que s´ha trobat ella. La meva filla l´únic que va rebre eren uns 200 euros, quan tenia companyes tant de Madrid, València, Sevilla que tenien igualment aquesta i una més de 300 euros."
La diferència és que aquesta tot i el frustre: N´estem molt orgullosos, de ser catalans, però veus que a l´hora de la veritat de què ens serveix?", hi troba una solució d'allò més solidària: haurem d´empadronar els nostres fills a qualsevol altra comunitat"

Aquest acrònim figuerenc, Pdusuf, de tan fàcil pronunciació, ve a ser el que a Lloret hem anomenat POEC i que tant malament parla de nosaltres que el Sr. Crespo es resisteix a penjar-lo a la web de l'Ajuntament.
El de Lloret significa "Pla d’ordenació dels Equipaments Comercials" i aquest tant enrevessat de Figueres "Pla director urbanístic del sistema urbà de Figueres".
Doncs bé, així com el nostre fa vida a l'ombra, el de Figueres per ara aixeca passions:
"El Pdusuf no només és un atac mortal a la mobilitat sostenible, a l'economia equilibrada de proximitat i a la ciutat compacta (amb cohesió social) sinó que també és profundament immoral."



El Sr. Valdero no està pas ofès de que els diners per al turisme ens arribin a cabassos, sinó de que l'Estat no compleixi: " La sentència 242/1999 del Tribunal Constitucional de 21 de desembre de 1999 deixa ben clar que l'acció de foment i promoció en l'àmbit turístic és exclusiva de la Generalitat i insta l'Estat a no vulnerar les seves competències.", i com a remei a la situació proposa: " 'única solució que hi ha és tenir un Estat propi que ens permeti decidir lliurement com hem de fer les coses."

L'agenda:
LLORET DE MAR
Festa major de Sant Romà. 19.30. Auditori de l'Hotel Evenia Olympic Resort. Concert a càrrec de la cobla orquestra internacional Montgrins.
23.00. Auditori de l'Hotel Evenia Olympic Resort. Ball de gala amb l'actuació de la cobla orquestra internacional Montgrins i el grup Trifàsic.
Jornada de portes obertes als Jardins de Santa Clotilde i al Museu del Mar.

BLANES
Mercat
El Centre d'Estudis Avançats s'acosta a Blanes. Biblioteca comarcal. Fins al 18 de novembre.
Els colors ocults de la natura. Casa Saladrigas. Dins la Setmana de la Ciència al Jardí Botànic Marimurtra. Fins al 23 de novembre.
Expo Saragossa 2008, fotografies d'Araceli Flores. Fundació Àngel Planells. Fins al 2 de desembre.
Exposició d'Àngel Badia Camps. Galeria d'Art L'Arcada. Fins al 20 de novembre.
La biodiversitat del planeta. Obrim els ulls a la natura. Casa Saladrigas. Fins al 23 de novembre.
Tapissos de mig punt, d'Antònia Perpinyà. Casal cívic Can Borell. Fins al 28 de novembre.

La carta, tot i que no la nombra, va dedicada a la opinadora Pilar Rahola, que de vegades, ( i com tothom), diu manifestes veritats, però en d'altres la caga més que no enraona i en aquest cas li retreuen el que critiqués al delegat del govern a Londres per una protesta que va fer contra el diari "The Economist", per un article en contra de Catalunya; i ja arrencada va posar a caldo al Sr. Carot, (això sí que ho té la Sra. Rahola, quan agafa l'escombra ho arrasa tot...).



Si esteu un xic fotuts, aguanteu un xic, doncs està al caure: obrirà abans del 2015" ; està previst fer-l'ho també a Calella, "en uns terrenys agrícoles pròxims a l'autopista C-32"






Lloret de Mar;
freqüència d'emissió en megahertzs: 87.600
Entitat adjudicatària: RADIOCAT XXI, SLU
Pertany al Grup Godó de la Vanguardia.